Δοκιμάστε το MS Office 2013

Η Microsoft πάει να μιμηθεί την Apple, την Blizzard, την Activision και την Google. Το αποτέλεσμα προβλέπω ότι θα είναι για γέλια. Ήδη το UI κάνει μπαμ ότι είναι για τα πανηγύρια. Προφανώς η MS δεν πήρε το μάθημά της από τα Windows Mobile και Windows 8. Όχι, η οθόνη μου δεν είναι 7ιντση, δεν θέλω τεράστια κουμπιά που πιάνουν μεγάλο μέρος της οθόνης ούτε θέλω να ψάχνω που έκρυψε τις παλιές λειτουργίες, που κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα με πριν. Ο νέος σχεδιασμός είναι άθλιος. Μα δεν μαθαίνουν τίποτα, πια, σ' αυτήν την εταιρεία;!
 

nickel

Administrator
Staff member
ούτε θέλω να ψάχνω που έκρυψε τις παλιές λειτουργίες, που κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα με πριν.
Τέτοια ευκαιρία να αναδείξεις τη σωστή χρήση (τον σωστό τονισμό) των δύο που και να πάει χαμένη...

Στο μεταξύ, ο δωρεάν ανταγωνισμός βελτιώνεται.

Free Office 2013 alternatives
 

SBE

¥
Πιο πολύ απο τη λειτουργικότητα κλπ πιο πολύ με ενοχλεί το ότι αντί να το αγοράζεις και να το χρησιμοποιείς όσο θέλεις, το κάνουν τώρα κι αυτοί σαν τις εταιρίες με τα αντιιικά, με συνδρομή. Και βλέπω ότι είναι τσουχτερη συνδρομή, κάθε χρόνο.
 
Μπορείς να το αγοράσεις. Απλά το μοντέλο που πρωωθούν είναι της συνδρομής. Μέσω συνδρομής θα παίρνεις updates, patches, νέες εκδόσεις, κτλ. Πάντως η τιμή συνδρομής είναι απίστευτα υψηλή. 100 δολλάρια τον χρόνο; Πάνε καλά; Για να μην πω για την άθλια πολιτική, όπου δολλάριο=ευρώ.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Λοιπόν, μπορείς να φωνάζεις όσο θέλεις, αλλά εμένα μ' έκανες να επιθυμήσω να το δοκιμάσω, επειδή στο δεύτερο κομπιούτερ μου δεν είχα εγκατεστημένο κανονικό Office, είχα μόνο το Starter που ήταν προεγκατεστημένο. Και κάνεις λάθος, δεν είναι δολάριο = ευρώ, η συνδρομή για την Ελλάδα είναι 10 ευρώ τον μήνα, άρα 120 ευρώ τον χρόνο. Παρ' όλα αυτά, ξηλώθηκα 10 ευρώ και το αγόρασα για έναν μήνα για να δω πώς πάει. Ομολογουμένως είναι πολύ γοητευτικό. Δεν νομίζω όμως ότι θα το κρατήσω, επειδή αν δίνω 120 ευρώ τον χρόνο, σε 2-3 χρόνια θα έχω ξεπεράσει την τιμή ενός αγορασμένου και μόνιμου Office.
 

nickel

Administrator
Staff member
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: οι τιμές ορίζονται για μεγάλα γραφεία πλούσιων χωρών, που μπορούν να ελεγχθούν με αιφνιδιαστικές επισκέψεις των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, και όχι για ιδιώτες και μικρά γραφεία φτωχών ή χρεοκοπημένων χωρών, οι οποίοι, όπως γνωρίζει η κάθε μικρομαλακή, βολεύονται με παλιές εκδόσεις, εναλλακτικά και πειρατικά. Αντί λοιπόν να ορίζουν μια πολύ προσιτή τιμή για παρόμοιες περιπτώσεις, σου λέει να πας να κουρεύεσαι ή να ζεις με το φόβο μιας εξοντωτικής δίωξης.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Από τα σχόλια στο άρθρο που τσιτάρισα στο #2 καταλαβαίνω πως με τη συνδρομή έχεις πέντε άδειες ταυτόχρονα συν χρόνο στο Σκάιπ και χώρο αποθήκευσης στο Νέφος της μάικροσοφτ. Επίσης, δεν δεσμεύεσαι πια από την πολιτική «ένα μηχάνημα, μια εγκατάσταση». Ίσως όμως αυτά να μην ενδιαφέρουν πολλούς χρήστες ή να μην ισχύουν καν εκτός ΗΠΑ, δεν το έψαξα περισσότερο.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Όντως, έχω το δικαίωμα να το εγκαταστήσω σε 5 κομπιούτερ (άρα θα μπορούσαν να μοιράζονται τη συνδρομή δυο ή και τρεις άνθρωποι, σωστά; ) και έχω 60 λεπτά τον μήνα τηλεφωνήματα με το Σκάιπ.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Όντως, έχω το δικαίωμα να το εγκαταστήσω σε 5 κομπιούτερ (άρα θα μπορούσαν να μοιράζονται τη συνδρομή δυο ή και τρεις άνθρωποι, σωστά; ) και έχω 60 λεπτά τον μήνα τηλεφωνήματα με το Σκάιπ.
Μήπως πρέπει να είναι 5 κομπιούτερ στην ίδια ΙΡ; Άρα στο ίδιο σπίτι ή ΜΜΕ;
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Σίγουρα όχι. Απλώς αυτά τα πέντε κομπιούτερ μοιράζονται έναν κοινό λογαριασμό Microsoft, άρα πρέπει να έχουν στενή σχέση μεταξύ τους. Δεν θα μπορούσα π.χ. να μοιράζομαι τον λογαριασμό με κάποιον που δεν θέλω να βλέπει τα αρχεία που αποθηκεύω στο σύννεφο.
 
Και κάνεις λάθος, δεν είναι δολάριο = ευρώ, η συνδρομή για την Ελλάδα είναι 10 ευρώ τον μήνα, άρα 120 ευρώ τον χρόνο.

Μάλλον δεν κατάλαβες τι είπα. Η Microsoft, σ' αυτήν την περίπτωση, εξισώνει τις τιμές με ισοτιμία 1-1, ενώ φυσικά 1 δολλάριο ≃ 0,75 ευρώ. Δηλαδή εσύ πληρώνεις περισσότερο από τον Αμερικάνο, γιατί ο Αμερικάνος πληρώνει 10 δολλάρια ενώ εσύ πληρώνεις 10 ευρώ ≃ 13,38 δολλάρια. Κοινώς, πληρώνεις σχεδόν 34% παραπάνω. Αυτό δεν το κάνει μόνο η Microsoft, βέβαια. Στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί και η Apple για τις τιμές στο iTunes.

Παρεμπιπτόντως, προβλέπω κι άλλα πρόστιμα στην Microsoft από την ΕΕ, γιατί για ακόμη μια φορά παραβιάζει αποφάσεις και κοινοτική νομοθεσία. Με την νέα της πολιτική, δεν μπορώ να αγοράσω το λογισμικό και να το μεταπωλήσω, πράγμα που ρητά απαγορεύει η κοινοτική νομοθεσία, διαγράφοντας μεμιάς τα EULA όλων των εταιρειών λογισμικού. Και καλά κάνει, εδώ που τα λέμε, οι εταιρείες είχαν πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ σχετικά με το τι επιτρέπεται να κάνεις με το λογισμικό που αγόρασες με τα ωραία σου λεφτουδάκια.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Βρε συ, το ίδιο είπα κι εγώ, ότι το πληρώνουμε όχι μόνο παραπάνω από 100 δολάρια, αλλά παραπάνω και από 100 ευρώ. Μάλλον δεν με καταλαβαίνεις.
 
Α, οκέι. Παρεξήγηση. Απλά είχα γράψει: " Για να μην πω για την άθλια πολιτική, όπου δολλάριο=ευρώ". Όταν είπες ότι κάνω λάθος, κατάλαβα ότι αποκόμισες την εντύπωση πως δεν εξισώνουν τα νομίσματα αλλά τις τιμές. 100 ευρώ ή 100 δολλάρια, παρεμπιπτόντως, είναι η ετήσια συνδρομή. Εννοείται ότι με την μηνιαία βγαίνει παραπάνω, αφού αυτή κοστίζει 10 ευρώ/δολλάρια. Για τους Βρετανούς, πάντως, παίζει διαφορετική τιμή (80 λίρες η ετήσια, 8 η μηνιαία), η οποία είναι φθηνότερη της ευρωπαϊκής αλλά ακριβότερη της αμερικάνικης.

Πάντως κακώς πλήρωσες, αν ήθελες μόνο να το δοκιμάσεις. Η free trial είναι για έναν μήνα.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Έτσι μου φάνηκε κι εμένα, αλλά όταν πήγα να παραγγείλω τη δοκιμή, μ' έβγαλε στο ελληνικό σάιτ και δεν ήταν πια δοκιμή, ήταν πληρωμή.
 

SBE

¥
Πάντως Άλεξ κι εγώ κατάλαβα ό,τι κατάλαβε ο Ελληγενής.

Αυτό το σύστημα $1= 1 ευρώ έχει παραγίνει. Ακόμα χειρότερα, σε πολλά προϊόντα είναι $1=£1, που σημαίνει κορόιδα άγγλοι πληρώνετε (ναι, το είδα ότι η Μαικροσοφτ το έχει 80 λίρες, αλλά σε άλλα προϊόντα, όχι απαραιτήτως λογισμικό κλπ κλπ κλπ). Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει αυτή η ιστορία, γιατί δεν είναι μόνο αμερικανικές εταιρίες που πουλάνε τα προϊόντα τους ακριβότερα στην Ευρώπη, είναι και ευρωπαϊκές που πουλάνε φτηνότερα στις ΗΠΑ γιατί αλλιώς δεν θα πουλήσουν καθόλου. Τι έχουν κάνει δηλαδή οι αμερικανοί καταναλωτές που έχει δείξει ότι δεν σηκώνει η αγορά πιο πάνω τιμές (και δεν είναι ότι οι μισθοί είναι πιο χαμηλοί από της Ευρώπης, αντιθέτως, είναι κάπως καλύτεροι και με τη διαφορά στο κόστος ζωής γίνονται πολύ καλύτεροι).


Ως προς τη EULA κλπ, μα τα διάφορα αντιιικά δεν σου ζητάνε κάθε χρόνο να τα ξαναγοράζεις; Αυτά δεν είναι περίπτωση ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό που αγόρασες για όσο θέλεις;

Επίσης: εγώ χρησιμοποιώ το 2010Pro, που το αγόρασα με φοιτητική έκπτωση, μου αρέσει πάρα πολύ σε σχέση με την προηγούμενη εκδοχή του, έχω όλα τα έξτρα που δεν τα έχει το Home και δεν σκοπεύω να το αλλάξω μέχρι να πεθάνει το λάπτοπ μου και να μην μπορώ να το βάλω σε άλλο. Ή μέχρι να πάψει να είναι συμβατό με ό,τι χρησιμοποιούν οι άλλοι. Έτσι δεν κάνουν οι περισσότεροι;
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
E, ναι, όταν είπα "κάνεις λάθος", εννοούσα "τα πράγματα είναι χειρότερα απ' ό,τι τα είπες".

Κάτι σαν το γνωστό ανέκδοτο:
Σ' έναν καρόδρομο, ένας οδηγός ρωτάει με απελπισία έναν περαστικό χωριάτη:
"Μπάρμπα, έτσι είναι όλος ο δρόμος;"
"Όχι, πιο κάτω χαλάει".
 
Ως προς τη EULA κλπ, μα τα διάφορα αντιιικά δεν σου ζητάνε κάθε χρόνο να τα ξαναγοράζεις; Αυτά δεν είναι περιπτωση ότι δεν μπορέις να χρησιμοποιήσεις αυτό που αγόρασες για όσο θέλεις;

Όχι, όλα τα αντιβιοτικά λειτουργούν μετά το πέρας της άδειας, απλά δεν κατεβάζεις πια updates, το οποίο είναι υπηρεσία. Απλά συμβαίνει να είναι απαραίτητη αυτή η υπηρεσία κι έτσι αναγκάζεσαι να αγοράζεις νέες άδειες. Όμως η υπηρεσία αυτή δεν είναι απαραίτητη από υπαιτιότητα της εταιρείας αλλά εκ των πραγμάτων. Άρα είναι νομικά καλυμμένοι.

Αντιθέτως, αυτό που πουλάει η MS δεν είναι υπηρεσία. Υπάρχει υπηρεσία στο πακέτο, αλλά το κυρίως πρόγραμμα λειτουργεί από τον υπολογιστή σου και μάλιστα λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Η υπηρεσία που σου παρέχει η MS, σ' αυτήν την περίπτωση, δεν είναι απαραίτητη για την λειτουργία του προγράμματος κι ούτε πρέπει να είναι.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Η υπηρεσία που σου παρέχει η MS, σ' αυτήν την περίπτωση, δεν είναι απαραίτητη για την λειτουργία του προγράμματος κι ούτε πρέπει να είναι.
Σ' αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Το πρόγραμμα εγκαθίσταται στον υπολογιστή σου, κι αν δεν θέλεις να αποθηκεύεις τίποτα στο σύννεφο, δεν αποθηκεύεις. Από την άλλη πλευρά, η Μάικροσοφτ εξακολουθεί να πουλάει το Office για μόνιμη εγκατάσταση, χωρίς συνδρομές, σύννεφα και updates.
 
Top