Δημοψήφισμα: Grexit ή Syriza exit;

SBE

¥
Με αναγκάζετε να βγαίνω εκτός θέματος...

(Το IQ του Βαρουφάκη έχει δημοσιευτεί. Δεν γνωρίζω αν το νούμερο είναι ακριβές).

Κατά 99% δεν θα είναι, γιατί δεν συνηθίζεται να το συζητάει κανείς. Αλλά μη με κρατάς σε αγωνία, θα τον φάω τον κατάλογο ή όχι; Το γκουγκλ δε μου βγάζει τίποτα!

Έχει παρατηρηθεί άλλωστε ότι πολλοί από αυτούς που διαθέτουν πολύ υψηλό IQ έχουν χαμηλό EQ, πράγμα που τους καθιστά ακατάλληλους για θέσεις όπου η καλή συνεργασία είναι απαραίτητη.

Οι Έλληνες π.χ. που κατά μέσο όρο έχουν από τα χαμηλότερα IQ της Ευρώπης είναι λαός υπόδειγμα στον χώρο της συνεργασίας και υπερέχουν στη συναισθηματική νοημοσύνη.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Οι Έλληνες π.χ. που κατά μέσο όρο έχουν από τα χαμηλότερα IQ της Ευρώπης είναι λαός υπόδειγμα στον χώρο της συνεργασίας και υπερέχουν στη συναισθηματική νοημοσύνη.
Σε καλό σου, την πρώτη φορά που διάβασα νόμιζα ότι το εννοούσες :D
 

nickel

Administrator
Staff member
Πολλά μπορεί να πει κανείς για το πώς τα ΜΜΕ χειρίστηκαν την επιδεινούμενη κρίση τις τελευταίες ημέρες.

Τώρα, ωστόσο, μετά το συμβούλιο των αρχηγών και στη διάρκεια της προσπάθειας που γίνεται έξω να βρεθεί μια λύση, το να καλείς στο στούντιο τον Άδωνη Γεωργιάδη με τον Θανάση Πετράκο, για να στήσεις ένα σκηνικό κομματικής μισαλλοδοξίας και πολέμου, με κάνει να θέλω να σπάσω την τηλεόραση. Ευτυχώς ή δυστυχώς, βλέπω τα δελτία στην οθόνη του υπολογιστή μου.
 

SBE

¥
Σε καλό σου, την πρώτη φορά που διάβασα νόμιζα ότι το εννοούσες :D

Γιατί, ψέμματα είναι ότι οι Έλληνες στη συνεργασία είναι πρώτοι; Ειδικά αν το αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Για τέτοιο ιερό σκοπό, σκίζονται να συνεργαστούν.
(το άλλο για το μέσο IQ είναι αληθινή είδηση)
 

nickel

Administrator
Staff member
Ελπίζω η πρόταση που θα κατατεθεί την Πέμπτη να εγκριθεί από όλους τους αρχηγούς του συμβουλίου της Δευτέρας, με βάση κάποιο σκονάκι που θα έχουμε πάρει από τους εταίρους.

Και να δούμε πώς θα προλάβουμε να φτάσουμε μέχρι την Κυριακή.
 

unique

Member
Γατοϊστορίες

Τι μιαουρίζει δυνατά στα κεραμίδια της Ανατολικής Μεσογείου; Μήπως ο αρκουδόγατος ετοιμάζεται να το κάνει με τη λαζανόγατα;
Αμφιβάλλει έστω και ένα γατόνι ότι οι μυστικές γατοϋπηρεσίες και ο υπερατλαντικός μπόγιας έχουν εκπονήσει μια πρόβλεψη για το τι θα επακολουθήσει μετά την εκπαραθύρωση των περήφανων μεν πλην ζημιάρικων γατών;
Αν ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού του εξόχως δημοκρατικού γατοπληθυσμού και οι διαπιστώσεις από τη γατοψηφοφορία, καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι η χειραγώγησή του είναι εξαιρετικά εύκολη και η συμπεριφορά του προβλέψιμη. Οι εξαγριωμένοι και πλέον φοβισμένοι γάτοι μόνο προς μία κατεύθυνση μπορούν να στραφούν για να γλυτώσουν από το μπουλντόκ και να εξασφαλίσουν ζωοτροφές. Άσε που η ξεδιάντροπη Λαζανόγατα ξέρει και ξένες γλώσσες και παρόλο που πολλές άλλες γάτες έχουν τα ίδια προσόντα, αυτή πρόλαβε και σκαρφάλωσε με ένα αστραπιαίο σάλτο στα κεραμίδια του γατομέγαρου και επικοινώνησε με τον αρκουδόγατο νιαουρίζοντας δυνατά. (Ο τελευταίος μάλιστα είχε κάνει πρόσφατα και σχετικό υπαινιγμό: μιάου αν κλωτσομιάρ τότε πιθανώς αρκουδομιάρ). Το τι είπαν δεν έγινε γνωστό, επειδή ακριβώς αυτό επεδίωκε μια άλλη παχνιδιάρα γάτα που κινεί τα γατονήματα και το τελευταίο της αγαπημένο παιχνίδι είναι το κρυφτούλι στις σκιές, μιας και ο ήλιος καίει τωραδά. Χμμμ… τι θέλει να πει ο Γατελύτης; μήπως ότι τα γατάκια που θα ακολουθήσουν, σε μερικούς μήνες θα γίνουν άγριοι γάτοι και το δυνατό τους μιαούρισμα θα ακούγεται στο Νότο της γατοχώρας (και όχι μόνο), εμποδίζοντας τους απέναντι να κοιμηθούν; Ποιος ξέρει…
Οι δύο αγριόγατοι της περιοχής βρίσκονται σε δίλημμα: τι στο δαίμονα κάνουν αυτές οι ψωραλέες γάτες; Κι αν τα φτιάξουν με τον αρκουδόγατο μήπως στο τέλος πηδήξει και μας από κεκτημένη ταχύτητα; Μήπως να ξανασκεφτούμε την εκπαραθύρωση και βλέπουμε;
 
Πριν φτάσουμε σε συμφωνία, ας κάνουμε έναν μίνι απολογισμό του τι έφερε το δημοψήφισμα. Ας πιάσουμε πρώτα τα θετικά που είναι εύκολα:

-Παραιτήθηκε ο Σαμαράς
-Έκατσαν και συνεννοήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί
-«Είπαμε όχι στα τελεσίγραφα»

Ας δούμε τώρα και τα αρνητικά:

-Λαμβάνουμε τελεσίγραφο από τους εταίρους μας
-Πάμε για νέο μνημόνιο με αυστηρότερους όρους
-Δεν έχουμε τράπεζες
-Πάγωσαν τα κρατικά έσοδα
-Μειώθηκε η αγοραστική κίνηση στην αγορά
-Αυξήθηκε η αγοραστική κίνηση στους "μεγάλους"
-Μειώθηκε κι άλλο η αξιοπιστία μας και η διαπραγματευτική μας ισχύς
-Δώσαμε ευκαιρία σε κάθε χώρα της βαλτικής να λέει τα δικά της
-Δεν άλλαξαν στάση οι εταίροι μας
-Δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για να κατέβουν με κοινή, εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης
-Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έχασαν πολλά δισεκατομμύρια σε αξία

Lose-Lose μού κάνει μέχρι τώρα.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ωραία ιδέα. Κάνε και μια λίστα για τα συν και πλην από τη μη τήρηση των συμβάσεων και των προθεσμιών της 30ης Ιουνίου, όμως. Τι κερδίσαμε και τι χάσαμε μην πληρώνοντας το ΔΝΤ και μην υπογράφοντας τη σύμβαση του Β' Μνημονίου στις 30/6.
 

nickel

Administrator
Staff member
Ωχ... Διαπράχθηκε το φραστικό σαρδάμ της εβδομάδας...

Είπε στον Ευρωκοινοβούλιο ο Αλ. Τσίπρας εκτός κειμένου: «Άκουσον μεν, πάταξον δε».
 
Αφού έπεσαν από 5% ως 12% αυτό το διάστημα και χάθηκαν μπόλικα δισεκατομμύρια, τώρα δεν φοβούνται. Μάλιστα. Και χθες δεν φοβήθηκαν στο άνοιγμα, αλλά με το κλείσιμο έπεσαν κεφάλια. Σήμερα το κλίμα είναι πιο αισιόδοξο, αλλά να δούμε τι θα γίνει αργότερα.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Από το go back, κυρία Μέρκελ, go back, κύριε Σόιμπλε, κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης στο:

Παρ' όλα όσα σας ανέφερα δεν είμαι από τους πολιτικούς που ισχυρίζονται ότι για όλα τα δεινά ευθύνονται οι κακοί ξένοι.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=720349
 

nickel

Administrator
Staff member
Την ομιλία του Πιτέλα στο Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να τη βάζουμε και να την ακούμε μια φορά την εβδομάδα.

(Ίσως και του Φέρχοφστατ.)
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Πάντως δεν μπορούμε να μιλάμε για απομόνωση. Λεπέν και Φάρατζ στηρίζουν.
 
Πάντως μόνο πολιτικοί -και πάλι λίγοι- έχουν εκφράσει μέχρι τώρα την άποψη ότι ένα Grexit δεν θα κάνει μεγάλη ζημιά στην Ευρώπη. Οικονομολόγοι, τράπεζες, οργανισμοί και ινστιτούτα υποστηρίζουν ότι ένα Grexit όχι μόνο θα κάνει μεγάλη ζημιά και στην Ευρώπη εκτός απ' την Ελλάδα αλλά και θα κοστίσει μάλλον περισσότερο από μια συμφωνία. Καιρός να σοβαρευτούν όλοι. Τα παιχνίδια τελείωσαν.
 
Top