Δημοψήφισμα: Grexit ή Syriza exit;

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ναι, μόλις το πληροφορήθηκα κι εγώ. Άλλα ήταν περισσότεροι οι πιστοί του Όχι... Πολλοί οι χριστιανοί συριζαίοι στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται...:devil:

(Εναλλακτικά, μια και είμαστε και γλωσσικό φόρουμ, πότε-πότε :): Μην κατουράς στη θάλασσα, θα το βρεις στο αλάτι...)
 

nickel

Administrator
Staff member
Σύντομη συμβολή στη συζήτηση Στάθη - δόκτορα:

Καταλαβαίνω γιατί η Χρυσή Αυγή θα ψηφίσει Όχι. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Άνθιμος θα ψηφίσει Ναι. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Στάθης θα ψηφίσει Όχι.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ο Άνθιμος θα μπορούσε να ψηφίσει Ναι επειδή η εκκλησία συμμετέχει σε πολλά κοινοτικά προγράμματα, π.χ., ή επειδή καταλαβαίνει ότι με την Ελλάδα εκτός ΕΕ θα χάσει τα αγαπημένα του παιχνιδάκια (π.χ. μακεδονικό) ή κάποια άλλα πράγματα.
 
Ενημερωτικά, αυτό είναι δείγμα από το έγγραφο που μοιράστηκε στη Βουλή και επί τη βάσει του οποίου οδηγούμαστε στο δημοψήφισμα που θα διχάσει τον ελληνισμό για τα επόμενα σαράντα χρόνια:


Έχω ένα μικρό πρόβλημα. Φαίνεται εμφανώς ότι το πάνω κέιμενο έχει συνταχθεί από την ελληνική πλευρά και απευθύνεται στους εταίρους. Πρόκειται προφανώς για το κείμενο που στάλθηκε στους θεσμούς με υπογραφή Τσίπρα στις 22/6. Δημοσιεύτηκε από την Αυγή εδώ.
 
Προσπαθώ εδώ και τρεις μέρες να βρω το κείμενο με τίτλο "Reforms for the completion of the current program and beyond" που υποτίθεται ότι κατέθεσαν οι θεσμοί στην ελληνική πλευρά στις 25/6, και το μόνο που έχω βρει είναι το κείμενο που ποστάρει ο δόκτορας, το οποίο όμως ΔΕΝ έχει κατατεθεί από τους θεσμούς αλλά από τον Τσίπρα. Που μπορώ να βρω το κείμενο των θεσμών; Ξέρει κανείς;

Ξέρω βέβαια πολύ καλά ότι το δημοψήφισμα δεν θα γίνει επί αυτού του ερωτήματος αλλά επί του ερωτήματος "ευρώ ή δραχμή". Παρ' όλα αυτά, φρονώ ότι η κυβέρνηση όφειλε να έχει δημοσιεύσει σε τουλάχιστον 2-3 τρεις εφημερίδες μεγάλης εμβέλειας και φυσικά να έχει αναρτήσει επίσημα στην ιστοσελίδα της Βουλής τα κείμενα επί των οποίων θα ερωτηθεί ο ελληνικός λαός. Πότε θα γίνει αυτό; Έχουν ήδη περάσει τρεις ημέρες και μένουν άλλες πέντε.
 
Προχθές στη Βουλή ο Μητσοτάκης έλεγε ότι το κείμενο που παραδόθηκε στους βουλευτές ήταν ένα ανυπόγραφο εσωτερικό σημείωμα και βέβαια κανείς δεν του απάντησε. Προφανώς πρόκειται για το κείμενο που έχει αναρτήσει ο Μανδραβέλης —ο τίτλος τουλάχιστον είναι ίδιος με αυτόν που δηλώνεται στο δημοψήφισμα. Τον ίδιο τίτλο όμως έχει και το κείμενο που έστειλε η ελληνική πλευρά στους θεσμούς (η Αυγή τιτλοφορεί τη δημοσίευσή της "Το πλήρες κείμενο της ελληνικής πρότασης, με υπογραφή Αλ. Τσίπρα"), και μάλιστα οι δύο πρώτες παράγραφοι (μέχρι εκεί μπορούμε να συγκρίνουμε) είναι πανομοιότυπες.
 
Εδώ μπορείτε να βρείτε υποκλαπείσες φωτογραφίες των μεταφρασμένων κειμένων που, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, μοιράστηκαν προχθές στη Βουλή. Το κείμενο που τιτλοφορείται "Μεταρρυθμίσεις κλπ" είναι προφανώς ίδιο με το κείμενο που τιτλοφορείται "Reforms κλπ" και, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Αυγής, κατέθεσε η ελληνική πλευρά στους θεσμούς στις 22/6. Μέχρι να με πείσει κάποιος για το αντίθετο, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η ελληνική κυβέρνηση ζητάει από τον ελληνικό λαό να απορρίψει στο δημοψήφισμα τη ΔΙΚΗ ΤΗΣ πρόταση. Πρόκειται για έναν απίστευτο εμπαιγμό που ξεπερνά τα όρια της φαντασίας. Σας παρακαλώ, πείστε με για το αντίθετο!
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Παρένθεση: μου μεταφέρουν σκηνές από γεροντάκια που έκλαιγαν σήμερα μπροστά στις τράπεζες. Δεν έχω πια λόγια.
 

nickel

Administrator
Staff member
Πρόκειται για έναν απίστευτο εμπαιγμό που ξεπερνά τα όρια της φαντασίας. Σας παρακαλώ, πείστε με για το αντίθετο!

Συγκρατώ ψήγματα αισιοδοξίας. Αν δεν δοθεί λύση έως αύριο τη νύχτα, θα απασφαλίσω και θα σου εξηγήσω.
 

SBE

¥
Παρένθεση: μου μεταφέρουν σκηνές από γεροντάκια που έκλαιγαν σήμερα μπροστά στις τράπεζες. Δεν έχω πια λόγια.

Pal, κι εγώ στην αρχή σκέφτηκα τα καημένα τα γεροντάκια, αλλά μετά σκέφτηκα ποιός έφτασε τη χώρα εδώ; Αυτά τα "περήφανα γηρατειά" κάποτε βγάζανε αφρούς από το στόμα στις πλατείες για μια Ελλάδα νέα (βλ. για μια Ελλάδα πρόωρα συνταξιούχων). Αυτοί κόλλαγαν αφίσες και πλακώνανε στο ξύλο όποιον διαφωνούσε, που βγήκαν στους δρόμους το '93 για να μην αλλάξει το συνταξιοδοτικό, που πήραν σύνταξη στα 55 αλλά θέλουν να δουλεύω εγώ μέχρι τα 75 για να τους πληρώνω. Αυτοί που κάθε Χριστούγεννα βγαίνανε στην τηλεόραση και κλαιγόντουσαν ότι κάθε πέρσι και καλύτερα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μέχρι το 2010, που για πρώτη φορά είχε νόημα αυτό το κλισέ; Που δεν είπαν μια φορά δόξα τω θεώ, καλά είμαστε, μόνο μια ζωή ήταν με το χέρι τεντωμένο για την πάρτη τους και μόνο;
Αυτοί που έπαιρναν τη σύνταξη και τη μοίραζαν στα παιδιά και τα εγγόνια για να αισθάνονται ότι είναι σπουδαίοι, αντί να πούνε για σταθείτε ρε παιδιά, γιατί χρειάζονται λεφτά τα παιδιά μου; Και γιατί χρειάζομαι αποκλειστική στο νοσοκομείο; Γιατί δίνω φακελάκι; Γιατί δεν με εξυπηρετούν στη δημόσια υπηρεσία; Γιατί παίρνω τα ακριβά φάρμακα όταν υπάρχουν τα ίδια φτηνότερα; Γιατί χρειάζεται δεκαπέντε φροντιστήρια το εγγόνι μου; Γιατί χρειάζομαι εκατό χαρτιά για μια απλή πράξη;

Αυτοί κλαίγονται, αλλά τη σύνταξη θα την εισπράξουν ολόκληρη αύριο, ενώ οι υπόλοιποι εξήντα εξήντα ευρώ. Γιατί δεν τολμάει καμία κυβέρνηση να δυσαρεστήσει τους συνταξιούχους. Ό,τι και να συμβεί στην Ελλάδα, είμαστε όμηροι των συνταξιούχων.

ΥΓ Σήμερα έχω τα νεύρα μου, ναι. Και θα συνεχίσω να τα έχω μέχρι την Κυριακή.
 

Earion

Moderator
Staff member
Η Ενωμένη Ευρώπη που γνωρίζω και λατρεύω είναι αυτή. Είναι η Ευρώπη που έχει όραμα ειρήνης και ευημερίας, η Ευρώπη που γνωρίζει να συγχωρεί και να συγχωρείται για να προχωρήσει. Και, εικάζω, ότι η Ευρώπη αυτή δεν συζητά μετά μανίας για τον συντελεστή του ΦΠΑ στην εστίαση ή στα νησιά, αλλά κοιτάζει μπροστά. Η Ευρώπη αυτή υπάρχει όσο και να νομίζουμε ότι κάποιοι κατάφεραν να τη θάψουν.

Petros Papakalos



Χρόνια σου πολλά Ρογήρε! Με υγεία και δύναμη!
Να είσαι καλά εσύ κι οι δικοί σου!
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
SBE, συμφωνώ μαζί σου μέχρι κεραίας, τα έχω πει κι εγώ άλλωστε. Παρ'ολ'αυτά μ'έπιασε ή ψυχή μου σήμερα που το άκουσα.
 

SBE

¥
Αν ήμουνα Ελλάδα θα είχα πάρει μια καρέκλα και μια ομπρέλλα και θα είχα καθίσει έξω από μια τράπεζα και θα έβριζα όποιον συνταξιούχο πλησίαζε.
Το ίδιο βρισίδι χρειάζεται κι η χαζοχαρούμενη νεολαία, φυσικά.
Διαβάζω στη Γκάρντιαν ότι τους είπε μια νεαρή Ελληνίδα:

She said she would “prefer to have my dignity. I don’t want any more money from the EU, because we won’t be able to pay it back. OK, we’ll have a hard time for a year or so, but we’ll bounce back. It’s a simple question of human dignity now. They can’t put us through any more of this.” She had not taken her money out of the bank, Iliana said. “To start with, I don’t have much in there. But if it gets really bad, I’ll go to my mum’s in Thessaloniki. She has a garden, with lots of vegetables. We’ll survive.”

:curse::curse: Ποιός #$^$#^#@$@! τους λέει ότι σε κανά χρόνο θα έχουμε λύσει τα προβλήματά μας άμα βγούμε από το ευρώ;

Κι επιπλέον, γνωρίζει αυτό το ηλίθιο όν πόσα στρέμματα χρειάζονται για να ζήσει κανείς; Με δέκα ντοματιές και πέντε μαρούλια νομίζει ότι θα έχει να φάει ένα χρόνο;
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Αυτό λες, ή που θα πρέπει να φυλάει τις ντομάτες με το όπλο; Και φυσικά, σκασίλα της για όσους δεν έχουν κήπο. Για να μη πω ότι τους σπόρους τους εισάγουμε. Ωχ, δεν αντέχω πια...
 
Top