Δείξε μου το desktop σου, να σου πω ποιος είσαι!

Αφού παλιότερα πειραματιζόμουν με διαφορα τρελλά σχέδια κατάληξα στο ότι θέλω να βλέπω όλα τα εικονίδια και αντί να καταφύγω στα ασπρόμαυρα έμεινα στα default. Μπανάλ, αλλά δουλεύει.

Είχα διαβάσει πριν 2-3 χρόνια μια μελέτη που έλεγε ότι το να μην αλλάζεις συχνά το φόντο σου, επηρεάζει την αποδοτικότητά σου στην δουλειά και την διάθεσή σου. Αν το ξαναβρώ θα το ποστάρω. Δεν θυμάμαι την μεθοδολογία που χρησιμοποίησαν και ποια επακριβώς συμπεράσματα έβγαζαν.
 
Πέρασαν πάνω από 5 χρόνια από την προηγούμενη δημοσίευση μου σε αυτή την συζήτηση. Τόσο μου πήρε να εγκαταστήσω καινούργιο σύστημα. Αν συνηθίσεις στο ιδιαίτερα προσαρμοσμένο σου σύστημα όλες οι καινοτομίες σου ξινίζουν και δεν βολεύεσαι εύκολα.

Έπεσα και στην πλημμυρίδα των καινούργιων περιβαλλόντων που μας προέκυψαν τα τελευταία χρόνια και ήρθε και έδεσε. Ακόμη και όταν άλλαξα υπολογιστή πριν από δύο χρόνια απλά έβαλα τον παλιό δίσκο και συνέχισα με τις συνήθειες μου. Μόνο όταν αφού το σύστημα μου του 2010 που έπαψε να υποστηρίζεται από το 2015, άρχισε να έχει ασυμβατότητες με καινούργιες τεχνολογίες (π.χ. είχα μείνει στον firefox 45 ESR) με επακόλουθους αυξημένους κινδύνους ασφαλείας, αποφάσισα να προχωρήσω σε αναβάθμιση.

Ευτυχώς σε αυτό το διάστημα το περιβάλλον Gnome 2 που χρησιμοποιούσα και είχε εν τω μεταξύ εγκαταλειφθεί για ένα νεότερο από την αρχική ομάδα ανάπτυξης, απέκτησε τον συνεχιστή του, και έτσι από το gnome πέρασα στο mate. Πάντα στη βάση του ubuntu debian. UBUNTU-MATE 16.04, και πάμε για τα επόμενα 7 χρόνια :)

http://gofile.me/6oGl1/4G0fcCqkN


 

Zazula

Administrator
Staff member
Με λύπη βλέπω πως έχουν χαθεί λινκ προς εικόνες που ήταν αποθηκευμένες σε image-sharing sites... :cry:

Τεσπά, στο βασικό μου μηχανάκι η τρέχουσα επιφάνεια εργασίας μου είναι αυτή:
 

Attachments

  • MyDesktop.jpg
    MyDesktop.jpg
    159.6 KB · Views: 226

nickel

Administrator
Staff member
Δυστυχώς, χάνονται εικόνες και βίντεο... Κάτι γίνεται με τις εικόνες που αποθηκεύονται στα σέρβερ της Λεξιλογίας, αλλά δεν γίνεται τίποτα με τα βιντεάκια.



Επιφάνεια εργασίας: Δουλεύω, όπως λέω συχνά, με διπλό μόνιτορ, οπότε η επιφάνεια είναι κάτι σαν αυτό (αφαίρεσα εικονίδια και περιεχόμενο των γραμμών εργασίας) και αλλάζει κάθε τόσο. Δεν τα απολαμβάνω πολύ, συνήθως κάτι άλλο, λιγότερο ενδιαφέρον, τα σκεπάζει. Παίρνω θέματα από σελίδα της Microsoft, αλλά δέχομαι ιδέες και για άλλες συναρπαστικές επιφάνειες.

https://support.microsoft.com/en-us/help/13768/desktop-themes-featured
 
Top