Βαδίζοντας προσεκτικά στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Τη βρήκε τη λύση ο Σαββόπουλος:
[...]
Ο γνωστός τραγουδοποιός πρότεινε να κηρυχθεί η Αθήνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τον “καθαρισμό” των κτιρίων της Αθήνας από τοξικομανείς και μετανάστες και τη μεταφορά τους σε αραιοκατοικημένα νησιά, με χαμηλό πληθυσμό και μάλιστα υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ. Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου Α. Τσέκερη ότι τα ξερονήσια δεν είναι η λύση, ο ίδιος απάντησε παραφράζοντας στίχους του, ότι “ήρθε η ώρα να αποφασίσεις αν θα πεθάνεις ή θα ζήσεις”. Τέλος, τόνισε ότι η Αθήνα υποφέρει από την τρομοκρατία και τη βία.
[...]​

Δε θα μιλήσω, δε θα μιλήσω :curse:
 
Τη βρήκε τη λύση ο Σαββόπουλος:
[...]
Ο γνωστός τραγουδοποιός πρότεινε να κηρυχθεί η Αθήνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τον “καθαρισμό” των κτιρίων της Αθήνας από τοξικομανείς και μετανάστες και τη μεταφορά τους σε αραιοκατοικημένα νησιά, με χαμηλό πληθυσμό και μάλιστα υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ. Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου Α. Τσέκερη ότι τα ξερονήσια δεν είναι η λύση, ο ίδιος απάντησε παραφράζοντας στίχους του, ότι “ήρθε η ώρα να αποφασίσεις αν θα πεθάνεις ή θα ζήσεις”. Τέλος, τόνισε ότι η Αθήνα υποφέρει από την τρομοκρατία και τη βία.
[...]​

Δε θα μιλήσω, δε θα μιλήσω :curse:

Ααχ... Εμπρός για νέους Παρθενώνες...Τι να πεις βρε Παλ...
 

daeman

Administrator
Staff member
Προς το παρόν, μόνο αυτό μπορώ να πω, γιατί τα υπόλοιπα που, να, εδώ τα έχω και με το ζόρι τα συγκρατώ, δεν είναι πρέπον να τα γράψω. Θα μας μηνύσουν για προσβολή της δημοσίας αιδούς. Αν και, ποια αιδώς πια...
Μ' αρέσει που περιμένουμε να μας δώσει τα φώτα του ο "κόσμος του πνεύματος", λέει. Ποιο πνεύμα; Τα ζόμπι το έχουν ήδη παραδώσει.

Ρε το Νιόνιο, δεν έμεινε ούτε μια στάλα νιονιό;
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Ρηξικέλευθη η λύση πάντως: όσοι έρχονται τους στέλνουμε στη Γιάρο. Δε θα γεμίσει, αφού θα τους αφήνουμε να ψοφάνε λίγοι λίγοι. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα τους ψεκάζουμε με διάφορα - σέρνονται και αρρώστιες :mad:

Το κακό για μένα είναι ότι επειδή δεν μπορώ να τον αποσυνδέσω από το έργο του, το τελευταίο διάστημα ακούω άλλοτε αγαπημένα του κομμάτια και το νεύρο μου γίνεται κορδόνι.
 

daeman

Administrator
Staff member
Α, σ' αυτό με βοήθησε ο ίδιος: όταν συνόδεψα τον αδερφό μου να παρουσιαστεί νεοσύλλεκτος στην Τρίπολη, έξω από την πύλη περίμενε κι αυτός με τον γιο του, καμαρώνοντας που θα υπηρετήσει την πατρίδα. Κι επειδή εγώ είχα περάσει την ίδια πύλη τραγουδώντας τη Δημοσθένους λέξη (Σαν βγω απ' αυτή τη φυλακή), εκείνη τη στιγμή μου γύρισαν τα άντερα. Απογοήτευση, αλλά και λύτρωση ταυτόχρονα. Είχε ήδη αρχίσει να φθίνει μέσα μου, αλλά εκείνο ήταν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο. Από τότε, τον διχοτόμησα: ο Σαββόπουλος και ο άλλος, και μια χαρά απολαμβάνω τα παλιά του.

Όσο για τα ξερονήσια, αφιερωμένα στον άλλοτε ποιητή τα ίδια του τα έργα.


Μεγάλη μπουκιά φάε, γιατί οι μεγάλες κουβέντες έχουν τον τρόπο τους να σε ξαναβρίσκουν.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Μήπως πριν θυμώσουμε με τους ανθρώπους που στα γεράματα λένε διαφορετικά πράγματα απ' ό,τι έλεγαν στα νιάτα τους, πρέπει να αναγνωρίσουμε αυτό το φαινόμενο ως πολύ συχνό και πιθανόν φυσικό, και να περιμένουμε ότι θα συμβεί και σ' εμάς;
Π.χ. η γνωστή συνέντευξη του Κούνδουρου στο ΒΗΜΑ:
http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=393433
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Για να μην πιάσουμε τον Μίκη. Πάντως, αν ισχύει η παροιμία που λέει «στα γεράματα ο καλός καλύτερος και ο κακός χειρότερος», αναρωτιέμαι αν στ' αλήθεια όλοι αυτοί ξεκούτιαναν και τους έχει καβαλήσει μην πω τι, ή αν κάπου μέσα τους κρυβόταν πάντα αυτός ο σπόρος και τώρα ανθίζουν τα λουλούδια.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Πάντως, αν ισχύει η παροιμία που λέει «στα γεράματα ο καλός καλύτερος και ο κακός χειρότερος»...
Νομίζω ότι αρκετοί άνθρωποι στα νιάτα τους συγκρατούν και κρύβουν έντονα συναισθήματα και απόψεις που μπορεί να τους κάνουν αντιπαθητικούς, αλλά στα γεράματα χάνουν την ικανότητα αυτοσυγκράτησης. Γυρίζουν κάπως στο νηπιαγωγείο.
 

Elsa

¥
Περιμέναμε πώς και πώς να μιλήσουν οι "πνευματικοί άνθρωποι"... αλλά δεν περιμέναμε τι θα πουν! :cry:
 

Cadmian

New member
Εξαρχής υπερεκτιμημένοι ήταν, απλά τώρα γίνεται ευρύτερα αντιληπτό...
 

Elsa

¥
Την ίδια ώρα,
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η απόρριψη των νέων σε ηλικία μεταναστών θα ήταν κοντόφθαλμη ενέργεια αφού οι φόροι που καταβάλλονται από αυτούς βοηθούν στη συντήρηση ολοένα και περισσότερων συνταξιούχων στις αναπτυσσόμενες χώρες. «Oι νέοι μετανάστες που σπούδασαν στο εξωτερικό γενικά είναι καθαροί εισφέροντες στα δημόσια οικονομικά», εξήγησε ο Φιλίπ Λεγκρέν, πολιτικός αναλυτής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής για τα δημογραφικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο μήνα, οι γεννήσεις στην Ευρώπη παραμένουν σε πολύ χαμηλούς αριθμούς, τόσο που δεν εξασφαλίζονται οι μελλοντικές συντάξεις για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Η τάση αυτή, σε συνδυασμό με τα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα, ανάγκασε πολλές κυβερνήσεις να αυξήσουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης ενώ πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις. Σήμερα η αναλογία εργαζομένων - συνταξιούχων είναι τέσσερις προς ένα. Χωρίς τις μεταρρυθμίσεις αυτές έως το 2060 η αναλογία θα μειωθεί σε δύο προς ένα, σύμφωνα με μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Προτεραιότητα είναι να προσελκύσουμε περισσότερους μετανάστες εργάτες για να βελτιώσουμε την αναλογία, να βοηθήσουμε στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και να προωθήσουμε την οικονομική ανάπτυξη», τόνισε ο Λεγκρέν στο συνέδριο.

Την ίδια άποψη εξέφρασαν και άλλοι ομιλητές, μολονότι ορισμένοι παρατηρητές επισήμαναν ότι οι επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη είναι αμελητέες. Η άφιξη μεταναστών από 10 χώρες της Ανατολικής Ευρώπης - οι οποίες εντάχθηκαν στην ΕΕ το 2004 και το 2007 - ενίσχυσε τη βρετανική παραγωγή μόνο κατά 0,95%, υποστηρίζει το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας.

Ωστόσο ο Λεγκρέν, συγγραφέας του βιβλίου «Μετανάστες: η χώρα σας τους χρειάζεται», σημείωσε ότι η ζήτηση για χέρια μεταναστών θα αυξηθεί επειδή πολλοί από αυτούς εργάζονται στους τομείς της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. «Ο τομέας που αναπτύσσεται γρηγορότερα στην Ευρώπη δεν είναι αυτός της υψηλής τεχνολογίας αλλά της φροντίδας για τους ηλικιωμένους», τόνισε.


Από εδώ
 
Τα μέτρα του Παπουτσή πάντως δεν διαφέρουν και πολύ απ' τις προτάσεις του Σαββόπουλου: καθημερινές επιχειρήσεις-σκούπα, καθαρισμός κτιρίων, συλλήψεις και μεταφορά των «λαθρομεταναστών» σε κέντρα «υποδοχής» στην επαρχία, μακριά από αστικά κέντρα (κάτι αντίστοιχο με τα νησιά δηλ.), τα οποία κέντρα υποδοχής θα τροφοδοτούνται από ελληνικές επιχειρήσεις όπως τόνισε, μπας και διαμαρτυρηθεί κάνας χρυσαυγίτης για τα έξοδα που θα κάνει το ελληνικό κράτος. Πρόκειται για «υποδοχή» στο πουθενά, βέβαια, γιατί στην πραγματικότητα θα είναι χώροι κράτησης, κοινώς φυλακές.
 

Elsa

¥
Στους αντίποδες του Σαββόπουλου, τούτος εδώ τα λέει χοντρά εναντίον του νόμου περί μετανάστευσης σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ:
“This law is not correct. It's a cruel law, actually," Santana told media at the event. "This is about fear. Stop shucking and jiving. People are afraid we're going to steal your job. No we aren't. You're not going to change sheets and clean toilets.

“This is the United States. This is the land of the free," he added. "If people want the immigration laws to keep passing, then everybody should get out and leave the American Indians here."

“I am here to give voice to the invisible," added Santana, who immigrated to the United States from Mexico in the 1960s.
There is tremendous irony in Santana being booed for calling attention to what he, and many others, view to be a civil rights issue – at a game dedicated to recognizing the issue of civil rights.
 

nickel

Administrator
Staff member
Η απάντηση του Διονύση Σαββόπουλου, όπως δημοσιεύτηκε στη σημερινή Ελευθεροτυπία:

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου για το θέμα των μεταναστών σε κοινή εκπομπή που συνδιοργάνωσαν τα αθηναϊκά ραδιόφωνα εναντίον της εγκληματικότητας, ο ίδιος έστειλε στην «Ε» την παρακάτω επιστολή.

Την παραθέτουμε ως έχει:

«Για να προλάβω περαιτέρω παρεξηγήσεις, επαναλαμβάνω ό,τι είπα στον ραδιοφωνικό μαραθώνιο της Τετάρτης, κάπως πιο συμπυκνωμένα εδώ.

Να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, διότι το εφιαλτικό πρόβλημά μας τώρα, χειρότερο απ' την οικονομική κρίση και την αβεβαιότητα, είναι ο τρόμος των πολιτών. Οπου και να διαμένουμε, διασχίζουμε την Αθήνα δύο φορές τη μέρα για δουλειές, μετά φόβου Θεού και με κλειστά τα τζάμια. Προχθές μαχαίρωσαν τον βοηθό μου.

Μία λύση θα ήταν να μεταφερθούν οι παράνομοι μετανάστες σε μισοαφημένα νησιά ή χωριά, για να καλλιεργήσουν τη γη και να ζήσουν με τη βοήθεια του ΟΗΕ, γιατί μόνοι μας δεν μπορούμε. Κι όταν επιτέλους δεήσει η Ευρώπη να σχεδιάσει κοινή πολιτική για τους μετανάστες και φύγουν οι άνθρωποι, τότε οι ιδιοκτήτες των εγκαταλελειμμένων σπιτιών σε χωριά και νησιά μας, θα 'χουν το σπιτάκι τους συντηρημένο κι απ' έξω κανένα αμπέλι ή χωράφι καλλιεργημένο.

Τα εξαρτημένα άτομα είναι άλλο. Πρέπει να φύγουν απ' το κέντρο και να φιλοξενηθούν σε κέντρα απεξάρτησης -χρειαζόμαστε επειγόντως περισσότερα- μακριά απ' τις πιάτσες, όπου να μην είναι τόσο εύκολη η πρόσβαση των εμπόρων ναρκωτικών. Διότι πρέπει να αστυνομεύονται οι έμποροι και όχι οι εξαρτημένοι, για τους οποίους πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι είναι δικά μας παιδιά.

Να καθαριστεί το Ιστορικό Κέντρο, που δεν είναι μόνο δικό μας, αλλά όλης της Ευρώπης. Εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία, το Θέατρο, η Φιλοσοφία και η ίδια η Ευρώπη. Και τώρα είναι ανθρώπινη χωματερή, κρανίου τόπος, έτσι θα το αφήσουμε; Περιμένοντας την Ευρώπη; Να καθαριστεί λοιπόν και τότε πια να κατοικηθεί με χαμηλό επιδοτούμενο ενοίκιο από νέα ζευγάρια, να ζωντανέψουμε.

Πιθανόν υπάρχουν κι άλλες, καλύτερες λύσεις απ' αυτές που ανέφερα. Θα μ' ενδιέφερε πολύ να τις ακούσω.

Αντ' αυτού, ακούω έναν αντίλογο από τα blogs και από μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης, που δεν δείχνει να ενδιαφέρεται τόσο για μια λύση, να γίνει ένας διάλογος, να βγάλουμε ένα συμπέρασμα, αλλά ενδιαφέρεται μάλλον να στήσει ένα θέαμα καβγατζίδικο, με ειρωνείες, εξυπνάδες και διαστρεβλώσεις. Πότε είπα εγώ για ξερονήσια και εξορίες; Ξερονήσι είναι τώρα το κέντρο της Αθήνας. Σε άθλια γκέτο, στοιβαγμένοι ζουν αυτοί οι δυστυχείς.

Το σχέδιο της κυβέρνησης να τους πάει σε περιφραγμένα στρατόπεδα τούς φαίνεται καλύτερο;

Μου κάνει εντύπωση αυτή η καινούργια λογοκρισία διά της διαστρεβλώσεως, γιατί είναι πολύ πιο εφιαλτική και περίπλοκη απ' αυτές που ζήσαμε στο παρελθόν. Στοχοποιούνται πλέον άνθρωποι. Από πού προέρχεται άραγε αυτό; Προέρχεται πάλι από τον πανικό και τον φόβο αρκετών ανθρώπων δίπλα μας, που ταυτοχρόνως, όμως, δεν θέλουν να χάσουν τις ψευδαισθήσεις τους και μες στη βαθιά απογοήτευσή τους κατασκευάζουν εχθρούς.

Κι ύστερα πάλι αυτοί οι ίδιοι αναρωτιούνται: "Μα γιατί σιωπούν οι διανοούμενοι;"».

Το έντονο, δικό μου. Στο οποίο προσθέτω:
Ο καλύτερος αντίλογος σε μια πρόταση που δεν μας αρέσει είναι να καταθέσουμε μια καλύτερη και πιο ρεαλιστική.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Δε νομίζω ότι για να κατακρίνει κανείς αυτήν την άποψη είναι ανάγκη να καταθέσει οπωσδήποτε μια άλλη. Παρ' όλ' αυτά, να προσθέσω δυο λόγια:

Πού θα βρεθούν οι πόροι (φαγητό κτλ) για να ζήσουν οι άνθρωποι αυτοί στα νησιά; Και επίσης, τους ρώτησε κανείς αν θέλουν να πάνε σε νησί, από όπου δε θα μπορούν να φύγουν, γιατί προφανώς δεν έχουν χρήματα; Αν αυτό δεν είναι εξορία, τότε τι είναι;

Για τους εμπόρους, καλά θα ήταν να έκανε απλώς η αστυνομία τη δουλειά της, που δεν την κάνει. Άνθρωποι που δουλεύουν σε προβληματικές περιοχές θα σας πουν ότι είναι εμφανές ποιοι είναι οι έμποροι ναρκωτικών, αλλά φυσικά η αστυνομία δεν κάνει και πολλά - μόνο να κυκλοφορεί βιντεάκια τραβηγμένα με κινητά ξέρει, στα οποία δέρνει μετανάστες και αναγκάζει σεξεργάτριες να χαϊδεύονται.

Και για τους μετανάστες, καλά θα ήταν το κράτος να έκανε τη δουλειά του, που δεν την κάνει. Ξέρουμε π.χ. να επιδοτούμε τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ με ζεστά εκατομμυριάκια, αλλά να φτιάξουμε κανένα κέντρο υποδοχής της προκοπής δεν ξέρουμε. Ξέρουμε να στέλνουμε την αστυνομία να φυλάει δημοσιογράφους της ιδιωτικής τηλεόρασης, αλλά να μαζέψει κανένα χρυσαυγίτη δεν ξέρουμε.

Άι σιχτίρ απογευματιάτικα. :curse::curse:

Edit: Nickel, δεν εννοώ εσένα, ε;
 

nickel

Administrator
Staff member
Εγώ πάντως δεν ενδιαφέρομαι να αποδείξουμε γιατί δεν είναι αποδεκτή ή ρεαλιστική η πρόταση του Σαββόπουλου (εκτός αν έχει κανείς όρεξη να αποδείξει ότι είναι ρεαλιστική). Ήμουν δέκα χρόνια κάτοικος του κέντρου και για άλλα δέκα χρόνια εργαζόμουν εκεί. Το πονάω και ας μην είμαι πια μέρος του. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει (όπως προσπάθησαν στους Ολυμπιακούς) ο καθρέφτης της χώρας. Είναι και τώρα ο καθρέφτης της χώρας, στην πιο άσχημη στιγμή της, και μακάρι να μη γίνουν χειρότερα ούτε η χώρα ούτε το καθρέφτισμά της. Αλλά σε σχέση με το Ιστορικό Κέντρο καλούμαστε να απαντήσουμε στις μεγαλύτερες προκλήσεις σε ένα πακέτο: πώς εννοούμε την ανάπτυξη, πώς βλέπουμε τον τουρισμό, τι κάνουμε με τη μάστιγα των ναρκωτικών, τι κάνουμε με τους μετανάστες, τι κάνουμε με τις πορείες. Κανένα απ' αυτά δεν έχει εύκολες απαντήσεις, εγώ είμαι βραχυκυκλωμένος, και θα ήθελα να ξεμπερδεύουμε συνοπτικά με τις δηλώσεις του Σαββόπουλου — αλλά όχι με τις προκλήσεις.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Η αλήθεια είναι πάντως ότι από παντού έρχονται σπασμωδικές προτάσεις, και κυρίως μεμονωμένες. Π.χ., δεν έχω ακούσει από κανέναν προτάσεις για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρωτογενές έλλειμμα της Ελλάδας (μονάχα ότι φταίει το σύστημα, για διαφορετικούς λόγους βέβαια, αναλόγως από τη σκοπιά από την οποία το βλέπουμε).

Αν ξεκινούσαμε από εκεί, πράγμα που θα μας έδινε ελπίδες για οικονομική βελτίωση, θα μπορούσαν να γίνουν βήματα και προς άλλες κατευθύνσεις.

Θα έπρεπε βέβαια παράλληλα όλοι οι κρατικοί υπάλληλοι να δουλεύουν, πράγμα που, όπως όλοι ξέρουμε, δεν ισχύει για πολύ μεγάλη μερίδα τους, και ταυτόχρονα με κάποιον μαγικό τρόπο να σταματήσουν αρκετοί από αυτούς τους υπαλλήλους να εκμεταλλεύονται τη θέση τους παντοιοτρόπως, εις βάρος των υπολοίπων πολιτών.

Και επίσης να εξαφανιζόταν ως δια μαγείας ο εαυτούλικος ωφελιμισμός που επικρατεί γενικώς, και τον βλέπουμε παντού, από τον τρόπο με τον οποίο κινούνται και παρκάρουν τα αυτοκίνητα, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο χτίζουμε τα σπίτια μας.

Ορίστε. Έγραψα κι εγώ το όνειρό μου.
 

nickel

Administrator
Staff member
Μικρό αλλά απαραίτητο παραθυράκι εδώ:

Ο Κώστας Παπαϊωάννου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, σημείωσε στα «Νέα»:
- «Η οικογένεια του Μανόλη Καντάρη που δολοφονήθηκε στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου δίνει πολύτιμο μάθημα, τι σημαίνει να δείχνει κανείς το πρόσωπό του στον φόβο. Οπως πληροφορούμαστε, επέστρεψε ως απαράδεκτο το στεφάνι της Χρυσής Αυγής και την κατήγγειλε για καπηλεία και βεβήλωση μνήμης του νεκρού».
 

crystal

Moderator
Πάντως όταν θέλεις να βρεις λύσεις, δεν ξεκινάς από τον τελευταίο τροχό της αμάξης. Αυτό κάνει κι εδώ ο Σαββόπουλος, και γι' αυτό έπεσαν όλοι δικαίως να τον φάνε - όσο για την ντρίμπλα του "αν δεν σας αρέσει, προτείνετε εσείς τις λύσεις", είναι εντελώς αβάσιμη, όπως απέδειξε η Παλάβρα παραπάνω.

Ξέρουμε πολύ καλά ποιες είναι οι λύσεις. Αν θέλεις να καθαρίσεις το κέντρο από τους τοξικομανείς, μαζεύεις τους εμπόρους. Αν θέλεις να το καθαρίσεις από πόρνες, μαζεύεις τους νταβατζήδες τους. Αν θέλεις να το καθαρίσεις από λαθρομετανάστες, δίνεις χαρτιά σε όσους έχεις ήδη, φτιάχνεις ανθρώπινα κέντρα υποδοχής και φροντίζεις να μην παίρνει μίζες από βαρκάρηδες το λιμενικό σου. Αυτό που σίγουρα δεν κάνεις, είναι να κάθεσαι και να παρακολουθείς με σταυρωμένα χέρια την πόλη να καταρρέει.

Με ενοχλούν αφάνταστα όλες οι προτάσεις που επικεντρώνονται στους ίδιους τους μετανάστες, τις πόρνες και τους τοξικομανείς, επειδή είναι σαν να πιάνει κανείς το πρόβλημα από το τελευταίο του παρακλάδι κι όχι από τη ρίζα. Κι από τον πνευματικό κόσμο περιμένω να βγει και να φωνάξει ότι τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια υποβάθμιση του κέντρου τόσο συστηματική που μοιάζει μεθοδευμένη, και να καλέσει τον κόσμο να μην τα βάζει με τον εύκολο στόχο.

(Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, ωστόσο, είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι όταν το κέντρο γίνει πραγματικά κρανίου τόπος και πουληθεί ό,τι είναι να πουληθεί, τα ενοχλητικά στοιχεία θα εξαφανιστούν μέσα σε μια νύχτα για να μην χαλάνε το ντεκόρ το φρεσκοσηκωμένων λοφτ. Της γης τους κολασμένους θα τους μεταφέρουμε στον επόμενο στόχο του real estate - στο Ζεφύρι, ίσως; Αλλά πάλι, ίσως με συγκινούν υπερβολικά οι θεωρίες συνωμοσίας.)
 
Top