Αγγλοελληνικό & Ελληνοαγγλικό λεξικό ΜΑΤΖΕΝΤΑ ΧΡΥΣΗ ΕΚΔΟΣΗ 10

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Αποκτήστε το Αγγλοελληνικό & Ελληνοαγγλικό λεξικό ΜΑΤΖΕΝΤΑ ΧΡΥΣΗ ΕΚΔΟΣΗ 10 για Windows (αρχικής αξίας 44€, τελικής 9.9€) ή Android (αρχικής αξίας 19€, τελικής 4.9€), από τη ΜΑΤΖΕΝΤΑ

Από εδώ


Η προσφορά ισχύει από 20/1/2012 έως και 20/2/2012.
 
Καλή τύχη σε όσους καταφέρουν να μάθουν - πριν πληρώσουν και μέσα στα 5 λεπτά που δικαιούται η ευκολία της ηλεκτρονικής αγοράς - πώς θα λάβουν το λεξικό και τι υπαινίσσονται από πλευράς μετακινήσεων τα δυσοίωνα "κουπόνι", "εξαργύρωση" και "επίδειξη ταυτότητας".
 
Το έχει κανείς το λεξικό αυτό; Είναι καλό; Είχα αγοράσει παλιότερα την απλή έκδοση του Ματζέντα αλλά απογοητεύτηκα και το έσβησα, γιατί δεν ήταν ούτε πλήρες ούτε εύχρηστο, ενώ το GWord είναι πολύ καλύτερο και βολικό στη χρήση.
 

psychostasia

New member
Καλησπέρα σε όλους. Έχω εδώ και πολύ καιρό το εν λόγω λεξικό. Το βρίσκω πολύ καλό και εύκολο στη χρήση και το χρησιμοποιώ παράλληλα με το G-word. Στα συν του: τα παραδείγματα, ο "καθαρός" τρόπος παρουσίασης με διαφορετικά χρώματα πάνω σε άσπρο φόντο, η προφορά των λέξεων (τις ακούς κιόλας αν θέλεις!), οι διάφοροι τρόποι αναζήτησης. Ως προς τις ερμηνείες, άλλες φορές υπερέχει το G-word, άλλες φορές βρίσκω στο Magenta πράγματα που δεν υπάρχουν στο άλλο. Γενικά, τα έχω και τα δύο ανοιχτά όταν δουλεύω. Αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα (που μάλλον...), θεωρώ ότι αξίζει. Τώρα, για τους όρους με τους οποίους το προσφέρουν και το πώς γίνεται η online αγορά, δεν μπορώ να έχω γνώμη. Αυτά.
 

nickel

Administrator
Staff member
Για την ιστορία του πράγματος: Ο Παναγιώτης Τσαμπουνάρας, ο οποίος συνέταξε τον κορμό του αγγλοελληνικού λεξικού της Magenta, ξεκινώντας από έναν τεράστιο τόμο, τον οποίο στοιχειοθέτησε μόνος του (δεν θυμάμαι αν τον είχε στοιχειοθετήσει σε ηλεκτρονική γραφομηχανή ή σε κάποιον από τους πρώτους υπολογιστές) [και τον οποίο νομίζω ότι τύπωσε με δικά του έξοδα], ήταν ένας από τους εκλεκτούς συνεργάτες του Penguin-Hellenews, το οποίο έδωσε αργότερα το αγγλοελληνικό μισό του G-Word. Όταν ο Τσαμπουνάρας δούλευε το λεξικό του, είχε την ευκαιρία να κάνει πολλές βελτιώσεις και προσθήκες σε σχέση με τα παλαιότερα λεξικά.
 
Ευχαριστούμε, δόκτορα, μάλλον θα το πάρω.

Βλέπω ότι αναφέρεται το Gword. Επί πληρωμή το χρησιμοποιείτε; Γιατί ξέρω ότι είχε σταματήσει το διαδικτυακό.
 
Δεν ήξερα καν ότι υπάρχει/υπήρχε στο Διαδίκτυο, το είχα εγκαταστήσει στον υπολογιστή προ αμνημονεύτων ετών...
 
Εννοώ "δεν ήξερα πριν γραφτώ στη Λεξιλογία", γιατί ως γνωστόν εδώ υπάρχουν απαντήσεις για τα πάντα... :-)
 
Πληροφοριακά:

Αγόρασα χτες διαδικτυακά το Αγγλοελληνικό & Ελληνοαγγλικό λεξικό ΜΑΤΖΕΝΤΑ ΧΡΥΣΗ ΕΚΔΟΣΗ 10. Μετά από λίγες ώρες, παίρνω μέιλ με τους κωδικούς για ενεργοποίηση μέσω διαδικτύου και μέσω τηλεφώνου, μόνο που τα σχετικά πεδία είναι κενά (βλ. συνημμένο). Πριν από λίγο, παίρνω τηλέφωνο στους δύο αριθμούς που αναφέρονται στα στοιχεία επικοινωνίας στο μέιλ, αλλά βγαίνει μήνυμα ότι οι συγκεκριμένοι αριθμοί δεν υπάρχουν. Κάλεσα και τον αριθμό φαξ μπας και, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Δεν μου έμενε παρά να απαντήσω στο μέιλ ([email protected]), με κοινοποίηση στο [email protected] (ο σύνδεσμος «επικοινωνήστε μαζί μας» που περιλαμβάνεται στο μέιλ οδηγεί σε φόρμα επικοινωνίας). Ομολογώ ότι έχω ξενερώσει, αφενός γιατί χρειάζομαι το λεξικό άμεσα και αφετέρου γιατί θεωρώ αδιανόητο να δίνονται λάθος στοιχεία επικοινωνίας.

mail.png
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Ελπίζω να έχεις μια ικανοποιητική απάντηση και σύντομα, γιατί τέτοιο πράγμα ομολογώ δεν το έχω ξαναδεί.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Δεν ρωτάς σε κάποιο από τα μεγάλα βιβλιοπωλεία που ενδεχομένως πουλάνε το προϊόν μήπως έχουν κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας;
 
Αν είχα χρόνο να πάω σε μεγάλο βιβλιοπωλείο, θα είχα και για να πάω στα γραφεία τους (με άγριες διαθέσεις εννοείται), αλλά κάτι μου λέει ότι ούτε η διεύθυνσή τους θα ισχύει.

Για να εξαντλήσω κάθε δυνατότητα επικοινωνίας, τους έγραψα και μέσω της προαναφερθείσας φόρμας επικοινωνίας. Btw, είμαι ο μόνος που θεωρεί ό,τι πιο βλακώδες τις φόρμες επικοινωνίας, από τη στιγμή που μέχρι κι η μάνα μου έχει email; (ψέματα, δεν έχει)

Μπήκα και στο φόρουμ τους, αλλά όπου κι αν κάνω κλικ μού βγάζει μήνυμα Not Found. Γενικά, μια ανησυχητική εικόνα εγκατάλειψης...
 
Λοιπόν, έκανα μια μικρή έρευνα (αγαπημένο κλισέ) και διαπίστωσα τα εξής:

Σύμφωνα με τη σελίδα του στο LinkedIn, ο Παναγιώτης Σιδηρόπουλος ήταν διευθυντής της Magenta έως τον Οκτώβριο του 2011. Στη συνέχεια, ίδρυσε το Bookia.

Στη σελίδα της Magenta στο Facebook (όπου ως κάτοχος αναφέρεται ο Παναγιώτης Σιδηρόπουλος), οι σχετικές με τη Magenta αναρτήσεις σταματούν στις αρχές του 2014, και στη συνέχεια ό,τι αναρτάται έχει αποκλειστικά σχέση με το Bookia.

Στην προαναφερθείσα σελίδα υπάρχουν τα εξής σχόλια χρηστών:

Αγόρασα ένα ηλεκτρονικό λεξικό magenta αλλά δεν έχω λάβει κωδικούς, τα τηέφωνα δεν ισχύουν πια και στα μηνύματα δεν απαντά κανείς. Τι συμβαίνει; (15/10/15)
Κύριοι της ΜΑΤΖΕΝΤΑ, προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί σας για ν'αγοράσω και να ενεργοποιήσω το ηλεκτρονικό Αγγλοελληνικό (αμφίδρομο) Λεξικό Ιατρικών και Βιολογικών Όρων, που χρειάζεται η κόρη μου -πρωτοετής στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Plovdiv (Φιλιππούπολη Βουλγαρίας). Παρακαλώ τηλεφωνήστε μου στο 210... Ευχαριστώ. (4/10/15)
Θα προτιμούσα να έγραφα αυτά που θα γράψω στο facebook...Αλλά είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικό να προσπαθεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας... Κανένα από τα τηλέφωνα που έχετε στο site σας δεν ισχύει... Αγόρασα online ένα προϊόν σας και θέλω να το ενεργοποιήσω. Έχω αποστείλει email στην διεύθυνση που αναγράφεται στην επιβεβαίωση που πήρα από το paypal... Παρακαλώ να επικοινωνήσετε μαζί μου (20/7/15)
Δεν μπορει να γινει online αγορα (5/3/15)​

Αυτά, και συγγνώμη για την κατάχρηση του χώρου...
 
Το ξέρω, αλλά ήθελα να κλαυτώ ότι δεν έχω χρόνο. :p

Λες να εξακολουθούν να έχουν συναλλαγές με βιβλιοπωλεία, όταν δεν στέλνουν κωδικούς ενεργοποίησης σε όσους αγοράζουν τα λεξικά τους, και γενικά είναι άφαντοι;
 
Top