Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι μπορείτε να κερδίσετε το Διεθνές Βραβείο Ορολογίας;

Zazula

Administrator
Staff member
Τα Διεθνή Βραβεία Ορολογίας απονέμονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ορολογίας (European Association for Terminology - EAFT) σε συνεργασία με το Διεθνές Δίκτυο Ορολογίας (TermNet) προκειμένου να προάγεται η έρευνα και η ανάπτυξη στο πεδίο της ορολογίας και να υποστηρίζεται η μελλοντική ορολογική δραστηριότητα μέσω της επιβράβευσης λαμπρών ανερχόμενων ερευνητών στο πεδίο της ορολογίας.

Τα εν λόγω βραβεία δεν έχουν περιορισμούς στην εθνικότητα των συμμετεχόντων. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων εστιάζει στην καινοτομικότητα του περιεχομένου των υποβαλλόμενων έργων, και στο πώς καθένα από αυτά συνεισφέρει στην περαιτέρω μελλοντική προαγωγή, εξέλιξη και αξιοποίηση της εφαρμοσμένης έρευνας και ανάπτυξης στο πεδίο της ορολογίας.

Το 2008 το Διεθνές Βραβείο Ορολογίας απονεμήθηκε:
  • Όσον αφορά τη Θεωρητική Έρευνα, στην κα Carine Abi-Ghanem για τη διατριβή της σχετικά με την ορολογική ανάπτυξη στο πεδίο της γενετικής μηχανικής στην αραβική γλώσσα.
  • Όσον αφορά την Εφαρμοσμένη Έρευνα & Ανάπτυξη, στους Igor Kudashev, Irina Kudasheva, Inkeri Vehmas-Lehto και Aleksandr Gerd, για το Φιννορωσικό Λεξικό Δασοκομίας.
Τα βραβεία για το 2010 θα απονεμηθούν σε τελετή που θα γίνει στη Βουδαπέστη στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2010. Ωστόσο, η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι η 30η Νοεμβρίου 2009. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στη σελίδα http://www.eaft-aet.net/en/prix-de-terminologie/call-for-nominations-for-the-2010-award/.

Αν λοιπόν η ορολογική εργασία που έχετε κάνει είναι αξιόλογη, το να συμμετάσχετε είναι μια εξαίρετη ιδέα. Η Λεξιλογία σάς εύχεται καλή επιτυχία!
 
Top