Έπαθα το εξής με το λάπτοπ

Πήγα να κάνω update and restart στο λάπτοπ μου (win8) και άρχισε να εκτελεί τις 31 ενημερώσεις, αλλά αργούσε πολύ περισσότερο από συνήθως, κάπου μια ώρα. Τελικά τις έκανε και μου είπε να περιμένω το ριστάρτ, αλλά δεν ξανάρχιζε. Επειδή έπρεπε να φύγω, τόκλεισα. Ανοίγοντάς το πάλι, πέφτει σε λίμπο και όταν το κλείνω και το ξανανοίγω με πάει στη μπλε οθόνη με το όνομά μου που λέει welcome και μετά πέφτει πάλι σε λίμπο με την οθόνη μαύρη και μόνο το φωτάκι στο κουμπί της έναρξης.
Να ετοιμάσω πλερέζες; Να περιμένω πολύυυυυ μήπως αφυπνιστεί; Καμία ιδέα;
 
Σε ένα λάπτοπ που αργούσε πάρα μα πάρα πολύ να φορτώσει τα Windows, το σέρβις βρήκε ότι ο σκληρός δίσκος είχε weak sectors (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) και τον άλλαξαν, λέει, «προληπτικά». Νομίζω ότι η βλάβη του σκληρού είναι η πιο πιθανή εξήγηση, αλλά ας μιλήσει και κάποιος πιο ειδικός.
 
Mάλλον έχει να κάνει με το ότι δεν είχε εγκαταστήσει όλες τις επικαιροποιήσεις. Ξύπνησε και εγκαθιστά τις αποδέλοιπες -ελπίζω να σας απασχόλησα επί ματαίω.
 
Δυστυχώς όχι ακόμα. Έκανε τις ενημερώσεις και πάλι μετά τη μπλε οθόνη όπου λέει welcome Nikos πέφτει σε λίμπο με μαύρη την οθόνη. Από μέσα το μηχάνημα δουλεύει διότι αν πατήσω alt-ctrl-del μου δίνει τις πέντε επιλογές (Lock, switch user, sign out, change password, task manager) κι αν πατήσω task manager εμφανίζεται (σε μαύρο φόντο πάντα) ο task manager και δείχνει τα ποσοστά χρήσης μνήμης κτλ. Αλλά η οθόνη, μαύρη.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Αν πατήσεις switch user; Μήπως έγινε κανένα μπλέξιμο με τις αναβαθμίσεις και πρέπει να συνδεθείς ως Admin και όχι ως Νίκος, ξέρω γω; (Δεν ξέρω και από 8άρια, καθόλου...)
 
Το φοβάμαι το switch user και δεν έχω εγκαταστήσει ποτέ password
 
Αν μπορείς να ανοίξεις τον task manager, φαίνεται να τρέχει ο explorer; Αν, ναι, τερμάτισέ τον και ξαναξεκίνησέ τον από το file>new task, όπου απλά θα πληκτρολογήσεις explorer. Βασικά και να μην τρέχει ξεκίνησέ τον:


 
Ελληγεννή, ήταν απ'ό restart, οπότε το μόνο προτσές που έτρεχε ήταν ο ίδιος ο Task Manager. Τώρα, με συμβουλή που μου έδωσαν, έκανα system restore (ακόμα γίνεται) και... βλέπουμε.
 
Και τελικά δούλεψε -μόνο 4 ώρες χάσαμε σήμερα :)

Τυχερός είσαι. Εγώ έχασα δυο ολόκληρες μέρες από μηχανικό κοκομπλόκο και των δυο υπολογιστών μου. Ο ένας κατάφερε να λειτουργήσει αλλά έχει μόνο 64άρια Windows που δεν τρέχουν τα προγράμματά μου. Αυτήν την στιγμή λειτουργώ με δανεικό PC, μιας και δεν υπάρχει διαθέσιμο κανένα πακέτο διάσωσης -με μνημόνιο ή άνευ- για να εξοικονομήσω χρήμα για νέο. :(
 

nickel

Administrator
Staff member
Να σκεφτόμαστε πόσες ώρες μάς έχουν γλιτώσει και πόσες χαρές μάς έχουν χαρίσει, και να είμαστε ευγνώμονες πότε πότε. Να θεσπίσουμε Διεθνή Ημέρα της Τεχνολογίας και να προσκυνούμε και τη θεά Γκούγκλα.

:)
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Ε, αυτό είναι που το θεωρούμε αυτονόητο, όπως το τρεχούμενο νερό στο σπίτι. :)
 
Top