Μήπως να κάψουμε και ομοίωμα της Μέρκελ μπροστά στη γερμανική πρεσβεία;

Α, ναι, η Bild... τώρα βρίσκονται σε επίπεδο Espresso. Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.
 

SBE

¥
Προφανώς δεν γνωρίζουν ότι εδώ και χρόνια έχουμε βγάλει στο σφυρί νησιά και ακόμα δεν έχουν πουληθεί.
Οι Γερμανοί ορέγονται νησιά, επομένως.

Ο κύριος Σλάρμαν όμως παραείναι της προτεσταντικής ηθικής. Έχει ξεχάσει ότι οι χρεοκοπημένοι με τη χρεοκοπία ξεφορτώνονται τους πιστωτές τους.
 
Δεν χρειάζεται να δίνουμε τόσο πολύ σημασία στον κάθε ένα που βγαίνει και λέει μια ανοησία. Δεν πιστεύω ότι αυτά τα άτομα εκπροσωπούν όλο τον γερμανικό λαό.
 

SBE

¥
Δεν χρειάζεται να δίνουμε τόσο πολύ σημασία στον κάθε ένα που βγαίνει και λέει μια ανοησία. Δεν πιστεύω ότι αυτά τα άτομα εκπροσωπούν όλο τον γερμανικό λαό.
Έχει ενδιαφέρον να βλέπεις τι σκέφτονται και λένε κάποιοι εκπρόσωποι του Γερμανικού λαού (βουλευτής ήταν αυτός που το είπε, άρα καποιους εκφράζει). Αν μη τι άλλο βλέπουμε ότι ασόβαροι βουλευτές υπαρχουν παντού. Ακόμα και στη σοβαρή Γερμανία.
 

Elsa

¥
Κάποιος μας αγαπάει, έστω και με σκληράδα!

Από τα ΝΕΑ:
ΜΑΡΚ ΜΑΖΑΟΥΕΡ
«Η Ελλάδα χρειάζεται σεβασμό και σκληρή αγάπη»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010
«Η ΕΛΛΑΔΑ χρειάζεται σεβασμό καθώς και σκληρή αγάπη». Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύει ο διακεκριμένος Βρετανός ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ στους «Financial Τimes». Στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία, επισημαίνει ο Μαζάουερ, η σταθερά δεν είναι η αφερεγγυότητα της Ελλάδας, όπως διατυμπανίζουν κάποιοι, αλλά «ο απίστευτος βαθμός έξωθεν παρεμβάσεων στα εσωτερικά της ζητήματα».
«Η συμπάθεια για τους Έλληνες είναι σήμερα είδος εν ανεπαρκεία», αναγνωρίζει ο Βρετανός ιστορικός. «Οι Ευρωπαίοι εταίροι τους όμως πρέπει να σκεφτούν μια καλύτερη αντίδραση και για να το κάνουν αυτό, πρέπει να αναζητήσουν τις βαθύτερες ρίζες της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα». Ο Μαζάουερ απορρίπτει τον «ευρέως διαλαλούμενο» ισχυρισμό πως η Ελλάδα είναι «κατά συρροή αφερέγγυα». Η μοναδική φορά που η χώρα χρεοκόπησε στη διάρκεια του 20ού αιώνα, υπενθυμίζει, ήταν το 1931-1932, «μια περίοδο κατά την οποία προφανώς δεν ήταν η μόνη που αντιμετώπισε προβλήματα». Άλλη είναι η «πραγματική σταθερά» στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία, επισημαίνει. Και κάνοντας μια σύντομη ιστορική ανασκόπηση, από την εποχή που «επιβλήθηκε στην Ελλάδα ο πρώτος βασιλιάς της (ένας Βαυαρός)», καταδεικνύει πως «το άγγιγμα αυτού που οι Έλληνες αποκαλούν “ξένος δάχτυλος” ήταν αισθητό μέχρι και τη δικτατορία του 1967. Ένας τρόπος να κατανοήσει κανείς την εδραίωση της δημοκρατίας έπειτα από την κατάρρευση αυτού του καθεστώτος το 1974 είναι σαν μια προσπάθεια αποκατάστασης της αυτονομίας σε μια χώρα που είχε γνωρίσει μέχρι τότε ελάχιστη αυτονομία».


Η συνέχεια του άρθρου των ΝΕΩΝ εδώ, το ίδιο άρθρο στους Financial Τimes εδώ.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Κάποιος μας αγαπάει, έστω και με σκληράδα!

Από τα ΝΕΑ:
ΜΑΡΚ ΜΑΖΑΟΥΕΡ
«Η Ελλάδα χρειάζεται σεβασμό και σκληρή αγάπη»

Αυτή η «σκληρή» αγάπη (tough love) δεν σας κάθεται στο στομάχι; Δεν σας θυμίζει λίγο S&M; Δεν θα ήταν προτιμότερο κάτι σαν «αυστηρή αγάπη» ή «αγάπη με απαιτήσεις»;Ή ίσως «αγάπη και σταράτα λόγια»;
 

Elsa

¥
Αυτή η «σκληρή» αγάπη (tough love) δεν σας κάθεται στο στομάχι; Δεν σας θυμίζει λίγο S&M; Δεν θα ήταν προτιμότερο κάτι σαν «αυστηρή αγάπη» ή «αγάπη με απαιτήσεις»;Ή ίσως «αγάπη και σταράτα λόγια»;

Μα, εντελώς, σου λέω!:p
Αλλά ίσως είμαστε και λίγο μαζόχες... κρίνοντας από τα εκλογικά αποτελέσματα!
 

nickel

Administrator
Staff member
The touch of what Greeks call the "foreign finger" was felt right up to the dictatorship of 1967.

Τώρα που θα διαβάσουν αυτό μπορεί να καταλάβουν και τις αντιδράσεις μας προς τον «υψωμένο μεσαίο» της Αφροδίτης. Καλημέρα σας.

tough love = αγάπη που παιδεύει (κατά το «όποιος αγαπά παιδεύει»)
 

nickel

Administrator
Staff member
Ήθελα μόνο να γράψω ότι μπορείτε στο μπλογκ του Γιάννη Χάρη να διαβάσετε ανοιχτή (ορθάνοιχτη, μπάζει γενικώς) επιστολή της Εταιρείας Συγγραφέων προς το περιοδικό Focus, αλλά στο τέλος έπεσα σε υποσημείωση όπου γράφει «Βλ. συζήτηση και αναδημοσιευμένα διάφορα ενδιαφέροντα σχετικά άρθρα στο φόρουμ της Λεξιλογίας» (και... λικνίζει τους αναγνώστες του προς αυτό εδώ το νήμα). Πέρα-δώθε θα τον τρέχουμε τον κόσμο, φοβάμαι.
 
Το κείμενο της Εταιρίας Συγγραφέων όντως μπάζει σε πολλά σημεία (π.χ. εκεί με το DNA των κεντροευρωπαίων), ωστόσο υπάρχουν κάποιοι αναλυτές που εντάσσουν τα δημοσιεύματα τύπου Focus σε μια συνολικότερη τάση ανόδου του γερμανικού εθνικισμού. Π.χ. εδώ ένα άρθρο του Νίκου Κοτζιά από την Ελευθεροτυπία.
 

LostVerse

Member
Σχετικά με τον τίτλο του θέματος: Μάλλον δεν είναι καλή ιδέα...

Διστάζουν οι Γερμανοί να επισκεφθούν την Ελλάδα

Μείωση της τάσης των γερμανών τουριστών να επισκεφθούν την Ελλάδα καταγράφουν εδώ και μερικές εβδομάδες ορισμένες γερμανικές αεροπορικές και τουριστικές εταιρείες, όπως προκύπτει από δηλώσεις στελεχών τους.

Ο γενικός διευθυντής της δεύτερης σε μέγεθος αεροπορικής εταιρείας της Γερμανίας Air Berlin Γιόαχιμ Χούνολντ, παρατηρεί "μαζική μείωση" των κρατήσεων για πτήσεις προς την Ελλάδα. "Η Ελλάδα μας δημιουργεί πολλές έγνοιες", είπε παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της περιόδου. Η Air Berlin δεν αποκλείει μάλιστα το θέμα να επηρεάσει τα συνολικά οικονομικά αποτελέσματα της χρονιάς, καθώς η εταιρεία εξυπηρετεί περίπου 20 προορισμούς στην Ελλάδα.

Παρόμοια είναι η διαπίστωση του τουριστικού γραφείου του ομίλου REWE, το οποίο καταγράφει μία μείωση των κρατήσεων για την Ελλάδα. "Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες είναι γεγονός ότι ο καταναλωτής διστάζει. Οι κρατήσεις υπήρξαν λιγοστές", δήλωσε η εκπρόσωπος Ντανιέλα Ζάουερβαλντ, η οποία αρνήθηκε όμως να αποκαλύψει αριθμούς.

"Εκτιμούμε ότι αυτό σχετίζεται με άρθρα που εμφανίστηκαν στον Τύπο σχετικά με τις δυσκολίες στην Ελλάδα και έκαναν τον καταναλωτή να διστάζει", είπε. Ξεκινάμε όμως από την αρχή ότι η τάση θα αρχίσει να παίρνει πάλι την ανιούσα", πρόσθεσε.

Διαφορετικές είναι ωστόσο οι διαπιστώσεις του τουριστικού οργανισμού TUI και της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa.

"Σε μας δεν υπάρχει μείωση των κρατήσεων για την Ελλάδα. Υπάρχει αντίθετα μια γενική τάση μεγάλης αύξησης των κρατήσεων, πράγμα που συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα", δηλώνει η εκπρόσωπος της TUI Τάνγια Κράους.

Ούτε "για τη Lufthansa υπάρχει μείωση (κρατήσεων) για την Ελλάδα", όπως δηλώνει η Αμελίε Σβίρχολτς, η οποία σημειώνει ωστόσο ότι οι πτήσεις προς την Ελλάδα δεν είναι πολλές (μόνον 14 ημερησίως (0,8%) του συνολικού αριθμού των πτήσεων που ανέρχονται σε 1.800") καθώς και ότι το πελατολόγιο της εταιρείας είναι διαφορετικό από αυτό της Air Berlin.

"Εμείς έχουμε διαφορετική δραστηριότητα, επικεντρωνόμαστε περισσότερο στον επαγγελματικό τομέα, ενώ η Air Berlin έχει περισσότερους τουρίστες", παρατηρεί.


http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=183141&nt=108&lang=1
 
#74: Η έλευση Γερμανών τουριστών παρουσιάζει μεγάλη μείωση εδώ και 3 τουλάχιστον χρόνια· δεν είναι φετινό φαινόμενο. Αλλά κι εγώ, αν ήμουν Γερμανός, από τα φετινά γεγονότα θα επηρεαζόμουν αρνητικά:

αν μεν δεν ήμουν "ανθέλληνας" και θεωρούσα τα σχόλια των Γερμανών ρατσιστικά, θα φοβόμουν μήπως, χωρίς να φταίω, εισπράξω παρά ταύτα κι εγώ την εχθρότητα/ψυχρότητα των Ελλήνων.

αν πάλι ήμουν "ανθέλληνας", δε θα είχα καμιά όρεξη να πάω να ταΐσω με τα ευρώ μου αυτούς τους Betrueger Europas, που θα μου σήκωναν το μεσαίο δάχτυλο μόλις γύριζα την πλάτη μου.

Τελικά, θα ερχόμουν φέτος στην Ελλάδα μόνο αν ήμουν πολιτικά αδιάφορος ή αδαής. :D
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Kαθώς, κατά πώς φαίνεται, το IMF/ΔΝΤ θα μπαίνει ολοένα πιο μέσα στη ζωή μας, μια μικρή λεπτομέρεια (για να μπορείτε να λέτε ότι το διαβάσατε πρώτοι στη Λεξιλογία).

Ότι ο τωρινός επικεφαλής του IMF είναι ο ο Γάλλος σοσιαλιστής κλπ Ντομινίκ Στρος-Καν (ή DSK) κάπου θα το έχετε διαβάσει. Ότι ο προηγούμενος ήταν ο Ισπανός συντηρητικός οικονομολόγος Ροντρίγκο ντε Ράτο, μάλλον δεν το ξέρει κανείς πλην των πολύ πολύ ειδικών. Ότι ο προηγούμενος πριν από αυτόν ήταν ο Γερμανός Χορστ Κέλερ, το ξέρατε;

Ναι, ο ίδιος Χορστ Κέλερ, που είναι σήμερα πρόεδρος της Γερμανίας, για δεύτερη θητεία. Οπότε, γιατί να μην έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη οι Γερμανοί στο ΔΝΤ;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member

daeman

Administrator
Staff member
Ποιον άνθρωπο; Αντιγράφω αποκεί:
Ο Χ. Κέλερ, ο οποίος εξελέγη για δεύτερη θητεία πέρυσι, είχε δηλώσει ότι μια χώρα όπως η Γερμανία που βασίζεται στις εξαγωγές πρέπει να γνωρίζει ότι οι στρατιωτικές επεμβάσεις είναι απαραίτητες για τη στήριξη των γερμανικών συμφερόντων.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Αργότερα, ο Κέλερ διαβεβαίωσε ότι οι δηλώσεις του παρεξηγήθηκαν, επισημαίνοντας ότι δεν συνδέονται με την εμπλοκή της Γερμανίας στο Αφγανιστάν.
Αν κρίνω από το παραπάνω, στα τσακίδια, κι αυτός και όλοι όσοι νομίζουν ότι έχουν δικαίωμα να κάνουν στρατιωτικές επεμβάσεις για το όποιο συμφέρον. :mad:
 
Top