Eurovision 2017

Earion

Moderator
Staff member
Τα παιδιά του Πειραιά
Ο χορός του Ζορμπά
Το «Ποιος πληρώνει το βαρκάρη» του Μαρκόπουλου
Δεν θα έλεγα ότι τους λείπει το «τοπικό χρώμα».
 

SBE

¥
Λογικό. Πώς να γίνουν διάσημα τραγούδια που δεν είναι ποπ, με την ευρεία έννοια του όρου; Αν ένα τραγούδι έχει τοπικό χρώμα, χρειάζεσαι context κι αυτό κάνει δυσκολότερο το να γίνει χιτ. Όχι αδύνατον, αλλά σίγουρα δυσκολότερο. Πόσα ελληνικά τραγούδια έχουν γίνει διεθνείς επιτυχίες;

Εσύ δεν παραπονιόσουν πριν για αυτό ακριβώς; ότι δηλαδή δεν έχουν τοπικό χρώμα τα τραγούδια;
 
Κι εξακολουθεί να με ενοχλεί. Το να γίνουν επιτυχίες δεν με απασχολεί διότι δεν είναι αυτός ο σκοπός της Γιουροβίζιον.
 

nickel

Administrator
Staff member
Σήμερα και την Πέμπτη, ημιτελικοί. Κι ο τελικός το Σάββατο. Αν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις με βάση τα στοιχήματα, είμαστε χαμηλά.

  1. Italy: Francesco Gabbani - Occidentali's Karma
  2. Portugal: Salvador Sobral - Amar Pelos Dois
  3. Sweden: Robin Bengtsson - I Can't Go On
  4. Bulgaria: Kristian Kostov - Beautiful Mess
  5. Armenia: Artsvik - Fly With Me
  6. Romania: Ilinca feat. Alex… - Yodel It!
  7. Azerbaijan: Dihaj - Skeletons
  8. Netherlands: OG3NE - Lights And Shadows
  9. United Kingdom: Lucie Jones - Never Give Up on You
  10. Denmark: Anja - Where I Am
  11. Belgium: Blanche - City Lights
  12. Finland: Norma John - Blackbird
  13. Australia: Isaiah Firebrace - Don't Come Easy
  14. France: Alma - Requiem
  15. Estonia: Koit Toome & Laura - Verona
  16. Greece: Demy - This is Love
  17. Hungary: Joci Pápai - Origo
  18. Germany: Levina - Perfect Life
  19. Ireland: Brendan Murray - Dying To Try
  20. Moldova: SunStroke Project - Hey, Mamma!

Μα, σοβαρά τώρα;

 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Γράψαμε ότι η Ρωσία δεν συμμετέχει επειδή η Ουκρανία δεν έδωσε βίζα στην τραγουδίστρια ύστερα από εμφάνισή της στην Κριμαία;
 

nickel

Administrator
Staff member
Φρεσκάδα, όμορφες βόλτες στο Παρίσι, γλυκούλικα εφέ.

 

SBE

¥
Εντυπώσεις με το διαγωνισμό σε εξέλιξη:
Μέχρι στιγμής μου άρεσαν τρία τραγούδια, και τα τρία στη γλώσσα τους κι όχι στα αγγλικα.
Το Ουγγρικό, που μάλλον για Ρομά πάει, στο οποίο είχαμε και την πρόσθετη ανακάλυψη ότι η καρδάρα για το γάλα άμα τη βάλεις πάνω σε βάθρο γίνεται μουσικό όργανο.
Το Ιταλικό, που είναι παλαβό αλλά τελικά είναι το μόνο χαρούμενο της προκοπής.
Και το πορτογαλικό, που πιστεύω ότι αν το τραγουδούσε κάποιος άλλος θα ήταν ακόμα καλύτερο (καλή φωνή και ερμηνεία, αλλά από παρουσία και χειρονομίες αίσχος).
Όλοι οι υπόλοιποι που τραγουδούσανε αγγλικά, πανομοιότυπα άσματα έχουν στείλει όλοι.
 
Και νικήτρια η Πορτογαλία, πρώτη σε ψήφους τόσο από τις επιτροπές όσο και απ' το κοινό. Προσωπικά το χάρηκα, και ήταν η πρώτη φορά εδώ και (πολλά) χρόνια που κέρδισε μία από τις προτιμήσεις μου.

(Ερώτηση: αδελφή τού τραγουδιστή δεν είναι η Κλαιρ Νταίηνς, έτσι;)

Από χαρούμενα τραγούδια, πάντως, το λευκορωσικό ήταν το πρώτο που με έκανε να χαμογελάσω και με έβαλε κάπως στη διάθεση για τον διαγωνισμό (και δεν ήταν και στ' αγγλικά, νομίζω). Και τι να πω για τα γιόντελ τής Ρουμανίας!

Το βελγικό ήταν από τα αγαπημένα μου (όπως και αρκετές χρονιές, αρχίζω να προσέχω), και πήγε καλά. Μου άρεσε και το ουγγρικό, όπως και το αζέρικο. Και να αναφέρω τη Βρετανία, που επιτέλους πήρε μια πιο αξιοπρεπή θέση από συνήθως, και είχε καλή συμμετοχή (για τα δεδομένα τής γενικής ομοιογένειας που αναφέρεις).

Το ελληνικό τραγούδι, που πρωτοάκουσα απόψε, θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι ήταν αξιοπρεπές, ειδικά σε σχέση με άλλες χρονιές. "Pleasant and a little forgettable", όπως το περιέγραψα σε κάποιον. Το κυπριακό, πάλι, με άφησε αδιάφορο.

Ενδιαφέρον το πώς εξελίσσεται το σύστημα με τις κριτικές επιτροπές: ενώ δημιουργεί αγωνία στην τελική ανακοίνωση, ως πείραμα εναντίον των πολιτικών ψήφων φαίνεται να απέτυχε. (Εμάς μας γιουχάρανε κιόλας, και μόνον εμάς νομίζω.) Επίσης, το Ισραήλ φαίνεται πως θα βιώσει το δικό του «μαύρο τής ΕΡΤ»...
 

nickel

Administrator
Staff member
Εγώ ήθελα να βγουν πρώτα (δηλαδή, μου άρεσαν περισσότερο) τα τραγούδια της Πορτογαλίας, του Βελγίου, του ΗΒ και της Βουλγαρίας, με αυτή τη σειρά, οπότε πρέπει να είμαι ευχαριστημένος. Κρίμα που δεν μπήκε στοίχημα για την πρωτιά, με τον Ζάζουλα.
 

SBE

¥
Εμάς και την Κύπρο έχει γίνει παράδοση να μας γιουχάρουνε, ενώ το ότι π.χ. οι Σκανδιναβικές χώρες αλληλοψηφίζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο το περνάνε. Και μάλιστα στο παρελθόν μας είχαν γιουχάρει και μια χρονιά που δεν δώσαμε 12 στην Κύπρο. Δηλαδή για να μείνει το κοινό ευχαριστημένο θα πρέπει να δώσουμε μηδέν στην Κύπρο.
Το σύστημα της ψηφοφορίας επί δύο δεν είδα να έχει τελικά εκπλήξεις, δεν έγινε καμιά συγκλονιστική αλλαγή. Από την άλλη, ίσως να ήταν επειδή ένα τραγούδι ξεχώρισε από την αρχή στην ψηφοφορία. Αν υπήρχε σασπένς, ίσως να ήταν αλλιώς.
 
Το σύστημα της ψηφοφορίας επί δύο δεν είδα να έχει τελικά εκπλήξεις, δεν έγινε καμιά συγκλονιστική αλλαγή. Από την άλλη, ίσως να ήταν επειδή ένα τραγούδι ξεχώρισε από την αρχή στην ψηφοφορία. Αν υπήρχε σασπένς, ίσως να ήταν αλλιώς.

Για την πρωτιά όχι αυτήν τη φορά (ξεχώρισε κατά πολύ και από νωρίς η Πορτογαλία), αλλά έχει ενδιαφέρον να δει κανείς και τις υπόλοιπες θέσεις.

Τους ημιτελικούς δεν τους είδα· ξεχώρισε κάτι από εκεί για σας, που όμως δεν πέρασε;
 

nickel

Administrator
Staff member
Τους ημιτελικούς δεν τους είδα· ξεχώρισε κάτι από εκεί για σας, που όμως δεν πέρασε;

Όχι, αλλά δεν έχει σημασία. Ακούμε συνολικά 42 συμμετοχές με πολλή προβολή και πλούσιες σκηνοθεσίες, για τους περισσότερους συμμετέχοντες είναι μια υπέροχη ευκαιρία να γίνουν πιο γνωστοί, και στο τέλος πρέπει να διαλέξουμε τη χώρα πού θα πληρώσει το λογαριασμό του χρόνου. Οι υπόλοιποι παρακολουθούμε το πανηγυράκι αν υπάρχει κάτι σ' αυτά που μας αρέσει, αλλιώς αδιαφορούμε παντελώς. Δεν βρίσκω απαραίτητο να αναλύσω τις διάφορες εθνικές συμμαχίες, ιδιαίτερα μια και υποστηρίζουμε την πιο γελοία απ' όλες.
 

SBE

¥
Γιατί είναι πιο γελοία η συμμαχία Ελλάδα-Κύπρος από τη νεόκοπη συμμαχία ΗΒ- Αυστραλία;
 

nickel

Administrator
Staff member
Γιατί είναι πιο γελοία η συμμαχία Ελλάδα-Κύπρος από τη νεόκοπη συμμαχία ΗΒ- Αυστραλία;

Επειδή επαναλαμβάνεται κάθε χρονιά με τέτοια συχνότητα (μοναδική ίσως εξαίρεση το 2015) και ανεξάρτητα από την ποιότητα των τραγουδιών που κάνει όλο τον άλλο κόσμο να γελάει όσο καμιά άλλη προσωρινή ή ημιμόνιμη συμμαχία.
 
Α, δεν το είδα αυτό (επαγγελματική αντιμετώπιση από όλους τους εμπλεκομένους, που λογικά ξέρουν να περιμένουν τα πάντα σε μια ζωντανή μετάδοση· κάτι ήξερε ο Σουηδός σε εκείνο το βιντεάκι).

"Blink and you'll miss it", κυριολεκτικά. Ωραία φράση.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
[Ξινή mode] Εμένα φέτος δεν μου άρεσε τίποτα. Τα περισσότερα τραγούδια θύμιζαν ένα ατελείωτο κόπι πέιστ σαχλοπόπ μπαλάντας, το δε ελληνικό ήταν τόσο ανιαρό που σε έπαιρνε ο ύπνος. Με κίνδυνο να εκπλήξω τον Ζάζουλα και να του χυθεί ο καφές, ούτε ο Πορτογάλος μου άρεσε, σαν Χαρούλης από τα Lidl ήταν. [/Ξινή mode]
 
Ποιός είναι ο Χαρούλης;


Πράγματα που βγήκαν ακαριαία στα ιντερνέτς (όρεξη να'χεις να ψάχνεις)
xaroulis.jpg
 

SBE

¥
Ομολογουμένως ο Χαρούλης με Σύριζα είναι πιο γιαλαντζί.
 
Top