Τα εφήμερα

nickel

Administrator
Staff member
Πρέπει να υπάρχει κάποια διαφημιστική σχολή που πιστεύει ότι, αν σου κάνει τα νεύρα τσατάλια, θα προσέξεις τη διαφήμιση και θα σπεύσεις να προτιμήσεις το προϊόν τους, ίσως με την ελπίδα ότι, αν το κάνεις αυτό, θα ηρεμήσουν και θα πάψουν να σε βομβαρδίζουν. Δεν θέλουν να ακούσουν τι πιστεύω για τη σχολή τους. Δεν θέλουν, λέω.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Όντως είναι από τις χειρότερες διαφημίσεις που έχω ακούσει. Δηλαδή, το μήνυμα είναι ότι όταν έχεις ένα κακομαθημένο που λέει "το θέλω, το θέλω, το θέλω", αντί να το καρυδώσεις, πρέπει απλώς να βγάλεις την κάρτα και να τσακιστείς να του πάρεις ό,τι ζητάει.
 

daeman

Administrator
Staff member
Όντως είναι από τις χειρότερες διαφημίσεις που έχω ακούσει. Δηλαδή, το μήνυμα είναι ότι όταν έχεις ένα κακομαθημένο που λέει "το θέλω, το θέλω, το θέλω", αντί να το καρυδώσεις, πρέπει απλώς να βγάλεις την κάρτα και να τσακιστείς να του πάρεις ό,τι ζητάει.

Knowing them*, they'd get away with blue murder:

:twit:
Blue because the child was blue in the face with fake indignation*, and murder because most would consider it, fleetingly at least, in such a predicament. The father did, preemptively indeed, but it was too late.

Αυτό θα πει να σκούζεις για ψύλλου πήδημα, κι αιτία να 'ναι αλλουνού το πήδημα. :p

*And I'd wager he got away with it, too.

* Advertisers, that is. :whistle:
 
Όντως είναι από τις χειρότερες διαφημίσεις που έχω ακούσει. Δηλαδή, το μήνυμα είναι ότι όταν έχεις ένα κακομαθημένο που λέει "το θέλω, το θέλω, το θέλω", αντί να το καρυδώσεις, πρέπει απλώς να βγάλεις την κάρτα και να τσακιστείς να του πάρεις ό,τι ζητάει.

Συμφωνώ και υπάρχουν μπόλικες τέτοιες διαφημίσεις, αλλά αν έχεις ένα τέτοιο κακομαθημένο κάποιος το έχει κακομάθει ή έχει κάνει καίρια λάθη στην διαπαιδαγώγησή του.
 
Όταν δεν μας αρέσει ή δεν καταλαβαίνουμε μια διαφήμιση, είναι πολύ πιθανό να μην είμαστε εμείς το τάργκετ γκρουπ της. Η συγκεκριμένη απευθύνεται σε μαγαζάτορες.

Έχω δουλέψει πολλά χρόνια σε μαγαζί, με ειδίκευση στην απασχόληση των κακομαθημένων παιδιών ώστε να ψωνίσει η μαμά.
Το μόνο που σε νοιάζει εκείνη την ώρα είναι να βγάλεις το εμπόδιο από τη μέση :) και να κλείσεις την παραγγελία.
Και πολύ χειρότερο από το γεγονός ότι το κάθε κοριτσάκι είναι κακομαθημένο είναι που η κάθε μαμά το βρίσκει φυσιολογικό αυτό. Δεν είναι καθόλου "δόλια μάνα", όπως ισχυρίζεται ο εκφωνητής.

Συμφωνώ ότι η διαφήμιση είναι πολύ εκνευριστική, αλλά πιστεύω ότι είναι εύστοχη.
 

SBE

¥
Αχ αυτές οι μανάδες!
Όταν είναι μικρά, τα αφήνουν να ενοχλούν όλο τον κόσμο και σου λένε «παιδί είναι», ή —ακόμα χειρότερα— σφυρίζουν αδιάφορα όταν ο μικρός διάβολος χαλάει τον κόσμο.
Τα παίρνουν στα μαγαζιά και τα αφήνουν να μας πάρουν τα αυτιά με τις απαιτήσεις τους στις οποίες αυτές υποχωρούν κι ο θεατής ονειρεύεται τον Ηρώδη.
Στο σχολείο, όποτε κάνουν ζημιές τα θηρία, λένε στους δασκάλους ότι φταίνε αυτοί, που δεν αφήσανε το παιδάκι τους να εκφραστεί σωστά κλπ κλπ.
Ντύνουν τα κορίτσια τους λες και θα βγούνε στην πίστα, ή —ακόμα χειρότερα— στη Συγγρού, κι όταν τις καλεί ο γυμνασιάρχης να τους πει για το μήκος της φούστας της κορούλας τους, η απάντηση είναι «μα έχει ωραία πόδια το άτιμο» (αληθινό περιστατικό).
Παίρνει αποβολή η κορούλα γιατί άνοιξε το στόμα της και απευθύνθηκε στους πάντες λες και ήταν λιμενεργάτισσα, πάει η μαμά στο σχολείο και απειλεί να τους φέρει τον εισαγγελέα (αληθινό περιστατικό).
Ο γιόκας συλλαμβάνεται για βιασμό και η μανούλα λέει «δε φταίει ο γιος μου, αυτές οι σουρλουλούδες φταίνε που κυκλοφορούν με μίνι στις δώδεκα τη νύχτα» (αληθινό περιστατικό από την ειδησεογραφία, κοπιράιτ μαμά βιαστή).
Η κολώνα του σπιτιού τους (ο γιος, ντε!) αυτοπυρπολείται έξω από το γήπεδο στο Παρίσι, λέει η μανούλα «το είχε φάει το στρες το παιδί μου!» (κοπιράιτ μαμά τζιχαντιστή).
Ληστεία μετά φόνου ο κανακάρης, «είναι ευαίσθητο παιδί» λέει η μαμά του.

Ποτέ δεν ακούμε κανέναν γονιό —ειδικά τις χαζοχαρούμενες μανούλες που κατά τ’ άλλα είναι δραστήριες στα ΜΚΔ— να λέει «έβγαλα έναν σκάρτο άνθρωπο στην κοινωνία, φταίω και ντρέπομαι που δεν έκανα σωστά τη μόνη σοβαρή δουλειά που είχα στη ζωή μου». Αυτογνωσία μηδέν.

Μη μου πείτε μετά όσοι έχετε παιδιά ότι απορείτε που σας αποφεύγουν όσοι δεν έχουν.
(Τα ’πα και ξεθύμανα).
 

SBE

¥
Α, ναι, ξέχασα και το ΚΛΑΣΙΚΟ: μπορεί να είναι μπούφος μαθητής, αλλά είναι έξυπνο.
Ε, ναι κύριε γονιέ, δεν το είπαμε χαζό, έχει τη μέση ευφυΐα που έχουν όλοι οι άνθρωποι. Αν είχε πρόβλημα ευφυίας, θα το είχατε διαπιστώσει πριν ακόμα ξεκινήσει το σχολείο.
 

daeman

Administrator
Staff member
Αχ αυτές οι μανάδες!
...

(Mothers with children at the) Art Gallery - Monty Python


—Yes, take my word for it, Marge. Kevin's eaten most of the early nineteenth-century British landscape artists, and I've learned not to worry. As a matter of fact, I feel a bit peckish myself.
—I never used to like Turner.
—No ... I don't know much about art [or parenting], but I know what I like.


How to irritate people: Mother


I don't understand you any more... What did we do wrong, Dennis?

How does her mind work?
 
Μη μου πείτε μετά όσοι έχετε παιδιά ότι απορείτε που σας αποφεύγουν όσοι δεν έχουν.
SBE, σωστά και υπαρκτά όσα στηλιτεύεις, είναι πράγματα που και μένα με εξοργίζουν, αλλά από αυτό μέχρι το να υποστηρίζεις ότι όλα τα παιδιά είναι τέρατα και όλοι οι γονείς είναι μαλάκες υπάρχει μεγάλη απόσταση, δεν νομίζεις; Μπορούμε να διατυπώνουμε την άποψή μας και χωρίς ισοπεδωτικές υπεργενικεύσεις.
 

SBE

¥
Στάθη, είμαι 1000% σίγουρη ότι δεν μπορείς να σκεφτείς ούτε μία περίπτωση που τα παιδιά σου ενόχλησαν ή ξεβόλεψαν κανέναν και ότι πιστεύεις ότι είσαι πάντα άψογος και σοβαρός στα ζητήματα που αναφέρω.
 

SBE

¥
Και τώρα το άχρηστο disclaimer: η υπερβολή είναι μέρος της κωμωδίας.
 

SBE

¥
Και τώρα ξανά το άχρηστο disclaimer: η υπερβολή είναι μέρος της κωμωδίας.
 

nickel

Administrator
Staff member
Για το 2015, πρόσωπο της χρονιάς για το περιοδικό Time είναι η καγκελάριος Μέρκελ. Θα το μάθατε. Δείτε τις φωτογραφίες κάτω από τον τίτλο:

10 Photos That Show Why Angela Merkel Is the World’s Most Powerful Woman

Η καλύτερη είναι η όγδοη. Αριστούργημα, μια εικόνα από τα καλύτερα πάρτι μας.

http://time.com/time-person-of-the-year-2015-angela-merkel-choice/?xid=homepage
 

nickel

Administrator
Staff member
Κάτι που υποθέτω ότι δεν θα διαβάσω ποτέ για ελληνικό πανεπιστήμιο:

The student protests gained momentum when Jonathan Butler, a graduate student, staged a hunger strike to force Mr Wolfe to resign. Yet the turning point was the announcement by members of the football team that they would not play or practise and boycott a game against Brigham Young University (BYU) unless Mr Wolfe stepped down. The footballers’ boycott of the game would have cost the university around $1m.
http://www.economist.com/news/unite...orts-placate-protesters-have-created-backlash
 

Earion

Moderator
Staff member
Ξαναλειτουργεί η κρήνη Μοροζίνη στο κέντρο του Χάνδακα

Ο δήμαρχος Ηρακλείου εγκαινίασε σήμερα με περηφάνεια την επαναλειτουργία της κρήνης Μοροζίνη. Η κρήνη, μνημείο της εποχής της Βενετοκρατίας και το σπουδαιότερο τοπόσημο της πόλης, γνωστή στον κόσμο ως «τα Λιοντάρια», από τα τέσσερα πέτρινα λιοντάρια που βγάζουν νερό από το στόμα τους, είχε παραμείνει σε αδράνεια επί δεκαετία. Με συντονισμένες προσπάθειες υπερκεράστηκαν υλικά και γραφειοκρατικά εμπόδια. Το νερό έρχεται στην πόλη απευθείας από το φράγμα του Αποσελέμη και περνά από φίλτρο ζεόλιθου, ειδικής προδιαγραφής για να μην προκαλείται φθορά στο μνημείο.
 

nickel

Administrator
Staff member
Η είδηση της ημέρας; Της χρονιάς;

China’s central bank said it is studying the prospects of issuing its own digital currency and aiming to roll out a product as soon as possible, contending that alternative payment systems can improve the efficiency of global transactions.
http://www.bloomberg.com/news/artic...bank-studies-prospect-of-own-digital-currency

Μη με ρωτήσετε τι γυρεύει στα εφήμερα...
 

nickel

Administrator
Staff member
Πραγματικά μια ιστορία βγαλμένη από... τον κινηματογράφο:


Έβαλε να σκοτώσουν τη γυναίκα του και την είδε ζωντανή στην κηδεία της

Αν το βλέπαμε στον κινηματογράφο, θα το λέγαμε «τραβηγμένο». Όμως η ιστορία που ακολουθεί ξεπερνά σε φαντασία σενάρια ταινιών θρίλερ.

Η Νοέλα Ρουκούντο περίμενε μέσα στο αυτοκίνητο να φύγουν από το σπίτι της και οι τελευταίοι φίλοι και συγγενείς που παρέστησαν στην κηδεία της.

Αφού έφυγε και ο τελευταίος, η γυναίκα εντόπισε τον άνδρα που περίμενε, τον επί δέκα χρόνια σύζυγό της, Μπαλένγκα Καλάλα. Τότε εκείνη βγήκε από το αυτοκίνητο και στάθηκε μπροστά του προκαλώντας του τρόμο.

«Έκπληξη! Είμαι ακόμη ζωντανή» του είπε, μόλις πέντε ημέρες αφότου εκείνος είχε πληρώσει εκτελεστές για να τη σκοτώσουν.

Παρά τις συγγνώμες που άκουσε, η Ρουκούντο κατήγγειλε τον σύζυγό της, ο οποίος καταδικάστηκε σε εννεαετή φυλάκιση για υποκίνηση σε δολοφονία.

Η ιστορία της Ρουκούντα ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν αυτή και ο σύζυγός της ταξίδεψαν από την Μελβούρνη στην πατρίδα της, το Μπουρούντι, για μια κηδεία στενού συγγενικού της προσώπου.

Μετά την κηδεία, η Ρουκούντα επέστρεψε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστεί, μέχρι που χτύπησε το τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο σύζυγός της, ο οποίος της είπε να βγει έξω για να πάρει λίγο αέρα.

Έξω από το ξενοδοχείο τη Ρουκούντα περίμενε ένας άνδρας, ο οποίος με την απειλή όπλου την οδήγησε με αυτοκίνητο σε άγνωστο σημείο. Εκεί βρήκαν άλλους δύο άνδρες, οι οποίοι τη ρώτησαν: «Τι έκανες στον άνδρα σου και μας πλήρωσε να σε σκοτώσουμε;».

Σοκαρισμένη η γυναίκα ζήτησε αποδείξεις. Οι εκτελεστές τότε την έβαλαν να ακούσει ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες, στις οποίες ακουγόταν ο άνδρας της να λέει «σκοτώστε την!».

Στη συνέχεια, η γυναίκα βίωσε μια ακόμη έκπληξη: οι εκτελεστές τής είπαν πως δεν πρόκειται να τη σκοτώσουν, γιατί δεν πίστευαν στις δολοφονίες γυναικών -όπως είπαν- και την άφησαν να φύγει για να διαδώσει -όπως επίσης της είπαν- και σε άλλες ανόητες γυναίκες αυτό που της συνέβη.

Επέστρεψε στη Μελβούρνη μετά από πέντε ημέρες, ενώ στο μεταξύ ο σύζυγός της είχε διαδώσει στους γνωστούς τους πως η Ρουκούντα πέθανε σε ένα τρομερό δυστύχημα και οργάνωσε την κηδεία της με όλες τις τιμές.

Παρά τις αρχικές αρνήσεις, ο Καλάλα στο τέλος παραδέχτηκε την ενοχή του, αφού η Ρουκούντα τον παγίδευσε ηχογραφώντας μια συνομιλία τους.

Και όλα αυτά, όπως είπε ο Καλάλα στο δικαστήριο, επειδή φοβήθηκε πως η Ρουκούντα θα τον άφηνε για έναν άλλο άνδρα...

http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500056398
 

SBE

¥
E, μα κι αυτός χωρίς τα πειστήρια του εγκλήματος πάει και κάνει κηδεία;
 
Top