daeman

Administrator
Staff member
Αυτές οι Ονδούρες, από πότε έγιναν πολλές;

Από παλιά, αφού κάποτε ήταν δύο, η Βρετανική Ονδούρα που έγινε Μπελίσε και η Ισπανική που απόμεινε μόνη, η Ονδούρα.
Μόνη μέχρι που την περίλαβαν αθλητικογράφοι και άλλοι γνωστοί «γράφει χωρίς να ψάχνει σε βάθος». Βάθη, άγνωστα νερά. Περισσότερα στο Slip, από το #1536 μέχρι το #1541.

Η Ονδούρα, της Ονδούρας
Να μη δω κάναν κουμπούρα
να τη γράφει «της *Ονδούρα»,
να 'χει ίδιο ριζικό
με το άλλο το πτωχό
που το λέν' «του *Μεξικό»
και το έχουμε κι εδώ


Edit: Ταυτόχρονη απάντηση αρμοδιότερου, σε άλλο νήμα, στις Μολούκες.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Japan to contend with solid trio at World Cup

COSTA DO SAUIPE, BRAZIL – Japan will play Colombia, Cote d’Ivoire and Greece in a relatively even Group C at next year’s World Cup finals in Brazil.

Asian champion Japan, which made the round of 16 for the first time on foreign turf in 2010 at South Africa, will be making its fifth consecutive appearance at the finals.

Japan’s first game is against Cote d’Ivoire on June 14 at Recife, followed by Greece on the 19th at Natal and Colombia on 24th at Cuiaba.

“We could have had a tougher draw, and we could have an easier one,” Japan manager Alberto Zaccheroni said. “We’ve got one of the strongest South American teams who are also one of the favorites for the tournament, and probably the best African side in the field.”

“On the other hand, we didn’t draw a big European team so maybe it balances out. But we’re not underestimating Greece by any stretch of the imagination; they played really well against Romania recently.”

Zaccheroni stressed the importance of Japan’s opening game against Cote d’Ivoire, which is coached by one of the Italian’s former players in ex-France midfielder Sabri Lamouchi.

The master, though, still has a few lessons for the student.

“Getting off to a good start is important for sure,” said Zaccheroni “I used to coach the manager of Ivory Coast years ago, and it’s interesting how fate twists itself.

“It will be hot where we will be playing. The Africans are likely to be accustomed to playing in the heat, and we need to be thoroughly prepared.”

Greece coach Fernando Santos appeared to be well aware of Japan’s strength in depth.

“Japan are a very good team, a very strong team. They have four or five players playing in England and Germany and Italy and from now I need to understand this team,” he said.

[....]
Kyodo. Πηγή
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Κι εμείς γι' αυτούς μπελάς είμαστε

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για το αποτέλεσμα της κλήρωσης της Εθνικής, το οποίο όσο προβληματίζει εμάς, άλλο τόσο πονοκεφαλιάζει και τους προπονητές των ομάδων που θα αντιμετωπίσουμε.

Θα μπορούσε η Εθνική μας στη χθεσινή κλήρωση να έχει την (σκανδαλώδη) τύχη της Γαλλίας. Οι «τρικολόρ» όχι μόνο δεν πήγαν -ενώ έπρεπε βάσει ranking- στο δεύτερο γκρουπ επιλογής όπου εστάλη η Ιταλία αλλά έπεσαν και στον όμιλο που χαρακτηρίζεται και είναι ο πιο εύκολος όμιλος του παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό, όμως, θα έκρυβε για εμάς και μια τεράστια παγίδα. Με «δεδομένη» την πρόκρισή μας από τον όμιλο αυτό, θα είχαμε ήδη ξεκινήσει την κουβέντα για το ποιον θα αντιμετωπίσουμε στους «16».

Από την άλλη, θα μπορούσαμε να είμαστε πολύ πιο άτυχοι και να πέσουμε σε όμιλο με την Ισπανία και τη Χιλή ή τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Γκάνα. Σε εκείνη την περίπτωση, νομίζω πως δεν θα είχαμε περιθώρια να κάνουμε κουβέντα.

Συνεπώς, όπως έλεγε κάποτε και ο Οσκαρ Γουάιλντ, υπάρχει μια απλή λύση για να βλέπεις τα πράγματα στη ζωή: να τα αποδέχεσαι όπως ακριβώς έρχονται. Ας μη συζητάμε, λοιπόν, για το τι θα μπορούσε να γίνει ή να μη γίνει και ας επικεντρωθούμε σε αυτό που μας προέκυψε, το οποίο μας στέλνει να κάνουμε πρεμιέρα στις 14 Ιουνίου στο Μπέλο Οριζόντε κόντρα στην Κολομβία, στη συνέχεια μάς ταξιδεύει στις 19 Ιουνίου στο Νατάλ για το ματς με την Ιαπωνία πριν πάμε στις 24 Ιουνίου στη Φορταλέζα για τον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού. Είναι ένας δύσκολος κι ισορροπημένος όμιλος, ο οποίος έχει για εμάς ένα καλό: δεν μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε τις θριαμβολογίες. Αντίθετα, δεν χρειάζεται και καταστροφολογία. Διότι έχω την εντύπωση ότι από την ώρα της κλήρωσης και μετά όσο προβληματίζει εμάς το αποτέλεσμα της διαδικασίας, άλλο τόσο πονοκεφαλιάζει και τους προπονητές των ομάδων που θα αντιμετωπίσουμε.

Σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο σπάνια μπορείς να πεις ποιο είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα μιας κλήρωσης, ακριβώς γιατί -σε αντίθεση με ένα Γιούρο όπου δεν υπάρχει ομάδα που να μην είναι ανοικτό βιβλίο- ακόμα και στη σημερινή εποχή της υπερπληροφόρησης, πάντα υπάρχει κρυμένη μαγεία σε αρκετούς αντιπάλους.

Και κάτι ακόμα: αν εμείς γκρινιάζουμε που μας έφερε η πρεμιέρα μας απέναντι στο αδιαφιλονίκητο φαβορί του ομίλου μας, Κολομβία, τι πρέπει να κάνουν οι Αγγλοι και οι Ιταλοί που θα συγκρουστούν στην υγρασία του Αμαζονίου στο Μαναούς στο πρώτο τους ματς; Ή, ακόμα χειρότερα, τι να πουν οι κάτοχοι του τίτλου Ισπανοί και οι φιναλίστ του προηγούμενου παγκοσμίου Κυπέλλου Ολλανδοί που με το καλημέρα στις 13 Ιουνίου θα αντιμετωπίσουν οι μεν τους δε; Εν ολίγοις... Αυτό που μάθαμε με την κλήρωση είναι απλώς πότε και με ποιους θα παίξουμε. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να γίνεται κουβέντα και μόνο!


Πηγή: http://www.sport-fm.gr/article/ki-emeis-gi-autous-mpelas-eimaste/737719
 

daeman

Administrator
Staff member
«Μαναούς»; Γιατί οξύτονο;

Μάνα, ους! > Μάνα μου, τ' αφτί μου! :laugh:


Για τους επόμενους, πριν το παρατονίσουν: η Μανάους στο forvo, στη Βικιπαίδεια και στο worldcuphistory.gr.


Manaus (Portuguese pronunciation: [mɐ 'naws] or [mɐ 'nawʃ]) is a city in Brazil, the capital of the state of Amazonas.
...
The city was founded in 1669 as the Fort of São José do Rio Negro. It was elevated to a town in 1832 with the name of "Manaus", which means "mother of the gods" in tribute to the indigenous nation of Manaós, and legally transformed into a city on October 24 of 1848 with the name of Cidade da Barra do Rio Negro, Portuguese for "The City of the Margins of Black River". Only on September 4 of 1856 did it revert to its current name.
http://en.wikipedia.org/wiki/Manaus
 

SBE

¥
Μα καλά, θέλει σκέψη; Αφού το λέει, Manaós, Manaus, κανονικότατα κλίνεται. Ο Μαναός, οι Μαναοί, στους Μαναούς. Όπως λέμε στους Παξούς. :p
 

daeman

Administrator
Staff member
... τι πρέπει να κάνουν οι Αγγλοι και οι Ιταλοί που θα συγκρουστούν στην υγρασία του Αμαζονίου στο Μαναούς στο πρώτο τους ματς; ...
Μα καλά, θέλει σκέψη; Αφού το λέει, Manaós, Manaus, κανονικότατα κλίνεται. Ο Μαναός, οι Μαναοί, στους Μαναούς. Όπως λέμε στους Παξούς. :p
Εκεί στη Μανάους θα λένε οι Ιταλοί «Timeo Manaus et dona ferentes», οι Άγγλοι «Beware of Manaus bearing gifts» κι εμείς, αν τύχει, «Φοβού τους Μαναούς και δώρα φέροντας». :p
 

pidyo

New member
Μάνα, ους! > Μάνα μου, τ' αφτί μου! :laugh:

Manaus (Portuguese pronunciation: [mɐ 'naws] or [mɐ 'nawʃ]) is a city in Brazil, the capital of the state of Amazonas.
...
Αφού είναι πρωτεύουσα των Amazonas, και αφού προφέρεται mɐ'naws, τότε είναι men, aus! (για αγγλικό το ξεκίνησαν αλλά ως γνωστόν υπάρχει μεγάλη γερμανική παροικία στην Αμαζονία.
 

daeman

Administrator
Staff member
... ως γνωστόν υπάρχει μεγάλη γερμανική παροικία στην Αμαζονία.

Ja, sicher, es gibt Aguirre, der Zorn Gottes, im Urwald des Amazonas :p:



und auf der anderen Seite in Peru, Fitzcarraldo, der träumte "in Iquitos im peruanischen Dschungel ein Opernhaus nach dem Vorbild des Teatro Amazonas in Manaus zu errichten und den Sänger Enrico Caruso zu engagieren" :whistle::


auch Cobra Verde, usw.

Folie de grandeur. But now I'm herzoging the football thread, so I'd better stop.
Kinski's not kinky here; no one'd get his kicks out of this show.
 
Με Man U ο Ολυμπιακός. Ίσως την καλύτερη κλήρωση που θα μπορούσε να έχει, μια και η αγγλική ομάδα δεν είναι στην καλύτερη κατάστασή της φέτος.

Ευτυχώς απέφυγε Μπάγερν, Μπάρτσα κι έτσι το ρεκόρ γκολ με τη Γιουβέντους θα παραμείνει και φέτος ανέπαφο... :twit: :woot:
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Nice...

 

pidyo

New member
Με Man U ο Ολυμπιακός. Ίσως την καλύτερη κλήρωση που θα μπορούσε να έχει, μια και η αγγλική ομάδα δεν είναι στην καλύτερη κατάστασή της φέτος.

Ευτυχώς απέφυγε Μπάγερν, Μπάρτσα κι έτσι το ρεκόρ γκολ με τη Γιουβέντους θα παραμείνει και φέτος ανέπαφο... :twit: :woot:

Πέρα από την πλάκα, είναι όντως καλή κλήρωση, ακριβώς επειδή πρόκειται για αντίπαλο σε μεταβατική φάση. Οι ντροπιαστικές ήττες φυσικά παραμένουν στο πρόγραμμα. Όταν έχεις τη μικρότερη χρηματιστηριακή αξία ρόστερ από τους 16 του θεσμού (τη μισή από εκείνη της 15ης Λεβερκούζεν, λιγότερο από το ένα τρίτο της «φτηνότερης» ομάδας με την οποία θα μπορούσε να κληρωθείς -Ντόρτμουντ- και πάνω από οκτώ φορές μικρότερη από εκείνη της Ρεάλ), αντικειμενικά οι ελπίδες σου είναι μηδαμινές. Έχει ανοίξει πολύ η οικονομική ψαλίδα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, και υπάρχει όλο και μικρότερος χώρος για σταχτοπούτες. Και δυστυχώς το φαινόμενο εντείνεται κάθε χρόνο.

Και μια που έπιασα τα οικονομικά:

Ορισμένοι αναρωτιούνται γιατί να επιδιώκει ο όποιος Ολυμπιακός να περάσει στους 16 του Champions League με μηδαμινές ελπίδες πρόκρισης και να μην αρκεστεί στην τρίτη θέση των ομίλων που οδηγεί στο Europa League με τα μικρότερα ονόματα. Ο λόγος είναι απλός και πάλι οικονομικός. Τα έσοδα από την πρόκριση στους 16 του CL (ακόμη και με δύο ήττες εκεί) επιτυγχάνονται στο EL μόνο αν φτάσει κανείς σχεδόν στον τελικό.
 

pidyo

New member
Θα πρέπει να περιμένουν πολύ για να βρεθούν αρκετοί τόσο πολύ φανατικοί ή κακόγουστοι.:twit:

Του ΠΑΟΚ είναι πιο προχωρημένοι, βάζουν τους παίκτες να παριστάνουν τα μοντέλα, ενώ ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, που αγόρασε τη ΣΕΚΑΠ, ετοιμάζει και τσιγάρα ΠΑΟΚ.
 
Top