Τα εφήμερα

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Κάποια από τις προηγούμενες μέρες, έκανα το λάθος να πάρω το αυτοκίνητό μου στις 9 το πρωί για να κατεβώ στην Αθήνα. 55 λεπτά μετά κατάφερα να φτάσω στον προορισμό μου -- την ίδια διαδρομή την κάνω σε 15-20 λεπτά όταν η κίνηση είναι φυσιολογική. Τι διαπίστωσα, λοιπόν; Ότι τα ΜΙΣΑ αυτοκίνητα παραβίαζαν τον δακτύλιο. Αν δεν υπήρχαν οι παραβάτες, η κίνηση θα ήταν μέτρια έως αραιή. Και ρωτάω, με κάθε αφέλεια: Γιατί δεν μπορεί αυτό το απλούστατο πράγμα να παρακολουθείται από κάμερες κυκλοφορίας; Η κάμερα φωτογραφίζει την πινακίδα των αυτοκινήτων, η κλήση στέλνεται στο σπίτι και σαν από θαύμα (!) οι παραβάτες μειώνονται. (Δεν αναφέρω ότι θα αυξηθούν τα έσοδα του κράτους από πρόστιμα, επειδή είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και μετά από λίγες μέρες δεν θα χρειαστεί να κόβονται κλήσεις.)
 

SBE

¥
Άλεξ, είχαμε κάνει μια μελέτη στο πανεπιστήμιο πέρσι περί αθηναϊκού δακτυλίου και το συμπέρασμα ήταν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την εφαρμογή του μέτρου. Άλλωστε κι οι ίδιοι οι υπεύθυνοι λένε ότι αν συνεχιστεί πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που εφαρμόζεται και παραδέχονται ότι δεν ισχύουν πλέον οι λόγοι για τους οποίος εφαρμόστηκε αρχικά. Οπότε πρόκειται για ένα απολίθωμα που ίσως θα πρέπει να καταργηθεί ή να γίνει όπως π.χ. στη Σιγκαπούρη.
 
Καλημέρες! Έχω μια όμορφη και μια άσχημη είδηση για σήμερα.

Η όμορφη είδηση είναι αυτά τα κορίτσια που, για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους ομοφυλόφιλους γονείς έδωσαν αυτό το εκρηκτικό φιλί που ανέμισε στο διαδίκτυο σα φλάμπουρο :)




Από εδώ

Ένα συλλαλητήριο κατά των γκέι γονιών που έγινε στη Μασσαλία την Τετάρτη διακόπηκε όταν δύο γυναίκες έδειξαν τη συμπαράσταση στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια με παιδιά με ένα φιλί, το οποίο αποτυπώθηκε από έναν φωτογράφο και αμέσως εμφανίστηκε παντού στο ίντερνετ, γράφει το France24.

Η πορεία είχε τίτλο «ένας μπαμπάς, μια μαμά» με μήνυμα ότι τα παιδιά χρειάζονται δύο γονείς διαφορετικού φύλου. Όμως γρήγορα διαλύθηκε όταν δύο γυναίκες φιλήθηκαν μπροστά στους συγκεντρωμένους οι οποίοι έμειναν άφωνοι και έστρεψαν με ντροπή αλλού το βλέμμα τους.

Το φιλί αποτυπώθηκε από έναν φωτογράφο του AFP και το γαλλικό περιοδικό LGBT Têtu.fr καθώς και το πολύ δημοφιλές BuzzFeed έβαλαν την φωτογραφία online και αμέσως έγινε viral.

Το ένα από τα δύο κορίτσια, η Julia Pistolesi περιέγραψε τη στιγμή ως «γεμάτη συναίσθημα» και πρόσθεσε ότι «οι ομοφοβικοί της Μασσαλίας μπορούν να πάνε να γ..!»

Τα δύο κορίτσια, η 17χρονη Julia και η 19χρονη Auriane, δεν είναι γκέι αλλά δήλωσαν στο περιοδικό ότι «ήταν μια κίνηση αλληλεγγύης, απλά και ξεκάθαρα.»



Και η άσχημη είδηση είναι αυτή.

Πολύ φοβάμαι ότι η κοινή λογική -για να μη μιλήσω για τη στοιχειώδη ευγένεια- έχει χαθεί. :(


Η συζήτηση για τη φάρσα σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη μεταφέρθηκε εδώ:
http://lexilogia.gr/forum/showthrea...την-Κανέλλη-μπορούμε-να-γίνουμε-από-δυο-χωριά
 
Last edited by a moderator:

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Όλι, στη φωτογραφία σου όλα τα λεφτά είναι οι κυριούλες που έχουν μείνει μ' ανοιχτό το στόμα. :lol:
 
Κι ύστερα σου λέει ισότητα των φύλων (in.gr):

Σε Ιάπωνα πλειοδότη
Βραζιλιάνα φοιτήτρια πούλησε σε δημοπρασία την παρθενία της για 780.000 δολάρια
(...)
η 20χρονη δήλωσε ότι δεν θεωρεί πορνεία τη συναλλαγή τους.
«Αν κάποιος/κάποια κάνει κάτι μόνο μια φορά στη ζωή του/της, αυτό δεν είναι το επάγγελμά του/της» δήλωσε στην εφημερίδα Folha de São Paulo. «Αν βγάλεις μια καλή φωτογραφία, δεν θεωρείσαι φωτογράφος» σχολίασε.

Τον πλειστηριασμό διοργάνωσε ο Αυστραλός παραγωγός Τζάστιν Σίσελι, ο οποίος θέλει να γυρίσει την ιστορία σε ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Ζητούνται Παρθένες».Ο παραγωγός δηλώνει ότι στην ταινία δεν θα υπάρξουν τολμηρές σκηνές και το ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τους συμμετέχοντες στη δημοπρασία.

Αλλά και ένας Ρώσος, ο Αλεξάντερ, έβγαλε την παρθενία του σε πλειστηριασμό στην ίδια ιστοσελίδα, όμως αυτή πουλήθηκε έναντι μόνο 3.000 δολαρίων.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Αντί για το πνευματικό επίπεδο των χρηστών του Τουίτερ, θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος τι έχει στο μυαλό της (εννοώ ποιο είναι το περιεχόμενο του κρανίου της) η κοπέλα που εμφανίζεται έτσι στην παρέλαση. Η φωτογραφία είναι από προηγούμενη παρέλαση, αλλά το ίδιο ακριβώς θέαμα είδα και σήμερα στην παρέλαση της Αθήνας. Εναλλακτικά, ας μου εξηγήσετε τι περιέχει το κρανίο των γονιών της κοπέλας που πήγαν να την καμαρώσουν έτσι.
 

Attachments

  • 04_elliniki_simaia1.jpg
    04_elliniki_simaia1.jpg
    14.6 KB · Views: 188
Strap-on την ελληνική σημαία σε ανωφερή γωνία, οι εθνόκαυλοι θα είναι περήφανοι!
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Μπράβο, βρε Κώστα, αυτή είναι η εξήγηση!

Αλλά άνευ πλάκας, πέραν των άλλων λόγων για τους οποίους είμαι υπέρ της κατάργησης όλων των μαθητικών παρελάσεων, αυτό το θέαμα αποτελεί λόγο κατάργησης από μόνο του. Ακόμα κι αν δεν ντρέπονται γονείς και καθηγητές να βγάζουν τις μαθήτριες να παρελαύνουν έτσι, κάποιος πρέπει να επέμβει και να δώσει τη λύση.
 

nickel

Administrator
Staff member
Να εξομολογηθώ το κρίμα μου, αυτός θα μπορούσε να είναι ο μοναδικός λόγος για να κρατήσουμε τις μαθητικές παρελάσεις. Αλλά δεν είμαι τόσο τυχερός όσο εσείς. Όποτε βλέπω κάποια πλάνα, μου δείχνουν κάτι ψόφια πλάσματα, που κουνάνε τα χέρια όπου να 'ναι ο καθένας, και γενικώς βγάζουν παρέλαση την αφόρητη βαρεμάρα τους. Αυτά τα χάλια πρέπει να τα κρύβουμε, όχι να τα μοστράρουμε. Θα μπορούσαν να παρελαύνουν δέκα κοπέλες σαν την παραπάνω, με τις σημαίες τους, και φτάνει.
 
Να εξομολογηθώ το κρίμα μου, αυτός θα μπορούσε να είναι ο μοναδικός λόγος για να κρατήσουμε τις μαθητικές παρελάσεις. Αλλά δεν είμαι τόσο τυχερός όσο εσείς. Όποτε βλέπω κάποια πλάνα, μου δείχνουν κάτι ψόφια πλάσματα, που κουνάνε τα χέρια όπου να 'ναι ο καθένας, και γενικώς βγάζουν παρέλαση την αφόρητη βαρεμάρα τους. Αυτά τα χάλια πρέπει να τα κρύβουμε, όχι να τα μοστράρουμε. Θα μπορούσαν να παρελαύνουν δέκα κοπέλες σαν την παραπάνω, με τις σημαίες τους, και φτάνει.

Έχεις πολύ άδικο. Εγώ έβλεπα πιο πριν στιγμιότυπα από την παρέλαση στην Κατερίνη -νομίζω- και είχα ψοφήσει στο γέλιο με την παρέλαση των μαθητών. Τα στρουμφ να ήταν θα πήγαιναν πιο ίσια. Αυτό το μπαχαλέ στυλ παρέλασης βγάζει γέλιο.
 

SBE

¥
Εγώ δε θυμάμαι στα χρόνια μου να ήταν τόσο χάλια οι παρελάσεις, οι μόνοι που είχαν το χάλι τους δικαιολογημένα λόγω ηλικίας, ήταν τα Λυκόπουλα που ερχόντουσαν παντα τελευταία πριν το στρατό.
 
Εγώ δε θυμάμαι στα χρόνια μου να ήταν τόσο χάλια οι παρελάσεις, οι μόνοι που είχαν το χάλι τους δικαιολογημένα λόφω ηλικίας, ήταν τα Λυκόπουλα που ερχόντουσαν παντα τελευταία πριν το στρατό.

Κι εγώ έχω την ίδια εντύπωση, αλλά μπορεί να είναι γιατί βλέπαμε την παρέλαση από μέσα. Επίσης γιατί γερνάμε.:cry:
 

SBE

¥
Μπα, εγώ δεν είχα πάρει ποτέ μέρος σε παρέλαση. Αν και το ήθελα. Είχα το μπόι (όχι για πρώτη σειρά, αλλά ούτε για τελευταία), δεν έχανα βήμα, αλλά μάλλον δεν είχα παράστημα. Ή μπορεί να μην ήμουνα ωραίο κορίτσι και να μην έδειχνα καλή με μίνι (που αν κρίνω από φωτογραφίες της εποχής, μια χαρά ήμουνα και με μίνι και με μπικίνι, αλλά μάλλον μια χαρά ήταν όλες οι συνομήλικές μου).
Δε βαριέσαι, έτσι κι αλλιώς στην παρέλαση έπαιρνε όλες τις κακές μαθήτριες η γυμνάστρια. Ξέρεις, τα ούφο που ήθελαν να ασχοληθούν με το μόντελινγκ και να κάνουν την παρέλαση πασαρέλα. Και η διμοιρίτισσα ήταν η Σοφία η Ψηλή (δε θυμάμαι επίθετο, αλλά ήταν κάτι πολύ λαϊκό, Σοφία Γύφτου, Κλεφτοκοτά, Σουγιά, Σκεπάρνη κλπ), που ήταν 1.76 και έβαζε και δώδεκα πόντους τακούνι και είχε μαλλί μακρύ μέχρι τη μέση και το έκανε ντεκαπάζ αλλά μας έλεγε ότι λουζόταν με γερμανικό χαμομήλι και ότι ήταν το φυσικό της (πώς γίνεται να έχω φωτογραφίες από την πρώτη γυμνασίου με τη Σοφία την Ψηλή μελαχρινή; Θαύμα, θαύμα...). Και φόραγε το σούπερ μίνι η Ψηλή και μαζεύονταν κάτι νεαροί με παπάκια έξω από τα κάγκελα του σχολείου και σφύριζαν όποτε πέρναγε στην πρόβα της παρέλασης και τους έβριζε η γυμνάστριά μας που μίλαγε (και έμοιαζε) σα λιμενεργάτρια. Μου λέγανε ότι η Ψηλή παντρεύτηκε έναν από αυτούς με τα παπάκια που τη σφυρίζανε, υδραυλικός είναι, γκαραζιέρης είναι, θα σε γελάσω.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Εγώ πάλι πολύ θα ήθελα να μην υπήρχαν παρελάσεις ακόμα και τότε που πηγαίναμε σχολείο. Το μόνο που ήταν, ήταν μια ευκαιρία να χάσουμε μαθήματα με τις πρόβες, και να κανονίζουμε ραντεβού με τους φίλους μας στην πλατεία μετά την παρέλαση. Ας τις αντικαθιστούσαν με κάτι άλλο, μια ανοιχτή συζήτηση, μια εργασία, κάτι - όχι αυτές τις ανόητες γιορτές που κανείς δεν τις κατέγραφε.
 
Top