Firefox και tabs (καρτέλες)

nickel

Administrator
Staff member
Ο φρεσκότατος Firefox 3.6 μου ανοίγει πλέον την καινούργια καρτέλα αμέσως δεξιά από την καρτέλα στην οποία βρίσκομαι και όχι τέλος δεξιά. Είναι καλό τώρα αυτό; (Εμένα με μπερδεύει γιατί ψάχνω να δω πού στην οργή την άνοιξε.)

Ανακάλυψα ωστόσο προχτές ότι πολλοί αγνοούν την παρακάτω ευκολία: Πατάς σ' έναν σύνδεσμο για να σου ανοίξει τη σελίδα του σε νέα καρτέλα και το ιστοπλοϊκό σου σε πηγαίνει κατευθείαν εκεί, στη νέα καρτέλα. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα στις επιλογές του Firefox (Tools > Options > Tabs) να ενεργοποιήσετε την επιλογή When I open a link in a new tab, switch to it immediately.

Καθόμουν προχτές στον υπολογιστή της κόρης μου και της έκανα την αλλαγή. Ακολούθησε ένσταση: «Μα εγώ ανοίγω πολλές νέες σελίδες και τις εξετάζω μετά μία-μία» μου είπε. OK, αλλά όσοι λειτουργούν διαφορετικά, θα ήθελαν να γνωρίζουν την επιλογή.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Επίσης, εντύπωσή μου είναι, ή είναι πολύ πιο γρήγορος ο FF 3.6;
 

nickel

Administrator
Staff member
Είναι και δική μου εντύπωση, αλλά έφαγα τέτοιο διαδικτυοκόλλημα το μεσημέρι που αυτή τη στιγμή και η δακτυλογράφησή μου μού φαίνεται γρήγορη. :)
 
Εμένα μου κρασάρει συνέχεια και μου 'χει σπάσει τα νεύρα! Δεν μπορώ να βρω τι φταίει.

Τέσπα, ούτε εμένα μου αρέσει το άνοιγμα των νέων καρτελών δίπλα από την τρέχουσα αλλά έλυσα το πρόβλημα ακολουθώντας τις οδηγίες του Derek Allard:

Before 3.6, new tabs opened at the end of the tab row, but now they open beside the tab you are currently on. Want to change it back?

* type “about:config” in your address bar.
* search for “insertRelatedAfterCurrent”. The full config is “browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent”.
* Set it to “false” (just click it until it toggles).

Enjoy!
 

nickel

Administrator
Staff member
Ήξερα εγώ ότι δεν θα κρατούσε πολύ η ταλαιπωρία. Με καμιά 15αριά καρτέλες ανοιχτές, δεν είμαστε για πολλές αλλαγές και αναζητήσεις. Δουλεύει! Ευχ!
 
Και μένα με ξένιζε στην αρχή, αλλά άργησα να κάνω την αλλαγή λόγω πηξίματος. Ε, μετά από 2 μέρες αναρωτιόμουν πώς στο καλό μπορούσα τόσο καιρό χωρίς αυτό το νέο χαρακτηριστικό, ακριβώς επειδή και γω ανοίγω πολλές καρτέλες (π.χ. από αποτελέσματα στο γκουγκλ) και μετά τις κοιτάω μία-μία. Τώρα δεν χρειάζεται να πηγαίνω 10-12 καρτέλες πιο πέρα, κοιτάζω τις αμέσως επόμενες από αυτήν την οποία είμαι.
Ναι, ο 3.6 είναι λίγο πιο γρήγορος. Όμως όταν τον πρωτο-εγκατέστησα, πάνω από τον 3.7, είδα και εγώ πολλά κρασαρίσματα. Όταν έγινε το επόμενο φορμάτ και μπήκε φρέσκος, όλα καλά.

Επίσης, μετάφερα τον φάκελο του προφίλ μου σε άλλο κατάλογο του δίσκου και έτσι:
-Παίρνω μπακάπ τα πάντα (σελιδοδείκτες κ.α.) μαζί με το κανονικό μπακάπ,
-Μετά από το μηνιαίο φορμάτ, απλώς του δηλώνω πού να βρει το προφίλ μου και είναι όλα έτοιμα (πρόσθετα, αγαπημένα, ...) στις θέσεις που τα άφησα.
Οδηγίες αναλυτικότατες (αν και η διαδικασία είναι απλούστατη), εδώ: How To: Προφίλ Mozillo-ειδών.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Η αλήθεια είναι ότι επειδή κι εγώ κινούμαι στις καρτέλες με ctrl+tab, που σε πηγαίνει στην αμέσως επόμενη, ως τώρα εκνευριζόμουν πάρα πολύ που μου άνοιγε την καινούρια καρτέλα στην άκρη του κόσμου. Νομίζω ότι το καινούριο σύστημα είναι πιο βολικό. :)
 

nickel

Administrator
Staff member
...
Ναι, ο 3.6 είναι λίγο πιο γρήγορος. Όμως όταν τον πρωτο-εγκατέστησα, πάνω από τον 3.7...
Πάντα το 'λεγα ότι κάνει θαύματα αυτό το παιδί!
 
Καλό να ανοίγει τη νέα καρτέλα ακριβώς δίπλα, αλλά επίσης καλό θα ήταν, αντί να χάνεται δεξιά το πλήθος των καρτελών, να μπορείς να επιλέξεις να σχηματίζουν όσες βγαίνουν από την οθόνη μια δεύτερη σειρά, κάτω από την πρώτη, κι ας μικραίνει η διαθέσιμη οθόνη. Διαβιβάστε, παρακαλώ! :D
 

Elsa

¥
Εχμ, τον 3.5.7 έπρεπε να γράψω. Ούτε εγώ δεν το πρόσεξα, μόνο εσύ θα μπορούσες :-)

Μωρέ και 'γω το πρόσεξα αλλά σε έχω ικανό για όλα με τα κομπιουτερικά...:D
 
Καλό να ανοίγει τη νέα καρτέλα ακριβώς δίπλα, αλλά επίσης καλό θα ήταν, αντί να χάνεται δεξιά το πλήθος των καρτελών, να μπορείς να επιλέξεις να σχηματίζουν όσες βγαίνουν από την οθόνη μια δεύτερη σειρά, κάτω από την πρώτη, κι ας μικραίνει η διαθέσιμη οθόνη. Διαβιβάστε, παρακαλώ! :D

Tab Mix Plus
(Πάντα διαβάζουμε πριν εγκαταστήσουμε, για να αποφύγουμε το μεταμεσονύκτιο φορμάτ :eek:)
 
Top