cvs.exe ή csv. exe

Καλημέρααα

Λοιπόν, τον τελευταίο καιρό έχω ένα μικρό πρόβλημα με το λαπιτόπ. Πάω να το κλείσω, πατάω Shut down και τότε σκουραίνει η οθόνη και αρχίζει να αναβοσβήνει δείχνοντάς μου ότι είναι κάποιο πρόγραμμα σε λειτουργία το οποίο δεν έκλεισα προτού πατήσω Shut down (πράγμα το οποίο δεν ισχύει, φυσικά). Την τελευταία φορά που συνέβη αυτό τον είχα σχεδόν όλη την ημέρα σε λειτουργία ή σε αναμονή. Το μήνυμα που μου βγάζει, ίσα που πρόλαβα να το δω, είναι ότι τρέχει είτε το cvs.exe είτε το csv. exe. Από όσο τα γκούγκλαρα, δεν έβγαλα άκρη. Ιό το AVG δεν βρήκε. Νομίζω ότι μου το έβγαζε και πριν του κάνω format (πριν κάνα μήνα). Ουφ, είναι σοβαρό, γιατρέ μου;

Βρήκα αυτά τα δύο: http://info.prevx.com/downloadcsi.asp
http://www.liutilities.com/products/wintaskspro/processlibrary/cvs/
Να τα κατεβάσω και να τα χρησιμοποιήσω ή είναι αναξιόπιστα;
 
Για αρχή, δες από πού ξεκινάει αυτό το πράμα, όπως κι αν λέγεται.
Είναι στην Αυτόματη εκκίνηση; Αν κάνεις ενα ριμπούτ, θα εμφανιστεί στη Διαχείριση Εργασιών;
Μπορεί να είναι κάτι άκακο, που απλώς αργεί να κλείσει...

Αν θες να αρχίσεις να ψάχνεις με ειδικά προγράμματα, άσε αυτά τα λινκ και χρησιμοποίησε κάτι πιο αξιόπιστο όπως spybot
 
Ηλίθια ερώτηση (όχι, δεν είμαι ψηλή, ξανθιά, πληθωρική, χωρίς ταμπού, που πωλεί παπί 50cc:)):
Η αυτόματη εκκίνηση είναι τα start up programs; Γιατί εκεί εγώ δεν βρίσκω άκρη. Δεν μπορώ να καταλάβω ποια πρέπει να βγάλω και ποια όχι! -καταραμένα βίστα!-
Δεν λέω ότι δεν είναι άκακο, αλλά μου φαίνεται προβληματικό το ότι αναβοσβήνει καμιά 10αριά φορές η οθόνη και κάνει κάνα 10λεπτο να κλείσει. :(
Θα δοκιμάσω αυτό το spybot που λες και θα τσεκάρω και το task manager και θα επανέλθω.
Μερσί!
 
Το πρόβλημα είναι πολύ συνηθισμένο. Κάπου είχα διαβάσει ότι το έχουν πολλά μηχανήματα και η αιτία δεν είναι πάντα εύκολα εντοπίσιμη. Ένα άλλο προγραμματάκι που με έχει βοηθήσει πολύ και είναι δωρεάν, είναι το Advanced Windows Care.
 
Ναι, τα start up εννοώ.
Πάντως, στα Βίστα, το παράθυρο του Task manager πρέπει να έχει και μια στήλη Processes. (Λέω «πρέπει» επειδή στα Βίστα δεν έχω ακουμπήσει τα χεράκια μου. Μόνο στα 7, που πιστεύω ότι έχουν ανάλογη δομή.) Εκεί, λοιπόν, θα δεις και πού βρίσκεται αυτό το εκτελέσιμο στον δίσκο σου, άρα από ποιο πρόγραμμα κρατά η σκούφια του. Έτσι, θα πράξεις αναλόγως. Ή θα το απενεργοποιήσεις μέσα από το πρόγραμμα ή θα το ξηλώσεις με κάποιο εργαλείο.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Αν την ώρα που σου βγάζει αυτό το μήνυμα κατά το ShutDown εσύ πατήσεις Pause παγώνει η οθόνη ώστε να καταγράψεις το όνομα του εκτελέσιμου αρχείου; Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί, μπορεί μεν να μην έχω συναντήσει κάτι που να εγκαθιστά το cvs.exe, και το csv να το γνωρίζω μόνο ως file extension (άντε και το csv.xsl που 'χω στο \WINDOWS\ServicePackFiles\i386), αλλά ξέρω ότι το svc.exe είναι malware. Επίσης, το εκτελέσιμο είναι σίγουρα κάπου στον υπολογιστή σου, οπότε με μία αναζήτηση (όταν θα γνωρίζεις με βεβαιότητα την ακριβή του ονομασία) θα πάρουμε περισσότερα χρήσιμα στοιχεία. (Δεν κάνεις πάντως από τώρα μια αναζήτηση για το svc.exe να μας φύγει το άγχος;)
 
Θα το δοκιμάσω κι αυτό, ζαζ, μερσί μποκού! (από αύριο νεότερα)
 
Φλασιά: δες και το Process Explorer της MS. Θα βοηθήσει να καταλάβεις από πού εκκινείται αυτό το πράμα. Αν χρειαστείς οδηγίες χρήσης, απίθανο επειδή είναι απλούστατο, δες π.χ. εδώ.
 
Καλημέρα,

Χθες λοιπόν μου το ξαναεμφάνισε. Είναι το ccc.exe και είδα ότι είναι το Catalyst Control Center της ATI.
Καμιά ιδέα (ακόμα);:D
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Μάλλον πρέπει να κάνεις update στα drivers/software της ATI, όπως λένε διάφοροι εδώ.
 
Καλημέρα, Άλεξ!

Κι εγώ έτσι κατάλαβα στην αρχή αλλά σε κάποιο από όλα αυτά είδα ότι είναι πρόγραμμα όχι driver. Είδα δηλαδή ότι προτείνουν την απεγκατάστασή του. Λάθος κατάλαβα λέτε; (τι τη θέλω την τεχνολογία η πανάσχετη;!)
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Δεν τα διάβασα όλα, αλλά δεν θα απεγκαθιστούσα τίποτα πριν κατεβάσω τα updates και δω αν λύθηκε το πρόβλημα.
 
Προσπάθησα να κάνω update σε αρκετούς driver που μπορεί να σχετίζονται (από το Device manager δεν το κάνουμε αυτό;), αλλά όλα up to date μου τα βρίσκει. Θα κοιτάξω μήπως βρω κάποια νεότερη έκδοση του συγκεκριμένου προγράμματος! Σε ευχαριστώ πολύ!!
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Όχι, δεν κοιτάμε στο device manager για να κάνουμε update τα drivers. Πάμε στο σάιτ της εταιρείας και κατεβάζουμε ό,τι έχει για το συγκεκριμένο εξάρτημα.
 
Top