bra & boob tube

i) Ξερω ότι η τουρκική λέξη για σουτιέν είναι ‘sutyen’ [σε αργκό 'ikizleri takke'] αλλά η πεθερά μιας φίλης μου χρησιμοποιεί μια διαφορετική λέξη. Θα ήταν κάτι σαν meme korsesi ή «ğöğüs korsesi / korsajı»;

ii) Όσον αφορά για τα «έξωμο/μπούστο/τοπ/τοπάκι/ στράπλες μπλουζάκι/στράπλες» το τουρκικό λεξικό μου μόνο δίνει ‘aptal kutusu’, η οποία προφανώς αναφέρεται στην τηλεόραση δηλ. «χαζοκούτι». Θέλω, όμως, τον όρο για ένα έξωμο [ μπούστο/τοπ,/τοπάκι/στράπλες μπλουζάκι/ στράπλες ]. Θα ήταν ‘meme tüpü/askısız sutyen’ ή κάτι παρόμοιο;:)

Καλημέρα,
κατ' αρχάς, θα ήθελα να παρατηρήσω ότι όταν λες meme στα τουρκικά είναι σαν να λες «βυζιά» (tits), οπότε είναι μια λέξη που δεν θα χρησιμοποιούσες αν δεν ήσουν με φίλους :)
Δεύτερον, υποψιάζομαι η πεθερά της φίλης σου είναι μεγαλύτερης ηλικίας, από την εποχή που οι γυναίκες φορούσαν κορσέδες, οπότε δεν αποκλείεται αυτός να είναι ο λόγος που λέει «κορσές για το στήθος».
Το μπλουζάκι δεν ξέρω πώς το λένε στα τουρκικά. Το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιούν την αγγλική λέξη. Askısız sutyen means a strapless bra, in any case.

Back