28 συλλήψεις φοιτητών του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Παν/μίου

Cadmian

New member
SBE, εγώ είμαι κάφρος και αγροίκος και δεν σκαμπάζω από υπονοούμενα. Ως εκ τούτου, το γεγονός ότι καταπιέζω τα βασικά μου ένστικτα εδώ και κάτι σελίδες προκειμένου να απαντήσω όσο πιο κόσμια μπορώ σε κάτι που εσύ ξεκίνησες μπορεί να εκληφθεί ως μέγιστο δείγμα πολιτισμού. Ας εκτιμούμε αυτά τα ελάχιστα ψιχία, η ευτυχία εξάλλου σε αυτά βασίζεται. Λυπάμαι που δεν είμαι ο τόσο βολικός στους ομοϊδεάτες σου κωλοπαιδαράς, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν μ' ενδιαφέρει να ευχαριστήσω κανέναν ή να είμαι βολικός για οποιονδήποτε.

Μπορείς να απαντήσεις όπως θέλεις και σε ότι θέλεις. Τέλος παρέκβασης. Στο θέμα μας τώρα.

Νίκελ, απ' όσο ξέρω η απόφαση για συνάντηση με την πρύτανη ήταν διαπαραταξιακή, τουλάχιστον στο θέμα του εξαμήνου εξωτερικού. Υποτίθεται ότι μία αντίστοιχη διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία θα πήγαινε και στο υπουργείο με σκοπό να συζητήσει τα ίδια ακριβώς αιτήματα -δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά γι' αυτό, έτσι ακούστηκε. Δεν βρίσκομαι στην Κέρκυρα, οπότε τα μαθαίνω κι εγώ από δεύτερο χέρι (ναι, είπαμε ότι οι πηγές μου είναι αναξιόπιστες, μην το ξανασυζητήσουμε τώρα). Ο τραμπουκισμός εδώ, ξαναλέω, είναι από τα ψηλά προς τα χαμηλά, κι όχι με την σύνηθη (για τα τέρατα αξιοπιστίας του Λαμπράκη και του Μπόμπολα) κατεύθυνση. Υποπτεύομαι ότι αυτός είναι και ο λόγος που δεν προβλήθηκε τόσο πολύ το θέμα από τα κλασικά ΜΜΕ: Τελείως άλλο πράγμα να έχεις χτίσει μια αφήγηση όπου οι φοιτητές είναι δυνάμει εγκληματίες και γι' αυτό δικαιολογείται η άρση του ασύλου, κι άλλο πράγμα τα ΜΑΤ να οδηγούν στην κλούβα νεαρές φοιτήτριες. Ακόμα και ο πιο πωρωμένος οπαδός της ησυχίας, τάξης και ασφάλειας, ακόμα κι ο πιο κυρ-Μήτσος από τον κυρ-Μήτσο θα πάθαινε κρίση συνειδήσεως σε μια τέτοια εικόνα. Κάτι που με λύπη μου διαπιστώνω ότι δεν συνέβη στην περίπτωση αυτού του νήματος.

Κοινώς, αν αμαυρώνεται το όνομα του Ιονίου Πανεπιστημίου, δεν αμαυρώνεται λόγω των φοιτητών. Σε αυτή τουλάχιστον την συγκυρία. Επιφυλάσσομαι γιατί όπως και όλα τα πράγματα που άπτονται των κοινωνικών συγκυριών, έτσι και αυτό δεν μπορεί παρά να εμπίπτει στην περιπτωσιολογία.
 

nickel

Administrator
Staff member
Cadmian: Λίγη ακόμα πληροφόρηση και να με συγχωρείς που σε κουράζω, αλλά εμένα μου αρέσουν οι πληροφορίες που καταθέτεις.

Είχε γίνει κατάληψη πρόσφατα; Για ποιο λόγο; Πώς τερματίστηκε;
(Δέχομαι και παραπομπές σε ιστοσελίδες αν βρεις κάτι καλό· να μη σου τρώω και το χρόνο σου.)
 
Cadmian, καμιά περιπτωσιολογία. Συστηματική καταστολή κάθε αντίδρασης, ακόμα και της πιο αθώας και πιο μικρής για κατατρομοκράτηση του κόσμου είναι αυτή. Δεν είναι το πρώτο δείγμα, δε θα είναι το τελευταίο. Παρεμπιπτόντως (με αφορμή ένα λινκ από Αυγή που έβαλες παραπάνω), η έμφαση στις νομικές πτυχές αυτών των υποθέσεων το παιχνίδι της κυβέρνησης παίζει. Το κράτος είναι σε θέση να καθιστά νόμιμη, είτε εκ των υστέρων είτε προληπτικά, οποιαδήποτε πράξη του (βλ. ζαρντινιέρα, απεργίες που επιτρέπονται μεν αλλά πώς τυχαίνει και όλες βγαίνουν παράνομες, συνδικαλιστές που κατηγορούνται για τη συνδικαλιστική δράση τους με βάση αντιτρομοκρατικούς νόμους κλπ.). Σα να παραπονιέσαι στο ληστή ότι δεν έκανε τη ληστεία σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς. :)
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Βρήκα το παρακάτω: Στην Βουλή ερώτηση για καταγγελίες κατά της Πρύτανη Α. Σαλή (προσπαθώ να παραβλέψω ότι ο ερωτών είναι ο Καμμένος Έλληνας Τέρενς Κουίκ και μεταφέρω την ερώτησή του στη συνέχεια. Ελπίζω στ' αλήθεια αυτά για τα οποία ρωτάει να μην αληθεύουν).

[...]

Η ερώτηση

1. Πώς απαντάτε στην κατηγορία ότι η Πρύτανης του Ι.Π. και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Σαλή Παπασαλή ενέκρινε για τον εαυτό της την κάλυψη όλων των εξόδων μετακίνησης και διαμονής στη Θεσσαλονίκη από τον προϋπολογισμό του Ι.Π., προκειμένου να παρακολουθήσει ομιλία του αρχηγού της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά στη Δ.Ε.Θ;

2. Γνωρίζετε οτι για την δημιουργία της νέας κεντρικής βιβλιοθήκης του Ιονίου Πανεπιστημίου δόθηκαν συνολικά πάνω από 4.000.000€ και ότι κατά τη διαδικασία μεταφοράς των βιβλίων στην κεντρική βιβλιοθήκη - όπως καταγγέλεται - δόθηκε η εντολή από την Πρυτανεία να καταστραφούν πολλά βιβλία και λεξικά επειδή «δεν χωρούσαν»;

3. Τι έχετε να πείτε για το γεγονός ότι η Πρύτανης αποφάσισε τη δωρεά 48.000€ στο Δήμο Αθηναίων για τη δημιουργία γλυπτοθήκης ταφικής τέχνης στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών; Σε εποχές όπου τα Ταμεία των ΑΕΙ ασφυκτιούν, εγκρίνετε τέτοιες χορηγίες;
4. Με απόφαση της Συγκλήτου δόθηκαν 300.000€ για τη δημιουργία ξενώνα διδασκόντων και προσκεκλημένων, την ίδια ώρα που εκατοντάδες φοιτητές δεν δικαιούνται δωρεάν στέγαση. Τι απαντάτε;

Ξενώνα διδασκόντων; Πάμε καλά; Όταν ήμουν φοιτήτρια, μία από τις «εστίες» ήταν το αθλίας κατάστασης ξενοδοχείο Ιόνιο, στο λιμάνι, όπου συστεγαζόμασταν με εργαζόμενα κορίτσια, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.


5. Ένα από τα κτίρια όπου στεγάζεται το Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. είναι το Μέγαρο Καποδίστρια, που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Γι' αυτόν το λόγο εγκρίθηκε το ποσό των 50.000€ για μελέτη αποκατάστασής του. Πως απαντάτε στο γεγονός ότι με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου η απόφαση αυτή τροποποιήθηκε: για τη μελέτη αποκατάστασης του Μεγάρου Καποδίστρια δόθηκαν 500€ και τα υπόλοιπα 49.500€ μεταφέρθηκαν σε άλλα έργα; Και ποιά είναι τα έργα αυτά, για τα οποία ζητώ αναλυτικές εξηγήσεις;

Στο Μέγαρο Καποδίστρια (που χρονολογείται τουλάχιστον από τη γέννηση του Καποδίστρια) είχε γίνει κατάρρευση της οροφής όταν ήμουν φοιτήτρια. 500 ευρώ ίσως φτάνουν να καλύψουν το κόστος αντικατάστασης ενός σκαλιού.

6. Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο δεν υπάρχουν μόνο έξι τμήματα, τυπικά τουλάχιστον. Υπάρχει και το έβδομο τμήμα «φάντασμα», το Τμήμα Ασιατικών Σπουδών που ιδρύθηκε το 2009 . Το γνωρίζετε ότι το Τμήμα δεν λειτουργεί, δεν έχει δεχθεί εισακτέους, ωστόσο επιβαρύνει κανονικά τον προϋπολογισμό του Ι.Π. (έχουν γίνει προμήθεια βιβλίων ύψους 8.000€ , αγορά επίπλων ύψους 3.900€ κλπ.); Για του λόγου το αληθές σας ενημερώνω ότι τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψαν ο τότε Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών μέχρι και σήμερα Δημήτριος Τσουγκαράκης και ο τότε Αντιπρύτανης Οικονομικών Βασίλειος Χρυσικόπουλος.
7. Πώς απαντάτε στην καταγγελία ότι έχει μετατρέψει το κτίριο της Πρυτανείας σε απόρθητο φρούριο, στο οποίο δεν επιτρέπεται η είσοδος για κανένα φοιτητή; Και ότι κάμερες έχουν τοποθετηθεί στην κλειδωμένη είσοδο, η οποία ανοίγει μόνο εφόσον ο φύλακας δεχθεί εντολή, με αποτέλεσμα κάθε προσπάθεια διαλόγου με την Πρυτανεία να αποβαίνει ατελέσφορη;
 

Cadmian

New member
Έγινε κατάληψη για τα γενικότερα αιτήματα (πληροφορίες στο λίνκι). Το ΤΞΓΜΔ πρόσφατα (τον Σεπτέμβριο νομίζω) έχασε τα δύο κτίρια που νοίκιαζε (το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Καλυψώ) και μεταφέρθηκε σε ένα κενό κτίριο του ψυχιατρείου, το οποίο είναι πολύ μικρό για να στεγάσει τους φοιτητές. Αν μετράει ως είδηση, στο βωμό της μετεγκατάστασης θυσιάστηκε το αυτοδιαχειριζόμενο και διαπανεπιστημιακό καφενείο που είχαν στήσει φοιτητές δίπλα από τη λέσχη.

Τώρα, το τι μέλλει γενέσθαι για το ζήτημα του εξαμήνου εξωτερικού... να και μια πρόσφατη ανακοίνωση, που δεν διαφέρει σε κάτι από τις προηγούμενες. Αν ακουστεί κάτι καινούργιο, θα το αναρτήσω.

Και πραγματικά χαίρομαι που κάποιος τουλάχιστον καταλαβαίνει ότι ο ορθός λόγος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι μόνο ένας.

Έντιτ: Παραπάνω από ένας. Χαίρομαι ακόμα περισσότερο. Άνεφ, εγώ το ξέρω, αλλά αφού στοιχεία θέλουν, στοιχεία ας λάβουν. Κάποιοι επιλέγουν να μην τα κάνουν σαλόνι τραπεζαρία ένα, ασχέτως των στατιστικών.
 

SBE

¥
Εντάξει το μάθαμε το ποίημα. Υπάρχει μόνο άσπρο μαύρο, οι κακοί είναι πάντα κακοί και οι καλοί έχουν πάντα φωτοστέφανο, δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για συζήτηση και όποιος έχει αντίρρηση είναι "ομοϊδεάτης" ένας θεός ξέρει ποιών εννοεί ο Cadmian, και επομένως μπορεί ο κάθε Cadmian να τον ειρωνεύεται (φωνάζοντας πάντα ότι δεν το ξεκίνησε αυτός, ο άλλος το ξεκίνησε). Ευχαριστώ πολύ για την υπενθύμιση, συνεχίστε τη συζήτηση μεταξύ σας.
 

nickel

Administrator
Staff member
Σε σχέση με το σχόλιο της anef (για να προλάβω τα διαβάσω τα υπόλοιπα — ο κακομοίρης ο κόκορας έχει λυγίσει από τα βάρη που του φόρτωσα).

Εκείνο το «Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα» ποιος το κρατάει τώρα; :)

Αντιγράφω το ιστορικό από άρθρο του Πάγκαλου (απ' όπου δεν θέλω να αντιγράψω το πολιτικό σχόλιο):

Συμβαίνει να είμαι μάρτυς της γέννησης αυτής της φράσης [«Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα»] που όντως ήταν ιστορική όπως και όταν ελέχθη.
Το 1962 ο Ηλίας Ηλιού, τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΕΔΑ, συνοδευόμενος από στελέχη της Νεολαίας, είχε επισκεφθεί τον μακαρίτη Κωνσταντίνο Τσάτσο, τότε υπουργό Προεδρίας της Κυβερνήσεως του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Μετείχα στην αντιπροσωπεία ως γραμματέας της Δημοκρατικής Αντίστασης Σπουδαστών (ΔΑΣ114) που ήταν μια μετωπική οργάνωση της Νεολαίας της ΕΔΑ με σκοπό την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διαμαρτυρία για τη βία που ασκείτο στα πανεπιστήμια κυρίως αλλά και στους δρόμους της Αθήνας από τραμπούκους της ΕΚΟΦ (Εθνική Κοινωνική Οργάνωση Φοιτητών), ασφαλίτες του συνδικαλιστικού τμήματος της Αστυνομίας αλλά και από άλλους πολίτες μέλη παρακρατικών οργανώσεων της Δεξιάς και ενίοτε και όργανα του κράτους εν στολή, κυρίως αστυνομικούς.

Ηταν το κλίμα που συνέχιζε τις εκλογές βίας και νοθείας του 1961 και προσπαθούσε να αντιδράσει στην επικράτηση, σε όλες σχεδόν τις σχολές, του ενιαίου μετώπου των δημοκρατικών φοιτητών που συσπείρωνε αριστερούς και κεντρώους φοιτητές καθώς και πολλούς ανοργάνωτους δημοκράτες.

Αφού άκουσε τον Ηλιού ο Τσάτσος, τον παρακάλεσε να μείνουν για λίγο μόνοι. Ηταν φίλοι και οι δύο διανοούμενοι μεγάλου βεληνεκούς με κοσμοπολιτική παιδεία και πλούσια νομική και φιλοσοφική παραγωγή. Η κατ' ιδίαν συνάντηση κράτησε μερικά μόνο λεπτά και όταν βγήκαμε από το υπουργείο ο μακαρίτης Ηλίας, τον οποίο πάντα απεριόριστα εθαύμαζα, αγαπούσα και εκτιμούσα, στράφηκε προς το μέρος μας και μας είπε: «Παιδιά, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μου είπε ο κύριος ακαδημαϊκός και καθηγητής Πανεπιστημίου στην Ελλάδα και τη Γερμανία».

Και συνέχισε. «Επειδή εσείς οι μαρξιστές έχετε οριστικά κερδίσει τον ιδεολογικό αγώνα, κατέχετε τον χώρο του πανεπιστημίου και του πολιτισμού. Εχετε αλώσει τη νεολαία. Ηλία, δεν έχουμε άλλο τρόπο. Και δεν πρόκειται να παραδοθούμε. Θα σας ταράξουμε στο ξύλο».

Κάποιος τότε ρώτησε: «Και συ τι απάντησες;». Και ο Ηλιού τότε είπε το ιστορικό: «Απάντησα: "Και μεις θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα"».

Εννοούσε πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή του Συντάγματος, σύμφωνα και με το άρθρο 114, εννοούσε πιστή υπακοή στους νόμους του κράτους και αποφυγή κάθε μορφής βίας πέρα από την αυστηρά επιβαλλόμενη εκ των συνθηκών ανάγκη προσωπικής άμυνας.


http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=493986
 
Άνεφ, εγώ το ξέρω, αλλά αφού στοιχεία θέλουν, στοιχεία ας λάβουν. Κάποιοι επιλέγουν να μην τα κάνουν σαλόνι τραπεζαρία ένα, ασχέτως των στατιστικών.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα στοιχεία πάντα θα λείπουν. Σε άλλες πάλι, τα στοιχεία θα είναι πάντα εκεί, if you know what I mean...

@nickel: Το 'θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα' όταν ειπώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ νόμιζα πως ήταν αφέλεια. Τώρα νομίζω πως ήταν στρατηγική προσέλκυσης νοικοκυραίων, και αφελής ήμουν εγώ. :)
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Έγινε κατάληψη για τα γενικότερα αιτήματα (πληροφορίες στο λίνκι).
Η πρώτη κατάληψη είχε γίνει το 2000 περίπου, αν δεν με απατά η μνήμη μου (που δε με απατά, γιατί καθυστέρησα 2 χρόνια να ορκιστώ :)). Από τότε, έχει κανείς εικόνα για το πόσες φορές έχει επαναληφθεί αυτό;
 

Cadmian

New member
2009 με 2011 είχε γίνει σε μία περίπτωση. Τουλάχιστον μία θυμάμαι εγώ.
 
Ο τραμπουκισμός εδώ, ξαναλέω, είναι από τα ψηλά προς τα χαμηλά, κι όχι με την σύνηθη (για τα τέρατα αξιοπιστίας του Λαμπράκη και του Μπόμπολα) κατεύθυνση. Υποπτεύομαι ότι αυτός είναι και ο λόγος που δεν προβλήθηκε τόσο πολύ το θέμα από τα κλασικά ΜΜΕ: Τελείως άλλο πράγμα να έχεις χτίσει μια αφήγηση όπου οι φοιτητές είναι δυνάμει εγκληματίες και γι' αυτό δικαιολογείται η άρση του ασύλου, κι άλλο πράγμα τα ΜΑΤ να οδηγούν στην κλούβα νεαρές φοιτήτριες. Ακόμα και ο πιο πωρωμένος οπαδός της ησυχίας, τάξης και ασφάλειας, ακόμα κι ο πιο κυρ-Μήτσος από τον κυρ-Μήτσο θα πάθαινε κρίση συνειδήσεως σε μια τέτοια εικόνα.

Το συνένα μου. Με κάλυψες πλήρως!

Νίκελ, πολύ ενδιαφέρον αυτό με τον Ηλιού! Παλάβρα, έπαθα πλάκα με τις εστίες, τη βιβλιοθήκη κτλ.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Τείνω πάντως να σχηματίσω την εικόνα ότι το πράγμα πήγε κάπως έτσι: η πρυτανεία φοβήθηκε μην ξαναγίνουν καταλήψεις, διότι είναι λογικό οι φοιτήτριες (είμαστε και πολλές :)) να αντιδράσουν έτσι, δεδομένης της κατάστασης στο πανεπιστήμιο και δεδομένου ότι οι φοιτητικές κινήσεις διαμαρτυρίας κάπως έτσι πάνε συνήθως.

Η πρυτανεία λοιπόν, αντί να δεχτεί τους φοιτητές να συζητήσουν, να δει πώς μπορεί να λυθεί το θέμα, φώναξε την αστυνομία για να γλιτώσει το μετά: καταλήψεις, χάσιμο μαθημάτων, και φτου κι απ' την αρχή.

Ακόμα κι αν αυτά που ρωτάει ο Καμμένος Κουίκ δεν ευσταθούν, αν δηλαδή πράγματι δεν υπάρχει κακοδιαχείριση και όντως το πανεπιστήμιο δεν έχει χρήματα, είμαι σίγουρη ότι κάποιος τρόπος θα υπήρχε για να γίνει το εξάμηνο εξωτερικού - ίσως με συνεργασία με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, ή χρηματοδότηση από την ΕΕ. Είναι ένα κομμάτι που είναι απολύτως απαραίτητο για την εκπαίδευση ενός μεταφραστή, κατά τη γνώμη μου, και μου φαίνεται σπασμωδική η κίνηση του «πονάει κεφάλι, κόψει εξάμηνο» που φαίνεται να ακολουθήθηκε.
 

nickel

Administrator
Staff member
Από την ιστοσελίδα για τις καταλήψεις που ανέφερε ο Cadmian:

Πλαίσιο ΠΑΣΠ:
  • Να μην συνεχιστεί η κατάληψη για να μην χαθεί το εξάμηνο.
  • Πραγματοποίηση πορείας και καθιστικής διαμαρτυρίας στην πρυτανεία με την παρουσία ΜΜΕ.
  • Σύνταξη επιστολής για το εξάμηνο εξωτερικού προς την πρυτανική αρχή και το Υπουργείο Παιδείας.
  • Πραγματοποίηση εθελοντικών μεταφράσεων έναντι αμοιβής για δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Η αμοιβή να διατίθεται για την κάλυψη των εξόδων του εξαμήνου εξωτερικού.
  • Να μένουν περισσότερες ώρες ανοιχτές η κεντρική βιβλιοθήκη και η βιβλιοθήκη των λεξικών.

Να κάτι διαφορετικό! Θα έλεγα μάλιστα: «Μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια», δυο φορές εξάσκηση.
 

rogne

¥
Πραγματοποίηση εθελοντικών μεταφράσεων έναντι αμοιβής για δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Η αμοιβή να διατίθεται για την κάλυψη των εξόδων του εξαμήνου εξωτερικού.
...
Να κάτι διαφορετικό! Θα έλεγα μάλιστα: «Μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια», δυο φορές εξάσκηση.

Εμένα αυτό μου φαίνεται αυτοχρηματοδότηση του εξαμήνου εξωτερικού: "τράβα πιάσε δουλειά να μπορείς να πηγαίνεις έξω".

Και τι θα πει "εθελοντικές μεταφράσεις έναντι αμοιβής"; Εθελοντικές θα είναι τελικά ή αμειβόμενες; Ή μήπως "εθελοντές" σημαίνει αυτοί και αυτές που θα... θέλουν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς;
 

rogne

¥
Ακόμα κι αν αυτά που ρωτάει ο Καμμένος Κουίκ δεν ευσταθούν...

Ο Κουίκ "τσίμπησε" αυτούσιο κείμενο φοιτητικής παράταξης του ΤΞΓΜΔ και το έκανε ερώτηση στη Βουλή. Προς υπεράσπισή του, η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτήσεων στη Βουλή έτσι γίνονται: κόπι-πέιστ από ανακοινώσεις άλλων (συχνά εν αγνοία τους) για θέματα που πήραν δημοσιότητα.
 

nickel

Administrator
Staff member
Εμένα αυτό μου φαίνεται αυτοχρηματοδότηση του εξαμήνου εξωτερικού.
Είναι. Στα πόσα τέρμενα βάζεις εσύ να είναι «ιδιωτικά» (με δίδακτρα) όλα τα πανεπιστήμια; (Εκτός από κάποια αχούρια του δημοσίου.)
 
Εγώ έχω μία απορία. Βγήκε κανείς από την πρυτανεία να πει: "έτσι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, στείλτε μου 2-3 αντιπροσώπους την Πέμπτη στις 4 και αδειάστε μας τη γωνιά";
 

nickel

Administrator
Staff member
Εγώ έχω μία απορία. Βγήκε κανείς από την πρυτανεία να πει: "έτσι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, στείλτε μου 2-3 αντιπροσώπους την Πέμπτη στις 4 και αδειάστε μας τη γωνιά";
Καλά, κι εγώ την είχα αυτή την απορία από την αρχή, αλλά περιμένεις να πάρεις αξιόπιστη απάντηση;

Και, προτού παρεξηγηθώ:
Δεν αναφέρομαι στους συνομιλητές. Εννοώ ότι πρόκειται για μια λεπτομέρεια την οποία τρέχα γύρευε ποιος θα μας την απαντήσει.
 
Καλά, κι εγώ την είχα αυτή την απορία από την αρχή, αλλά περιμένεις να πάρεις αξιόπιστη απάντηση;

Ίσως υπάρχει έμμεση απάντηση: εγώ αν ήμουν πρύτανης και είχα βγει να πω τα παραπάνω και είτε με αγνόησαν είτε μου τσαμπουκαλεύτηκαν (οπότε υποχρεώθηκα να φωνάξω την αστυνομία) θα είχα βγάλει μετά ανακοίνωση όπου θα έλεγα ότι εγώ τους έδωσα πολιτισμένη λύση και αυτοί την αρνήθηκαν.

ΥΓ Κάπως παρόμοια δεν είναι αυτή η κατάσταση με τον Αντόρνο το 1969 που είχε φωνάξει την αστυνομία και μετά στη δίκη άρχισε να συζητά με τον Κραλ πάνω στη "φαινομενολογία της κατάληψης";
 
Top