σεφέρι = expeditionary force

nickel

Administrator
Staff member
σεφέρι = εκστρατευτικό στρατιωτικό σώμα [από το τουρκικό sefer «εκστρατεία»]
(«να 'ρθει ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι», δημ. τραγούδι)

Είδα να κυκλοφορεί αυτό και κάγχασα...

moskovos.jpg

Εγώ θεώρησα το σκίτσο ειρωνικό, δηλαδή κριτική της υστερίας με τη Ρωσσία που θα μας (τους) σώσει.
Και μια και πιασαμε αυτά, κάτι που μου έστειλαν από την Moscow Times:
attachment.php

Attachments

• 575943_10151574434614766_145469085_n.jpg
    575943_10151574434614766_145469085_n.jpg
    86.3 KB · Views: 948
Αριστούργημα είναι, αλλά δεν ξέρω τον πρωτότυπο πίνακα. :curse::angry:

Από τα 13+1 πρόσωπα, δεν αναγνωρίζω με βεβαιότητα μόνο τον όρθιο πίσω από τη Μέρκελ. Καταλαβαίνει κανείς ποιος είναι;

Οι υπόλοιποι, από αριστερά, είναι (επιλέξτε για να δείτε):

Μπροστά: Σόιμπλε, Σαμαράς, Κάμερον, Μέρκελ, Λαγκάρντ, Μπαρόζο, Ολάντ, Σαρκοζί (στην αφίσα), Ντεπαρντιέ και Πούτιν (γκεστ σταρ, ο Οβελίξ)
Πιο πίσω: Ρομπάι, Ραχόι, η βαρόνη Τάδε (Άστον), ο Ντράγκι

Θξ για τις διορθώσεις, Νίκελ!

Εντυπωσιακός ο πίνακας. Και πρέπει να τον έχουν κάνει σύνθεση με κάποιον άλλο που έχει τους καθισμένους (Ντεπαρντιέ, Πούτιν).

Μπράβο ρε παιδιά! Ένας λόγος που το έστειλα ήταν για να βρούμε ποιός είναι ο αρχικός πίνακας, που γαλλικός μου φαινόταν, αλλά άγνωστος. Κι έχει δίκιο ο Νίκελ ότι είναι δύο πίνακες.
Τώρα, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει που κολλάει ο Ντεπαρντιέ με τους πολιτικούς, πέρα από το ότι είναι πλέον Ρώσος πολίτης;

Από τα 13+1 πρόσωπα, δεν αναγνωρίζω με βεβαιότητα μόνο τον όρθιο πίσω από τη Μέρκελ. Καταλαβαίνει κανείς ποιος είναι;

Οι υπόλοιποι, από αριστερά, είναι (επιλέξτε για να δείτε):

Μπροστά: Σόιμπλε, Σαμαράς, Κάμερον, Μέρκελ, Λαγκάρντ, Μπαρόζο, Ολάντ, Σαρκοζί (στην αφίσα), Ντεπαρντιέ και Πούτιν (γκεστ σταρ, ο Οβελίξ)
Πιο πίσω: Ρομπάι, Ραχόι, η βαρόνη Τάδε (Άστον), ο Ντράγκι

Θξ για τις διορθώσεις, Νίκελ!

[Θα μου πείτε, βέβαια, αυτό τώρα το θυμήθηκες; :) Δίκιο έχετε, όμως...] πειράζει που δεν βλέπω κανέναν Σώυμπλε, αλλά διακρίνω καθαρά τον Ντόναλντ Τουσκ (με το σπαθί, μπροστά από τον Σαμαρά); Τότε, φυσικά, ήταν πρωθυπουργός της Πολωνίας και πολύ λιγότερο γνωστός στα μέρη μας.

διακρίνω καθαρά τον Ντόναλντ Τουσκ

Καλή η διόρθωση, έστω και με καθυστέρηση. Σήμερα δεν θα έκανε κανείς λάθος μαντεψιά.

Arabic safar سَفَر [#sfr faˁal ] long trip, journey < Aramaic səphar ספר

Great. The origin of safari.

Back