crystal Moderator Jun 13, 2010 #1 Το έγραψα μηχανικά χθες, ως αντίθετο του "αμφίδρομα", αλλά κάτι δεν μου κόλλαγε. ΛΚΝ και Μπαμπινιώτης δεν το έχουν. Τι λέτε εσείς; Ευχαριστώ!
Το έγραψα μηχανικά χθες, ως αντίθετο του "αμφίδρομα", αλλά κάτι δεν μου κόλλαγε. ΛΚΝ και Μπαμπινιώτης δεν το έχουν. Τι λέτε εσείς; Ευχαριστώ!
danae ¥ Jun 14, 2010 #2 Εγώ θα έλεγα "μονομερώς", ανάλογα βέβαια με την περίσταση. Το "μονόδρομα" δεν μου κολλάει.
crystal Moderator Jun 14, 2010 #3 Για να είμαι ειλικρινής, δεν με ενδιαφέρει αν μας κολλάει. Κι εμένα δεν μου κόλλαγε, αλλά αν η λέξη υπάρχει σαν επίρρημα και το μόνο της πρόβλημα είναι ότι δεν την έχουμε συνηθίσει, ότι δεν είναι διαδεδομένη δηλαδή, πολύ θα χαρώ να τη χρησιμοποιήσω.
Για να είμαι ειλικρινής, δεν με ενδιαφέρει αν μας κολλάει. Κι εμένα δεν μου κόλλαγε, αλλά αν η λέξη υπάρχει σαν επίρρημα και το μόνο της πρόβλημα είναι ότι δεν την έχουμε συνηθίσει, ότι δεν είναι διαδεδομένη δηλαδή, πολύ θα χαρώ να τη χρησιμοποιήσω.
nickel Administrator Staff member Jun 14, 2010 #4 Παραδείγματα με το «λειτουργεί μονόδρομα». Στο Αντίστροφο έχουμε τα επιρρήματα: αμφίδρομα ανάδρομα απίδρομα* θαλασσόδρομα* κατάδρομα* μεσόδρομα μισόδρομα* μονόδρομα ξέδρομα* πανήδρομα* Στα λεξικά ο μονόδρομος είναι ακόμα ουσιαστικό, αλλά στη ζωή...
Παραδείγματα με το «λειτουργεί μονόδρομα». Στο Αντίστροφο έχουμε τα επιρρήματα: αμφίδρομα ανάδρομα απίδρομα* θαλασσόδρομα* κατάδρομα* μεσόδρομα μισόδρομα* μονόδρομα ξέδρομα* πανήδρομα* Στα λεξικά ο μονόδρομος είναι ακόμα ουσιαστικό, αλλά στη ζωή...