Χρήσιμο έργο αναφοράς: Διεθνής Στατιστική Ταξινόμηση Νόσων και Συναφών Προβλημάτων

Zazula

Administrator
Staff member
Πρόκειται για τη Δέκατη Αναθεώρηση (ICD-10), έκδοση 2008, σε ελληνική επίσημη έκδοση του 2010.

Τόμος 1: Κατάλογος Κωδικών
Τεύχος Α http://www.yyka.gov.gr/articles/hea...h-noswn-kai-synafwn-problhmatwn-ygeias?fdl=25
Τεύχος Β http://www.yyka.gov.gr/articles/hea...h-noswn-kai-synafwn-problhmatwn-ygeias?fdl=26

Τόμος 2: Εγχειρίδιο Οδηγιών http://www.yyka.gov.gr/articles/hea...h-noswn-kai-synafwn-problhmatwn-ygeias?fdl=27

Τόμος 3: Αλφαβητικό ευρετήριο [n/a]

Σχετική σελίδα ΥΥΚΑ: http://www.yyka.gov.gr/articles/hea...sinomhsh-noswn-kai-synafwn-problhmatwn-ygeias
 
Last edited:
Πολύ ωραία, Ζάζουλα. Εξαιρετικά χρήσιμο. Εγώ τα έχω κατεβάσει και σε μορφή txt, που είναι ελαφρύτερα και μπορείς να πραγματοποιήσεις πιο άνετα αναζήτηση των κωδικών. Ο σύνδεσμος εδώ.

Παλιότερα υπήρχε και online εφαρμογή με πλαίσιο αναζήτησης στον ιστότοπο του εργαστηρίου στατιστικής της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά δεν λειτουργεί πλέον.
 
Πρώτον, τα λινκ δεν παίζουν δυστυχώς: ούτε pdf ούτε txt.

Δεύτερον, παλιά είχα κατεβάσει (ούτε που θυμάμαι από πού) την ελληνική μετάφραση του ICD-10 σε μορφή δύο αρχείων txt. Δεν ξέρω αν είναι αυτά που έχει και η Κατερίνα, αλλά προφανώς δεν είναι η επίσημη έκδοση του 2010, γιατί η ημερομηνία τροποποίησης των αρχείων είναι από το 1999 (αναφέρω την ημερομηνία τροποποίησης επειδή δεν περιέχουν στοιχεία έκδοσης). Έχουν πάντως αρκετά ορθογραφικά λάθη και typos... :down:

Τρίτον, υπάρχει κάπου online η ελληνική έκδοση του DSM-IV;
 
Στάθη, για το εγχειρίδιο του DSM-IV δεν υπάρχει, απ' όσο γνωρίζω, ηλεκτρονική έκδοση. Όσο για τα αρχεία του ICD-10, ναι είναι τα παλιά, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν χρήσιμο μπούσουλα. Αν τα χρειάζεσαι στείλε μου μήνυμα να σου τα στείλω.

Έντιτ: Σήμερα γιορτάζει η αβατάρα σου, Γκαγκάριν
 
Κατερίνα, με το δίκιο σου υπέθεσες ότι δεν τα έχω πλέον, έτσι όπως το διατύπωσα, αλλά τα έχω ακόμα. :) Απλώς κάτι η τσαπατσούλια που ανέφερα παραπάνω, κάτι που ο Ζαζ μίλησε για επίσημη έκδοση (που τη χωρίζει μια δεκαετία περίπου από αυτή που έχω εγώ), είπα να εφοδιαστώ με τη νεότερη μορφή.

Με μια πρόχειρη αναζήτηση δεν βρήκα σχεδόν τίποτα. Μόνο τον τόμο 2 (Εγχειρίδιο Οδηγιών) της 2ης έκδοσης του ICD-10 στα ελληνικά (2004) σε pdf και σε txt (http://www.scribd.com/doc/39617514/ICD-10manual, αλλά πρέπει να είστε μέλος ή κάτι τέτοιο του scribd). Επίσης, το υπουργείο Υγείας δίνει τα txt εδώ, αλλά είναι τα txt που ήδη έχω, της 1ης έκδοσης.

Έντιτ: Σήμερα γιορτάζει η αβατάρα σου, Γκαγκάριν
Ντα!
 
Ο σύνδεσμος προς το Scribd που δίνεις μού φαίνεται ότι είναι ένα από τα pdf αρχεία που είχε δώσει αρχικά ο Ζάζουλας. Κι αυτά τα έχω. Δεν ξέρω αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ αυτών και των txt αρχείων, αλλά αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις, you know the drill.
 
Top