Φάκελος ασφάλισης υγείας

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ο ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις του, στα πλαίσια της αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρει προς τους ασφαλισμένους και τους παρόχους υγείας από σήμερα διαθέτει τη δυνατότητα να ενημερώνονται ηλεκτρονικά οι ασφαλισμένοι για όλες τις υπηρεσίες που έχουν λάβει και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν από τις Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και τους συμβεβλημένους παρόχους. Η πληροφορία έχει συγκεντρωθεί ιστορικά από τα στοιχεία που καταθέτουν οι πάροχοι και οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι, προκειμένου να αποδοθούν αντίστοιχες παροχές σε εφαρμογή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ).

Ο προσωπικός Φάκελος Ασφάλισης Υγείας αποτελεί πρωτοποριακή εφαρμογή καθώς περιέχει στοιχεία για το σύνολο των νοσηλειών, των υπηρεσιών υγείας, των υλικών, των νόσων και διαγνώσεων που υπάρχουν καταγεγραμμένες στο μηχανογραφικό σύστημα και αναφέρονται σχεδόν στο σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας.

[...]


συνέχεια και λεπτομέρειες εδώ.
 

Earion

Moderator
Staff member
Σωστό βήμα αλλά έχουμε ακόμη να κάνουμε πολύ δρόμο. Ακόμη δεν μπορούν να γίνουν έρευνες σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού και να καταγραφούν τα αποτελέσματά τους σε μια ενιαία βάση. Ως χώρα πάσχουμε στο θέμα του συντονισμού. Φέρνω παράδειγμα το πρόγραμμα τηλεϊατρικής της Βόνταφον για τις ακριτικές περιοχές. Θαυμάσιο δεν εκούγεται; Ε, λοιπόν, όλα τα αποτελέσματα των εξετάσεων ανήκουν στη Βόνταφον, η οποία δεν τα μοιράζεται με το Υπουργείο Υγείας.
 
Top