Το σπιτικό φαγητό

@Ελληγενή: Τα σχόλια είναι όντως διαφορετικά. Προσωπικά, εμένα με ενοχλεί περισσότερο της Χαλκιά. Στα δικά μου αφτιά, εκείνο της Παπαχρήστου ηχεί περισσότερο σαν ένα σαχλό, κακόγουστο αστείο παρά σαν μια απερίφραστα ρατσιστική δήλωση. Από την άλλη, το σχόλιο της Χαλκιά είναι μια ανοικτή δήλωση φυλετικής ανωτερότητας, την οποία μάλιστα δεν ανακάλεσε ποτέ, ούτε καν όταν αποδείχθηκε ότι έπαιρνε αναβολικά για να ενισχύσει τα ανώτερα γονίδιά της.

Συμφωνώ ότι το σχόλιο της Παπαχρήστου είναι επιλήψιμο, και μάλιστα έγραψα "[..] κάποιου είδους ποινή θα έπρεπε πράγματι να επιβληθεί, συνοδευόμενη από την απαίτηση η αθλήτρια να ανακαλέσει δημοσίως το σχόλιο και να ζητήσει συγγνώμη [...]". Δεν είπα ότι ένα συγγνώμη αρκεί και καθάρισε. Απλά θεωρώ τον αποκλεισμό υπερβολικό. Μπορεί να διαφωνείς εδώ, και να θεωρείς τον αποκλεισμό δίκαιο. Κανένα πρόβλημα, ας διαφωνήσουμε στα επιμέρους. Δεν συμφωνείς όμως ότι η δήλωση της Χαλκιά είναι και εκείνη επιλήψιμη;
 
Μα νομίζω ότι το είπα. Η δήλωση της Χαλκιά είναι όχι μόνο επιλήψιμη αλλά και ξεκάθαρα ρατσιστική. Απλά ο τρόπος διατύπωσης δεν θίγει κάποια ομάδα πληθυσμού, απλά αφήνει να εννοηθεί ότι είμαστε κάποιου είδους ανώτερη φυλή. Ας πούμε, αν πεις ότι οι Χ έχουν μέσο IQ 130 και οι Έλληνες 200, ναι μεν κάνεις φυλετικό διαχωρισμό, ωστόσο δεν είναι καθόλου προσβλητικό να πεις ότι οι Χ έχουν 30 πόντους πάνω από τον μέσο όρο. Ενώ αν πεις ότι οι Χ έχουν μέσο IQ 60, τους προσβάλλεις ευθέως. Βεβαίως, η Χαλκιά δεν μίλησε για IQ ούτε σχολίασε τις δυνατότητες του υπόλοιπου ανθρωπίνου γένους. Το μόνο που έκανε ήταν να δηλώσει ότι εμείς είμαστε ανώτεροι. Ηλίθιο, βλακώδες, επιλήψιμο και ρατσιστικό μεν, δεν προσβάλλει ευθέως κάποιον δε.

Θυμάμαι πάντως χαρακτηριστικά ότι την είχα βάλει στην μαύρη λίστα όταν είπε εκείνη την βλακεία και είχα ευχηθεί να την πιάσουν για ντόπα, να δούμε πόσο ανώτερο είναι το ελληνικό DNA. Τελικά οι κατάρες μου πιάνουν.
 

SBE

¥
Εμένα είναι τόσο ανώτερο το ελληνικό DNA μου κι από αυτό της Χαλκιά που δεν καταδέχεται καν να μπει στο στάδιο.

Παρεμπιπτόντως, η υπόθεση με τη Γερμανίδα τιτιβίστρια ήτο χόαξ, μαθαίνω...
 

nickel

Administrator
Staff member
Ναι, για αυτή την περίπτωση αναρωτιόμουν στο #21, δεν το πίστευα ότι πέσανε θύματα τόσο εύκολα. Αλλά και στην περίπτωση με τη Λαγκάρντ, που δεν ήταν απάτη, ο οχετός που κατατέθηκε δείχνει ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα λυμάτων, όχι μόνο ελλειμμάτων.
 

SBE

¥
Κι έχουμε γίνει τόσο μυγιάγγιχτοι που χτες κάποιοι μου παραπονέθηκαν ότι ο Μπόρις είπε ότι θα κερδίσουν τόσο πολύ χρυσό και ασημένιο κλπ που θα φτάνει να ξεχρεώσουν και την Ελλάδα και την Ισπανία. Σιγά βρε παιδιά! Εκτός του ότι είναι χιούμορ, είναι χιούμορ καλοπροαίρετο- θα βρούμε λεφτά να σας ξεχρεώνουμε, Ευρωπαίοι αδερφοί κλπκλπ.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Εμένα είναι τόσο ανώτερο το ελληνικό DNA μου κι από αυτό της Χαλκιά που δεν καταδέχεται καν να μπει στο στάδιο.

Παρεμπιπτόντως, η υπόθεση με τη Γερμανίδα τιτιβίστρια ήτο χόαξ, μαθαίνω...

Πάλι συλλαμβάνεσαι κλέπτουσα μη λεξιλογικές οπώρες! :p
Εκτός από τον ορθό λόγο, δεν υπάρχει και συναίσθηση του χιούμορ και της πλάκας. Να πώς προήλθαν οι σχετικές «έγκυρες» πληροφορίες:

Το tweet της Κέλερ που δεν έγινε ποτέ!
 

SBE

¥
Άμα ακολουθούσα όλα τα λινκ και τα διάβαζα δόχτορα, θα χρειαζόμουν 30 ώρες την ημέρα για να κάνω τις δουλειές μου. Προτιμώ τα λινκ που έχουν και επεξήγιση.
Έχεις δίκιο παντως, παράλειψή μου.
 

SBE

¥
She won't get banned from the Olympics γιατί το σχόλιό της είναι για τους συμπατριώτες της, άπτεται της εθνικής μούρλιας με τα όπλα, έχει μια επικαιρότητα γιατί με αφορμή το μακελειό στο σινεμά (τίτλος μελλοντικής ταινίας) πολλοί συμπατριώτες της αναρωτιούνται μήπως είναι ώρα να επιβληθεί κάποιος έλεγχος στην οπλοχρησία κλπ κλπ
Και με έκανε να γελάσω.
 
Δεν ξέρω πώς σκέφτεται η United States Olympic Committee, αλλά το σχόλιο της αθλήτριας δεν είναι ρατσιστικό. Ενόχλησε όσους ενόχλησε γιατί πατάει τον κάλο στο NRAstan, πράγμα που με κάνει να τη συμπαθώ. Είναι δηλαδή, ή τουλάχιστον μου φαίνεται εμένα, πολιτικός αυτοσαρκασμός που ενόχλησε τους Αμερικανάρες.
 
Το να λέει κανείς ότι οι κριτικές ή προσβολές εναντίον ομάδας στην οποία ανήκεις είναι ρατσισμός, είναι σαν να λέει ότι το "είμαι ηλίθιος" είναι ad hominem.
 
Και Ελβετός, λέει, ποδοσφαιριστής αποπέμφθηκε από την ολυμπιακή ομάδα μετά από τιτίβισμα εναντίον των Νοτιοκορεατών από τους οποίους είχε χάσει η ομάδα του. (in.gr) Και είναι λέει το δεύτερο κρούσμα μετά την Παπαχρήστου.
 

danae

¥
Και, όπως συνέβη και με την Παπαχρήστου, μόλις τιμωρήθηκε του πέρασε ο ρατσισμός κι άρχισε τις δηλώσεις μετάνοιας.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Την ίδια ώρα που τα ΜΜΕ αποθεώνουν τον υιοθετημένο από τον προπονητή του Ηλία Ηλιάδη (τέως Τζαρτζίλ Ζβιανταουρί) που κατέκτησε άξια το χάλκινο μετάλλιο και επέλεξε την ελληνική σημαία αντί για τη μητρική του γεωργιανή, καταδικάζουν και «νιώθουν πληγωμένοι από» τον Σιδέρη (Ισίδωρο) Τασιάδη που κέρδισε άξια το ασημένιο μετάλλιο επιλέγοντας τη γερμανική αθλητική υπηκοότητα και τη γερμανική σημαία.

Πώς ονομάζεται αυτό το φαινόμενο; Μήπως καραμπινάτος ρατσισμός; Ή «απλώς» αθάνατη ελληνική λαλακία;
 

nickel

Administrator
Staff member
Υπάρχει και η σχιζοφρένεια, αλλά δεν ξέρω αν ταιριάζει.
 

SBE

¥
Το χειρότερο είναι πού όλοι παραπονιούνται ότι δεν νοιάζεται η Ελληνική πολιτεία για τους Έλληνες κλπ κλπ.
Κάπου αναφέρθηκε και ο Κωνσταντίνος Λουλούδης, της οκτακώπου, που πήραν χάλκινο χτες (και λέει παραπονέθηκε κι ο ίδιος ο Σιδέρης).
Πέρα από το ότι όποιος έχει ελληνικό ονοματεπώνυμο δεν είναι υποχρεωτικά Έλληνας, ο Λουλούδης είναι το 1/8 του χάλκινου. Αν "είχε νοιαστεί η ελληνική πολιτεία" πού θα του έβρισκε τους άλλους εφτά ικανούς για να διεκδικούν μετάλλια;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Γερμανίδα κωπηλάτρια εγκαταλείπει το ολυμπιακό χωριό επειδή ο φίλος της είναι στέλεχος του γερμανικού νεοναζιστικού κόμματος (NPD). "Φυσικά, τα προσωπικά είναι προσωπικά" δήλωσαν υπεύθυνοι της ομάδας. "Και βέβαια δεν έχει επηρεαστεί από νεοναζιστικές ιδέες". "Όχι, δεν υπάρχουν νεοναζιστικές δραστηριότητες στις γερμανικές ομάδες" δήλωσαν άλλοι υπεύθυνοι.

Γερμανικά (σόρι): στο στερν:

http://www.stern.de/sport/olympia/o...reund-verlaesst-olympisches-dorf-1871137.html
 
Top