Το πληκτρολόγιό μου υπολειτουργεί

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Σήμερα αναγκάστηκα να αντικαταστήσω το παλιό μου Microsoft Wireless Multimedia Keyboard, που χάλασε, με ένα άλλο σχεδόν πανομοιότυπο που είχα αγοράσει πριν από αρκετό καιρό, αλλά δεν το είχα βάλει σε λειτουργία γιατί το παλιό ήταν πιο μαλακό και βολικό. Τέλος πάντων, τα έφτυσε το παλιό, εγκατέστησα το καινούριο, κατέβασα και το τελευταίο update από τη Microsoft. Λειτουργεί μια χαρά, εκτός από τα δυο πιο σημαντικά πλήκτρα, το συν και πλην του sound control! Επειδή η δική μου δουλειά απαιτεί συνέχεια να βλέπω βίντεο και να αυξομειώνω τον ήχο, είναι το πιο ζωτικό πλήκτρο για μένα. Λειτουργεί το mute, αλλά όχι το +/- της έντασης του ήχου. Άνοιξα φυσικά τα keyboard controls στο control panel, αλλά δείχνει όλα να λειτουργούν κανονικά. Καμιά ιδέα να κάνω κάτι;
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Σάκη, ευχαριστώ, αλλά αποτελεί μυστήριο.
Το μοντέλο του πληκτρολογίου είναι Intellitype Pro - Microsoft Wireless Multimedia Keyboard 1.1 USB (Γράφει κι ένα Model 1014 σε μια γωνίτσα). Το αστείο είναι ότι το προηγούμενο ήταν πανομοιότυπο, αλλά λειτουργούσε μια χαρά. Δεν είχε κανένα λόγο να παρουσιάσει καμιά δυσλειτουργία το καινούριο, ούτε να έχει κανένα πρόβλημα ξαφνικά με την κάρτα ήχου. Παρόλα αυτά κατέβασα και το update που έχει η Microsoft. Για τα update της κάρτας ήχου, μάλλον απέτυχα, γιατί δεν βρίσκω ποιο ακριβώς είναι το μοντέλο της κάρτας μου.

Η πλάκα είναι ότι το πρωί περπάτησα μέχρι την πλατεία της Αγ. Παρασκευής στο Multirama να αγοράσω καινούριο πληκτρολόγιο, αλλά το βρήκα "Κλειστό Λόγω Κλοπής". Οπότε ήταν πολύ μακριά το Πλαίσιο για να πάω με τα πόδια, γύρισα πίσω.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Το 1.1 που γράφει στο μοντέλο του πληκτρολογίου αναφέρεται στον τύπο του USB; Δεν το ήξερα.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Αφού άλλαξα τρεις διαφορετικές θύρες usb, ξαφνικά τώρα άρχισε να λειτουργεί το volume control. Σημειωτέον ότι δεν άρχισε να λειτουργεί ΑΜΕΣΩΣ μετά την τελευταία αλλαγή, αλλά αρκετή ώρα αργότερα.
 

Zazula

Administrator
Staff member
To USB τα 'χει αυτά - και πού να δεις τι γίνεται με τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους κι άλλα τέτοια γιουεσμπομαραφέτια που 'χουν και συγκεκριμένες απαιτήσεις, πέραν του data rate, και σε παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
 
Top