Παλ, συζήτηση δεν γίνεται αν μετακινείς το θέμα από λίγο κάθε φορά για να αποδείξεις ότι ο άλλος δεν έχει απαντήσει σωστά. Όχι τίποτ'άλλο, αλλά εγώ δεν έχω υποτιμήσει ποτέ τη νοημοσύνη κανενός.
Η χώρα που βρίσκομαι μπορεί να μην είναι η Ελλάδα, αλλά οι μέθοδοι διδασκαλίας που αναφέρω δεν έχουν να κάνουν με χώρα, είναι αυτές που θεωρούνται τρέχουσες και είναι γενικά αποδεκτές απο την διεθνή επιστημονική κοινότητα. Ισχύουν και στην Ελλάδα. Αν επομένως αυτές είναι οι τρέχουσες μέθοδοι διδασκαλίας, τότε αυτές θα πρεπει να ζητάτε, όχι τις μεθόδους του 20ου αιώνα. Αυτό είπα.
Όσο για το αν είδα κανέναν να γράφει για εργαστήρια, ναι, είδα:
χωρίς εργαστήριο χημείας, χωρίς εργαστήρια αστρονομίας, βιολογίας, φυσικής
Το θυμήθηκες τώρα; Αντε, θα πω κι ένα μυστικό, είχα ετοιμάσει απάντηση που σχολίαζε ένα ένα τα πιο πάνω, αλλά δεν την έστειλα γιατί σκέφτηκα ότι ήταν πολύ μεγάλη. Πιθανόν στο κουτσούρεμα να χάθηκε λίγο το νόημα. Προτίμησα να πω ότι πλεόν δεν έχουμε εργαστήρια. Δεν χρειάζεται διαφορετικός χώρος, δεν χρειάζονται πολύπλοκά όργανα μετρήσεων. Με ένα τηλέφωνο και μερικά αντικείμενα που βρίσκεις εύκολα, μπορείς να κάνεις πειράματα. Και είπα ότι αυτό που χρειάζεται είναι ένας δάσκαλος που να ξέρει να τα χρησιμοποιήσει όλα αυτά. Επομένως αυτό πρέπει να ζητάμε.
Ελπιζω η επανάληψη με άλλα λόγια να βοήθησε στην κατανόηση (ειναι άλλωστε γνωστή μέθοδος διδασκαλίας

).
Τώρα, για να απαντήσω και σε αυτό που λες, θα επαναλάβω κάτι που είπα πιο πάνω: ότι οι εκπαιδευτικοί δεν ζουν χωριστά από την υπόλοιπη κοινωνία. Δεν τους κάνουν καμιά ένεση δεινοσαυρίνης με το που πιάνουν δουλειά. Και με τέτοια μυαλά ακόμα και το πιο μοντέρνο βιβλιο να τους δώσεις, θα του αλλάξουν τα φώτα. Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πχ το παιδί της Όλι να επηρεάζεται από αυτούς, γιατί στο σπίτι θα ακουσει άλλα, θα υπάρξει διάψευση κλπ. Που σημαίνει ότι τα μόνα παιδιά που καταφέρνουν να επηρεάσου είναι αυτά που είναι ήδη επηρεασμένα.
Δυστυχώς, υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο προβλημα στην Ελλάδα, και το βλέπουμε εντονότερα τα δυο τελευταία χρόνια, και αφορά το 60-65% των Ελλήνων περίπου (το πως βγαίνει αυτό το νούμερο, άλλη φορά, έχει παντως να κάνει με τον κορονοϊο, αλλά είναι νομίζω διαχρονικό). Υπό ΚΣ όλοι αυτοι οι άνθρωποι δεν αποτελούν πρόβλημα για τους υπόλοιπους, απλά τους ανεβάζουν την πιεση που και που.