Το έλλειμμα της λογικής

SBE

¥
Το βλέπεις πολύ παραδοσιακά το ζητημα. Και ναι μεν από μικρή ηλικία μαθάινουμε από το σχολείο και την κοινωνία τα αρχάια και μάτια μας κι ο Ξένιος Ζευς κλπ αλλά αυτά δυστυχώς κινούνται στη σφαίρα του ιδεατού τουρισμού, όπου οι τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα όχι για διακοπές αλλά για προσκύνημα στον κλασσικό (βλ. Αθηναικό) πολιτισμό.
 

rogne

¥
Αναστέλλεται η απεργία των Ταξί!

Τερματισμό των κινητοποιήσεων ανακοινώνει εντός της ημέρας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί. Απέσπασαν επίσημη δέσμευση από τους Περιφερειάρχες ότι δεν εκδοθεί καμία νέα άδεια πριν από την ψήφιση του νόμου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος είπε ότι «αλλάζουν τα δεδομένα» και για τον λόγο αυτό καλεί εκτάκτως Γενική Συνέλευση στην οποία θα εισηγηθεί αναστολή της απεργίας και των κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Είχε προηγηθεί μαραθώνια συνάντηση των συνδικαλιστών αυτοκινητιστών με τους 10 από τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας στην Αθήνα και η δημόσια δέσμευση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού ότι δεν πρόκειται να εκδοθεί καμία νέα άδεια ταξί πριν από την ψήφιση του νόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πάνω από 5.000 αιτήσεις από δύο ιδιώτες.

Επί τάπητος τέθηκε, επίσης, το θέμα άσκησης των ποινικών διώξεων των απεργών που είχε ζητήσει ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης.
Δεν ξέρω αν είναι πιο σημαντική η είδηση ή αυτό το "Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πάνω από 5.000 αιτήσεις από δύο ιδιώτες"...
 

SBE

¥
Εμένα αυτό μου ακούγεται ανοησία και μάλλον για εντυπωσιασμό, όπως διάφορα άλλα τερατώδη που κυκλοφορούν για το ζήτημα.
 

nickel

Administrator
Staff member
Χρήσιμο θα είναι να εκδηλωθούν από τώρα οι προθέσεις της αγοράς, να ξέρει ο καθένας τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε. Δηλαδή θα προτιμούσα 5.000 αιτήσεις ή 100 αιτήσεις από τις φήμες για χιλιάδες επερχόμενες αιτήσεις. Από μια άποψη, η απελευθέρωση από τη μια και η άρνηση των περιφερειαρχών να την εφαρμόσουν από την άλλη δημιουργεί ένα ενδιαφέρον ελληνικό σκηνικό.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Η ποιότητα του τουρισμού που έχουμε είναι η ίδια με την ποιότητα της εν γένει ανάπτυξης που έχουμε. Η Κυψέλη και το Παγκράτι κάθε άλλο παρά τουριστικοί προορισμοί ήταν που τους κάναμε τα μαύρα τους τα χάλια τη δεκαετία τού '70· και κανένας ξένος τουρίστας δεν μας εξανάγκασε να τσιμεντοποιήσουμε την Αθήνα. Ήμασταν εμείς, ο κακός μας εαυτός με την απύθμενη απληστία μας και με τον απέραντο ζαμανφουτισμό μας (δηλ. ας κερδίσω εγώ κι όλα τ' άλλα στάχτη και μπούρμπερη, δεν με νοιάζει) οι παράγοντες εκείνοι που οδήγησαν στην τωρινή εικόνα της χώρας (και πρόκειται για παράγοντες εγγενείς, αφού αφορούν τους ίδιους τους ιθαγενείς — οπότε αυτό θα συνεχίζεται στο διηνεκές). Δεν ήρθαν οι ξένοι τουρίστες να μας βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο για να χτίσουμε πάνω στον αιγιαλό και για να γεμίσουμε νησιά, δάση, λόφους και λαγκάδια μ' αυθαίρετα. Ο τουρισμός (και η αντιπαροχή, μιας που αναφέρθηκα και στην αστική δόμηση) αποτέλεσαν απλώς εξωγενή ερεθίσματα στα οποία κληθήκαμε να ανταποκριθούμε — και στα οποία ανταποκριθήκαμε με βάση το ποιοι είμαστε εμείς, όχι το ποια ήταν τα εξωτερικά ερεθίσματα. Οι εξωγενείς παράγοντες, επειδή δεν είναι μοναδικό φαινόμενο, περιορισμένο αποκλειστικά στην Ελλάδα, αποκαλύπτουν χαρακτηριστικά πράγματα για το ποια είναι πραγματικά η ποιότητά μας. Και το να κατηγορούμε την έννοια του τουρισμού για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας είναι σαν να κατηγορεί ένας τοξότης τον στόχο επειδή ο ίδιος δεν τον πέτυχε.
 

SBE

¥
Ο τουρισμός εφερε στην επιφάνεια κουσούρια που δεν θα μπορούσε να φέρει η άναρχη δόμηση της Κυψέλης. Ξενομανία, δουλικότητα κλπ.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Ναι, αλλά δεν μας τα μετέδωσε ο τουρισμός — απλώς τα έφερε στην επιφάνεια, όπως λες κι εσύ. Οπότε δεν έχει νόημα να κατηγορούμε τον τουρισμό, κατά την ταπεινή μου άποψη.
 
Top