Τι είναι η πατρίδα μας;

Κυρίως το άρθρο, απλώς έθιξα το γεγονός ότι το κάνουν και αδέξια (Τον Ιό-ταλιμπάν τον ξέρω έτσι κι αλλιώς)

Σ' αυτή την περίπτωση, μιλάς υποθέτω για την ουσία της υπόθεσης, άρα να τα εγκαταλείψουμε τα γκρι, ε; :)

Το αν ξέρεις τον Ιό, νομίζω εδώ είναι άσχετο. Ο τίτλος του άρθρου δείχνει και την έμφαση που δίνεται: πλαστογραφία. Δεν λέει ο Ιός κάτι διαφορετικό από τον Γ. Χάρη, οπότε δεν καταλαβαίνω τη συγκεκριμένη επίθεση.

Πέρα όμως απ' αυτό, το ζήτημα είναι ότι ένας ολόκληρος χώρος και κάποιοι γείτονες από την ίδια πολυκατοικία θεώρησαν καλό να επιτεθούν σε κάποιες απόψεις χρησιμοποιώντας χοντρά, προφανή, κατάπτυστα ψέματα. Για μένα το σημαντικό είναι αυτό. Γιατί έγινε, γιατί κάποιοι τα έχαψαν αυτά τα ψέματα τόσο εύκολα, και κυρίως: πόσο επικίνδυνο είναι αυτό. Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να συμφωνεί με την Θ. Δραγώνα. Βέβαια, επειδή εδώ δεν πρόκειται γενικώς και αορίστως για 'απόψεις' της αλλά για επιστημονική έρευνα, όταν κάποιος διαφωνεί, πρέπει να έχει διαβάσει το βιβλίο της, να έχει μελετήσει το έργο της, να καταλάβει τη μεθοδολογία της έρευνάς της, να ξέρει πέντε πράγματα από κοινωνικές επιστήμες έστω, και τότε, αν έχει αντιρρήσεις στα συμπεράσματά της να τις πει ή να φέρει άλλες έρευνες που να τα αντικρούουν. Τα άλλα, περί εθνοπροδοτών κλπ., είναι λίγο πονηρά, δεν νομίζεις;
 
. Για μένα το σημαντικό είναι αυτό.
Και για μένα, πάλι, σημαντικό είναι και η εφαρμογή των νόμων. Και οι ακαδημαϊκοί τίτλοι ενός καθηγητή πανεπιστημίου, που υποτίθεται μάλιστα επελέχθη ακριβώς λόγω του βιογραφικού του στη θέση του ΓΓ Υπ. Παιδείας - καλά, εδώ γελάνε - να είναι τίτλοι πραγματικοί!

Το βιογρ. της καθηγήτριας στη σελίδα του Καποδιστριακού είναι αυτό

Σπουδές
Σπούδασε Ψυχολογία στην Ελλάδα και την Αγγλία και το 1984 έλαβε τον τίτλο της διδάκτορος στην Κοινωνική Ψυχολογία από το Aston University in Birmingham.

Χωρίς πολλά λόγια, προφανώς μέχρι να πάρει πτυχίο.
Τα υπόλοιπα είναι κυκλώματα και πολιτική.
 
Ε, όχι και χωρίς πτυχίο! Πτυχίο έχει και μάλιστα κανονικότατο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις επιταγές της Ε.Ε. Επειδή η Ελλάδα είναι ουραγός στην εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών και δημιουργεί τόσα προβλήματα σε τόσο κόσμο αυτή τη στιγμή με την παρανομία της, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσουμε βάση και στην προπαγάνδα αυτού του είδους!
 
Ε, όχι και χωρίς πτυχίο! Πτυχίο έχει και μάλιστα κανονικότατο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις επιταγές της Ε.Ε. Επειδή η Ελλάδα είναι ουραγός στην εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών και δημιουργεί τόσα προβλήματα σε τόσο κόσμο αυτή τη στιγμή με την παρανομία της, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσουμε βάση και στην προπαγάνδα αυτού του είδους!
Αχ, κι έτσι να ήταν, πάλι άλλο λέμε. Της Δραγώνα το "πτυχίο" αναγνωρίσθηκε, οι αντίστοιχοι "Δραγώνες"... αναμένουν εκτός εργασίας και Δημοσίου! (Btw. δεν βλέπω να εκτιμάς και πολύ τη νομιμότητα)
 
Και για μένα, πάλι, σημαντικό είναι και η εφαρμογή των νόμων. Και οι ακαδημαϊκοί τίτλοι ενός καθηγητή πανεπιστημίου, που υποτίθεται μάλιστα επελέχθη ακριβώς λόγω του βιογραφικού του στη θέση του ΓΓ Υπ. Παιδείας - καλά, εδώ γελάνε - να είναι τίτλοι πραγματικοί!

Το δίχως άλλο η εφαρμογή των νόμων είναι σημαντικό ζήτημα, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το άρθρο του Ιού και του Γ. Χάρη.
 
ούτε αυτό πρέπει να έχει σχέση... :)

Υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, και ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης με την υπ. αριθμ. Φ.1/Α΄/1396 /161356/IB
“Καθορίζουμε για το οικονομικό έτος 2009 την ετήσια κρατική επιχορήγηση του «Ιδρύματος Κωνσταντίνου Σημίτη» (άρθρου 34 παρ. 1 του Ν. 3577/2007, όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 3752/2009) στο ποσό των ευρώ (225.000 €) σε βάρος του ΚΑΕ 2519 του Φ. 19−120. Η καταβολή της επιχορήγησης θα γίνει τμηματικά εντός των ορίων διάθεσης της πίστωσης, όπως αυτά προσδιορίζονται κάθε φορά με τα οριζόμενα στις σχετικές αποφάσεις του Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών, ποσοστά διάθεσης.
antinews
 

nickel

Administrator
Staff member
Τον επιλεκτικό τρόπο παρουσίασης. Ότι στοχοποιείται η υπουργός και η παλιά σχέση της με τον Σημίτη, ίσως. Ενώ θα μπορούσε η είδηση να παρουσιαστεί όπως π.χ. στα Νέα.

Περιορίζεται κατά 10% η επιχορήγηση στα Ιδρύματα πρώην πρωθυπουργών

Τη μείωση της επιχορήγησης στα Ιδρύματα πρώην πρωθυπουργών κατά 10% για το 2010, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, με την επισήμανση ότι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι να περιοριστεί ακόμα περισσότερο η επιχορήγηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, με τον Νόμο 3577 του 2007 αποφασίστηκε να επιχορηγούνται όλα τα Ιδρύματα Ερευνών των πρώην Πρωθυπουργών, τα οποία είναι το Ίδρυμα Κ. Μητσοτάκης, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελ.Βενιζέλος», Ίδρυμα Κ.Καραμανλής, Ίδρυμα Α.Παπανδρέου, Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου και Ίδρυμα Κ. Σημίτη.

Όπως επίσης διευκρινίζεται, με το νόμο 3752/2009 εντάσσεται στα επιχορηγούμενα ιδρύματα και το Ίδρυμα του Κ. Σημίτη. Το Ίδρυμα του Κ. Σημίτη ως νεοσυσταθέν (Μάιος 2007), επιχορηγήθηκε για πρώτη φορά το 2009.

Έλα, να σας δω να χωριζόμαστε ανάλογα με τα Ιδρύματα...
 
Μάλιστα. Καμία σχέση δηλ. με το βιβλίο της Δραγώνα και το θέμα μας. Παρελκυστικές τακτικές άνευ ουσίας. Κρίμα!
 
Ο Κ.Κ. ο νεότερος θα κάνει χωριστό ίδρυμα ή καλύπτεται από το υπάρχον του θείου του;
 
Παρελκυστικές τακτικές άνευ ουσίας. Κρίμα!
Το "άνευ ουσίας", να το καταλάβω. Το "παρελκυστικές τακτικές", δεν φτάνουν τα ελληνικά μου (χωρίς πατρονάρισμα πάντα)
 
Και ένα ακόμη "άνευ ουσίας" του "τι είναι η πατρίδα μου" στο τίτλο.
Δυστυχώς το έχουν κλειστό
Όταν ο λαός της Αϊτής, που είναι σήμερα στα ερείπια του Εγκέλαδου, αναγνώριζε τους επαναστατημένους Έλληνες...
 
Μίλαγε ο Ζαν-Πιερ αρβανίτικα;
Τα αρβανίτικα δεν του χρειάζονταν, κορακίστικα δεν σκάμπαζε, οπότε μιας και το πάρλαρε το γαλλικό από τη γαλλική αποικιοκρατία στην Αϊτή, το έστειλε ο πρόεδρος γαλλιστί στον Κοραή και τους άλλους πατριώτες στη Γαλλία.
 

SBE

¥
Ειρήνη υμίν, φίλτατοι λεξιλόγοι.
Θα πω κι εγώ μερικά εκτός θέματος, π.χ. ότι κοιτάζω που και που τα βιογραφικά των προσληφθέντων ΓΓ και μέχρι στιγμής δεν έχω εντυπωσιαστεί με κανέναν κι αναρωτιέμαι που βρίσκονται οι πραγματικοί ειδικοί (απάντηση: σε πολύ καλές δουλειές που δεν θα τις αφήσουν για αυτές τις θέσεις). Αλλά δεν το κάνω και θέμα.
Α, γι' αυτό του Αμβρόσιου εδώ:
Ε, όχι και χωρίς πτυχίο! Πτυχίο έχει και μάλιστα κανονικότατο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις επιταγές της Ε.Ε.
κλπ κλπ
Να θυμίσουμε λίγο τις ημερομηνίες, όταν πήρε το πτυχίο της η Ελλάδα δεν ήταν στην ΕΕ ακόμα. Ούτε υπήρχε η Μπολόνια. Πάντως, εφόσον αναγνωρίστηκε από το ΔΙΚΑΤΣΑ, δεν τίθεται θέμα. Αλλά το θέμα μας δεν είναι τα πτυχία, και η Δραγώνα θεωρητικά έχει καλύτερα τυπικά προσόντα από τους πιο πάνω που λέω. Τα αποσπάσματα που διάβασα από το βιβλίο της δε λένε τίποτα καινούργιο, αλλά θα πρέπει να το διαβάσω όλο για να έχω καλύτερη εικόνα και σιγά μην το διαβάσω, τρικυμία σε ποτήρι είναι η υπόθεση. Οι ιδεολογίες πάνε περίπατο όταν κάθεσαι στην καρέκλα, οπότε θα ήθελα να δω πως θα εφαρμόσει όσα πρεσβεύει- αυτό θα έχει ενδιαφέρον. ;)
 
Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μάλλον κακώς άνοιξα αυτό το νήμα στο "for political animals only", αφού το ζήτημα δεν είναι ακριβώς πολιτικό. Όπως και να έχει, διαβάζω στο nooz.gr μια συνέντευξη της Μαρίας Ρεπούση όσον αφορά τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν. Διαλέγω ένα κομμάτι:

"Αυτή τη στιγμή για το ελληνικό κράτος και την κοινωνία υπάρχουν σοβαρά ζητήματα. Να περιφρουρήσουμε τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα, να φροντίσουμε τους μετανάστες που έρχονται εδώ για να δουλέψουν. Αυτά είναι σήμερα η Πατρίδα. Και η Πατρίδα δεν έχει ανάγκη από πατριδοκάπηλους, από αυτούς που τη χρησιμοποιούν για να κάνουν καριέρα, για να αντλήσουν ψήφους , να πουλήσουν βιβλία, να γίνουν τηλεοπτικές περσόνες.

Έχει πολύ περισσότερο ανάγκη από αυτούς πους της ασκούν κριτική, την βλέπουν κριτικά και θέλουν να την κάνουν καλύτερη. Καλό της έκαναν όσοι της ασκούσαν κριτική, όσοι ήθελαν να αλλάξουν τα πράγματα. Όσοι δεν βολεύονταν στην θαλπωρή και αξίωναν η πατρίδα τους να γίνει καλύτερη. Αυτοί ήταν κατά την άποψή μου καλύτεροι πατριώτες, ακόμη και αν απέφευγαν να μιλήσουν στο όνομα της Πατρίδας.

Ας σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε αυτές τις έννοιες, Πατρίδα, έθνος, εθνική ταυτότητα, ιστορία. Ας δούμε πως μπορούμε να κάνουμε καλύτερη αυτή την Πατρίδα. Και οι κριτικές προσεγγίσεις είναι πολύ πιο χρήσιμες από τις κολακείες. Έτσι θα απαντούσα σε αυτά που γράφονται για μένα, για την κ. Δραγώνα και άλλους συναδέλφους."
 

SBE

¥
Δεν έχει άδικο, αλλά όταν λέει ότι χρειάζονται κριτικές προσεγγίσεις, αυτό περιλαμβάνει και την κριτική εναντίον της ή μόνο την κριτική που ασκεί η ίδια;
 
Όταν τη δεις, ρώτα την. :)

Πάντως, αυτό που κρατάω εγώ από το παραπάνω απόσπασμα είναι το "όσοι δεν βολεύονταν στην θαλπωρή και αξίωναν η πατρίδα τους να γίνει καλύτερη. Αυτοί ήταν κατά την άποψή μου καλύτεροι πατριώτες..."

Και το λέω γιατί σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο που αν κανείς πάει να αγγίξει έστω και 1 χιλιοστό από τα ιερά και τα όσια, βαφτίζεται αυτομάτως προδότης, ανθέλληνας, πράκτορας του Σόρος κλπ. Και αυτοί που τον ραντίζουν με όλα αυτά τα επίθετα, δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι από αγάπη προς την πατρίδα για ένα καλύτερο αύριο,που ασκείται αυτή η κριτική.
 
Top