Στον χρόνο επάνω...

nickel

Administrator
Staff member
Προσπαθώ να βρω τεκμηρίωση ότι τώρα ήταν από την πλευρά του κράτους αλλά δεν έχω βρει τίποτα ακόμα.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
[...] ο Χρυσόγονος υπερασπιζόταν παλιότερα την πλευρά των μικροομολογιούχων.
Ναι, όπως φαίνεται και από δική του επιστολή με ημερομηνία 29.01.15 (μετά τις πρώτες εκλογές του 2015, δηλαδή).

Προσπαθώ να βρω τεκμηρίωση ότι τώρα ήταν από την πλευρά του κράτους αλλά δεν έχω βρει τίποτα ακόμα.
Σύμφωνα με το ΕΔΑΔ, οι ομολογιούχοι εκπροσωπήθηκαν από τον Ιωσήφ Κτενίδη, ο οποίος ήταν στην ομάδα του Χρυσόγονου (δείτε παραπάνω επιστολή).
Επίσης, από ανακοίνωση του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου με ημερομηνία 15-07-2016:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 185. 2016 15-07-2016
21 Ιουλιου 2016 η Απόφαση απο το ΕΔΔΑ

Aγαπητά μέλη,
Σας ενημερώνουμε ότι στις 21 Ιουλίου 2016 θα αναρτηθεί στο site του συλλόγου μας, νωρίς το απόγευμα,
(http://www.fpoed.gr) η απόφαση από το ΕΔΔΑ (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) στο οποίο είχαμε προσφύγει περίπου πριν από ένα χρόνο.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, από τους δικηγόρους μας, κυρίους Χρυσόγονο, Κτενίδη και Στάγκο, η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί στις 21 Ιουλίου 2016 και ωρα 10.00π.μ –τοπική ώρα.
 

nickel

Administrator
Staff member
Σας ταλαιπώρησα. Μόλις διάβασα την επανόρθωση της επόμενης ημέρας:

Πλάνη
Τα... φτωχά μου γαλλικά και ένα «σπασμένο» τηλέφωνο με οδήγησαν χθες σε μέγα ολίσθημα: απένειμα ως μη όφειλα, αχρεωστήτως που λένε, στον και καθηγητή συνταγματολόγο κύριο Χρυσόγονο, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εύσημα για τη μεγάλη επιτυχία της κυβερνήσεως να δικαιώσει το... PSI του... Βενιζέλου, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου!
Επλανήθην πλάνην οικτρά, την οποία μου επισημαίνει δι' επιστολής του και ο καθηγητής Χρυσόγονος, ενέργεια την οποία και εξαίρω - αυτήν τη φορά διότι αν και υπέστη σφοδρή ήττα ενώπιον του ΕΔΔΑ, επειδή αυτός υποστήριζε τα συμφέροντα των ομολογιούχων κατά του ελληνικού κράτους, δεν δίστασε ούτε στιγμή να απαρνηθεί την επιτυχία των νομικών υποστηρικτών του Δημοσίου. Δεν θέλησε να οικειοποιηθεί τίποτε από τον θρίαμβο των «ημετέρων δυνάμεων».
Εγώ πάλι, ούτε που μου πέρασε από τον νου ότι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συνταγματολόγος, κορυφαίος νομικός, θα υποστήριζε προσφυγή κατά του ελληνικού κράτους και κατ' επέκταση κατά της κυβέρνησης, η οποία τον έστειλε να κοσμήσει εκπροσωπώντας την το Ευρωκοινοβούλιο.
Για πρώτη ίσως φορά στη ζωή μου, παρέβλεψα τον κανόνα «το μεροκάματο να βγαίνει», όπως διακηρύσσει ο φίλος μου ο Δημητράκης, κανόνα - απαύγασμα εμπειριών μιας ολόκληρης ζωής, και ιδού το αποτέλεσμα. Μετέβαλα τον κύριο καθηγητή σε υπερασπιστή των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου, αλλά, φευ, εκείνος - για το «μεροκάματο» που προαναφέρω - κάτι «μικροομολογιούχους» είχε για πελάτες, και γι' αυτούς αγωνιζόταν. Συμβαίνουν - και - αυτά...
 
Top