Ρεσιτάλ πιάνου Πάνου Καράν

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Για όσους ήθελαν να παρευρεθούν στο Μέγαρο και δεν τα κατάφεραν:
Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, στις 8.30, στην Εθνική Πινακοθήκη, επαναλαμβάνεται το πρόγραμμα του πρώτου ρεσιτάλ. Η εκδήλωση οργανώνεται από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και η είσοδος είναι ελεύθερη.
http://www.koa.gr/?i=koa.el.koa_archive.744
 

nickel

Administrator
Staff member
Τη μέρα που έχω μάθημα... :(
Να πάρεις τους μαθητές σου και να πάτε όλοι στο ρεσιτάλ. Και να προσθέσετε μία συνάντηση στο τέλος της σειράς των μαθημάτων! Στο σχολείο που πήγες δεν σας πήγαιναν εκδρομές;
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Γι' αυτούς που δεν μπόρεσαν να δουν το ρεσιτάλ τον Νοέμβριο στο Μέγαρο· για όσους το είδαν και θέλουν να το ξαναδούν.
Στο Αμερικανικό Κολλέγιο στην Αγ. Παρασκευή, την Παρασκευή 16 Απριλίου, στις 8.30 μμ.
Για εισιτήρια στείλτε μου pm ή email.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Open House με τον Πάνο Καράν στο πιάνο σε έργα Chopin, την Παρασκευή 16/4, στο Pierce Αγίας Παρασκευής
Tης Eλένης Mπίστικα


Οι άνδρες ώς τα βαθιά γεράματα μιλούν για όσα τους συνέβησαν στον στρατό τον καιρό της θητείας τους. Οι γυναίκες, ιδίως αυτές που πήγαιναν σε σχολεία μόνον θηλέων, θυμούνται τις δικές τους δημιουργικές σκηνές από παραστάσεις που έπαιξαν, από εκθέσεις ζωγραφικής που έλαβαν μέρος, από διαγωνισμούς ανθοδετικής που δεν είχε σημασία τόσο το βραβείο όσο η χαρά να μαζεύεις λουλούδια και να τα παρουσιάζεις...
Στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θηλέων, το Pierce College, που στεγαζόταν στο σχολικό συγκρότημα του Ελληνικού, όσες περάσαμε δεν ξεχνούμε την Εκθεση Ανεμώνας, που τις μαζεύαμε στο Campus και τις παρουσιάζαμε σε συνθέσεις στο μεγάλο χολ. ΄Η την πρωινή συγκέντρωση όλων των τάξεων με προσευχή και τον ύμνο (αμερικανικό) της ημέρας που έδινε ώθηση στη μακριά ημέρα, φορτωμένη με μαθήματα που ακολουθούσε, ώς τις 4 το απόγευμα. Οπως δεν ξεχνάμε τη συναυλία που έδωσε για το γυμνάσιο ο νέος ήδη καταξιωμένος σολίστας πιάνου Julien Katsien, αρχίζοντας το πρόγραμμά του με τη «Μικρή Λευκή Αχιβάδα» του Μάνου Χατζιδάκι, δεκαετία ’50! Ο εξαίρετος αυτός πιανίστας σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, αλλά η μουσική της «Μικρής Λευκής Αχιβάδας» τον φέρνει πάντα στη μνήμη μας και στις κουβέντες με τις συμμαθήτριες, τώρα με παιδιά και εγγόνια, παράγοντες τέχνης και πολιτισμού στην κοινωνία...
Αυτά θα ’χουν να λένε οι μαθήτριες και οι μαθητές του Pierce της Αγίας Παρασκευής που θα απολαύσουν στο θέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή) τη συναυλία που διοργανώνουν οι μαθητικές κοινότητες Γυμνασίου και Λυκείου του Pierce, οι υπεύθυνες για το ετήσιο Open House. Φέτος, το Κολλέγιο εορτάζει 135 χρόνια από την ίδρυσή του. «Αστέρι» της μουσικής βραδιάς, την Παρασκευή 16 Απριλίου, στις 8.30 μ.μ., είναι ο διεθνούς φήμης πιανίστας Πάνος Καράν, απόφοιτος του Pierce 2000, που θα ερμηνεύσει έργα του Frederic Chopin, στο πλαίσιο του Pierce Open House. Η συναυλία είναι μέρος των εορτασμών για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Πολωνού συνθέτη. Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στην απόφοιτο του Pierce την πρόσκληση έστειλε ο κ. Χαρίλαος Δασκαλοθανάσης, διευθυντής Τύπου και λοιπών ΜΜΕ και εκδόσεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Στον Πάνο Καράν, αφορμή γι’ αυτό το νοσταλγικό σημείωμα, μεγάλη διεθνή επιτυχία και να μην ξεχνά το σχολειό του. Τιμές εισιτηρίων, 10, 20, 25 ευρώ.

Hμερομηνία : 13/4/10
Copyright: http://www.kathimerini.gr
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Μια συνέντευξη που δόθηκε στην ΕΡΤ Digital. Για χάρη των αγγλόφωνων φίλων, έχω προσθέσει αγγλικούς υποτίτλους.




 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Στις 2 Νοεμβρίου, 8.30 μ.μ. στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν.

Σ' αυτό το ρεσιτάλ, το πρόγραμμα είναι αρκετά πρωτότυπο: στο 2ο μέρος παρουσιάζεται το 1ο Κοντσέρτο για Πιάνο του Σοπέν στην αρχική εκδοχή του, γραμμένο για κουιντέτο με πιάνο. Συμμετέχει το New Athens Quartet, που αποτελείται από τους Έλενα Κισελιόβα, βιολί, Ιρίνα Σαλενκόβα, βιολί, Χάρη Γκίτζιο, βιόλα και Αμαλία Γιαννοπούλου, τσέλο.

Εισιτήρια πωλούνται τηλεφωνικά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, αλλά και online. Τα έσοδα του ρεσιτάλ θα διατεθούν για τους σκοπούς του Keys of Change.

 
Last edited:

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Θα ήθελα να προσθέσω μερικά λόγια σχετικά με το Keys of Change, που είναι το πρότζεκτ στο οποίο θα διατεθούν τα έσοδα από το ρεσιτάλ που αναφέρεται πιο πάνω.

ΜΠΑΧ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ

Από το Κάρνεγκι Χολ στο τροπικό δάσος: Το ταξίδι ενός πιανίστα στον Αμαζόνιο

Πόσα πλήκτρα έχει το πιάνο; Ο Έλληνας κλασικός πιανίστας Πάνος Καράν θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2011 ένα ταξίδι 5.000 μιλίων κατά μήκος του Αμαζονίου με ένα φορητό πιάνο, με την ελπίδα ότι μερικά από τα πιο απομονωμένα ακροατήρια στον κόσμο θα ανακαλύψουν την απάντηση. Η ιδέα είναι απλή: να παρουσιάσει την κλασική μουσική σε ανθρώπους που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ στη μουσική μας.



«Αναρωτιέμαι πώς θα αντιδράσουν τα παιδιά των ιθαγενών σ’ αυτές τις απομακρυσμένες κοινότητες, όταν θ’ ακούσουν ένα Πρελούδιο και Φούγκα του Μπαχ και τι εικόνες θα ζωγραφίσουν όταν ακούσουν ένα Νυχτερινό του Σοπέν; Ποια θα είναι τα συναισθήματά τους και οι αντιδράσεις τους; Σ’ έναν κόσμο όπου τα πάντα έχουν χαρτογραφηθεί ξανά και ξανά, σε άτλαντες, δορυφορικά συστήματα και τουριστικούς οδηγούς, πώς θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε τη μουσική μας σαν εξωτική;», σχολιάζει ο Πάνος Καράν. «Ως μουσικός, περιμένω αυτό το ταξίδι με ανείπωτο ενθουσιασμό, για να ικανοποιήσω τη δική μου μουσική παραξενιά. Αλλά με αυτό το ταξίδι, και στους μήνες που θα προηγηθούν, ελπίζω να κάνω γνωστές σε ευρύτερο κοινό τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αυτές οι κοινότητες καθώς και την ανάγκη προστασίας αυτού του ανεκτίμητου οικοσυστήματος.» Η διευκόλυνση της πρόσβασης των παιδιών στην εκπαίδευση, βοηθώντας ταυτόχρονα την προστασία του περιβάλλοντος του μεγαλύτερου ποταμού στον κόσμο, θα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της εκστρατείας εξεύρεσης οικονομικών πόρων.



Ο Πάνος Καράν δεν είναι πρωτόπειρος στον συναυλιακό χώρο, αφού έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως το Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, το Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ούτε σχεδιάζει να εγκαταλείψει σύντομα την επίσημη συναυλιακή σκηνή· τους επόμενους μήνες έχει εξίσου εντυπωσιακό πρόγραμμα εμφανίσεων· ανάμεσά τους και νέα ρεσιτάλ στο Κάρνεγκι Χολ και στο Μέγαρο, μια περιοδεία στη Ρωσία κι ένα ρεσιτάλ στο Κοντσερτχάους της Βιέννης. Αλλά στη διάρκεια του Keys of Change, «Πλήκτρα για την Αλλαγή» – όπως είναι το συμβολικό όνομα αυτού του εγχειρήματος – ελπίζει να παίξει μπροστά σε 88 διαφορετικά ακροατήρια στον Αμαζόνιο. Παράλληλα, έχει δεσμευτεί να δώσει 88 συναυλίες για την εξεύρεση πόρων σε αίθουσες από την Αθήνα μέχρι τη Νέα Υόρκη. Και όλα αυτά μέσα σε 88 εβδομάδες. Μπορεί να μαντέψει κανείς πόσα πλήκτρα έχει το πιάνο;

To Keys of Change στο Facebook.
 

Elsa

¥
Πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπο!
Μπράβο στον Πάνο, να τον χαίρεσαι, Άλεξ! :)
 

nickel

Administrator
Staff member
Είναι υπέροχο, είναι πανέξυπνο, και θέλουμε μετά και μια ταινία 88 λεπτών!
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Εννοείται ότι θα μαγνητοσκοπηθούν κάποια πράγματα. Η εκκίνηση από το Εκουαδόρ είναι προγραμματισμένη για την 1η Μαρτίου 2011.
 
Top