Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας hotspot

Γεια σας φίλοι!

Ένα τεχνικό tip που μόλις ανακάλυψα, ενδεχομένως γνωστό στους tech savvy, και από τη χαρά μου το μοιράζομαι μήπως σας χρησιμεύσει:

σε περίπτωση που, όπως εγώ, βρίσκεστε σε σημείο όπου το wifi έχει αδύναμο σήμα ή η δυνατότητα σύνδεσης είναι μόνο μέσω Ethernet (άρα μόνο για υπολογιστή), να ένας τρόπος να μοιράσετε σε mobile συσκευές είτε το αδύναμο σήμα (που συνήθως δεν το "πιάνουν" εύκολα) είτε σήμα wifi από την Ethernet. Κατεβάζετε στον συνδεδεμένο υπολογιστή σας κάποια freeware εφαρμογούλα όπως αυτή εδώ (από μια γρήγορη ματιά υποψιάζομαι ότι μπορείτε να βρείτε και άλλες ανάλογες) και αφού την εγκαταστήσετε ουσιαστικά σετάρει μόνη της τις ρυθμίσεις. Αν την ανοίξετε δηλαδή σας δίνει λεπτομερώς τα στοιχεία wifi σύνδεσης για τις άλλες σας συσκευές. Προσοχή μόνο να κάνετε οι ίδιοι στον υπολογιστή σας τη ρύθμιση που δείχνει εδώ το βήμα 3.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να πρέπει να γίνει hotspot ο υπολογιστής. Το ρούτερ, στο οποίο συνδέεται με ethernet ο υπολογιστής, δεν δίνει wifi σε όλες τις συσκευές που βρίσκονται στο σπίτι; Ή μιλάμε για μη ασύρματο ρούτερ, το οποίο νομίζω δεν έχει πια κανένας στο σπίτι του;
 
Άλεξ μου, στις περιπτώσεις που έχει χρειαστεί να χρησιμοποιήσω αυτό το κόλπο, το σήμα από τον ασύρματο ρούτερ (που βρίσκεται εν προκειμένω στον αποπάνω όροφο, όχι στο δικό μου χώρο, με δανείζουν σήμα οι αποπάνω) είναι πολύ αδύναμο και δεν το πιάνουν οι mobile συσκευές αλλά το πιάνει το λάπτοπ. Οπότε για να έχω internet και στα mobile, το μοιράζω μέσω λάπτοπ.
 

SBE

¥
H εμπειρία μου είναι ότι συνήθως οι φορητές συσκευές είναι πιο αποτελεσματικές από το λάπτοπ με το σήμα, το πιάνουν πιο εύκολα.
Από την άλλη το πρόβλημα των δύο ορόφων το έχω ζήσει και είναι ενοχλητικό.
Βέβαια υπάρχουν και μαραφέτια που τα βάζεις στην πρίζα και σου ενισχύουν το σήμα.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Βέβαια υπάρχουν και μαραφέτια που τα βάζεις στην πρίζα και σου ενισχύουν το σήμα.
Τέτοια έχω κι εγώ μέσα στο σπίτι, αλλά υποθέτω ότι δεν αρκεί να είναι στην πρίζα, πρέπει να είναι στο ίδιο σπίτι. Ο πομπός συνδέεται ενσύρματα με το ρούτερ και οι δέκτες/αναμεταδότες μπαίνουν στις πρίζες του σπιτιού. Δεν βοηθάει όταν παίρνεις σήμα από το σπίτι του γείτονα, ακόμα κι αν ο γείτονας δέχεται να συνδέσει τον πομπό στο ρούτερ του. Ή κάνω λάθος;
 

SBE

¥
Το μαραφέτι αυτό το συνδέεις με το ρούτερ (ασύρματα), ώστε να ενισχύει το συγκεκριμένο σήμα κι όχι όλα τα σήματα.
Αλλά στην περίπτωση που περιγράφεις νομίζω το πρόβλημα είναι οι τοίχοι και οι αποστάσεις.
Αν μένετε σε μονοκατοικίες χωρίς κοινό τοίχο ή αν οι τοίχοι σας είναι από τούβλα, με πέτρινη επένδυση, κι έχετε κολλητά στον τοίχο καθρέφτες, ενυδρεία και κάγκελα κλπ, ε, δεν περιμένεις πολλά.
 
Top