Ποιος σκοτώνει τη γλώσσα;

nickel

Administrator
Staff member
Αυτό το πήρα χαμπάρι από το ιστολόγιο του Σαραντάκου:

Ο πολιτιστικός σύλλογος Διαδρομές παρουσιάζει τον συγγραφέα των βιβλίων «Πλαθολόγιο Λέξεων» και «Στα πρόθυρα Γραμματικής Κλίσης» Λύο Καλοβυρνά σε μια εκδήλωση με τίτλο «Ποιος σκοτώνει τη γλώσσα;».

Θέμα: πλάθουμε τη γλώσσα ή μας πλάθει αυτή; Γλωσσικός ρατσισμός και λέξεις από άλλους κήπους. Για τον συγγραφέα θα μιλήσει ο Άρης Δημοκίδης, συγγραφέας και αρθρογράφος. Περισσότερες πληροφορίες για τον Λύο Καλοβυρνά μπορείτε να βρείτε στο site του www.lyo.gr

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009 και ώρα 20:30
Στην αίθουσα της Νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας

Όλη η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το ίντερνετ, στη διεύθυνση του Πολιτιστικού Συλλόγου Διαδρομές www.diadromes.net με δυνατότητα παρεμβάσεων και σχολίων απ’ όσους επιλέξουν να την παρακολουθήσουν διαδικτυακά.
 

EpsilonSigma

New member
Και τα δύο ισχύουν

Η γλώσσα τόσο πλάθει εμάς όσο και εμείς πλάθουμε εκείνη.
Η γλώσσα, με άλλα λόγια, είναι ταυτόχρονα σημειωτική (semiotic) και σημογόνος (semogenic) και διά της γλώσσας διερμηνεύουμε (construe) τον —εξωτερικό και εσωτερικό— κόσμο και (ανα-)διαδραματίζουμε ((re-)enact) τους κοινωνικούς μας ρόλους και τους κοινωνικούς μας συσχετισμούς εν γένει.
 
Η δική μου σύνδεση ήταν προβληματική (κοφτό μακαρονάκι), κι έτσι τη διέκοψα.
 

Elsa

¥
Εμένα δεν έκανε διακοπές, αλλά ήταν τόοοοσο σιγά που με εκνεύρισε και το έκλεισα.
 
Εγώ συνδέθηκα, όχι από την αρχή, αλλά δεν άκουγα καλά. Ήταν σιγά, αλλά όχι μόνο. Ήθελε πολύ κόπο για να παρακολουθήσεις.
 
Top