Πλήρες σύνολο Times New Roman PSMT

unique

Member
Προσπαθώ να μετατρέψω ένα αρχείο PDF σε Word. Ωστόσο το πρόγραμμα που διαθέτω γι αυτόν το σκοπό μεταφέρει σε .doc μόνο τους αγγλικούς χαρακτήρες επειδή η γραμματοσειρά Times New Roman PSMT που διαθέτω δεν είναι πλήρης (δεν έχει ελληνικούς χαρακτήρες ούτε italic, bold ή bold italic). Οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη!
 

Zazula

Administrator
Staff member
Έχεις Acrobat Distiller και, αν ναι, ποια έκδοση;

Έχεις βάλει στο πρόγραμμα ότι το κείμενό σου περιέχει και ελληνικά;
 

unique

Member
Δυστυχώς το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ δεν έχει τέτοια δυνατότητα. Περιμένει να βρει στο PC έτοιμες όλες τις απαιτούμενες γραμματοσειρές. (Το πρόγραμμα αυτό δεν έχει σχέση με την Abode, είναι το «Free PDF to All Converter»).
 

Zazula

Administrator
Staff member
Ενδέχεται η PSMT να έχει εγκατασταθεί στο σύστημά σου όταν έβαλες το Acrobat Reader, και να είναι όχι στον φάκελο Fonts των Windows, αλλά στο C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Fonts. :(

ΥΓ Στη χειρότερη, στείλ' το και στο κάνω εγώ doc.
 

unique

Member
Στο C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Fonts δεν υπάρχει η εν λόγω γραμματοσειρά. Έψαξα ξανά στο internet αλλά βρίσκω την PSMT χωρίς ελληνικά (έχει κινέζικα και πολλά άλλα περίεργα αλλά όχι ελληνικά. Πάντως σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Το μοναδικό ελληνικό γράμμα που εμφανίζεται είναι το "μ".
 

unique

Member
Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα.
Εγκατέστησα το εν λόγω πακέτο, αλλά μεταξύ των γραμματοσειρών του δεν περιλαμβάνεται η PSMT.
Αλλά και να την περιλάμβανε πάλι δεν θα έβλεπα αποτέλεσμα, γιατί τελικά δεν έχει ελληνικά. Ανακάλυψα ότι ελληνικά έχει η Times New Roman PS Greek. Μάλλον θα πρέπει να βρω κάποιο site που ειδικεύεται στην τυπογραφία, ίσως εκεί ξέρουν τα περί ελληνικού PS.
 

Zazula

Administrator
Staff member
H postscript ονομασία τής Times New Roman PS Greek είναι TimesNewRomanPSProGrk· πώς θα πείσεις το Free PDF to All Converter να χρησιμοποιήσει ειδικά αυτήν αντί για κάποιαν άλλη απ' τις εγκατεστημένες Times New Roman τού συγκεκριμένου υπολογιστή;

To σημαντικό κτγμ είναι να δεις σε ποια ακριβώς γραμματοσειρά αντιστοιχούν τα
Times New Roman που βλέπεις να χρησιμοποιούνται στο έγγραφό σου, χρησιμοποιώντας κάποια από τις τεχνικές που θα βρεις εδώ: http://superuser.com/questions/117443/how-to-know-which-fonts-are-used-in-selected-part-of-a-pdf-document
 

unique

Member
Πιστεύω ότι αυτό το πρόγραμμα ελέγχει τις ενσωματωμένες γραμματοσειρές στο PDF και ψάχνει στον υπολογιστή να τις βρει. Αν δεν τις βρει σηκώνει τα χέρια ψηλά. Θα ψάξω αργότερα στο: http://superuser.com/questions/1174...s-are-used-in-selected-part-of-a-pdf-document για τη συγκεκριμένη γραμματοσειρά.
Με άλλον τρόπο ήδη έχω βρει το εξής ακαταλαβίστικο για την πλέον χρησιμοποιούμενη γραμματοσειρά: PostScript name: QKEGTJ+TimesNewRomanPSMT (είναι η μόνη που έχει ελληνικά).
 

Zazula

Administrator
Staff member
Σου βάζω τι έχει η Times New Roman σ' έναν υπολογιστή με αγγλικά Windows 7 x64 κι εγκατεστημένα πληκτρολόγια En & El —πρόσεξε, είναι η μαμίσια Times New Roman τού συστήματος— η οποία ΕΙΝΑΙ η TimesNewRomanPSMT και καλύπτει τα λατινικό, ελληνικό και κυριλλικό αλφάβητα:
 

Attachments

  • TimesNewRomanPSMT.jpg
    TimesNewRomanPSMT.jpg
    69.9 KB · Views: 297

unique

Member
Έχω τη συγκεκριμένη γραμματοσειρά. Ωστόσο πιθανόν να απαιτείται γραμματοσειρά Type 1. Να σου πω την αλήθεια, μάλλον σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Πάντως, ευχαριστώ πολύ για τη διάθεσή σου να βοηθήσεις.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Οι μόνες φορές που έχω δει το περιγραφόμενο φαινόμενο (δλδ το σύστημα να είναι πλήρως κατάλληλο κι επαρκέστατο για να υποστηριχθεί η μετατροπή pdf->doc, αλλά τα ελληνικά να μην περνιούνται σωστά — κι ας υπάρχουν όλες οι απαιτούμενες γραμματοσειρές) είναι όταν το pdf έχει κλειστεί σε Apple.
 

unique

Member
Δεν συντρέχει τέτοιος λόγος. Απλώς, το προγραμματάκι που διαθέτω προορίζεται για ευρωπαϊκό και αμερικανικό κοινό και καλύπτει τις απαιτήσεις της αγγλικής. Προφανώς δεν αντικαθιστά όποια γραμματοσειρά λείπει με κάποια άλλη. Όταν βρω χρόνο θα τους στείλω mail με το πρόβλημα.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Εάν σίγουρα δεν έχουμε εδώ περίπτωση κλεισίματος του pdf σε Apple, και επειδή σε έναν καθαρό υπολογιστή (όπου δηλαδή οι μόνες εγκατεστημένες γραμματοσειρές είναι οι του συστήματος και οι επιλογές που σχετίζονται ή επηρεάζουν τις γραμματοσειρές δεν έχουν μεταβληθεί ή τροποποιηθεί λόγω εγκατάστασης κάποιου τρίτου προγράμματος), ασχέτως αν τα Windows του είναι αγγλικά —σαν καληώρα εκείνον απ' όπου το #10— ή ελληνικά ή ό,τι άλλο, η μαμίσια Times New Roman ΚΑΙ έχει πόστσκριπτ δήλωση την ονομασία TimeNewRomanPSMT ΚΑΙ καλύπτει το πλήρες ελληνικό σετ οπότε θα επέτρεπε να δούμε το κείμενό μας κανονικά, το μόνο άλλο που μπορώ να σκεφτώ είναι να κάνω απεγκατάσταση ό,τι Acrobat Pro/Reader έχω (με στη συνέχεια καθάρισμα: http://labs.adobe.com/downloads/acrobatcleaner.html) και ό,τι άλλο από InDesign, Illustrator, Corel, εφαρμογές OCR ή επεξεργασίας pdf μπορεί να υπάρχει εγκατεστημένο στον υπολογιστή, και να προσπαθήσω σε καθαρή διαμόρφωση.
 

unique

Member
Λογικά όλα τα παραπάνω, αλλά δεν αξίζει τον κόπο να δαπανήσω τόσο χρόνο. Το μόνο που είμαι διατεθειμένος να κάνω πλέον είναι να το δοκιμάσω σε άλλον υπολογιστή.
 

unique

Member
Τελικά δεν δουλεύει ούτε σε άλλο υπολογιστή. Προφανώς το πρόγραμμα είναι ελαττωματικό και δεν φταίνε οι εγκατεστημένες ή μη γραμματοσειρές. Θα ψάξω για άλλο πρόγραμμα, κατάλληλο για τα Windows 7.
 
Top