Οι χορτοφάγοι θα τρώνε κρέας από βλαστοκύτταρα;

SBE

¥
Παντελώς άχρηστο. Γιατί να κάνουν κάτι τέτοιο; Στην τελική, αν θέλουν κρέας υπάρχουν και καταψύκτες.
Really, Leonard? Δεν έχεις σκεφτεί ότι η υποθετική αποστολή στον Άρη μπορεί να είναι ευκαιρία να δοκιμαστούν οι δυνατότητές μας να ζήσουμε έξω από τον πλανήτη μας;
 

SBE

¥
Και κάτι σχετικά με αυτό που λεέι η Μπέρνη πιο πάνω, ότι όταν θα έρθει η ώρα να πάμε στον Άρη θα βρούμε τρόπο να λύσουμε το προβλημα: Δεν είμαστε και τόσο μακριά από τον Άρη. Ή καλύτερα, νομίζουμε ότι δεν συμβαίνουν αλλαγές γύρω μας γιατί δεν είναι ραγδαίες αλλά σταδιακές, αλλά ήδη ζούμε σε αυτό που πριν 50 χρόνια ήταν φουτουριστική ουτοπία.

Η υπόθεση με το κρέας που έφαγε ο ερευνητής είναι κλασσικό διαφημιστικό τρίκ. Ο άνθρωπος θέλει περισσότερα λεφτά για την έρευνά του. Και έφαγε κάτι που φτιάξανε στο εργαστήριο γιατί ξέρει ότι θα κάνει εντύπωση. Γιατί την έκανε την έρευνα; Γιατί μπορούσε. Τα ηθικά- φιλοσοφικά ζητήματα είναι άλλη υπόθεση.

ΥΓ Γιατί τόση αντιπάθεια προς τη μονοκαλλιέργεια; Οι πλαγιές οι φυτεμένες ελιές και αμπέλια από τον καιρό των ΑΗΠ μονοκαλλιέργεια δεν ήταν; Δεν τους βγήκε σε κακό.
 

bernardina

Moderator
Λέγοντας μονοκαλλιέργεια στη συγκεκριμένη περίπτωση εννοώ την τακτική τού να παρατάνε τις παραδοσιακές καλλιέργειες που τους έτρεφαν, προκειμένου να καλλιεργούν άλλα πράγματα για λογαριασμό της Νεστλέ και των άλλων κολοσσών. Δεν εννοώ τα φασόλια!
 
Really, Leonard? Δεν έχεις σκεφτεί ότι η υποθετική αποστολή στον Άρη μπορεί να είναι ευκαιρία να δοκιμαστούν οι δυνατότητές μας να ζήσουμε έξω από τον πλανήτη μας;

Εσύ μίλησες για το ταξίδι. Για αποικίες οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές και το σύστημα αποίκισης προβλέπει άλλου είδους μοντέλα. Το τεχνητό κρέας δεν είναι καθόλου καλή λύση γι' αυτόν τον σκοπό. Βγαίνουμε όμως τελείως εκτός θέματος.
 
Top