Λεξικό Πορτογαλικά-Ελληνικά

N10

¥
Γεια σας!

Ένας φίλος μου θέλει να κάνει ένα ταξίδι στην Πορτογαλία και να μείνει εκεί για ένα διάστημα - αν θυμάμαι καλά για 1-2 μήνες, δεν έχει σημασία.

Ψάχνει, λοιπόν, για ένα σχετικά καλό Πορτογαλο-Ελληνικό λεξικό, για να μπορεί να λέει κάτι παραπάνω από "Καλημέρα", "τι κάνεις;" και "ευχαριστώ";)

Μπορείτε να μου προτείνετε κάτι;
 

nickel

Administrator
Staff member
Υποθέτω ότι το Ελληνο-Πορτογαλικό θα του ήταν πιο χρήσιμο για αυτά που ζητάς, αν και συχνά είναι και προς τις δύο κατευθύνσεις τα λεξικά. Και θα του είναι εξίσου απαραίτητο το Πορτογαλο-Ελληνικό.
 

N10

¥
Ναι, και τις δύο κατευθύνσεις εννοούσα. Καλά έκανες και το ανέφερες για να το διευκρινίσουμε.
Έχεις κάτι καλό υπόψη σου, Nickel;
 

nickel

Administrator
Staff member
Έχω πολλά και διάφορα λεξικά στις ελάχιστες γλώσσες που ξέρω, αλλά στις άλλες γλώσσες που δεν ξέρω έχω κατά κανόνα αγγλικά λεξικά. Ιταλοαγγλικά, γερμανοαγγλικά, ισπανοαγγλικά κ.λπ. — και μάλιστα από τα καλύτερα και ογκωδέστερα. Ωστόσο, δεν έχω ελληνικά σ' αυτές τις γλώσσες και στα πορτογαλικά δεν έχω τίποτα εκτός από τα διαδικτυακά. Κάποιος άλλος όμως θα ξέρει να μας πει, μην ανησυχείς. Έχουμε πορτογαλόφωνους.
 

N10

¥
Ωραία, ευχαριστώ πολύ.

Όσο για το συνδυασμό με Αγγλικά, κι εγώ αυτό σκέφτηκα αρχικά. Αν ήταν για εμένα, σίγουρα θα προτιμούσα κάτι τέτοιο, αλλά ο φίλος μου είναι Φυσικός...Με γλωσσικές, και άλλες, ανησυχίες βέβαια, αλλά και πάλι νομίζω ότι θα προτιμούσε ένα Ελληνικό. Θα τον ρωτήσω όμως.
 

bl00m

New member
Τελευταία φορά που πέρασα από ένα ξενόγλωσσο βιβλιοπωλείο στην Ακαδημίας μου έδωσε την εντύπωση ότι έχουν γίνει πολύ της μόδας τα Πορτογαλικά (αρκετά βιβλία εκμάθησης). Δεν χάνει κάτι να περάσει από ένα. Είναι πολύ πιθανό να έχουν Ελληνο-Πορτογαλικό.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Το καλύτερο πορτογαλοελληνικό ελληνοπορτογαλικό λεξικό είναι της Porto Editora, μικρό και σούπερ για να το έχεις μαζί, αλλά την τελευταία φορά που κοίταξα δεν κυκλοφορούσε στην Ελλάδα.

Ειδάλλως, αυτό που λέει ο Νίκελ: ένα αγγλοπορτογαλικό. Και το Oxford έχει.

Ωστόσο, πες του φίλου σου να μην ανησυχεί: οι Πορτογάλοι μιλούν αγγλικά και είναι πολύ καλοί και εξυπηρετικοί, συνεννοείσαι εύκολα.
 
Top