Κύπρου και Πατησίων

Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
μεγάλα κ’ υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.

Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ.
Άλλο δεν σκέπτομαι: τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη·

διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.
A όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.

Aλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
Aνεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω.

Γιατί όμως να απελπίζομαι; ας ανοίξω την τηλεόραση
κάποιος θα βρεθεί εκεί να με παρηγορήσει.

Αρκεί να αποφύγω τες Σειρήνες, που με καλούν,
η επίβουλες, να βγω να τα γκρεμίσω.
 
Last edited by a moderator:
Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με σημερινή απόφασή του ανέστειλε την οικοδομική άδεια που επέτρεπε την ανέγερση γκαράζ στην Κυψέλη, στις οδούς Κύπρου και Πατησίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Αθηναίων είχε κόψει δέντρα στο συγκεκριμένο πάρκο προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του γκαράζ.

Η αναστολή ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι της Κυψέλης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=997062&lngDtrID=244
 
Από τις σημερινές εκδηλώσεις των ...οικοπεδοφάγων Κύπρου και Πατησίων (tvxs).
 

Elsa

¥
Μια ελπιδοφόρα εξέλιξη, που αν προχωρήσει φαίνεται οτι θα είναι προς όφελος όλων, για το θέμα του οικοπέδου του ΤΕΕ στα Εξάρχεια, που οι κάτοικοι με πολλή προσωπική δουλειά προσπαθούν να μετατρέψουν σε πάρκο.
Αντιγράφω από την χτεσινή ανακοίνωση του ΤΕΕ:

Την ανταλλαγή του οικοπέδου ιδιοκτησίας του ΤΕΕ επί των οδών Χαριλάου Τρικούπη, Ναυαρίνου και Ζωοδόχου Πηγής, με προσφυγικές πολυκατοικίες της λεωφόρου Αλεξάνδρας, προκειμένου να μετασκευαστούν σε έδρα του ΤΕΕ με ταυτόχρονη ανάπλαση της περιοχής, ανακοίνωσαν σε κοινή Συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Αλαβάνος.
Η πρόταση αυτή, όπως τόνισαν, απευθύνεται στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά και τη διοίκηση της ΚΕΔ, στην αρμοδιότητα/ιδιοκτησία των οποίων υπάγεται σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των διαμερισμάτων (περίπου 180 από τα 228) των συνολικά οκτώ (8) προσφυγικών πολυκατοικιών της λ. Αλεξάνδρας. Πρόκειται για πρόταση εναρμονισμένη με τη γενική ιδέα της ανάπλασης στη λ. Αλεξάνδρας που έχει ανακοινωθεί από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, ταυτόχρονα και με την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά, που μετά από γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, κήρυξε ως μνημεία και άρα ως διατηρητέες τις προσφυγικές πολυκατοικίες (δημοσιεύθηκε στις 3/2/2009).
Με τον τρόπο αυτό, όπως τόνισαν και οι δυο ομιλητές, είναι δυνατόν να δοθεί λύση στο ζήτημα της στέγασης του ΤΕΕ, ενώ παράλληλα να δοθεί διέξοδος στη διελκυστίνδα που δημιουργήθηκε στο οικόπεδο ιδιοκτησίας του ΤΕΕ στα Εξάρχεια, όπου η Πρωτοβουλία Κατοίκων της περιοχής προχώρησε πριν λίγες ημέρες σε κατάληψη με το αίτημα να γίνει πάρκο.[...]
Πριν από το Πάσχα, κοινή επιτροπή του Δήμου και του ΤΕΕ θα έχει συντάξει το φάκελο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε η πρόταση να κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, το ΥΠΕΧΩΔΕ και την ΚΕΔ.
Για τη στέγαση του ΤΕΕ υπολογίζεται να απαιτηθούν τέσσερα κτίρια των προσφυγικών πολυκατοικιών (υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει υπόγειο αμφιθέατρο), ενώ στα υπόλοιπα, πέραν των νομίμως κατοικημένων, μπορούν να υλοποιηθούν προτάσεις για τη στέγαση ενός Μουσείου των Προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής, τη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας συγγενών νοσηλευομένων στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» κλπ.[...]

Βέβαια, ας κρατάμε μικρό καλάθι, γιατί όλα είναι ακόμα στα λόγια. Άλλωστε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, δικαίως, κράτησε πισινή:
«το ΤΕΕ δεν μπορεί παρά να επανέλθει στα σχέδια του για αξιοποίηση του συγκεκριμένου οικοπέδου προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες του, εάν η πρόταση περί ανταλλαγής δεν γίνει δεκτή και δεν υλοποιηθεί εντός εύλογου χρονικού διαστήματος».

 
Top