metafrasi banner

Κοστολόγιο - Τρόποι χρέωσης και τιμές

soko

New member
Καλησπέρα,

ως νέα στον χώρο της επιμέλειας ψάχνω να κατατοπιστώ γύρω από τους τρόπους χρέωσης και τις τιμές που παίζουν αυτή τη στιγμή για έναν νέο επιμελητή.
Ευχαριστώ!
 
Καλησπέρα και καλώς όρισες! Εγώ όταν ξεκίνησα στον χώρο της μετάφρασης, έκανα το εξής: κάλεσα σε μερικά γραφεία ως πελάτισσα και ρώτησα τιμές, για να πάρω μια ιδέα. Μπορείς να κάνεις κι εσύ το ίδιο. Επίσης ένας εκ των συλλόγων του χώρου έχει καταρτίσει κατάλογο προτεινόμενων κατώτατων αμοιβών εδώ. Βέβαια πάει καιρός από τότε, ωστόσο είναι ένας μπούσουλας.
 

soko

New member
Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, πολύ καλή ιδεά τα τηλέφωνα :-)
 

nickel

Administrator
Staff member
Βέβαια πάει καιρός από τότε, ωστόσο είναι ένας μπούσουλας.
Δυστυχώς οι μεταφραστές είναι από τα πιο ανοργάνωτα επαγγέλματα, χωρίς ιδιαίτερη πυγμή στην αγορά, όπου συχνά μάλιστα θεωρούν τις χρεώσεις τους ως στοιχείο με το οποίο μπορούν να ανταγωνιστούν τους συναδέλφους τους, με αποτέλεσμα να είναι ένα από τα επαγγέλματα με τις πιο στάσιμες τιμές, που απλώς παρακολουθεί την αγοραστική δύναμη των εσόδων του να μειώνεται. Οι προτεινόμενες κατώτατες αμοιβές του πίνακα παραμένουν από τις καλύτερες τιμές στην πιάτσα. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
 
nickel said:
Οι προτεινόμενες κατώτατες αμοιβές του πίνακα παραμένουν από τις καλύτερες τιμές στην πιάτσα. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Πολύ φοβάμαι ότι όντως έτσι είναι. Ακόμη και τότε, πολλοί συνάδελφοι σχολίασαν ότι οι τιμές που προτείναμε ως κατώτατες ήταν υψηλότερες από τις συνηθισμένες τιμές τις αγοράς. Και όμως τις υπολογίσαμε με βάση τα συνήθη πάγια έξοδα και την ανάλυση δεδομένων που συλλέξαμε με ερωτηματολόγιο από τα μέλη του συλλόγου και άλλους συναδέλφους.
 
Top