Κάτι σε Λένιν

nickel

Administrator
Staff member
Δεν συχνάζω στις μεγάλες πλατείες του χωριού, τα Facebook και τα Twitter, μόνο σε κάτι στενοσόκακα σαν τη Λεξιλογία, οπότε δεν παίρνω εγκαίρως χαμπάρι κάποια από τα μικρά γεγονότα που εκεί παίρνουν υπέρμετρες διαστάσεις. Κάποια στιγμή φτάνει και σε μένα ο απόηχός τους με καθυστέρηση, αλλά ακόμα κι έτσι δεν μπορώ να αξιολογήσω τη διάδοση και τη διόγκωση του γεγονότος. Κάπως έτσι είχε γίνει με τις επιθέσεις στη Διβάνη, έτσι αντιλήφθηκα χτες αργά τις επιθέσεις που μπορούν να μπουν κάτω από τον τίτλο «Κάτι σε Λένιν». Το νήμα αφιερώνεται στην ταχύτητα με την οποία διαδίδεται μια ατάκα. Και νομίζω ότι το «Κάτι σε Λένιν» μπορεί να είναι η πρώτη υποψηφιότητα για «Φράση της χρονιάς» για το 2014.

Η υπόθεση ξεκίνησε με το κείμενο ενός νεαρού στο στάδιο του αριστερού νεανικού ενθουσιασμού (αρχική δημοσίευση). Το κείμενο αυτό, που φανέρωνε έντονη απέχθεια για οτιδήποτε έχει σχέση με τη χλίδα και τις υπεροπτικές συμπεριφορές, έγινε στόχος ειρωνικών και άλλων σχολίων από τη στιγμή που αναρτήθηκε και στο left.gr. (Απορία: Γιατί εκεί έχει λάθη που δεν έχει το πρωτότυπο; Π.χ. Λενίν αντί για το Λένιν του πρωτοτύπου; Πιθανή απάντηση: Επειδή στο πρωτότυπο έγιναν διορθώσεις που δεν τις πρόλαβε το left.gr.)

Στήθηκε νήμα (έτσι το λένε;) στο twitter με τίτλο (έτσι το λένε;) #kati_se_lenin
Είδα άρθρα σε ιστολόγια και ιστότοπους, π.χ.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.media&id=30605
http://www.athensvoice.gr/article/c...den-hall-ο-λένιν-και-η-σύγχυση-του-επαναστάτη
http://unfollow.com.gr/web-only/7745-goldenhall/

Απ’ όσα γράφτηκαν, εμένα με κέντρισε περισσότερο η φράση «μια σοφιστική γυναίκα γύρω στα 50». Τώρα, για την ιστορία της φράσης «Κάτι σε Λένιν», αρκούμαι να προσθέσω ότι έχουμε επανάληψη της περίπτωσης «Play it again, Sam». Ο συντάκτης του κειμένου έγραψε «Μήπως έχετε Λένιν;». Το «Κάτι σε Λένιν» δεν ξέρω ποιος το λάνσαρε. Μάλλον ξεκίνησε από το twitter.
 

nickel

Administrator
Staff member
Πρόσθεσα σύνδεσμο από το unfollow, αλλά, αν βρείτε ενδιαφέροντα κείμενα αλλού, κάντε κι εσείς τις προσθήκες σας, γιατί εγώ δεν κάνω πολλές τσάρκες.
 
Top