Ιδιωτικό Συμφωνητικό - Private Agreement

Καλημέρα!

Ψάχνω να δω αν υπάρχει το πρότυπο ενός ιδιωτικού συμφωνητικού με εκδοτικό οίκο στα αγγλικά. Και να μην είναι με εκδοτικό οίκο, δεν πειράζει, αρκεί να αναφέρει κάποιες παραγράφους που συνήθως αναφέρονται σε τέτοια συμφωνητικά.

Μου ζητήθηκε να το στείλω κάπου και δεν υπάρχει περίπτωση να το μεταφράσω λόγω χρόνου. Βρίσκω κάτι εδώ http://www.1000ventures.com/doc/legal/agreements_list.html και σε άλλες σελίδες, αλλά έλεγα εφόσον εδώ είναι πολλοί οι μεταφραστές, μήπως έχει κανείς κάποιο έτοιμο.


Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!
 
Καλημέρα, Άζι,
εγώ δεν δουλεύω με εκδοτικούς, οπότε δεν έχω έτοιμο δικό μου συμφωνητικό να σου δώσω, αλλά αν σε εξυπηρετούν, βρήκα μερικά πρότυπα συμφωνητικά εδώ και εδώ και εδώ. Είναι λίγο γενικόλογα, βέβαια, γιατί είναι πρότυπα, οπότε δεν ξέρω αν σου κάνουν.
 
Καλημέρα!

Θα περιμένω λίγο μήπως έχει κάποιος κάτι πιο ακριβές, αλλά αν όχι θα χρησιμοποιήσω το τρίτο μάλλον. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!
 
Όποιο συμφωνητικό κι αν διαλέξεις από τα προτεινόμενα, προσοχή με την διάταξη περί "επιλύσεως διαφορών" (dispute resolution). Εαν ο αντισυμβαλλόμενος είναι ξένος οίκος, προσπάθησε να ορισθούν τα ελληνικά δικαστήρια ως αρμόδια για την επίλυση διαφορών που τυχόν προκύψουν σε σχέση με το συμφωνητικό και το ελληνικό δίκαιο ως εφαρμοστέο δίκαιο. Ό,τι και να κάνεις πάντως, μη διαλέξεις διαιτησία (arbitration), διότι είναι πανάκριβη και, αν (ο μη γένοιτο) τα πράγματα στραβώσουν, στην ουσία θα είσαι στα χέρια του εκδότη, που εξ ορισμού είναι οικονομικά ισχυρότερος. Όχι πως τα αγγλικά δικαστήρια είναι φθηνά, αλλά είναι προτιμότερα από τη διαιτησία.
 
Top