Εισαγωγή ενός φύλλου Excel στο Google Calendar

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Προσπαθώ εδώ και μέρες να κάνω αυτό το πράγμα. Διάβασα όλες τις οδηγίες, είδα αυτό το βιντεάκι, ακολούθησα τα πάντα κατά γράμμα. Μάταια, κάθε φορά που φτάνω στο import, μου βγάζει μήνυμα: Failed to import events: Unable to process your iCal/CSV file. Μάλιστα, για να τσεκάρω ότι δεν φταίει κάτι στα δικά μου δεδομένα, έφτιαξα ένα εξελόφυλλο όπως ακριβώς το δείχνει ο κύριος στο βιντεάκι -- εκείνος το φόρτωσε με μεγάλη άνεση στο Google Calendar. Πάλι τζίφος. Ζήτησα τη βοήθεια της Google, βεβαιώθηκα ότι όλα είναι όπως τα λέει εδώ. Τίποτα. Καμιά ιδέα;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Does your CSV file use a comma as the delimiter?
Google Calendar doesn’t support files that use a semi-colon ( ; ) or colon ( : ) to separate fields. Please make sure all fields are separated by commas.

Στα ελληνικά Windows είναι πιθανόν να έχεις ρύθμιση χωρίς κόμμα ως delimiter (επειδή το χρησιμοποιούμε για την υποδιαστολή). Έκανες σχετικές δοκιμές; (Μια ιδέα είναι να ανοίξεις το αρχείο CSV με έναν απλό text editor για να δεις τι χρησιμοποιεί για οριοθέτη.)
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Δεν έχω ελληνικά Windows, αλλά έχεις απόλυτο δίκιο, αυτό ήταν, αντί για κόμμα είχε ";" ως delimiter. Πώς μπορώ να το ρυθμίσω να βάζει κόμμα;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Κάνε μια δοκιμή να αλλάξεις Περιοχή και γλώσσα από τον Πίνακα Ελέγχου (βάλε αμερικάνικα αγγλικά, π.χ.). Όμως να το χρησιμοποιήσεις μόνο για το συγκεκριμένο και να το επαναφέρεις αμέσως μετά (δεν ξέρω αν χρειάζεται και επανεκκίνηση συστήματος ή μόνο του Office, π.χ.) για να μη σαλατοποιηθούν άλλα έγγραφά σου που χρησιμοποιούν ελληνικούς οριοθέτες (διαχωριστικά χιλιάδων, υποδιαστολές κλπ). Δες στις επιλογές αποθήκευσης του Excel αν θα έχει αλλάξει η προεπιλογή Save as File| CSV (comma delimited) που ισχύει για τα ελληνικά.

Εναλλακτικά, ίσως είναι προτιμότερο να κάνεις αντικαταστάσεις με το χέρι στο αρχείο CSV.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Η πλάκα είναι η εξής: Έκανα τις αντικαταστάσεις με το χέρι. Μετά δοκίμασα να κάνω import τα αρχεία: το δικό μου και αυτό που αντέγραψα από τον κύριο. Το δικό μου πάλι δεν περνάει, αυτό που αντέγραψα από τον κύριο περνάει, και δεν βλέπω καμιά ιδιαίτερη διαφορά μεταξύ τους.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Με ποιο πρόγραμμα έκανες τις αντικαταστάσεις;
Υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια αόρατη ρύθμιση. Δοκίμασε το εξής: Αντίγραψε το ψαχνό του δικού σου αρχείου και κόλλησέ το μέσα στο αρχείο του κυρίου, αντικαθιστώντας τα δικά του περιεχόμενα, να δεις τι μπορεί να παίζει.
 
Top