1ον: Ας μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Μπριζόλες με παντόφλες και εισιτήρια με προσκλητήρια ή δεν ξέρω τι άλλο.
2ον: Εγώ (ο οποιοσδήποτε εγώ εννοώ) κάνω κάθε μέρα λόγω δουλειάς τη διαδρομή Ομόνοιας-Πανεπιστημίου που διαρκεί ακριβώς 2 λεπτά (και πολλά λέω). Στο εισιτήριο που έχω πληρώσει υπερτιμημένο 1 ευρώ μου απομένουν άλλη 1 ώρα και 28 λεπτά ακριβώς. Τι την κάνω αυτή την ώρα; Είναι δική μου, έτσι δεν είναι; Μπορεί να μου την πάρει κανείς; Μπορώ να πάρω τα χρήματά μου πίσω; Έχω δικαίωμα να την εξαντλήσω; Έχω δικαίωμα να κάνω βόλτες με το μετρό άσκοπα επί 1 ώρα και 28 λεπτά; Έχω...;
3ον: Η στιγμή που χάθηκε το φιλότιμο και η ανθρωπιά ήταν η στιγμή που γεννήθηκε το politically correct. Δεν υπάρχει μόνο ο κακός τζαμπατζής που πρέπει να κλειστεί σε ένα κελλί και να μην ξαναδεί το πρόσωπο της γης, πόσο μάλλον διαδρομή του μετρό ο αχρείος! Υπάρχει και ο άνθρωπος που έχει ανθρωπιά και λέει: 'Πάρε άγνωστε φίλε μου το εισιτήριό μου γιατί εγώ το πλήρωσα και αύριο θα το κάνεις και εσύ για μένα και δεν θα με καταδώσεις που είμαι τέτοιο απόβρασμα κλεπταποδόχος και δέχομαι να πάρω το εισιτήριό σου και να το χρησιμοποιήσω εφόσον εσύ δεν το χρειάζεσαι...'
4ον: Η ανακύκλωση και η δωρεά αγαθών είναι έγκλημα με αυτή τη λογική. Γιατί εσύ να χρησιμοποιήσεις το αγαθό που εγώ πλήρωσα; Είσαι καλύτερος από μένα; Να πας να αγοράσεις το δικό σου γιατί εγώ προτιμώ να το πετάξω στα σκουπίδια αντί να σου το δώσω για να μη φαληρίσω την ιδιωτική εταιρεία που μου το πούλησε και κερδοσκοπεί ή θα κερδοσκοπήσει εις βάρος μου κάποια στιγμή! Κλέφτης θα γίνει η Dell, ο Zara και ο Moschino (βάλτε ό,τι άλλο θέλετε) αν εγώ δίνω τους υπολογιστές μου και τα ρούχα σ' εσένα δίχως να μου τα πληρώσεις;
5ον: Ανέκαθεν δεν υπήρχαν μόνο το μαύρο και μόνο άσπρο, αλλά και το γκρίζο και πολλές αποχρώσεις ανάμεσά τους. Γι' αυτό καλό είναι προτού αφορίζουμε και ρίχνουμε στην πυρά κάποιους να σκεφτόμαστε ότι σε μια κοινωνία προτού γίνουμε όλοι φίλαυτοι, απάνθρωποι και εν τέλει υπάνθρωποι, ήμασταν κάποτε άνθρωποι που δεν τα μετρούσαμε όλα σύμφωνα με το νόμο και το αίσθημα του δικαίου που μας έχει καλλιεργήσει μια χρόνια πλύση εγκεφάλου, αλλά δίναμε το κομμάτι το ψωμί, το ρούχο μας, το εισιτήριο σε έναν άνθρωπο χωρίς να το πολυμελετάμε, αλλά επειδή το υπαγόρευε η καρδιά μας εκείνη τη στιγμή και επειδή η έννοια δικαοσύνη δεν καταστρατηγείται με αυτή μας την πράξη, αλλά επειδή αφήσαμε κάποιους να μας επιβάλλουν τους νόμους και τις συμπεριφορές που έφτιαξαν επειδή τους βολεύουν.
6ον: Όσο για το all you can eat με 30 ευρώ είναι γνωστό πλέον πως πρόκειται για κομπίνα που έχει εφευρεθεί από τα εστιατόρια για να βγάζουν κέρδος από το μέσο πολίτη και το μέσο στομάχι που νομίζει ότι μπορεί να φάει παραπάνω από 4 κομμάτια πίτσα, ας πούμε, και πληρώνει 30 ευρώ γι' αυτά, ενώ με 15 ευρώ θα μπορούσε να αγοράσει πραγματικά μόνο όσο μπορεί να φάει. Δηλαδή τα 4 κομμάτια πίτσα. Οι περιπτώσεις Σχορτσιανίτη, Χριστοδούλου και λοιπών τεράτων αποτελούν απλώς εξαιρέσεις.
Ευχαριστώ πολύ!