Γκουγκλοαναζήτηση

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ενημερωτικά (θα υπάρξει πιο αναλυτική ανακοίνωση με οδηγίες κ.λπ.):

Από σήμερα, το πλαίσιο αναζήτησης πάνω δεξιά λειτουργεί ως γκουγκλοαναζήτηση. Παρακαλούμε να το δοκιμάσετε και να μας επισημάνετε εδώ τυχόν δυσλειτουργίες ή περαιτέρω επιθυμίες.

Καλημέρα και ευχαριστούμε,
 
Last edited:

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Ε, ναι. Είναι η απάντηση στο πρόβλημα της αναζήτησης μέσα στη Λεξιλογία. Λες ότι θα είχε νόημα και μια επιλογή παραπέρα αναζήτησης στο υπόλοιπο νέτι;
 
Θα ήταν υπερβολικό νομίζω -αλλά αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι υπάρχει ήδη το Lexilogia search.
 

nickel

Administrator
Staff member
Το οποίο λειτουργεί διαφορετικά, όμως.
Για την ακρίβεια, δεν λειτουργεί.

Με λίγα λόγια, η μηχανή αναζήτησης του vBulletin έχει πολλά προβλήματα, τα οποία έγιναν περισσότερα μετά την τελευταία μετακόμιση σε διαφορετική φιλοξενία. Για να κάνει η αναζήτηση αυτά που θέλουμε πρέπει να εφαρμόσουμε εργαλεία τρίτων, με πολλή δουλειά για τη λεπτομέρεια. Αποκλείεται ωστόσο να μας δίνει κάποια πράγματα που δίνει το Γκουγκλ, π.χ. να ζητάς Μαρία και να βρίσκεις και Μαρίας. Το ιδανικό θα ήταν ένα μίγμα συστημάτων, αλλά ακόμα κι αν είχε ο προγραμματιστής το χρόνο να τα κάνει, δεν βρίσκουμε εμείς το χρόνο να περιγράψουμε τι θέλουμε.

Τι να θέλουμε... Χρόνο θέλουμε...
 
Αχά, γιαυτό δεν έβρισκα ποτέ τίποτα. Στέκομαι διορθωμένος λοιπόν. ;)
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Για την ακρίβεια, το Lexilogia search λειτουργεί ακόμη για αναζήτηση tags, αλλά το 98% των νημάτων δεν έχουν tag και, άλλωστε, ποιος ενδιαφέρεται να ψάξει έτσι;
 
Εγώ είχα πάντα πρόβλημα και δεν έβρισκα τίποτα κι όταν έβρισκα ήταν κατά τύχη ή αν είχα όρεξη να ψάξω μέσα σε 1000 ταγκ ή όπως αλλιώς τα λένε. Σήμερα επιτέλους κάτι βρήκα μέσω της νέας αναζήτησης.

Εύγε, λοιπόν!
 
Ποιον καλό άνθρωπο να φιλήσω σταυρωτά;
Αριστούργημα!
Ευχαριστούμε πολύ
 
Εδώ και κάμποσο καιρό αδυνατώ να χρησιμοποιήσω τη λεξιλογική γκουγκλοαναζήτηση. Συνήθως λέει "Loading..." μέχρι να παραδοθώ. Μερικές όμως φορές που μου έβγαλε αποτελέσματα ήταν αλλαντάλλων - καμία σχέση με αναζήτηση στη Λεξιλογία από το ίδιο το Γουγκλ. Με λίγα λόγια, το καλύτερο φόρουμ του κόσμου προσφέρει δύο αναζητήσεις που καμιά τους δεν δουλεύει. Κλαψ!
Μια που η κρίση είναι κι αυτή μια ευκαιρία, στην επόμενη λεξιλογική σύναξη κερνάω το γεύμα και όσα αλκοόλια τραβάει η ψυχή του σε όποιον φτιάξει search add-on της αλεπούς για γκούγκλισμα στη Λεξιλογία.
 

nickel

Administrator
Staff member
Γράψε, σε παρακαλώ, durable στο κουτάκι που είναι αριστερά από τον φακό και δες αν σου δίνει σωστά γκουγκλικά ευρήματα.

Μην πατάς στο Lexilogia search όσο υπάρχει. (Έπαψε να υπάρχει! :clap: )
 
Loading και άγιος ο θεός... Αφού όμως δουλεύει σ' εσένα, δοκίμασα με δύο άλλα ιστοπλοϊκά. Φαίνεται λοιπόν ότι είναι πρόβλημα της αλεπούς, αφού η αναζήτηση δουλεύει με τον μικρομαλακό εξερευνητή και με ένα χρωμογενές.
 

nickel

Administrator
Staff member
Ο γιατρός, που πρέπει να είναι σαν στρατιωτικός γιατρός που ξέρει μόνο από ασπιρίνη, σε κάθε τέτοια περίπτωση λέει να καθαρίσετε την cache σας.
 
Την cache την καθαρίζω μανιωδώς, αφού έχω δει εκ πείρας ότι είναι η κατ' εξοχήν φωλιά ιών. Δεν πρέπει να είναι αυτό το πρόβλημα. Καλό θα ήταν κάποιοι άλλοι που χρησιμοποιούν την αλεπού να μας πουν τι συμβαίνει στην περίπτωσή τους.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Τελευταία, ο συνδυασμός γούγλη και αλεπούς έχει ως αποτέλεσμα για μένα ότι πατάω σερτς και ψήνω τρεις ελληνικούς μέχρι να βγουν αποτελέσματα (ναι, καθαρίζω κι εγώ την κας μου). Έτσι, μετακόμισα εις Χρώμιο, και χρησιμοποιώ και το duckduckgo.com ως μηχανή αναζήτησης, και βρήκα την υγειά μου.
 

bernardina

Moderator
Δεν ξέρω αν η αλεπού έχει απωθημένα με τον γούγλη, ούτε γιατί η μεταφορά σας στον χρώμη έχει τόσο λαμπρά αποτελέσματα· εγώ που δουλεύω εξαρχής τον χρώμη, είναι μέρες που μου 'ρχεται να τον... αποχρωματίσω, γιατί σέρνεται σαν παράλυτος γυμνοσάλιαγκας που τραβάει πίσω του ναρκωμένη χελώνα.
Κάτι άλλο συμβαίνει. :(
(Και, ναι, αδειάζω σκουπιδοτενεκέδες, πετάω σαβούρες κουλουπού κουλουπού. Δεν).
 
Top