Γιατί ενοχλούνται τώρα οι χρυσαυγίτες όταν τους λένε νεοναζί;

Αν δεν με κατάλαβες δεν πειράζει, θα με καταλάβεις όταν θα έρθει κανένας άλλος να ρωτήσει ποιες γενοκτονίες εννοείς και πού είναι το πρόβλημα με την κοινοτικη οδηγία* - είπα να γλιτώσω λίγη μοδερατορική λάτζα εντωμεταξύ.
____
*Οπότε και η σχετική συζήτηση θα αυτονομηθεί.

A, OK. Γι' αυτό είπα ότι το ανέφερα παρεμπιπτόντως.
 

SBE

¥
Άνεφ, όταν ακούω πολιτική ιδεολογία σκέφτομαι ιδεολογία, η οποία μπορεί ακόμα και να χρησιμοποιηθεί σαν άλλοθι για πολιτικά εγκλήματα (όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις αυτό κάνουν). Δεν σκέφτομαι ιδεολογία= δικαιολογία για να εκμεταλλέυεσαι τους χαζούς οπαδούς σου, να βγάζεις τα απωθημένα σου και να επωφελείσαι προσωπικά- ούτε σκέφτομαι ιδεολογία= επίδειξη μεγαλομανίας. Ίσως φταίει που τους τρομοκράτες μάς τους δέιχνουν στο σινεμά και στη λογοτεχνία σαν ιδεολόγους αγωνιστές κι όχι σαν κοινούς εγκληματίες.
 

bernardina

Moderator
Διαφωτιστικότατο, από το προφίλ του George Giannaros στο φέισμπουκ.

και ενώ έχουν ξεκινήσει οι απολογίες των κατηγορουμένων μελών της ΧΑ ένα αμιγώς νομικό κείμενο εκλαϊκευμένο για τη νομιμότητα ή μη των μέχρι τούδε διαδικαστικών πράξεων της Πολιτείας:
1. Είναι νόμιμο που συνελήφθησαν εν ενεργεία βουλευτές; ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟ. Σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντ επιτρέπεται η σύλληψη βουλευτών για ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ.
2. Είναι κακουργηματική λοιπόν η κατηγορία και μάλιστα αυτόφωρη; ΝΑΙ - βασίζεται στο άρθρο 187 Ποινικού Κώδικα περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Είναι διαρκές έγκλημα όταν αφορά στην ένταξη στην οργάνωση, κατά συνέπεια είναι σύννομη η σύλληψη κάποιου οποιαδήποτε στιγμή.
3. Εξεδόθη σύννομα το εισαγγελικό ένταλμα; ΝΑΙ - βάση της διάταξης του άρθρου 275 παρ. 3 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
4. Οι κατηγορούμενοι νόμιμα κρατούνται στη ΓΑΔΑ μέχρι να απολογηθούν; ΝΑΙ σύμφωνα με το άρθρο 281 ΚΠοινΔ
5. 'Εχει δικαίωμα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να κινήσει μόνος του την ποινική δίωξη, προσπερνώντας τον ιεραρχικά κατώτερό του Εισαγγελέα Πλημ/κών; NAI βάση του άρθρου 35 Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ.
6. Τι είναι με απλά λόγια αυτή η "εγκληματική οργάνωση" επιτέλους;
Για να συγκροτηθεί πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά τα κάτωθι:
- να είναι 3 τουλάχιστον τα πρόσωπα που τη συγκροτούν
-η ομάδα να είναι δομημένη, να έχει δηλαδή διάρθρωση
-να έχει διαρκή δράση
-να επιδιώκει την τέλεση περισσότερων του ενός κακουργημάτων από τα ακόλουθα: παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων, πλαστογραφία, εμπρησμός, πλημμύρα, έκρηξη, πρόκληση ναυαγίου, διατάραξη ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων, αεροσκαφών, αρπαγή ανηλίκων, πορνογραφία ανηλίκων και κάποια συναφή, σωματεμπορία, υπεξαίρεση, ληστεία, εκβίαση, απάτη, τοκογλυφία, ανθρωποκτονία με πρόθεση και βαριές σωματικές βλάβες.
7. Τι ποινές προβλέπονται για την εγκληματική οργάνωση; Κάθειρξη 5-10 χρόνια για τα απλά μέλη και 10-20 για αυτούς που τη διευθύνουν.
8. Δηλαδή οι βουλευτές της ΧΑ με τι πλαίσιο ποινής κινδυνεύουν; όλοι οι κατηγορούμενοι βουλευτές κινδυνεύουν με κάθειρξη από 10 ως 20 χρόνια για αυτήν την πράξη.
9. Δηλαδή; Τι σημαίνει για "αυτήν την πράξη"; μπορεί να υπάρξει και άλλη κατηγορία; ΝΑΙ - είναι στην ευχέρεια του Εισαγγελέα όμως και όχι του Ανακριτή να ασκήσει συμπληρωματική ποινική δίωξη για άλλα εγκλήματα που ενδεχομένως προκύψουν από την ανάκριση, όπως επί παραδείγματι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
10. Αυτή η άρση τηλεφωνικού απορρήτου είναι νόμιμη; NAI - είναι ειδική ανακριτική πράξη κατ΄ άρθρο 253Α Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και επιτρέπεται αν:
-υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχει τελεστεί η πράξη της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης
-να είναι χωρίς την άρση αδύνατη ή ιδιαίτερα δυσχερής η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης
-να έχει εκδοθεί βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
11. Προβλέπεται η δυνατότητα προφυλάκισης των κατηγορουμένων ή όχι; ΝΑΙ όλων σύμφωνα με το άρθρο 282 παρ. 3
12. Τι προϋποθέσεις απαιτεί ο Νόμος για προσωρινή κράτηση (προφυλάκιση)
ΓΕΝΙΚΑ:
- σοβαρές ενδείξεις ενοχής
-να είναι κακούργημα η πράξη
-να μην έχει γνωστή διαμονή ο κατηγορούμενος
- να έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του
-να έχει υπάρξει φυγόποινος ή φυγόδικος
να έχει κριθεί ένοχος για απόδραση κρατουμένου
-να έχει παραβιάσει περιορισμούς διαμονής

ΕΙΔΙΚΑ:
Αν πρόκειται για εγκληματική οργάνωση - όπως εν προκειμένω - προσωρινή κράτηση μπορεί να επιβληθεί και όταν με βάση τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης κρίνεται ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα.
 
Υπάρχει περίπτωση η όλη υπόθεση να καταλήξει σε ένα τεράστιο φιάσκο από πλευράς Πολιτείας;

Δεν ξέρω. Ρωτάω...
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Τι να σου πω, βρε Αζιμούθιε... να πω την αμαρτία μου, κι εμένα μου πέρασε κάποια στιγμή από το μυαλό, μετά όμως σκέφτηκα ότι αποκλείεται να τα ξέρω εγώ καλύτερα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
 

nickel

Administrator
Staff member
Να του περάσει γρήγορα. Τι θέλει να πει; Ότι οι δικαστικές αρχές θέλουν μια Ελλάδα μέσα στη συνεχή αναστάτωση;
 

rogne

¥
Ποιες αρχές ακριβώς (δικαστικές, πολιτικές, αστυνομικές, άλλες), δεν ξέρω, αλλά, ναι, το γενικό πνεύμα του αυτό είναι, νομίζω.
 

SBE

¥
Είμαστε ένας λαός, μα ένας λαός, σκέτη σχιζοφρένεια.
Μέχρι προχτές το παράπονό μας ήταν ότι δεν κάνει κανένας τίποτα με την ΧΑ.
Από προχτές το παράπονό μας είναι ότι κάτι έγινε με την ΧΑ αλλά δεν έγινε όπως το ονειρευόταν ο καθένας στο μυαλό του, δεν έγινε πιο γρήγορα, δεν έγινε με αγνούς σκοπούς, δεν έγινε πιο άγρια, δεν έγινε πιο μαλακά κλπ κλπ κλπ.
Τελικά ποτέ δεν κερδίζει κανείς εν Ελλάδι.

Και για να το γενικέυσω πιο πέρα από τα πολιτικά, η εντύπωσή μου είναι ότι για κάθε ζήτημα, οικογενειακό, προσωπικό, κοινωνικό κλπ κλπ στην Ελλάδα ποτέ κανένας δεν είναι ευχαριστημένος. Όταν θα γίνω δικτατόρισσα της Ελλάδας θα αρχίσω να βάζω αντικαταθλιπτικά στο νερό, μπας και μας περάσει. Μέχρι τότε...
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Προσωπικά, πιστεύω ότι όλες οι θεωρίες που αποδίδουν τα αίτια της πραγματικότητας σε ένα αόριστο «σύστημα» είναι μεταφυσικές. Κατανοώ την ανάγκη που έχει κάποιος ο οποίος είναι θρήσκος ή εν γένει έχει μεσσιανικές αντιλήψεις να δίνεται μια μεταφυσική εξήγηση, την ανάγκη που έχει να πιστεύει ότι ένα αόρατο ον κινεί τα νήματα («θέλουν να μας...» «σχεδιάζουν να μας...» «το σύστημα...» κλπ). Το να αποδίδεις τα δεινά που ζεις όχι στο τέρας που έχουμε όλοι μέσα μας, όχι στο διπλανό σου, όχι στον γενικευμένο ατομικισμό, όχι στον άνθρωπο, αλλά σε κάποιους αφηρημένους «άλλους» κάνει ευκολότερη την καθημερινότητα, απαλλάσσει από το άγχος της ατομικής ευθύνης και από την ανησυχία για το μέλλον («τα πράγματα δεν είναι στον έλεγχό μου γιατί θέλουν να...»). Δεν τη συμμερίζομαι, βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
 

rogne

¥
Το να αποδίδεις τα δεινά που ζεις όχι στο τέρας που έχουμε όλοι μέσα μας, όχι στο διπλανό σου, όχι στον γενικευμένο ατομικισμό, όχι στον άνθρωπο, αλλά σε κάποιους αφηρημένους «άλλους»...

Πάντως το τέρας που έχουμε όλοι μέσα μας, ο διπλανός μας, ο γενικευμένος ατομικισμός, ο άνθρωπος, είναι πράγματα που μπορούν (και μάλλον πρέπει) να συστηματοποιούνται, αν είναι να καταλάβουμε τι συμβαίνει γύρω μας και να συνεννοούμαστε λίγο-πολύ για το τι συμβαίνει γύρω μας. Δεν υπήρχαν έτσι ανέκαθεν, φτιάχτηκαν κάποτε, κάπως, από κάποιους (περισσότερο απ' ό,τι από κάποιους άλλους). Εκτός από τον "καθένα μας", υπάρχουν προφανώς οργανωμένα συμφέροντα, τάξεις, φατρίες, κ.ο.κ., και όλα αυτά έχουν και συγκεκριμένη ιστορία και συγκεκριμένο ρόλο (προς εύρεση, συζήτηση και αξιολόγηση κάθε φορά).

Είναι ένα (σωστό) πράγμα το να λες ότι δεν υπάρχουν αφηρημένοι "άλλοι" που τα κάνουν όλα ερήμην "μας", και ένα (λάθος) άλλο να φτάνεις από αυτό στο συμπέρασμα ότι "άλλοι" δεν υπάρχουν, όλα "εμείς" τα κάνουμε. Από τη μεταφυσική των "άλλων" στη μεταφυσική των "εαυτών μας", η απόσταση είναι πολύ μικρή.
 
Συνεχίζω να μην ξέρω και να ανησυχώ για το τι θα γίνει, αν και δεν είμαι από αυτούς που περιγράφει η SBE πιο πάνω, τους ανικανοποίητους. Απλώς αν είναι να γίνει κάτι, ας γίνει σωστά, μόνιμα και τελεσίδικα.

Χθες, βρέθηκα στον ίδιο χώρο (κατ' ανάγκη) με έναν οργανωμένο και ανατρίχιασα και κυριολεκτικά αναστατώθηκα κιόλας, βλέποντάς τον να θριαμβολογεί για την ελευθερία των πρωτοπαλίκαρων. Δεν μου επέτρεπε όμως ο χώρος και η άτιμη η αγωγή μου να μιλήσω!

Το μόνο που λέω είναι ότι αν είναι να δοθεί λύση, να δοθεί με μη αναστρέψιμο τρόπο, ει δυνατόν. Αν όχι, ας μην καταλήξει στο φιάσκο της ηρωοποίησής τους...
 

nickel

Administrator
Staff member
Χθες, βρέθηκα στον ίδιο χώρο (κατ' ανάγκη) με έναν οργανωμένο και ανατρίχιασα και κυριολεκτικά αναστατώθηκα κιόλας
Έπρεπε να τον ρωτήσεις κατά πόσο, όταν κοιτάει τις φάτσες και τους σωματότυπους αυτών των τραμπούκων, όταν ακούει αυτά που λένε, όταν βλέπει αυτά που κάνουν, αν νιώθει πραγματικά ότι αυτοί θα λύσουν τα προβλήματα της χώρας και τα δικά του. Αν αξίζει όχι η χώρα μας, αλλά το τελευταίο παραμάγαζο, να πέσει στα νύχια τέτοιων κακοπελεκημένων προσωπικοτήτων. Εκτός αν ο ίδιος έχει βρει κανένα μικροσυμφεροντάκι και βολεύεται.
 
Του είπα δυο λόγια στο μέτρο του δυνατού (δεν είχα περιθώρια), αλλά όταν τον ρώτησα για τους Ναζί, μού απάντησε ότι μόνο στον Παππά βρέθηκαν (!!!!) και αυτό επειδή ο πατέρας του ήταν Γερμανός, οπότε δικαιολογείται. :eek:
Συμπλήρωσε ότι δεν συμφωνεί ο ίδιος γιατί η Ελλάδα έχει υποφέρει από αυτούς. Αφού μου είχε πει το παραπάνω όμως.

Φαίνεται η σβάστικα στο μπράτσο του Κασιδιάρη και αυτές στα γραφεία τους αποτελούν το αρχαίο ελληνικό σύμβολο, όπως λένε.

Τι να πω; Έχει χαθεί κάθε λογική πλέον, αλλά όλη αυτή η πλύση εγκεφάλου και η αποδοχή και ανοχή πραγματικά με τρομάζουν... :scared:
 
'Ετσι έμαθα κι εγώ χθες... Τι να σου πω; Για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα...
 
Δικαιολογούνται τα ναζιστικά σύμβολα σε όποιον έχει γερμανική καταγωγή; Μήπως δικαιολογούνται και οι αναμνηστικές κουκούλες δωσίλογων σε όσους έχουν ελληνική καταγωγή;
 
Top