Αυτό το μήνυμα γράφεται σε Google Chrome

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Όχι αν δεν το αντιμετωπίζει, ντε.

Απ' ό,τι φαίνεται είναι πολύ κοινό πρόβλημα. Αλλά δεν διαβάζουν όλοι όλα τα νήματα.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Εμένα πάντως όλα μου τα μηχανάκια (4 αυτήν τη στιγμή) έχουν Chrome 24.0.1312.57 m και δεν το εμφανίζουν.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Το φαντάστηκα πως αυτή θα είχες, αφού το εγκατέστησες τώρα πρόσφατα, γι' αυτό το ανέφερα.
 
Αλεξάνδρα, κράτα backup τους σελιδοδείκτες σου, σβήσ' το και ξαναγράψ' το. Τουλάχιστον αν το κάνεις μπορούμε να ξέρουμε τι δεν φταίει. Σημαντικό είναι να το σβήσεις πριν το ξαναγράψεις.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Αν διαβάσεις τι γράφουν στο φόρουμ που ανέφερα πιο πάνω, όλοι τονίζουν ότι η επανεγκατάσταση δεν βοήθησε. Επίσης, αχρήστευσα όλα σχεδόν τα add-ons που είχα, με αποτέλεσμα να μείνει πολύ φτωχό, αλλά το πρόβλημα συνεχίστηκε. Το πιο εξωφρενικό είναι ότι δεν το κάνει συνέχεια. Τη μια στιγμή λειτουργεί κανονικά και την άλλη στιγμή κολλάει. Π.χ. χθες το βράδυ ήταν αδύνατο να ανοίξω κανένα βίντεο στο Γιουτιούμπ, σήμερα το πρωί άνοιξαν κανονικά. Εννοείται ότι άνοιγαν κανονικά στο Firefox.
 
Ο περισσότερος κόσμος κάνει επανεγκατάσταση, χωρίς να σβήσει τελείως το πρόγραμμα. Υποψιάζομαι τρία πράγματα αλλά θα χρειαστεί να αποκλείσουμε το ένα διά της διαγραφής και επανεγκατάστασης.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Το θέμα με το Shockwave που καμιά φορά μπορεί να τρελάνει το Chrome το είχα αντιμετωπίσει όταν το εγκατέστησα μια φορά σε μηχάνημα που είχε παράλληλα και ΙΕ κι επομένως είχε διαφορετική υποδομή για τα Flash. O Chrome, αν θυμάμαι καλά ό,τι είχα διαβάσει τότε, εγκαθίσταται με τη δική του υποδομή για τα Flash, με αποτέλεσμα να γεννώνται conflicts. Κάτι είχα κάνει λοιπόν κι είχε υποχωρήσει το πρόβλημα. Οι τρεις απ' τις τέσσερις εγκαταστάσεις που 'χω τώρα είναι κατακάθαρες σαν αγνό παρθένο μαλλί, δεν είχε μαγαριστεί το λειτουργικό με Μοζίλες κι ΙΕ προτού εγκαταστήσω το Χρώμιο, οπότε υποθέτω πως αυτό βοηθά στο να μην έχουν κανένα πρόβλημα.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Έχω απενεργοποιήσει το Shockwave στον Chrome, αλλά όπως είπες, όταν εγκαταστάθηκε, υπήρχε ήδη και ο Mozilla και ο ΙΕ.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Μα το θέμα είναι ότι ο Chrome χωρίς το Shockwave δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, πρέπει να τον αναγκάζεις να χρησιμοποιεί μόνο το δικό του Shockwave και να μην μπερδεύεται από ποια άλλα ενδεχομένως υπάρχουν εγκατεστημένα στο μηχανάκι: http://greek-technews.blogspot.gr/2012/02/shockwave-flash-crashes-google-chrome.html.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Διάβασα το νήμα. Όντως, έχω δύο Shockwave, ένα του Adobe και ένα του Chrome, αλλά αν κατάλαβα καλά προτείνει να απενεργοποιήσεις αυτό του Chrome και να κάνεις update αυτό του Adobe.

Πρέπει να απενεργοποιήσετε την εγκατάσταση που γίνεται στο εσωτερικό του Chrome Και που στην φωτογραφία είναι στο κόκκινο τετράγωνο. Προσέξτε να είναι ο προορισμός του αρχείου στο φάκελο AppData. Πατήστε Απενεργοποίηση και τότε θα γκριζάρει το τετραγωνάκι.

Κάντε επανεκκίνηση στον Chrome. Στην συνέχεια επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Adobe Adobe’s Flash download page για να δείτε ότι όλα είναι καλά. Προσέξτε ότι πρέπει δεν ενημερώνεται αυτόματα η έκδοση του Flash με κάθε νέα έκδοση του Chrome οπότε πρέπει να την κάνετε χειροκίνητα.

Εάν ακόμα αντιμετωπίζετε πρόβλημα πειραματιστείτε λίγο και αποκαταστήστε την εγκατάσταση στο λειτουργικό και όχι του Chrome. Τέλος μπορείτε να επισκεφτείτε ένα Adobe flash based site σε λειτουργία ανώνυμη περιήγησης Ctrl+Shift+N (σε αυτή την λειτουργία απενεργοποιούνται όλα τα πρόσθετα)για να δείτε εάν κάποιο από τα Extensions ευθύνεται για το πρόβλημα.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Χμμ, δεν θυμάμαι τι ακριβώς είχα κάνει τότε, μην σε πάρω στον λαιμό μου. :) Αλλά πάντως αυτό το θέμα είναι πάντα στην καρδιά πολλών προβλημάτων με κρασαρίσματα στο Χρώμιο.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Τις τελευταίες μέρες έχω διάφορα μικρά προβλήματα με το Χρώμιο, συνήθως σε ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν Flash. Σήμερα έχει φτάσει να μην μπορεί να εντοπίσει τον ζητούμενο ιστότοπο μετά από πάτημα σε κάποιον σύνδεσμο στο 50% των περιπτώσεων. Αντιμετωπίζει και κανείς άλλος το ίδιο φαινόμενο;
 

SBE

¥
Εγώ είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα με ένα σάιτ μόνο. Τελικά το είδα με Φάιρφοξ.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Σήμερα έχει φτάσει να μην μπορεί να εντοπίσει τον ζητούμενο ιστότοπο μετά από πάτημα σε κάποιον σύνδεσμο στο 50% των περιπτώσεων. Αντιμετωπίζει και κανείς άλλος το ίδιο φαινόμενο;
Ναι, κι εμένα μού κάνει τέτοια νούμερα.
 
Το είχα κι εγώ, επίμονα, πριν από λίγες μέρες. Δεν ήταν όμως θέμα προγράμματος, αφού τα δοκίμασα όλα και το πρόβλημα παρέμενε. Ήταν θέμα διαδικτύου/ σύνδεσης.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Μετά από πολύ καιρό αναγκάστηκα να εγκαταλείψω το Χρώμιο και να επιστρέψω στην Αλεπού. Δεν ξέρω αν ο ένοχος είναι τα Windows 10, που μοιάζουν να δυσκολεύονται μετά το εντυπωσιακό roll-out της δωρεάν αναβάθμισης (αντιμετωπίζω ήδη διάφορα προβληματάκια, που απλώς με εκνευρίζουν, δεν μου δυσκολεύουν όμως τη ζωή) ή το ίδιο το Χρώμιο με την προσπάθειά του να κρατάει συγχρονισμό σε κάθε κινητή και ακίνητη συσκευή που διαθέτω. Το αποστείρωσα εντελώς, αλλά και πάλι δεν, οπότε η λύση ήταν «να περάσει ο επόμενος»...

Η ουσία είναι ότι ουσιαστικά δεν είχα πια λειτουργικό Gmail ως προς τα συνημμένα (κανένα πρόβλημα με την Αλεπού) αλλά και πρακτική αδυναμία να ανεβάσω ένα αρχείο ή μια φωτογραφία στο Διαδίκτυο (και στη Λεξιλογία, π.χ.).

Άκουσα/είδα/διάβασα ότι ίσως παίζει ρόλο ο υπόγειος πόλεμος κατά του Φλας και των σκριπτακίων που το χρησιμοποιούν. Όπως και αν έχει, αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα δυσλειτουργιών μέσω Χρωμίου, ρίξτε μια ματιά και στα άλλα ιστοπλοϊκά.
 
Top