Αυτό το μήνυμα γράφεται σε Google Chrome

nickel

Administrator
Staff member
Το πειραματόζωο της γειτονιάς σας σάς καλησπερίζει. Μόλις κατέβασα (από τη διεύθυνση http://www.google.com/chrome) το Χρώμιο της Γκουγκλ, το εγκατέστησα και το «γκινιάζω» με αυτό το μήνυμα. Λεπτομέρειες αργότερα.
 
Περιμένουμε λεπτομέρειες (δεν μ' ενθουσιάζει και τόσο η αλεπού και θα ήταν ωραίο να είχα μια εναλλακτική για το σαφάρι). Και screenshots. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω αυτοψία γιατί η έκδοση για μακ θα καθυστερήσει...
:)
 

nickel

Administrator
Staff member
Ταχύτατο. Πολλές δυνατότητες, άρα έχει και την ανηφορίτσα του (καμπύλη εκμάθησης λέγεται;). Δεν μου κάνει ένα χατίρι: όταν του κάνω Control-click να μου ανοίξει τη σελίδα ενός συνδέσμου σε νέα καρτέλα, την ανοίγει αλλά με αφήνει εκεί που βρίσκομαι. Και ο βλάκας ο Firefox δεν το έχει αυτόματη επιλογή, αλλά το Χρώμιο δεν μου λέει πώς να το αλλάξω (και μάλλον θα πρέπει να περιμένω την επόμενη έκδοση). Αναμείνατε συνέχεια.
 
Νομίζω ότι δεν υστερεί σε τίποτα έναντι της αλεπούς. Είναι πιο γρήγορος και με βολεύει η λιτή του εμφάνιση και το ενοποιημένο πλαίσιο αναζήτησης.
 

nickel

Administrator
Staff member
Μη μου πεις ότι έχεις λύσει και το πρόβλημα με τα tabs που περιγράφω πιο πάνω; Θα σου στήσω αγαλματάκι. Ένα μάτσο παρουσιάσεις έχω διαβάσει, κανέναν δεν έχει απασχολήσει.
 
Γρήγορο φαίνεται, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου το περιβάλλον του. Θυμίζει ακόμη πιο λιτό ΙΕ. Δεν θα πάρω.
 

nickel

Administrator
Staff member
Εγώ έχω άλλα issues (εκτός από το σημαντικότατο προαναφερθέν): μου λείπουν τα καλούδια (τα add-ons του FF3), όπως ο δίγλωσσος διορθωτής, και δεν τα πάει καλά εδώ μέσα, στο πλαίσιο που γράφω, π.χ. δεν καταλαβαίνει από Control-I.
 
Δυστυχώς όχι, το θέμα με τις καρτέλες δεν το έχω λύσει, αλλά δεν με δυσκολεύει και ιδιαίτερα. It's just a click away... και μου αρέσει που όταν ανοίγω μια καρτέλα με control+click πάει δίπλα από την καρτέλα προέλευσης και όχι στο τέλος. Τα καλούδια του FF3 δεν τα γνωρίζω, γιατί σταμάτησα στον FF2, αλλά η αλήθεια είναι ότι το μόνο που χρησιμοποιούσα εκεί ήταν η μπάρα με τους σελιδοδείκτες, που μεταφέρθηκε αυτούσια. Με βολεύει που δεν χρειάζεται πλέον να έχω μπάρες αναζήτησης να μου τρώνε χώρο από την οθόνη. Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο εξακολουθώ να τον χρησιμοποιώ, συν βέβαια την αισθητά βελτιωμένη ταχύτητα. Το μόνο που μου λείπει είναι ο ενσωματωμένος RSS feeder του Firefox (είμαι παθιασμένη με την επικαιρότητα...), τον οποίο έχω μέχρι στιγμής αντικαταστήσει με το Google reader.

Κάποιοι μπορεί να εξυπηρετηθούν και με τη δυνατότητα εξαγωγής των καρτέλων σε ξεχωριστά παράθυρα, αλλά εγώ πάντα δούλευα με ένα παράθυρο με... 200 καρτέλες! Επίσης, θεωρητικά δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας συντομεύσεων στην επιφάνεια εργασίας για μεμονωμένες ιστοσελίδες που μπορεί ένας χρήστης να χρησιμοποιεί πολύ συχνά. Στην πράξη, μου δημιούργησε συντόμευση για το Gmail, όπως ακριβώς το περιγράφει, αλλά για την παρούσα ιστοσελίδα ... δεν θέλει!

Τώρα, το αν θα το προτιμήσουν οι χρήστες, πέρα από τη λειτουργικότητα, είναι και θέμα συνήθειας και θέμα γούστου. Π.χ., εμένα μ' αρέσει η λιτή του εμφάνιση. Αλλά, βέβαια, σαν περίπτωση, δεν έχω ούτε δέκα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας μου, ενώ το πρώτο που έκανα όταν άλλαξα υπολογιστή και εγκατέστησα τα προγράμματα ήταν να εξαφανίσω γραμμές εργαλείων και εικονίδια που δεν χρησιμοποιούσα :D :D :D Οπότε, φαντάζεστε νεύρα που μου προκαλούσαν οι πρόσθετες γραμμές αναζήτησης στο FF!
 
Λοιπόν, χθες εγκατέστησα τον Chrome για mac. Από τότε μέχρι τώρα κάνω καρδούλες. Είναι ταχύτατος και δεν έχει κολλήσει ούτε μία φορά, η ταχύτητά του μάλιστα σε φορτωμένες σελίδες (όπου το σαφάρι και η αλεπού σέρνονται ή θέλουν force quit) είναι εξαιρετική . Είμαι ακόμα στην αρχή βέβαια, τώρα θ' αρχίσω να σκαλίζω τις λεπτομέρειες αλλά οι μέχρι τώρα εντυπώσεις είναι άριστες.
 
@ Porkcastle: Επειδή τώρα διάβασα το νήμα, με το δικό σου ποστ, καθότι όταν πρωτοαναρτήθηκε δεν ήμουν ακόμα μέλος, και επειδή κι εγώ σε Μάκη δουλεύω, έχεις υπόψη σου το little snapper για screenshots?

Αυτό που με βολεύει απίστευτα στο προγραμματάκι αυτό είναι ότι λειτουργεί άψογα με τις συντομεύσεις (πχ cmd+alt+4) για screenshot, και ότι εκτός από συγκεκριμένο μέρος της οθόνης, ή ολόκληρη την οθόνη, πιάνεις όλη την ιστοσελίδα (και εκεί που δεν φαίνεται στην οθόνη) και την εξάγεις σε pdf.
 
Σωστή! Δεν το είχα υπόψη, μέχρι τώρα έκανα File-Print-Save-Save as .pdf για να σώσω όλη την ιστοσελίδα. Το κατέβασα και θα το τεστάρω πάραυτα!


Άλλος ένας μακάς, τι χαρά!
 
Επειδή, όπως φαίνεται, απέχω πολύ από το διδακτορικό μου στον τομέα αυτό, έχω μια απορία που με αποσταθεροποιεί:
Με βολεύει που δεν χρειάζεται πλέον να έχω μπάρες αναζήτησης να μου τρώνε χώρο από την οθόνη
Ποιος ο λόγος να έχεις έστω και μία μπάρα αναζήτησης στην αλεπού; Φορτώνεις στο κουτάκι αναζήτησης όσες μηχανές αναζήτησης τραβάει η ψυχή σου από το Mycroft (εγώ έχω καμιά 15αριά) και δεν σου τρώει απολύτως τίποτα στην επιφάνεια εργασίας.
Τι δεν καταλαβαίνω πάλι; :(
 

Zazula

Administrator
Staff member
Ποιος ο λόγος να έχεις έστω και μία μπάρα αναζήτησης στην αλεπού; Φορτώνεις στο κουτάκι αναζήτησης όσες μηχανές αναζήτησης τραβάει η ψυχή σου και δεν σου τρώει απολύτως τίποτα στην επιφάνεια εργασίας. Τι δεν καταλαβαίνω πάλι; :(
Το ίδιο και σε ΙΕ8.
 
Το πλέον βασικό πλεονέκτημα του Chrome, για εμάς που έχουμε 3-4 μηχανήματα, είναι το account syncing. Σκέψου να έχεις 23 extensions, 334 passwds, και δεν ξέρω πόσα bookmarks, αλλά να ξέρεις ότι το Chrome θα τα ενημερώνει αυτόματα σε όλα τα μηχανήματα. Και όλα αυτά, χωρίς να χρειάζεται κάποια επιπλέον επέκταση για να τα κάνεις όπως πχ. στο FF (το οποίο, συν τοις άλλοις, είναι και βαρύτατο). Εμένα το Chrome με έχει κερδίσει εδώ και πολύ καιρό.
 
Λοιπόν, χθες εγκατέστησα τον Chrome για mac. Από τότε μέχρι τώρα κάνω καρδούλες. Είναι ταχύτατος και δεν έχει κολλήσει ούτε μία φορά.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά, έχω να πω πως είναι ο μοναδικός που χρησιμοποιώ.
 
Κι εγώ Chrome.

Και, για όσους δεν το γνωρίζουν ακόμη το add-in WOT, συνιστώ θερμά να το εγκαταστήσουν.
Χρησιμότατο!
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Έχετε κι εσείς αυτό το πρόβλημα με το Chrome;

Πριν από μερικές βδομάδες, αποφάσισα κι εγώ να το γυρίσω στο Chrome. Αρχικά ενθουσιάστηκα, και τώρα έχω το πρόβλημα που περιγράφεται εδώ.

Google Chrome -- pages keep becoming unresponsive.

Έχει 8 σελίδες με ποστ, τα πιο πρόσφατα πριν από λίγες μέρες. Όσο για την απάντηση που έχει επιλεχθεί ως Best Answer, φαίνεται ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που λέει ότι έτσι έλυσε το πρόβλημά του.

Αν συνεχιστεί λίγο ακόμα, την κάνω πάλι για Firefox.
 

SBE

¥
Είχα αυτό το πρόβλημα για κανα δυο βδομάδες τον Ιανουάριο. Λύθηκε από μόνο του. Έτσι δεν ξέρω τη λύση.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Δυστυχώς, δεν έχω την υπομονή να περιμένω να θεραπευτεί. Σήμερα το φαινόμενο έφτασε σε ανυπόφορα επίπεδα, οπότε επανήλθα στο Firefox.

Μου κάνει εντύπωση ότι δεν εμφανίστηκε κανένας άλλος εδώ να πει ότι έχει τα ίδια συμπτώματα με το Chrome.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Γιατί να εμφανιστεί να το πει, αν δεν τα αντιμετωπίζει;
 
Top