Αδυναμία ανίχνευσης δικτύου ίντερνετ

Στα PC της οικογένειας συνέβησαν τα εξής, με διαφορά 2 ημερών του ενός από το άλλο:
Ξαφνικά και εν ώρα λειτουργίας διεκόπη η σύνδεση με το ίντερνετ. Και στις δύο περιπτώσεις τα λάπτοπ δεν μπορούσαν να ανιχνεύσουν κανένα δίκτυο ίντερνετ. Σαν να μην υπήρχε κανένα δίκτυο, πουθενά. Να ληφθεί υπόψη ότι στο σπίτι έχουμε δύο διαφορετικές συνδέσεις τηλεφώνου και ίντερνετ. Αλλά τα λάπτοπ δεν τα "έβλεπαν".

Το πρόβλημα το έλυσα κάνοντας restore σε προηγούμενη ημερομηνία και η σύνδεση επανήλθε αμέσως και χωρίς επιπλέον ενέργειες.
Και στις δύο περιπτώσεις είχαν προηγηθεί, κάποιες ώρες πριν, updates από τα Windows.
Το ένα λάπτοπ λειτουργεί με τα Windows 8.1 και το άλλο με τα Windows 7.
Τι νομίζετε ότι μπορεί να φταίει; Είναι δυνατόν να φταίνε τα updates;
 
Όχι, σχεδόν αποκλείεται. Μπορεί να είναι ένα εκατομμύριο άλλα πράγματα, όμως· κατά πάσα πιθανότητα συμπτωματικά. Το πρώτο που κάνεις σ' αυτήν την περίπτωση είναι επανεκκίνηση υπολογιστών και ρούτερ. Μερικές φορές τυχαίνει απλά να παρεμβάλλεται κάποια άλλη συσκευή*. Σ' αυτήν την περίπτωση καλό είναι να αλλάξεις κανάλι στο ρούτερ. Επίσης μπορεί να είναι βρόμικα τα καλώδια που φτάνουν στο σπίτι σας (τα εξωτερικά). Σε κάθε περίπτωση, αν έχεις επαναλαμβανόμενα προβλήματα, είναι καλό να τηλεφωνήσεις στην εταιρεία σου και να τους ρωτήσεις αν από την δική τους πλευρά όλα φαίνονται καλά. Αν τα εξωτερικά καλώδια είναι βρόμικα, μπορείς να ζητήσεις να σ'τα καθαρίσουν.


* κεραία, πιάτο, τηλεόραση, φούρνος μικροκυμάτων, κ.α.
 
Ευχαριστώ πολύ Ελληγενή.
Επανεκκίνηση ήταν το πρώτο που έκανα αλλά τίποτε δεν έγινε. Επιπλέον καμία άλλη συσκευή δεν ήταν σε λειτουργία εκείνη την ώρα.
Από τη Microsoft έλαβα την απάντηση ότι το ζήτημα μπορεί να προκαλείται από κάποιο πρόγραμμα ή από κάποιον οδηγό συσκευής/driver.
Εκείνο που μου κάνει εντύπωση και μου δημιουργεί απορίες είναι πώς είναι δυνατόν να έχουν το ίδιο πρόβλημα δύο διαφορετικές συσκευές, σε διαφορετική ημέρα και ώρα και με διαφορετικό λειτουργικό πρόγραμμα η κάθε μία με μόνο κοινό ότι και οι δύο είχαν δεχθεί ενημερώσεις μερικές ώρες πριν.
Προς το παρόν και μετά το restore δουλεύουν και οι δύο κανονικά.
 
Ακριβώς με δεδομένο ότι ήταν σε διαφορετικές στιγμές, σε μηχανήματα με διαφορετικό λειτουργικό, πρακτικά αποκλείω το ενδεχόμενο να φταίει κάποια ενημέρωση. Μπορείς βέβαια να το διαπιστώσεις πολύ εύκολα, ξαναγράφοντας τις ενημερώσεις για να δεις αν θα ξαναέχεις πρόβλημα.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Μπορείς βέβαια να το διαπιστώσεις πολύ εύκολα, ξαναγράφοντας τις ενημερώσεις για να δεις αν θα ξαναέχεις πρόβλημα.
Μόνο που τούτη τη φορά εγκατάστησέ τις μία-μία.
 
'Εχω την εντύπωση ότι στα Windows 8.1 δεν σου αφήνονται και πολλά περιθώρια για το ποιες ενημερώσεις θέλεις ή όχι γιατί όταν κάποια στιγμή ζήτησα να μην γίνονται όλες αλλά να επιλέγω (που εδώ που τα λέμε δεν ήξερα και τι ακριβώς να επιλέξω αλλά θα ρωτούσα) τότε άρχισαν κάτι περίεργα να συμβαίνουν και υπήρχαν προγράμματα που δεν προχωρούσαν καθόλου. Και αυτός ήταν κι ένας λόγος που από τα Windows 8 πήγα στα 8.1 γιατί με τα πρώτα υπήρχαν πράγματα που ξαφνικά σταμάτησαν να δουλεύουν.
Βέβαια είμαι και άσχετη με τα λειτουργικά και μπορεί να λέω και βλακείες αλλά νομίζω ότι τα Windows 8.1 δεν είναι και ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στην διαδικτυακή μου ζωή.
 
Τα 8.1 δεν είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στην ζωή κανενός. Περιμένουμε τα 9άρια. Ωστόσο τα προβλήματα δικτύου μπορεί να είναι παντελώς άσχετα με το σύστημα. Πιο πιθανό είναι να έχεις θέματα με την κάρτα σου ή με το σημείο που έχεις το λάπτοπ ή με την υγεία του ρούτερ σου σε διάφορες αποστάσεις και γωνίες.
 
Top