Τα εφήμερα

SBE

¥
Που είναι ο παραγωγός του Χόλιγουντ που θα αγοράσει τα δικαιώματα της ιστορίας της Νέδας χ 2.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Απογοητευτικές οι δοκιμές του πρώτου φαρμάκου για τη γυναικεία λίμπιντο

Από το in.gr:

Το πρώτο πειραματικό χάπι που σχεδιάστηκε για γυναίκες με χαμηλή σεξουαλική επιθυμία απέτυχε να τονώσει αρκετά τη λίμπιντο των εθελοντριών σε δύο κλινικές μελέτες, ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Πολλές φαρμακοβιομηχανίες έχουν προσπαθήσει να επαναλάβουν την επιτυχία του Viagra με ένα φάρμακο για τη γυναικεία σεξουαλικότητα, καμία όμως δεν το έχει καταφέρει ως σήμερα.

Μήπως, λέω εγώ τώρα, δεν αρκεί να πάρεις χάπι για τόνωση της λίμπιντο, αλλά είναι απαραίτητο να έχεις δίπλα σου κι έναν άντρα που να μη σου προκαλεί πλήρη αδιαφορία (για να το πω λίγο κομψά) για σεξ;
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Λέτε να είναι αληθινό; Απίστευτο φαίνεται.
http://www.dailymail.co.uk/news/art...a-council-office-employees-month-sickies.html

Απομονώνω αυτά που μου έκαναν περισσότερη εντύπωση:

  • I've been there for two years and in that period the only time I've ever seen every employee present and correct was at the Christmas party.
  • I've been told by colleagues that I don't take enough sick leave - when I protest that it is because I'm in good health they look confused. What's that got to do with anything?
  • Jerry is 63 and two years from retirement. He is what is known in the civil service and local government as an 'untouchable' - he's been at the council for more than 40 years, does no work, but would cost an absolute fortune to get rid of. So he's left alone to play online poker, Skype his daughter in Florida and take his two-hour daily snooze at his desk, no doubt dreaming of the day when his gold-plated public sector pension will kick in.
  • It's the same story across the world: when a nation's public sector is allowed to expand into a bloated behemoth, it is almost impossible to cut it down to size, still less to change the culture of waste and laziness that sets in.







 

SBE

¥
Λέτε να είναι αληθινό; Απίστευτο φαίνεται.
http://www.dailymail.co.uk/news/art...a-council-office-employees-month-sickies.html

Πρόκειται για δημοτική υπηρεσία, οπότε όλα είναι πιθανά. Από την άλλη, μερικά νομιμότατα πράγματα τα παρουσιάζει σαν κόλπα των δήμων, προφανώς για εντυπωσιασμό. Για παράδειγμα, λέει ότι οι δήμοι αναγκάζουν (εκβιαστικά, όπως το παρουσιάζει), τις κατασκευαστικές εταιρίες να φτιάχνουν δημόσια έργα για να πάρουν άδεια για αυτά που θέλουν πραγματικά να φτιάξουν. Όμως αυτό δεν είναι αλήθεια, έτσι όπως το λέει. Σύμφωνα με το νόμο, όποιος θέλει να κατασκευάσει στέγαση (ή γραφεία) που έχει μέγεθος πάνω από Χ (που δεν ξέρω πόσο είναι), είναι υποχρεωμένος να περιλάβει ένα ποσοστό για δημόσια χρήση (ή να το προσφέρει σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες σε χαμηλότερη τιμή) ή να πληρώσει ένα ποσό στο δήμο για να εξαιρεθεί. Αυτό φτιάχτηκε για να μην δημιουργούνται κοινωνικά γκέτο και να ανακατεύονται πλούσιοι και φτωχοί στις γειτονιές, αν και δεν έχει επιτευχθεί πλήρως.

Παράδειγμα, εγώ μένω σε συγκρότημα διαμερισμάτων που κατασκευάστηκε σε έκταση πρώην νοσοκομείου. Αποτελείται από 450 διαμερίσματα, έναν οίκο ευγηρίας για ηλικιωμένους σε πολύ κακή κατάσταση, μία εστία για φοιτητές νοσηλευτικής και δημόσιους κήπους (μαζί με ιδιωτικούς). Σε ανάλογο συγκρότημα που μένουν φίλοι μου, ένα ποσοστό των διαμερισμάτων (10-15%) διατέθηκε σε χαμηλή τιμή - επιδοτούμενη από το κράτος - σε δασκάλους, πυροσβέστες, νοσοκόμους και άλλα χαμηλόμισθα αλλά απαραίτητα επαγγέλματα.

Επίσης, στα περιστατικά με τους συναδέλφους του σε κάποια σημεία ο αρθρογράφος θυμίζει bullying (από τον αρθρογράφο προς τους συναδέλφους του), διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις. Τι σόι παρατήρηση έκανε στη γραμματέα (ακόμα κι αν ήταν δικαιολογημένη), ώστε να πάρει άδεια η γραμματέας δυο βδομάδες και να πάρει το μέρος της ο προϊστάμενός τους; Κι επιπλέον, διορθωτήρι δεν διαθέτει η υπηρεσία; Μήπως δε μας τα λέει καλά;

Όσο για τις αναρρωτικές άδειες, δε νομίζω ότι κανένας θα πάρει πλαστή αναρρωτική έξι μήνες από το ιντερνέτ. Αντιθέτως, γνωρίζω γιατρούς που θα δώσουν αναρρωτική άδεια έξι μήνες για λόγους ψυχολογικούς, γιατί πιστεύουν ότι ο ασθενής τους χρειάζεται λίγη ηρεμία, διακοπές (ναι, και διακοπές), και αλλαγή περιβάλλοντος για να φτιάξει ψυχολογικά. Η Ντορήν του άρθρου μάλλον σε αυτή την κατηγορία ανήκει, και φυσικά μπορεί να λέει ότι της έδωσε άδεια ο γιατρός γιατί της κάνανε μάγια, αλλά ο γιατρός μπορεί να της έδωσε την άδεια γιατί διέκρινε τα πρώτα στάδια ψύχωσης.

Σε γενικές γραμμές, καταχρήσεις γίνονται παντού, και οι δημοτικές υπηρεσίες είναι πιο επιρρεπείς λόγω της αυτοδιοίκησής τους και της τάσης να προσλαμβάνουν με κοινωνικά κριτήρια, όποιον έχει μεγαλύτερη ανάγκη. Αλλά, επειδή πρόκειται για δήμο κι όχι για κρατική υπηρεσία, οι περικοπές που κάνει η κυβέρνηση στο δημόσιο δεν ισχύουν.
 

SBE

¥
Μια έιδησh που μου θύμισε την ταινία Leon the pig farmer από το BΒC
Israeli pig-farming kibbutz draws religious ire

Raising pigs for pork has been banned in Israel since 1963, apart from in a small, traditionally Arab-Christian area in the north of the country. But the kibbutz maintains vehemently that the primary purpose of its herd is for medical research, which makes the operation legal.
 

nickel

Administrator
Staff member

nickel

Administrator
Staff member
Από τη μια η χαμένη αθωότητα, παγκοσμίως. Από την άλλη, η μουρτζουφλιά, του δημόσιου υπάλληλου που λες και είναι αγγαρεμένος, του νεοέλληνα που λες και δεν του κάθεται ποτέ η γκόμενα. Ένα απλό, μα εύγλωττο, κομμάτι:

Θυμωμένοι υπάλληλοι, φοβισμένοι ταξιδιώτες
Της Άννας Δαµιανίδη
Τα Νέα: 1 Ιουλίου 2010

Πήγα στον σταθμό Λαρίσης να αγοράσω εισιτήρια.
Εκατομμύρια έχει καταπιεί ο ΟΣΕ, δεν έχει καταφέρει να εκδίδει εισιτήρια μέσω Ίντερνετ. Είχε κόσμο, ουρές στα εκδοτήρια, κίνηση. Οι υπάλληλοι είχαν ύφος κουρασμένο, τόσο δυσαρεστημένο, τόσο ενοχλημένο, που ντρεπόσουν να τους απασχολήσεις.
Ειδικά όταν έφτασα στο γκισέ και πέταξα το χαρτάκι προτεραιότητας η γκριμάτσα της υπαλλήλου χειροτέρεψε.
Ζήτησα σεμνά εισιτήριο, μου το έδωσε τσαντισμένη, το πήρα σεμνά, δεν της έφυγε η τσαντίλα. Δεν τόλμησα να ρωτήσω αν ήταν θέση στο παράθυρο, τράπηκα σε φυγή. Όλοι, πελάτες και υπάλληλοι, ήταν θυμωμένοι και δυστυχείς, σαν έτοιμοι να βάλουν φωνές για κάτι.
Μου θύμισαν πάλι το πρώτο ταξίδι με τρένο της ζωής μου, αρκετές δεκαετίες πριν. Το βαγόνι ήταν γεμάτο, οι θέσεις δεν έφταναν, υπήρχαν όρθιοι φαντάροι, και φυσικά όρθια παιδιά, όπως εγώ. Ένας φαντάρος είχε βρει μια θέση από αυτές που ανοίγουν, με πήρε στα γόνατα να έχει δικαιολογία να καθίσει. Πέρασα καλά, έλεγε παραμύθια σε όλο το ταξίδι, μόνο που δίπλα μια γυναίκα κρατούσε ανάποδα δυο κότες ζωντανές. Δεμένες από το πόδι, φτερούγιζαν κάθε τόσο και κακάριζαν, μέχρι να μπορέσει να τις ησυχάσει, καθώς όλοι γύρω την αγριοκοίταζαν. Ήταν τόσο φανερό ότι τις προόριζε για σφαγή, έπρεπε και να τις εξευτελίζει έτσι δημόσια;
Τώρα δεν γίνονται τέτοια, κανείς δεν μεταφέρει κότες ζωντανές, και θα προτιμούσε να σκοτώσει τον φαντάρο ένας πατέρας, παρά να τον αφήσει να πάρει στα γόνατα την κόρη του. Αλλά κάθε φορά που αντικρίζω αυτά τα θυμωμένα και τα παραιτημένα μούτρα σε τρένα και σταθμούς, θυμάμαι εκείνο το ταξίδι. Νιώθω σαν να είμαι εγώ η κότα που φτερουγίζει τρομαγμένη, και θέλει απεγνωσμένα να κακαρίσει. Χωρίς ελπίδα δε να βρω τίποτε γόνατα φαντάρου, να γείρω.


Και μια απορία: ποιος ιδιοφυής έχει σχεδιάσει τις σελίδες των Νέων και του Βήματος; Τη μια κολλάνε οι λέξεις, την άλλη έχουν στοιχεία που δεν θα δώσουν ευρήματα στο Google, χαμός. Έχουν καμιά αντιπαλότητα με την κοινή λογική;
 

SBE

¥
Ένα εφήμερο, αλλά δυστυχώς αληθινό, από το ΗΒ
Από το BBC
Life expectancy is now 77.9 years for men and 82 years for women but in poor areas it falls to 75.8 and 80.4 years. The NAO says this means that from 1995-97 to 2006-08 the life expectancy gap grew by 7% for men and 14% for women.

Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω ότι με ξαφνιάζει. Έχω γνωρίσει πολλούς ενενηντάρηδες Άγγλους με μυαλό ξουράφι και καλή υγεία, όλοι όμως ήταν από προνομιούχες κοινωνικές ομάδες. Αλλά από την άλλη, αυτός που δεν έχει στον ήλιο μοίρα γιατί να νοιαστεί για την υγεία του; Για να έχει περισσοτερα χρόνια να βασανίζεται;
 
Έως πότε άρχοντα;

Μετά την απόφαση για το κλείσιμο του Best για την κριτική Ψαριανού στην Εκκλησία, τον έλεγχο του Λάκη Λαζόπουλου (Alpha), για την ... προσβολή του Συντάγματος, την έρευνα γιατί στο σήμα της «Ελληνοφρένειας» (Σκάι TV) η ελληνική σημαία κυματίζει ανάποδα , έρχεται η σειρά των συντελεστών του «Ράδιο Αρβύλα» (ΑΝΤ1) για την κριτική που ασκούν στις δημόσιες δηλώσει του Μητροπολίτη Άνθιμου. Ο δε ειδικός επιστήμονας του ΕΣΡ, στην έκθεση του πως υποστηρίζει πως η απεικόνιση του μητροπολίτη Άνθιμου , ως μέλος ροκ συγκροτήματος «συνιστά εκτροπή από τα όρια της σάτιρας, και άρα περίπτωση προσβολής» της προσωπικότητας του!
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Ε, αυτό είναι κομφούζιο! Ο 29χρονος, η 29χρονη, ο 35χρονος και δεν συμμαζεύεται... Άλλον τρόπο δεν μπορούν να βρουν οι φωστήρες της δημοσιογραφίας για να προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα; Αν δηλαδή στην υπόθεση ήταν μπλεγμένα πέντε ή έξι άτομα, πώς θα τους ονόμαζαν; Ο 29χρονος, ο 28χρονος, ο άλλος 28χρονος, ο 30χρονος και ο 32χρονος; Έλεος!
Λαμία
Αθώα λόγω αμφιβολιών κρίθηκε από το τριμελές αυτόφωρο πλημμελειοδικείο της Λαμίας 29χρονη γυναίκα για «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του συζύγου της, το οποίο πληρωμένος δολοφόνος είχε καταθέσει ότι η ίδια και ο κουνιάδος της του είχαν ζητήσει να πραγματοποιήσει.

Μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης διαδικασίας, στη διάρκεια της οποίας κατέθεσε ο σύζυγός της, αλλά και το συγγενικό της περιβάλλον, το δικαστήριο έκρινε αθώα λόγω αμφιβολιών την 29χρονη, ενώ αντίθετα επέβαλε ποινή επτά μηνών με αναστολή στον 29χρονο.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας υπογραμμίστηκε με έμφαση πως «δεν υπήρχε ερωτική σχέση» και ότι επρόκειτο για «φαντασιώσεις του 29χρονου».

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή της 29χρονης γυναίκας, όπως και του 35χρονου και αντίθετα ζήτησε την ενοχή του 29χρονου.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον 35χρονο από τη Θήβα, ο οποίος κατέθεσε στην αστυνομία για το «συμβόλαιο θανάτου».

Ο 35χρονος φερόμενος ως υποψήφιος εκτελεστής είχε εμφανιστεί στην Ασφάλεια Λαμίας και είχε καταθέσει ότι τον πλησίασε ο 29χρονος και του κατέβαλε 2.000 ευρώ ως προκαταβολή για «συμβόλαιο θανάτου».

Σύμφωνα με τον 35χρονο, ο 29χρονος είχε δηλώσει πως διατηρούσε ερωτική σχέση με τη σύζυγο του αδερφού του, και ότι είχαν αποφασίσει να δολοφονήσουν τον σύζυγό της.

Μάλιστα ο 35χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι το τελευταίο διάστημα το ζευγάρι ήταν πολύ «πιεστικό» και του ζητούσε να προχωρήσει άμεσα στο σχέδιο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 29χρονη γυναίκα και τον φερόμενο ως εραστή της. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Λαμίας. Ωστόσο, η γυναίκα απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231051548
 

nickel

Administrator
Staff member
Θα μπορούσε να είναι και χειρότερο:

Λαμία
Αθώα λόγω αμφιβολιών κρίθηκε από το τριμελές αυτόφωρο πλημμελειοδικείο της Λαμίας 29χρονη γυναίκα για «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του φερομένου ως συζύγου της, το οποίο συμβόλαιο ο φερόμενος ως πληρωμένος δολοφόνος είχε καταθέσει ότι η ίδια και ο φερόμενος ως κουνιάδος της του είχαν ζητήσει να πραγματοποιήσει.

Μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης διαδικασίας, στη διάρκεια της οποίας κατέθεσε ο φερόμενος ως σύζυγός της, αλλά και το συγγενικό της περιβάλλον, το δικαστήριο έκρινε αθώα λόγω αμφιβολιών την 29χρονη, ενώ αντίθετα επέβαλε ποινή επτά μηνών με αναστολή στον φερόμενο ως 29χρονο.

Κατά τη διάρκεια της φερομένης ως ακροαματικής διαδικασίας υπογραμμίστηκε με έμφαση πως «δεν υπήρχε ερωτική σχέση» και ότι επρόκειτο για «φαντασιώσεις του φερομένου ως 29χρονου».

Η φερομένη ως εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή της φερομένης ως 29χρονης, όπως και του φερομένου ως 35χρονου και αντίθετα ζήτησε την ενοχή του φερομένου ως 29χρονου.

Το φερόμενο ως δικαστήριο έκρινε αθώο τον φερόμενο ως 35χρονο από τη φερομένη ως Θήβα, ο οποίος τελευταίος φερόμενος κατέθεσε στην αστυνομία για το φερόμενο ως «συμβόλαιο θανάτου».

Ο 35χρονος φερόμενος ως υποψήφιος εκτελεστής είχε εμφανιστεί στην Ασφάλεια της φερομένης ως Λαμίας και είχε καταθέσει ότι τον πλησίασε ο 29χρονος και του κατέβαλε 2.000 ευρώ ως προκαταβολή για το φερόμενο ως «συμβόλαιο θανάτου».

Σύμφωνα με τον 35χρονο, ο 29χρονος είχε δηλώσει πως διατηρούσε ερωτική σχέση με τη φερομένη ως σύζυγο του φερομένου ως αδερφού του, και ότι είχαν αποφασίσει να δολοφονήσουν τον φερόμενο ως σύζυγό της.

Μάλιστα ο 35χρονος είπε στους φερομένους ως αστυνομικούς ότι το τελευταίο διάστημα το φερόμενο ως ζευγάρι ήταν πολύ «πιεστικό» και του ζητούσε να προχωρήσει άμεσα στο φερόμενο ως σχέδιο.

Οι φερόμενοι ως αστυνομικοί συνέλαβαν την φερόμενη ως 29χρονη γυναίκα και τον φερόμενο ως εραστή της. Οδηγήθηκαν στον φερόμενο ως εισαγγελέα της φερόμενης ως Λαμίας. Ωστόσο, η φερόμενη ως γυναίκα απαλλάχθηκε λόγω των φερομένων ως αμφιβολιών.
 
Τι πίνεις και δεν μας δίνεις; Φερομόνες; :p

(Πλάκα πλάκα, αυτό το «φερόμενη ως 29χρονη» είναι εντελώς βγαλμένο από τη ζωή...)
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Δεν λέγονται πλέον "οίκοι ανοχής", αλλά "οίκοι εποχής". Να συγχαρούμε την κυρία Σούλα που έπιασε τον παλμό της εποχής μας; (Από την εφημερίδα Ελευθερία της Λάρισας.)



 

nickel

Administrator
Staff member

Θα ήθελα να δω να έχουν και μια καλή ταμειακή, να είναι ευχαριστημένος και ο εφοριακός της νέας εποχής. Θα ήθελα επίσης να ήμουν από δίπλα στη διαδικασία προγραμματισμού των πλήκτρων με τις διάφορες παρεχόμενες υπηρεσίες.
 
Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω που η επιχειρηματίας επενδύει 4.000.000 ευρώ που είναι χρήματα που έχει αποκτήσει από τη δουλειά της. ΄Η πολύ ακριβά χρεώνει ή πολλούς πελάτες έχει.
 

SBE

¥
Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω που η επιχειρηματίας επενδύει 4.000.000 ευρώ που είναι χρήματα που έχει αποκτήσει από τη δουλειά της. ΄Η πολύ ακριβά χρεώνει ή πολλούς πελάτες έχει.

Ή απλά κληρονόμησε τα χωράφια, πήρε δάνειο για τις εγκαταστάσεις κλπ κλπ. Άλλωστε μιλάει το άρθρο για συνολική επένδυση, όχι για το πόσα επένδυσε η επιχειρηματίας.
Αναφέρεται άλλωστε ότι η επιχείρηση θα απασχολεί εννέα εξειδικευμένα άτομα, και υποθέτω και βοηθητικό προσωπικό, από λογιστές μέχρι καθαρίστριες.
Παλιότερα είχα δει κάτι στατιστικά έρευνας για trafficking στην Ελλάδα, και μας έβγαζε πρώτους στη χρήση επί πληρωμή υπηρεσιών αυτού του είδους, άρα ίσως η επιχείρηση αυτή να ανοίγει το δρόμο για ένα νέο κλάδο με μεγάλες δυνατότητες για την στήριξη της οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας και την γρήγορη έξοδο από την οικονομική κρίση (όχι, δεν θα πω το σύνθημα που καταλήγει σε "γιατί χανόμαστε").
Το κράτος μπορεί να βοηθήσει βεβαίως παρέχοντας κίνητρα για τη μεταφορά στην Ελλάδα ξένων επιχειρήσεων αυτού του είδους, το οποίο θα οδηγήσει σε αύξηση της άλλης μας βιομηχανίας, του τουρισμού.
Επίσης μπορεί μέσω της επιδότησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων να δώσει κίνητρα για την ανάπτυξη της κινηματογραφικής βιομηχανίας του σεξ.

Και πού ξέρεις, στο μέλλον μπορεί να κάνουν πενταήμερες εκπαιδευτικές εκδρομές τα σχολεία στις εγκαταστάσεις της κυρίας Σούλας.
 
Last edited by a moderator:

SBE

¥
Περί σκονακιών

To stop cheats colleges learn their trickery

Όπου μιλάμε για νέο επιστημονικό κλάδο στα πρώτα του βήματα!

Και περί αντιγραφών στις λύσεις των ασκήσεων
Το άρθρο έχει μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση:
In the study, the heaviest copiers were male, and although most of the students in the classes were freshmen and had yet to declare a major, subsequent analyses turned up an interesting trend: “Copying homework is a leading indicator of becoming a business major,” Pritchard says.
 
Top