Τα εφήμερα

daeman

Administrator
Staff member
Νέος προορισμός πολιτικού τουρισμού και προσκυνήματος: Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει τον τάφο του στην εξαίσια θέση Αργουλιδές Χανίων "περίπου ένα χιλιόμετρο ευθεία από τους τάφους των Βενιζέλων, και συχνά ανεβαίνουν εκεί περιπατητές για να αγναντέψουν το ηλιοβασίλεμα στο Κρητικό Πέλαγος".

Κρίμα! Κι ήταν ωραία βίγλα για αγνάντεμα...
Μου άρεσε και ο τίτλος: "Δεν με τρομάζει ο θάνατος".
Τον Θάνατο τον ρώτησε κανείς μήπως τρομάζει εκείνος; :eek:
Άλλες κακοήθεις απορίες:
Πόσες τουαλέτες είπαμε πως θα 'χει εκεί;
6 στρέμματα πάρκινγκ τι το θέλει, λαϊκό προσκύνημα περιμένει;
 
Υπό κράτηση τέθηκαν πρώην αρχηγοί της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, κατηγορούμενοι για συνωμοσία, με το κωδικό όνομα «Βαριοπούλα», που φέρεται ότι είχε στόχο να υπονομεύσει την κυβέρνηση Ερντογάν και να προκαλέσει στρατιωτικό πραξικόπημα.

[...]

Προηγούμενα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου ανέφεραν ότι ο στρατός συνωμοτούσε για να προκαλέσει ελληνικά μαχητικά αεροπλάνα ώστε να καταρρίψουν κάποιο τουρκικό στρατιωτικό αεροσκάφος, ενώ σχεδίαζε να τοποθετήσει βόμβες σε τεμένη και μουσεία στην Κωνσταντινούπολη με στόχο να προκαλέσει χάος.


http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=134758
 

nickel

Administrator
Staff member
Η Μαριάν είναι, από τον 19ο αιώνα έως και σήμερα, η προσωποποίηση, το σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Είναι επίσης, πάντοτε, μια όμορφη γυναίκα, που επιλέγεται «με καθαρά γαλλικά κριτήρια», όπως λένε. Μύτη γαλλική, λεπτά χαρακτηριστικά και «ύφος αγέρωχο». Ως εδώ, ωραία. Φέτος, όμως, ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αποφάσισε να την επιστρατεύσει σε μία διαφημιστική εκστρατεία του για να τονίσει πόσο σημαντικό είναι το δάνειο των 32 δισ. ευρώ που θα πάρει η Γαλλία για να ενισχύσει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Στην αφίσα, που τοιχοκολλήθηκε και αναρτήθηκε παντού, η Μαριάν παρουσιάζεται έγκυος. Το κείμενο που συνοδεύει τη διαφήμιση γράφει: «Η Γαλλία επενδύει στο μέλλον». Έξαλλες έγιναν με αυτό οι φεμινίστριες! Λένε πως η Μαριάν, «το σύμβολό μας», παρουσιάζεται ως «μία γυναίκα που είναι άξια μόνο για να φέρνει στον κόσμο παιδιά, ενώ ο άνδρας, πανίσχυρος πάντα, είναι αυτός που θα φέρνει το χρήμα». Ο καθένας με τον πόνο του σ' αυτόν τον κόσμο!...
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=135044

Πες τα, Χρηστόστομε! Είναι πολύ εκνευριστικό, σε ειδησάριο για δάνειο 32 δισ., το πρόβλημα του άλλου να είναι η έγκυος Μαριάν. Τι να πούμε κι εμείς, που τη δική μας την κατάντησαν έτσι;

 
Το αστείο είναι που μετά απ' όλη αυτή τη βρόμα από τον γερμανικό τύπο, οι δικοί μας εδώ άρχισαν να ξαναζεσταίνουν το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων πολέμου! Γιατί όχι, λέω εγώ;
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Φυσικά, είναι εντελώς συμπτωματικό ότι ανακοινώθηκε αυτές τις ημέρες η συγχώνευση Ολυμπιακής-Aegean (η Aegean είναι ήδη στρατηγικός εταίρος της Lufthansa).
 
Φυσικά, είναι εντελώς συμπτωματικό ότι ανακοινώθηκε αυτές τις ημέρες η συγχώνευση Ολυμπιακής-Aegean (η Aegean είναι ήδη στρατηγικός εταίρος της Lufthansa).

Το διάβασα κι εγώ αυτό Doctor και μού ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι.

Νίκελ, εγώ πάλι λέω να την φωνάξουμε να αναμετρηθεί με την άλλη Νίκη. Ελλάδα - Γερμανία: 1-0. :D
 
Στο ρόλο της καινοτομίας στη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Στόχος μας είναι, μέσα από την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες να αλλάξουμε την κουλτούρα του μάνατζμεντ τόσο στα Σώματα Ασφαλείας όσο και στη Δημόσια Διοίκηση. Να κάνουμε την καινοτομία ένα κοινό αγαθό στην υπηρεσία του πολίτη» ανέφερεwww.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1109627&lngDtrID=252.
Στο μεταξύ όμως φροντίστε να πιάνετε κανέναν ληστή παραπάνω, να βρείτε μερικούς από τους εξαφανισμένους εγκληματίες που έφυγαν με άδεια από τη φυλακή και ποτέ δεν επέστρεψαν, να μη σας ξεφεύγουν μέσα από τα χέρια σας κακοποιοί στους σποραδικούς ελέγχους και τουλάχιστον να μην στέλνετε στα θυμαράκια αθώους περαστικούς στις επιχειρήσεις σας κατά του εγκλήματος.
 

SBE

¥
Φυσικά, είναι εντελώς συμπτωματικό ότι ανακοινώθηκε αυτές τις ημέρες η συγχώνευση Ολυμπιακής-Aegean (η Aegean είναι ήδη στρατηγικός εταίρος της Lufthansa).

H πρώτη μου σκέψη ήταν ότι τελικά τα κατάφερε ο κος Βασιλάκης να γίνει αφεντικό της ΟΑ, που ήταν αυτο που ήθελε ο όμιλός τoυ από την ίδρυση της Aegean.
 
Μ' αρέσει το σημερινό debunking του Σαραντάκου όσον αφορά τα "δάχτυλα" και τις "νίκες" που συζητούσαμε παραπάνω.
 

nickel

Administrator
Staff member
Ο πάτος της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας μπορεί πάντα να έχει μεγαλύτερο βάθος απ' όσο φανταζόμαστε.

Από το ίδιο νήμα του Σαραντάκου πληροφορήθηκα για κάποια επιστολή του ΙΝ.ΚΑ. (λένε — εγώ δεν βλέπω κανένα ΙΝ.ΚΑ. να λέει) που καταφθάνει στα ηλεταχυδρομεία, αλλά, όπως μας δείχνει κι ο γκούγκλης, ήδη αναδημοσιεύεται σε «σοβαρούς» (και ακόμα λιγότερο «σοβαρούς») ιστότοπους. Θαυμάστε εδώ, για παράδειγμα, ελληνικά, ειρμό σκέψης, ατράνταχτα επιχειρήματα (πού είναι ο μπόγιας;). Αντί να το καυτηριάσουν, να το σατιρίσουν, να καγχάσουν, να το πετάξουν στον κάδο ανακύκλωσης, το δημοσιεύουν αβασάνιστα (δείτε και Ζούγκλα), ίσως επειδή κάτι σ' αυτή την ανοησία ταίριαξε στην ταραγμένη τους σκέψη.

Δεν πάμε καθόλου καλά! Έχω αρχίσει πια και φρικάρω με τα πράγματα που λέγονται αυτές τις μέρες, ακόμα και από επίσημα χείλη.
 
Ο Πειραιώς Σεραφείμ επιτέθηκε σφοδρά εναντίον του Έλτον Τζον για τη δήλωσή του πως ο Ιησούς ήταν ομοφυλόφιλος, με εκφράσεις χριστιανικότατες:
"εφιαλτική, εμετική, χυδαία και βάναυσα αποκρουστική δήλωση", "αισχρότητες και διαστροφές". Αλλά το ωραίο είναι ότι επικαλείται τον Λομπρόζο για τους 'αρρενοθήλεις', και λέει:

Ο αρρενοθήλης κέκτηται τον δυναμισμό του άρρενος και την μοχθηρίαν του θήλεος, δεν έχει ουδεμίαν ηθική αναστολή και ουδέν μεταφυσικό ιδεώδες

Πήρε η μπάλα και τα μοχθηρά θήλεα... Μιλάμε για μεγάλο θρησκευτικό ηγέτη!

Αλλά και ο Καλαβρύτων, αφού αποκάλεσε τον τραγουδιστή "κατακάθι της κολάσεως" και (συν)ευχήθηκε, ακολουθώντας σ' αυτό τα ανάλογα αφηγήματα της Διαθήκης, "να σαπίσει το στόμα του", είπε:

τι θα εκάναμε π.χ. αν κάποιος έθιγε την τιμή και την υπόληψη του πατέρα μας ή της μάνας μας; Θα παραμέναμε σιωπηλοί, αν έλεγε τον πατέρα μας π..... ή τη μητέρα μας π......, τις γνωστές αισχρές λέξεις, που δεν μου επιτρέπεται ούτε να τις γράψω; Ακόμη και εγκλήματα έχουν σημειωθεί σε παρόμοιες περιπτώσεις. Είναι τα εγκλήματα τιμής, συχνά κατά το παρελθόν στην ανθρώπινη κοινωνία, τότε που οι άνθρωποι έλεγαν, ότι «η τιμή, τιμή δεν έχει και χαράς τον που την έχει!»

Κάλεσε δηλαδή εμμέσως σε διάπραξη εγκλήματος τιμής, κατά τα πρότυπα των φετφάδων των αλλοπίστων ιμάμηδων.

Υ.Γ.: "και χαρά σ' τον που την έχει", υποθέτω πως είναι η ορθή γραφή.
 
Σκανδαλώδη αδιαφορία επί τέσσερα χρόνια στην υπόθεση του πλάσματος αίματος, καταγγέλλουν η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η υφυπουργός, Φώφη Γεννηματά.

«Πρόκειται για μια υπόθεση όπου οι επιπτώσεις είναι οικονομικές και κοινωνικές, καθώς η χώρα μας αποστέλλει στην Ολλανδία πλάσμα για κλασματοποίηση, χωρίς όμως να παράγει την πολύτιμη λευκωματίνη, την οποία τελικά εισάγει πληρώνοντας ακριβά, ενώ επιπλέον ξοδεύει σημαντικά ποσά για την αποθήκευση του πλάσματος στην ολλανδική εταιρεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

«Το πλάσμα το οποίο προέρχεται από χιλιάδες αιμοδότες μένει αναξιοποίητο, αναδεικνύοντας επιπροσθέτως ένα μεγάλο ηθικό ζήτημα απέναντι τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1111560&lngDtrID=244
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
55 χρόνια από την πρώτη επανδρωμένη εκτόξευση πυραύλου



Ήταν ένα από τα μυστικά υπερόπλα του Χίτλερ, το Bachem Ba 349 Natter (οχιά). Ο ξύλινος επανδρωμένος πύραυλος θα πετούσε με πλήρωμα έναν όχι ιδιαίτερα εκπαιδευμένο πιλότο. Δουλειά του πιλότου θα ήταν να πλησιάσει το εχθρικό βομβαρδιστικό, να εκτοξεύσει τις ρουκέτες που θα είχε μαζί του (μια θα αρκούσε να καταρρίψει ένα αεροπλάνο), και να επιστρέψει στη γη με αλεξίπτωτο. Με αλεξίπτωτο θα έπεφτε και ο κινητήρας για να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Την 1η Μαρτίου 1945 έγινε η πρώτη και μοναδική επανδρωμένη δοκιμή, που κατέληξε στον τραγικό θάνατο του πιλότου, Λόταρ Ζίμπερ. (Σχετικό άρθρο, με φωτογραφικό υλικό, στο περιοδικό Spiegel, στα γερμανικά.)
 

SBE

¥
«Πρόκειται για μια υπόθεση όπου οι επιπτώσεις είναι οικονομικές και κοινωνικές, καθώς η χώρα μας αποστέλλει στην Ολλανδία πλάσμα για κλασματοποίηση, χωρίς όμως να παράγει την πολύτιμη λευκωματίνη, την οποία τελικά εισάγει πληρώνοντας ακριβά, ενώ επιπλέον ξοδεύει σημαντικά ποσά για την αποθήκευση του πλάσματος στην ολλανδική εταιρεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Δεν κατάλαβα τίποτα από αυτό το κομμάτι.
Δηλαδή:
στέλνει η Ελλάδα στο εξωτερικό πλάσμα για κλασματοποίηση
Η Ελλάδα ξοδεύει ποσά για την αποθήκευση του πλάσματος στο εξωτερικό.
και:
Δεν παράγει η Ελλάδα λευκωματίνη- Η Ελλάδα εισάγει λευκωματίνη

Πως συνδέονται αυτές οι προτάσεις μεταξύ τους; Δεν έχω ιδέα. Και όχι, δεν εννοώ ότι θα είχα ιδέα αν ήξερα τι είναι η λευκωματίνη και η κλασματοποίηση, αλλά και έτσι να ήταν, θα έπρεπε το άρθρο να μου τα εξηγεί σα να μην τα ξέρω.
 
Η Ελλάδα λαμβάνει αίμα από δότες κλπ, αλλά πριν το στείλει στην Ολλανδία για κλασματοποίηση, πρέπει να το ελέγξει για ιούς. Επειδή δεν το κάνει αυτό, το πλάσμα πηγαίνει ανεκμετάλλευτο και καταλήγουμε να κάνουμε και εισαγωγή λευκωματίνης.
 
Από το στόμα του και στου Θεού τ' αυτί ή Συν Αθηνά και χείρα κίνει;

"Έκκληση στην Ελλάδα για τερματισμό του εξοπλιστικού ανταγωνισμού, προς όφελος της ευημερίας των λαών των δύο χωρών, κάνει διά της «Ε» ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός δέχτηκε για πρώτη φορά στην ιστορία ομάδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων δημοσιογράφων, κατά την οποία μίλησε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό. Η συνάντηση έγινε το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη, ήταν προγραμματισμένη για 40 λεπτά, και κράτησε μιάμιση ώρα. Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον Ελληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και είπε πως έχει προσδοκίες από την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα."

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=137020
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Ας μην περιμένουμε να συγκινηθούν Γάλλοι, Γερμανοί και Αμερικάνοι και να πάψουν τις πιέσεις, πάντως...
 
Top