Τα εφήμερα

"Ο Τηλέμαχος Χυτήρης (ΠΑΣΟΚ), εξέφρασε την ενόχλησή του για την άρνηση της ΕΡΤ [...] να αποκαλύψει ποιες είναι οι αμοιβές των διαφόρων συμβούλων της, υπό την επίκληση των προσωπικών δεδομένων."

Το θράσος τους δεν περιγράφεται!

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1078487&lngDtrID=244
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Αμίμητο! Αυτό για τη Στατιστική Υπηρεσία είναι ακριβώς η εικόνα των δημοσίων υπηρεσιών της Ελλάδας. Και πού να πάνε σε εφορίες ή στο ΙΚΑ!

Από τα σημερινά ΝΕΑ:
«Διαλυμένο κράτος» και «Μπανανία»
Τα.... χέρια ψηλά σήκωσαν οι ευρωϋπάλληλοι που ήρθαν στην Αθήνα για να ελέγξουν τα στοιχεία σχετικά με το έλλειμμα, μετά τη μεγάλη αναθεώρηση που έγινε από τη νέα κυβέρνηση. «Διαλυμένο κράτος», «ανύπαρκτη διοίκηση» και «Μπανανία» ήταν μερικοί μόνον από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησαν επιστρέφοντας στις Βρυξέλλες- όπου ξεκαθάρισαν ότι θα χρειασθούν πολλές ακόμη προπαρασκευαστικές συναντήσεις πριν αρχίσει καν ο έλεγχος.
Ο άνθρωπος που πήγε στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακάλυψε έκπληκτος ότι ενώ χρησιμοποιούνταν η ίδια μεθοδολογία με αυτήν της eurostat, προέκυπταν άλλα νούμερα- κάτι μαθηματικώς αδύνατον! Επιπλέον, δεν υπήρχε ούτε ένας υπάλληλος, από κλητήρας μέχρι γενικός διευθυντής, που να δηλώνει υπευθύνως ότι έστειλε στοιχεία στις Βρυξέλλες. Εν ολίγοις δηλαδή, ή προσωπικά ο γενικός γραμματέας κ. Κοντοπυράκης έστελνε κάθε στοιχείο ή μεταδίδονταν με κάποιον άλλο μαγικό τρόπο (ταχυδρομικό περιστέρι κ.λπ.).
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν που επισκέφθηκε τα τελωνεία είχε ακόμη πιο...τραυματική εμπειρία. Είδε τους τελωνειακούς να σηκώνουν με άνεση το τηλέφωνο και να ειδοποιούν τους φορτηγατζήδες πότε να μείνουν μακριά ώστε να αποφύγουν τον έλεγχο- κι έτσι το λαθρεμπόριο να συνεχίζεται απρόσκοπτα. Πλασματικά τιμολόγια να γίνονται δεκτά έναντι «ρεγάλου» προς τον τελωνειακό, λες κι επρόκειτο για τριτοκοσμική χώρα κ.λπ.
«Βρήκαμε ορθάνοικτες τις πόρτες από την πολιτική ηγεσία, αλλά υπηρεσιακούς υπαλλήλους απρόθυμους και με χαμηλό επίπεδο. Εν γένει νομίζουμε ότι υπάρχει συνολικότερο πρόβλημα με τη Δημόσια Διοίκηση», λένε οι ευρωϋπάλληλοι, οι οποίοι θα επιστρέψουν νωρίτερα από το αναμενόμενο- στις 10 Δεκεμβρίου.
 

daeman

Administrator
Staff member
Μου έστειλαν το λινκ χτες, το διάβασα κι έμεινα κάγκελο!
Τι να πρωτοσχολιάσω; Τρόπο γραφής, ύφος, ήθος, περιεχόμενο;

Ένα μικρό απόσπασμα και η συνέχεια εδώ:

Ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής:
Με «πολύ χαρά», τις τελευταίες μέρες βλέπουμε ένα καταιγισμό «βαρύγδουπων» άρθρων εναντίον του «κακού λιγνίτη», σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, σχετικά με δηλώσεις «ανθρώπων σας», που μπαινοβγαίνουν στο Υπουργείο που εσείς ηγείσθε και αρκετοί από αυτούς είναι και σύμβουλοί σας.
Μόνο που αυτά τα «λαχανί» ανθρωπάκια (λαχανί λόγω των οικολογικών ανησυχιών τους) που εμφανίζονται με ιδιότητες βαρυσήμαντες όπως «υπεύθυνος εκστρατειών πολιτικής του W W ( στρατηλάτης) ο ένας, «υπεύθυνος για θέματα ενέργειας της Greenpeace» ο άλλος, θα πρέπει να μάθουν αν δεν ξέρουν, ότι για 60 περίπου χρόνια η Χώρα μας έχει ασφάλεια επάρκειας σε ηλεκτρενέργεια και φθηνή KWH από την ΔΕΗ που αξιοποίησε και αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εθνικό μας καύσιμο, τον λιγνίτη.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
[...] από την ΔΕΗ που αξιοποίησε και αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εθνικό μας καύσιμο, τον λιγνίτη.
Έτσι είναι. Όταν δεν έχουμε επιχειρήματα για κάτι, μας πιάνει η εθνική υπερηφάνεια.
 

SBE

¥
Στο συγκεκριμένο απόσπασμα επιχείρημα υπάρχει, ότι υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του συμβούλου σε υπουργείο και της συμμετοχής σε οργανώσεις που έχουν στόχο να επηρεάσουν το υπουργείο αυτό. Αλλά ο τρόπος που το θέτουν φυσικά το κάνει να χάνει το νόημά του (κι η συνέχεια της επιστολής είδα ότι είναι μια κλαψιάρικη γκρίνια).
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Εγώ πρόσεξα το εμετικό κλείσιμο της επιστολής:

Συμφωνούμε με το Rock ντύσιμό σας και με τις «γνώσεις» σας.
Την συμμετοχή μας αν τη θέλετε θα την έχετε. Την ανοχή μας την έχετε.
Μην κάνετε όμως το λάθος και το θεωρήσετε αδυναμία μας.
Η ΔΕΗ και η ηλεκτρενέργεια δεν είναι «εντελβάϊς» ούτε «ορχιδέες».
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και ο Ελληνικός Λαός δεν είναι «αγρότες που μόνοι ψάχνουν».
Και από σκληρό Rock αν χρειαστεί ξέρουμε και «διδακτορικό» του πεζοδρομίου αποκτούμε όταν έχουμε δίκιο.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ κυρία Υπουργέ: THE GAME IS OVER.
 

SBE

¥
Ομολογώ ότι δε διάβασα μέχρι το τέλος κι έτσι μου ξέφυγε αυτό το αριστούργημα.
Τι να πρωτοσχολιάσω; Τα άψογα ελληνικά του (the game is over κλπ); Τις φοβερές παρομοιώσεις του; Τη λεπτότητα και την ουδετερότητα;

Αναρωτιέμαι, οι συνδικαλιστές που πληρώνονται για να κάθονται και να συντάσσουν τέτοια μαργαριτάρια, έχουν καθόλου γνώσεις διοικητικές; ξέρουν από διαπραγματεύσεις; Και το κυριότερο, εκπροσωπούν πραγματικά τους συναδέρφους τους;
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=301832&dt=27/11/2009
Ο προϊστάμενος εισαγγελίας Ρόδου διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, και αναθέτει σε πταισματοδίκη να πάρει καταθέσεις από διάφορα άτομα για το αν το εμβόλιο της γρίπης έχει παρενέργειες. Γνωρίζοντας πόσο αποτελεσματική είναι η δικαιοσύνη, είναι σίγουρο ότι θα τον βρουν τον ένοχο. Μπορεί να συλλάβουν και κανέναν αρμόδιο επειδή συνιστά στον κόσμο να εμβολιαστεί.

Δεν είμαστε σοβαροί, δεν είμαστε σοβαροί...
 

daeman

Administrator
Staff member
Όχι μόνο αποτελεσματική. Και ταχύτατη! Μέχρι να βγάλουν πόρισμα για τη γρίπη των χοίρων (σε τριάντα τέρμενα :rolleyes:), εμείς θα παλεύουμε με άλλη, πιο εξελιγμένη γρίπη, πιο σπάνιου ζώου... των σκατζοχοίρων (αν θα έχει απομείνει κανείς ως τότε) ή των ΜΠΑ (μικρά πράσινα ανθρωπάκια, γιατί ώσπου να καταλήξουν, μέχρι και το SETI μπορεί να έχει αποτελέσματα :p).
 
Από τα σημερινά Νέα:

«Σοκαρισμένος» από την απόφαση να απαγορευτεί η κατασκευή μιναρέδων στην Ελβετία δηλώνει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, ενώ αυξάνονται οι αντιδράσεις της μουσουλμανικής κοινότητας.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4548696&ct=2
 

nickel

Administrator
Staff member

nickel

Administrator
Staff member
Από τα σημερινά Νέα:

«Σοκαρισμένος» από την απόφαση να απαγορευτεί η κατασκευή μιναρέδων στην Ελβετία δηλώνει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, ενώ αυξάνονται οι αντιδράσεις της μουσουλμανικής κοινότητας.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4548696&ct=2
Απέφυγα επιμελώς να αξιοποιήσω την είδηση για να φτιάξουμε νήμα, γιατί μπορούσα να φανταστώ τη συζήτηση να ξεφεύγει προς πολλές κατευθύνσεις. Οπότε θα προτιμούσα να μην την κάνουμε. Αν πάντως κάποιος θέλει να εκτονωθεί, μια πτυχή του θέματος ξεκίνησε να αναπτύσσει ο Σαραντάκος στο νήμα αυτό του μπλογκ του και προβλέπω ότι θα κάνει ρεκόρ μηνυμάτων αν λυθούν λίγο οι γλώσσες (και τα ζωνάρια και οι γραφίδες).
 

nickel

Administrator
Staff member
Από την Ελευθεροτυπία του Σαββάτου:

Αν ποτέ γραφτεί η ιστορία του ομίλου Ασπίς Πρόνοια, και ιδίως εκείνη των τελευταίων χρόνων, οι εποπτικές αρχές του κλάδου ιδιωτικής ασφάλισης των αναπτυσσόμενων χωρών θα έχουν ένα πρώτης τάξεως εγχειρίδιο στη διάθεσή τους για να μάθουν τα μυστικά των «συναλλαγών».

Οι αναγνώστες του εγχειριδίου θα διαπίστωναν επίσης ότι οι πρωταγωνιστές διέθεταν ενίοτε χιούμορ και γνώσεις λατινικών. Σε τι αναφερόμαστε; Ως γνωστόν η εποπτική αρχή του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης της Σουηδίας ανακάλεσε πρόσφατα την άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής Aspis Liv. Η τελευταία δεν επέστρεψε μέχρι την ημερομηνία που είχε οριστεί το ποσό των 15 εκατ. ευρώ περίπου σε σουηδικές κορόνες από τα αποθεματικά που είχε σταλεί στην τράπεζα Credit Suisse στην Ελβετία. Υπενθυμίζεται ότι η Aspis Liv είναι θυγατρική της εταιρείας Aspis Capital που ελέγχεται από την ασφαλιστική Commercial Value και τον επιχειρηματία Παύλο Ψωμιάδη. Πρόεδρος της Aspis Liv μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες ήταν ο κ. Βιδάλης, διευθύνων σύμβουλος μέχρι πρότινος της Commercial Value. Στο πολυσέλιδο πόρισμα της σουηδικής αρχής, που προφανώς πρώτη φορά βρίσκεται αντιμέτωπη με τέτοια περίπτωση, αναφέρεται ότι το ποσό κατατέθηκε στον λογαριασμό που διατηρούσε στην ελβετική Credit Suisse μια εταιρεία αγνώστων λοιπόν στοιχείων με το όνομα Χέστιουμ (Hestium). Προφανώς, οι εμπνευστές του ονόματος διέθεταν (νεοελληνικό) χιούμορ και πιθανόν γνώριζαν ελληνικά. Το ίδιο όμως μπορεί να ισχυριστεί κανείς για το όνομα της εταιρείας που κατέχει τα ακίνητα της Commercial Value στη Ρουμανία. Ποιο είναι; Μάπα Μοντ, όπως πληροφορείται η στήλη.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Οφτόπικ, αλλά αφορά εφημερίδα:
Μήπως έχει κανένας στα χέρια του το φύλλο της Εστίας του Σαββάτου; Δυστυχώς, δεν έχουν αποκτήσει ακόμα ιστοσελίδα, αν και ισχυρίζονται ότι είναι υπό κατασκευήν.
 

nickel

Administrator
Staff member
Θυμήθηκα ένα παλιό, εντελώς ελληνικό, αστειάκι:
— Η Μία Φάροου εγκατέλειψε τον Σινάτρα.
— Ε καλά, αύριο κιόλας θα βρει δύο Φάροου αυτός.


Πάει ο Τεν Κάτε. 'Αντε τώρα για τον Ιλέβεν Κάτε...
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Από το "Μίλα μου βρώμικα" της Athens Voice, η Μυρτώ Κοντοβά και ένας αναγνώστης με το ψευδώνυμο Dr. Who:

Στις 25/11
Μυρτώ, έφαγα χυλόπιτα, πάλι. Life sucks. Τι να κάνω; Να αυτοκτονήσω δεν παίζει πάντως... Και τώρα θα (σου) μιλήσω βρώμικα. Ζητείται κοπέλα με τα εξής χαρακτηριστικά: Ηλικία: 25-50. Ζωδιακά... Ήλιος: Ταύρος. Ωροσκόπος: Ζυγός. Σελήνη: Καρκίνος. Άρης: Υδροχόος. Αφροδίτη: Σκορπιός.
Δεν έχω γνώσεις για τις ιδιότητες των υπόλοιπων πλανητών και οίκων αλλά μου αρκεί αν ισχύουν αυτά που ανέφερα (ε, δεν μπορούμε να τα έχουμε κι όλα στη ζωή). Παρακαλείται επίσης η κοπέλα να είναι ετεροφυλόφιλη, να είναι όμορφη, να μη δίνει σημασία στην προσωπικότητά μου διότι είναι φοβερά δυσλειτουργική και να είναι πρόθυμη να μου κάνει μαθήματα αιδοιολειξίας. Εγώ είμαι 25 χρόνων, ευχάριστος τύπος με χιούμορ και σχετικά εμφανίσιμος. Η εν λόγω κοπέλα παρακαλείται όπως επικοινωνήσει στο: [email protected] - Dr.

Επίσης, η εν λόγω κοπέλα, παρακαλείται να ξέρει ορθογραφία μήπως σας μάθει κι εσάς δυο ρημαδογράμματα. «Χαρακτιριστηκά», «πάντος», «Υδρωχόος»! Έχετε την τύχη να διαθέτουμε καλό τμήμα διόρθωσης, αλλά παρ’ όλα αυτά, φίλε dr., δεν παλεύεστε.

Στις 10/12
Μυρτω, σου δινω δυο φιλικες συμβουλες: 1ον: σταματα να τρως μπιφτεκια και αλλαξε δουλεια διοτι ως προταγονιστρια της τοπ στυλης της εφημεριδας που διαβαζετε απ’ τους περρισοτερους αθηναιους δε σε κοβω να αποκτας τις βιλαρες και τα κοτερα που τοσο ονειρευεσαι κατα βαθος, ως αιγοκαιρως.
Αν αποφασισεις να μην αλλαξεις δουλεια(και τωρα περναμε στη δευτερη συμβουλη)αλλαξε τμημα διορθωσης διοτι μπορει να ξερουν ορθογραφια αλλα ειναι εντελος ανοικανοι στον να κανουν copy ολοκληρα τα mail που στελνουμε. Στο τελος εγραφα dr.who και οχι Dr. ....μετα: πες του αρχισιχαμενου υπευθηνου τις εφημεριδας οτι, αμα τον ειχα σπιτι μου, με υδονη, θα του εβαζα τον τεραστιο πακο που εχω μαζεψει απο athens voice στον πρωκτο. οσο για μενα: πιστευω οτι ολες οι γυναικες ειναι καργιολες. Ελπιζω τωρα να σε διευκολυνω να μου απαντησεις - dr. Who

Αγαπητέ dr. Who, σου δίνω δυο φιλικές συμβουλές. 1oν: σταμάτα να λες μαλακίες για το τιμημένο τμήμα διόρθωσης της εφημερίδας, διότι θα αφήσουν το γράμμα σου όπως το ’στειλες και θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι (πλάκα πλάκα, Ελένη, άσ’ το χωρίς διόρθωση κι όποιον πάρει ο Χάρος από την «υδονή»!!!). 2ον: δεν ξέρω γιατί τα ’χεις βάλει με τον υπεύθυνο της εφημερίδας και ποιον ακριβώς εννοείς, αλλά μάζεψε, αγόρι μου, τη γλώσσα σου μη γρατζουνιστεί και πρόσεχε μη σπάσεις και κάνα νύχι. Όσο γι’ αυτό που θεωρείς σχετικά με τις γυναίκες, μπορώ να σου πω όχι; Εδώ θεωρείς ότι η ηδονή γράφεται με ύψιλον και το εντελώς με όμικρον – στις καργιόλες θα κολλήσουμε;
 
πρόθυμη να μου κάνει μαθήματα αιδοιολειξίας.

Έχετε την τύχη να διαθέτουμε καλό τμήμα διόρθωσης, αλλά παρ’ όλα αυτά, φίλε dr., δεν παλεύεστε.

Να του διόρθωσαν άραγε και την "αιδοιολειχία"; Επειδή είναι γλωσσικό το θέμα.
 
Top