Τα εφήμερα

Elsa

¥
Αν δεν το έχετε δει, από την ΕΤ1 αυτή τη στιγμή προβάλλεται το ντοκιμαντέρ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΟΝΣΑΝΤΟ (DOC ON AIR)

Από το site της ΕΤ1, αντιγράφω:
Από τις πιο ισχυρές πολυεθνικές του πλανήτη, η MONSANTO είναι μια εταιρεία - κολοσσός με 12.600 υπαλλήλους σε 46 χώρες και τζίρο 5,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.Ελέγχει το 90% των γενετικά τροποποιημένων φυτών και σπόρων και κατέχει το ρεκόρ βιομηχανικής μόλυνσης και το ρεκόρ μηνύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρ’ όλες τις καταδίκες, ο βιομηχανικός γίγαντας από το St. Louis της Αμερικής συνεχίζει να αυξάνει την παραγωγή και τα κέρδη του.

Το αποκαλυπτικό αυτό ντοκιμαντέρ αποδεικνύει ότι η MONSANTO, κάτω από το πλαστό και παραπλανητικό σύνθημα «Τροφή, Υγεία και Ελπίδα», έχει πλημμυρίσει τον πλανήτη με γενετικά τροποποιημένους σπόρους σε Β. Αμερική, Αργεντινή, Βραζιλία, Αυστραλία και Ν.Α. Ασία, ξοδεύοντας τεράστια ποσά σε διαφημιστικές καμπάνιες προκειμένου να καλύψει μια ζοφερή πραγματικότητα.

Μια εταιρεία που έχτισε την οικονομική και βιομηχανική αυτοκρατορία της, αδιαφορώντας και αψηφώντας την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων και το περιβάλλον του πλανήτη μας.

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που δημιούργησε μεγάλη αίσθηση όπου και αν προβλήθηκε.
 

Elsa

¥
Για όσους δεν το είδαν από την αρχή, το ντοκιμαντέρ The World According to Monsanto που προβλήθηκε από την εκπομπή DOC ON AIR της ΕΤ1, υπάρχει στο youtube σε 8 μέρη:
Το είδα για δεύτερη φορά, είναι αποκαλυπτικό (και τρομακτικό).
 

curry

New member
Και τελικά, νίκησε η πρόταση της Σ. Κριθαριώτη για τις στολές της Ολυμπιακής (μπλιάχ). Το διάβασα εδώ.
 
Έμεινα ξερή όταν το διάβασα, διότι κι εμένα πριν από 4 χρόνια που έγινα νονά, ο παπάς μου είπε το ίδιο ακριβώς πράγμα. Κασέτα βάζουνε; Είναι σα να σου λένε «σκάσε την εκατονπενηντάρα και βούλωσ' το».

Κουμπάρες σε... απόγνωση

«Δώστε ό,τι έχετε ευχαρίστηση. Αλλά να ξέρετε. Οι περισσότεροι δίνουν πάνω από 150 ευρώ». Η φράση του ιερέα λίγο πριν από τη βάφτιση άφησε άναυδη τη νονά που επρόκειτο να βαφτίσει ένα κοριτσάκι σε ναό του Χολαργού το περασμένο καλοκαίρι.

Oύτε οι εκκλήσεις του Αρχιεπισκόπου για περιορισμό των «τυχερών» ούτε η οικονομική κρίση ήταν αρκετές για να βάλουν τέλος στα αστρονομικά ποσά που ζητούν ιερείς από νονούς και κουμπάρους για βαφτίσεις και γάμους. Πρόκειται για τις «ιερές ταρίφες», που τραβούν την ανηφόρα, ενώ ο πληθωρισμός έχει μειωθεί στο 0,6%. Πριν από λίγες μέρες ιερέας από εκκλησία του Χαϊδαρίου ζήτησε από τη νονά της βάφτισης 250 ευρώ. Άλλος ιερέας από ενορία της Αθήνας ενημέρωσε ένα ζευγάρι που κανόνιζε την ημερομηνία του γάμου για τον Σεπτέμβριο: «Και μην ξεχάσετε να πείτε στον κουμπάρο να έχει μαζί του και 150 ευρώ...».

Τουλάχιστον ο παραπάνω ιερέας φρόντισε να ενημερώσει. Γιατί σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι κουμπάροι ακούνε το ποσό από τον παπά και κινδυνεύουν με... εγκεφαλικό. Μάλιστα, άνθρωποι που το έχουν υποστεί, έχουν ανοίξει φόρουμ στο Ίντερνετ, όπου ανταλλάσσουν τις εμπειρίες τους: Στο www. parents.gr, μία νονά περιγράφει: «... Λοιπόν, εγώ έχω γίνει 4 φορές νονά. Στην τρίτη βάφτιση πάω στον παπά πριν από το μυστήριο και του λέω “τι χρωστάω”. Και μου λέει “200 ευρώ”. Μου έπεσε το σαγόνι. Τα έδωσα όμως γιατί δεν μπορούσα να κάνω κάτι εκείνη τη στιγμή. Θα τα ζητούσε από την κουμπάρα μου και δεν ήθελα. Βέβαια πήρε και 50 ευρώ από τον μπαμπά χωρίς να το ξέρω εκείνη τη στιγμή».

Ένας άλλος πολίτης περιγράφει στο ίδιο φόρουμ το περιστατικό που συνέβη σε φίλη του: «... της ζήτησε ο παπάς 200 ευρώ κι εκείνη δεν είχε τόσα λεφτά πάνω της και του λέει “έχω μόνο 150”... Και τι της απαντάει; “Με τόσα έξοδα που έκανες για τον γάμο, εδώ ήρθες να κάνεις τις τσιγκουνιές σου;”»...
 

SBE

¥
Και τελικά, νίκησε η πρόταση της Σ. Κριθαριώτη για τις στολές της Ολυμπιακής (μπλιάχ). Το διάβασα εδώ.

Το'χα πει! Πιο καλές διασυνδέσεις, ντε!
 

SBE

¥
Έμεινα ξερή όταν το διάβασα, διότι κι εμένα πριν από 4 χρόνια που έγινα νονά, ο παπάς μου είπε το ίδιο ακριβώς πράγμα. Κασέτα βάζουνε; Είναι σα να σου λένε «σκάσε την εκατονπενηντάρα και βούλωσ' το».

Για βαφτίσια έχω άσχημη πείρα αλλά δεν έφταιγε ο παπάς- οι κατενθουσιασμένοι παππούδες θεωρώντας ότι είμαι πρωτάρα νονά πήγαν και πλήρωσαν για λογαριασμό μου 250 χωρίς να με ρωτήσουν αν ήθελα να με διευκολύνουν τόσο πολύ- για να μη μαλώσουμε τους τα έδωσα.

Για γάμο ξέρω από φίλους ότι η άδεια έχει δέκα ευρώ κι ο παπάς τους ζήτησε άλλα 150 δωρεά στην εκκλησία, λέει. Το γάμο τον έκαναν σε ένα κτήμα- Τάδε, που είχε μέσα λέει παρεκκλήσι, δηλαδή ένα κουτί σαν τηλεφωνικό θάλαμο με έναν σταυρό από πάνω :D
 
Πεντάμηνη φυλάκιση για μια περούκα

Σε πέντε μήνες φυλάκιση καταδίκασε δικαστήριο της Ταϊβάν, έναν 50χρονο με την κατηγορία ότι επιτέθηκε σε βουλευτή της συμπολίτευσης και του έσκισε την περούκα. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο Χουάνγκ Γιουνγκ- τιέν, έπρεπε να τιμωρηθεί καθώς στέρησε από τον βουλευτή «το δικαίωμα στην ομορφιά».

Ο βουλευτής του κυβερνώντος Εθνικιστικού Κόμματος, Τσιου Γι, ένας από τους πιο περιζήτητους για τα μέσα ενημέρωσης της χώρας πολιτικούς, που έγινε γνωστός για τις σκληρές επιθέσεις που εξαπολύει εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις.

"Ο δικαστής που εκδίκασε την υπόθεση έκρινε ότι ο Τσιου Γι, είχε το δικαίωμα να φορά ότι θέλει και ο Τσιου αισθανόταν ότι η περούκα τον έκανε να φαίνεται ομορφότερος", δήλωσε εκπρόσωπος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ταϊπέι, προσθέτοντας ότι ο δικαστής θεωρεί ότι η εσκεμμένη αφαίρεση της περούκας έθιξε το σχετικό δικαίωμα του θύματος.

Ο Τσιου "έχασε" την περούκα του με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί ότι ήταν εντελώς φαλακρός, την ώρα που προσερχόταν για να καταθέσει μήνυση εναντίον του πρώην προέδρου Τσεν Σούι Μπιαν, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κατηγορούμενος, Χουάνγκ Γιουνγκ- τιέν, ο οποίος είναι επικεφαλής μιας οργάνωσης υπέρ του πρώην προέδρου Τσεν χαρακτήρισε την απόφαση υπερβολική. "Ήμουν απρόσεκτος, είναι τόσο σοβαρή υπόθεση η απροσεξία;", αναρωτήθηκε ο Χουάνγκ.
 
Μας έχουν για ..."κουτόφραγκους"
Πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα για διάστημα τριών μηνών, υπό τον όρο να αναγνωριστεί η κυριότητα του Βρετανικού Μουσείου πάνω στα Μάρμαρα, έκανε η διευθύντρια επικοινωνίας του μουσείου. Το υπουργείο Πολιτισμού απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι η αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης θα ισοδυναμούσε με τη νομιμοποίηση της υφαρπαγής των Γλυπτών.
in.gr
 

Elsa

¥
Απαραίτητη η εικονογράφηση του πρωτοσέλιδου τίτλου της χτεσινής Απογευματινής, μήπως και δεν καταλάβουμε τι εννοεί...



(την εικόνα δίπλα στη λέξη ΣΗΚΩΝΕΙ κοιτάμε, Ζαζ, όχι την σέξι Σοφία από κάτω... Αλλά αν θες να δεις καλύτερα, εδώ)

:D
 
(την εικόνα δίπλα στη λέξη ΣΗΚΩΝΕΙ κοιτάμε, Ζαζ, όχι την σέξι Σοφία από κάτω...
Λογικό, αφού αυτή δεν έχει μανίκια να σηκώσει.
 

Alexandra

Super Moderator
Staff member
Καταργείται το «δελτίο παραγγελίας» σε εστιατόρια, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1023663&lngDtrID=251
Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα (ΠΟΛ.1081/12.6.2009), οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που διαθέτουν στο κοινό οποιοδήποτε είδος τροφής ή ποτού (εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, ψητοπωλεία, καφετέριες, πιτσαρίες, μπαρ κ.ά.) υποχρεούνται από 1ης Ιουλίου να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης με κάθε σερβίρισμα. Παράλληλα, καταργείται η δυνατότητα να αντικαθίστανται οι αποδείξεις με δελτίο παραγγελίας σε κάθε στάδιο σερβιρίσματος.
Η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία, αφού αρκετοί ιδιοκτήτες τέτοιων καταστημάτων παρουσίαζαν ως νόμιμη απόδειξη τα δελτία παραγγελίας, με σκοπό την παραπλάνηση των καταναλωτών και τη φοροδιαφυγή.


Επιτέλους! Πόσες φορές γύρισα σπίτι, και κοιτώντας την απόδειξη που πήρα από το κατάστημα, διαπίστωσα ότι με είχαν δουλέψει. Σ' ένα μαγαζί μάλιστα στου Ψυρρή, έτυχε να το δω μόλις έφεραν την απόδειξη. Φώναξα τον σερβιτόρο και ζήτησα την απόδειξη, αντί για το δελτίο παραγγελίας που μου είχε φέρει. Αυτός πήγε, ρώτησε το αφεντικό και γύρισε και μου είπε, "αυτή είναι η απόδειξη". Δηλαδή, το θράσος τους είναι απύθμενο και δεν φοβούνται κανέναν! Μάλλον επειδή ξέρουν ότι αν τους καταγγείλεις, θα είναι απλώς μια ευκαιρία για τον δημόσιο υπάλληλο που θα τους επισκεφθεί να εισπράξει ένα χαρτζιλικάκι και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
 

nickel

Administrator
Staff member
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8196564.stm

Police have accused a TV presenter in Brazil of being involved in organised drug trafficking and ordering killings to get rid of rivals and boost ratings.

Wallace Souza, who is also a state legislator...

Wallace Souza, a former policeman who was expelled from the force...

Πρώην αστυνομικός, τηλεπαρουσιαστής, νομοθέτης... Περίμενα τη στιγμή που οι δημοσιογράφοι θα δημιουργούσαν οι ίδιοι τις ειδήσεις, τις φρικτές ειδήσεις, σαν επαλήθευση σεναρίων δυστοπικής επιστημονικής φαντασίας — στο πλαίσιο ενός ακαδημαϊκού «άντε να δούμε πότε θα το δούμε κι αυτό». Αλλά ότι ο δράστης θα κατείχε τα τρία πιο απαξιωμένα (απ)αξιώματα της εποχής μας, αυτό ξεπερνά τη φαντασία και του δημιουργού του Έλιοτ Κάρβερ.
 

Elsa

¥
Δραματικό ή Γραμματικό; Και κρύβονται από πίσω τα συμφέροντα του προγραμματιζόμενου ΧΥΤΑ ή φταίνε και όσοι θέλουν να χτίζουν παλάτια μέσα στο δάσος;



 

nickel

Administrator
Staff member
Αγουροξυπνημένος, ανοίγω τα παράθυρα να μπει η μέρα και μπαίνει στο γραφείο μου ένας αγριεμένος, κόκκινος ήλιος. Βλέπω το σύννεφο στον ουρανό, σκέφτομαι ότι θα πρέπει να ακούσω τις ειδήσεις. Αλλά να που αρκεί να μπω στη Λεξιλογία και με περιμένει εκεί η ενημέρωση — φρόντισε η Έλσα. Μπερδεύτηκα για μια στιγμή, αγουροξυπνημένος ήμουν, νόμισα ότι καίνε τον Κοροβέση, αλλά τώρα το ξεκαθάρισα, άνοιξα και την τηλεόραση. Κατέβασα να ακούσω και τα ντοκουμέντα του Κοροβέση. Ένας μήνας χωρίς τσιγάρο. Ευδαιμονία.
 

Zazula

Administrator
Staff member
Παρακολουθώ άφωνος το τι γίνεται, κι αναρωτιέμαι: «Έμεινε τίποτε που δεν κάηκε;»... :mad:
Μόνο εφήμερο (που 'ναι κι ο τίτλος αυτού του νήματος) δεν φαίνεται να είναι αυτό... :(
 

nickel

Administrator
Staff member
Με εξαίρεση τις τελευταίες ώρες, που εξοφλούσα χρέη ύπνου, και τις μεσημεριανές ώρες που έκοβα βόλτες στη Δροσιά, έχω περάσει τις ώρες της κρίσης παρακολουθώντας τηλεόραση και Google Earth. Ήταν μια ευκαιρία να εξοικειωθώ με τις γειτονιές των βόρειων προαστίων. Έκανα ακριβείς υπολογισμούς που έδειχναν ότι δεν θα ερχόταν η φωτιά στη Δροσιά. Έλα όμως που δεν αρκούν οι επιστημονικοί υπολογισμοί όταν δεν λαμβάνουν υπόψη την ανθρώπινη ηλιθιότητα και εγκληματικότητα. Στη Δροσιά άναψαν σήμερα τέσσερις ή πέντε φωτιές που δεν είχαν καμιά σχέση με τη μεγάλη φωτιά. Τις έσβησαν τα τοπικά μέσα και οι εθελοντές. Επίσης, σε ένα παραδίπλα οικόπεδο οι γείτονες πήραν τα πριόνια και έκοψαν όλα τα πεύκα, για να μην κινδυνεύσουν τα σπίτια τους. Τελικά, δεν είχαμε ανάγκη από τη μεγάλη πυρκαγιά για να χάσουμε το πράσινο. Ευτυχώς είμαστε εφήμεροι.
 

nickel

Administrator
Staff member
Ο γιος μου συμμετέχει στις περιπόλους που οργώνουν την περιοχή. Μόλις δουν καπνό κάπου, τρέχουν και σβήνουν τη φωτιά, με τη βοήθεια πυροσβεστών ή μόνοι, με φτυάρια, αν είναι κάποια μικρή αναζωπύρωση. Συζητούσαμε νωρίτερα για τις φωτιές της Δροσιάς, τις υποψίες μου ότι είναι βαλτές. «Και όμως, δεν βρήκαν τίποτα το ενοχοποιητικό», μου λέει.

Πριν από λίγα λεπτά βγήκε πάλι για περιπολία. Ο πατέρας φίλου του λίγο έλειψε να συλλάβει κάποιους που έριξαν βενζίνη και έβαλαν φωτιά σε κοντινό οικόπεδο. Έτσι πείστηκε κι ο γιος μου ότι οι κουκουνάρες μπορούν να τιναχτούν σε μεγάλη απόσταση, αλλά δεν κάνουν και ... υπερατλαντικά ταξίδια!
 

crystal

Moderator
Τσιμπήστε και μια ειρωνεία: στη Θεσσαλονίκη βρέχει καταρρακτωδώς.
 
Top