Κοψίδια και τσιμπολογήματα

Σαν να ταιριάζει καλύτερα το "τροτσκιστής" απ' το "νεοφιλελεύθερος"... :inno:
Ή μπερδεύεις τη βιομηχανική επανάσταση με την επανάσταση των βιομηχανικών εργατών ή έχω χάσει επεισόδια.
 

rogne

¥
Ε, δεν θα προηγηθεί η βιομηχανική; Και απ' το βαθύτερο σκοτάδι θα ξεπηδήσει το λαμπρότερο φως. Είπαμε, αισιοδοξία!
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Αν κρίνω πάντως από τα σημερινά πρωινάδικα, προς στιγμήν αγωνιζόμαστε να οργανώσουμε τη γεωργική επανάσταση...
 

nickel

Administrator
Staff member
Κάποτε κάναμε πλάκα με την αμφισημία της «κίνησης», όταν λέγαμε «πολλή κίνηση σήμερα» και εννοούσαμε «ακινησία». Τώρα κάνουμε πλάκα με την αμφισημία της λέξης «τέλος» στο «τέλος κυκλοφορίας».
 

nickel

Administrator
Staff member
Επίκαιρο και φρέσκο φρέσκο από το Facebook:

Σε κάθε πλειστηριασμό θα παρευρίσκεται και ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θα στεναχωριέται σε εμφανές σημείο.
 
«La perte de toute vie / Est la disparition d’un autre moi / Une autre vis s’est desserrée / Un autre frère du travail migrant se jette du bâtiment / Tu meurs à ma place / J’écris des poèmes à ta place». Ces vers sont de Zhou Qizao, ouvrier dans une méga-usine du groupe Foxconn à Shenzhen, en Chine. Zhou les a composés le 1er octobre 2014, après avoir appris le suicide de son jeune collègue Xu Lizhi, lui aussi poète entre deux quarts de travail sur la chaîne d’assemblage.
(Εδώ)
 

daeman

Administrator
Staff member



Monotonía - Quino
 

daeman

Administrator
Staff member
...
Είδηση ΣΟΚ: Άνοιξε σουβλατζίδικο σε γειτονιά της Αθήνας που δεν έκανε λογοπαίγνιο με το όνομα του μαγαζιού

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα όταν περαστικοί παρατήρησαν ότι το νέο σουβλατζίδικο που άνοιξε σε κεντρικό δρόμο της περιοχής είχε κανονικό όνομα και όχι κάποιο χιουμοριστικό που να βασίζεται στη λέξη σουβλάκι, γύρο ή πίτα.

«Έχουμε πέσει από τα σύννεφα, πραγματικά δεν το περιμέναμε. Όλοι ξέρουν ότι τα σουβλατζίδικα και οι πιτσαρίες πρέπει να κάνουν κάποιο λογοπαίγνιο με το όνομά τους» λένε οι κάτοικοι της περιοχής.

«Έχουμε το Σουβlucky, το Σουβlike, έχουμε το Γύρο του Κόσμου, το Γύρο Γύρο Όλοι και τη Gyrobank. Έχουμε το I Need A Χοίρο, το Θεέ Μου Σχάρα Με, τη Μασουλερί και το Ντερλικατέσεν. Και μην ξεχνάμε το Κοτομπλόκο και το Ψήσταγκραμ. Και έρχεται ο άλλος και ανοίγει σουβλατζίδικο έτσι απλά, χωρίς λογοπαίγνιο; Πού ακούστηκε;»

Οι κάτοικοι της περιοχής παραδέχονται ότι δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν το συμβάν και δηλώνουν ότι δεν είναι σίγουροι αν θα παραγγείλουν από το συγκεκριμένο σουβλατζίδικο.

«Αν το δεχτούμε χωρίς διαμαρτυρία, μετά δεν έχει επιστροφή. Δηλαδή τι; Θα έχουμε φούρνους που δε λέγονται «Αρτοποιήματα» και ζαχαροπλαστεία που δε λέγονται «Κοσμικόν»; Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε;»

Πηγή: Το Βατράχι. Ποιοτική παραπληροφόρηση από το 1867

Καταναλώστε υπεύθυνα.
 
Αυτό το ποστ μίλησε απευθείας στην καρδιά μου. Επιτέλους, εμφανίστηκε ο ντανταϊσμός του 21ου αιώνα!
 

daeman

Administrator
Staff member
...
«Ήρθεν ο Μάρτης ο διπρόσωπος, ο Ιανός της νεοελληνικής μυθολογίας επλάκωσε. Ήρθε συμφεροντολόγος και ζηλιάρης, πονόψυχος, αρχοντικός και τιμωρός άγριος· ειρωνικός ανοιχτόκαρδος και κλέφτης ασυνείδητος· φαντασμένος εγωιστής κι εκδικητής λυσσασμένος, πηλαλομούρης απίστευτος και άπιστος ανυπόφορος.

Λαέ ελληνικέ. Αν ήθελα ποτέ να σε χαρακτηρίσω, δεν θα εμελετούσα παρά την εικόνα που έκαμες στο Μάρτη σου.»


~ Ανδρέας Καρκαβίτσας, από το Λεξικό Νεοελληνικών Παραθεμάτων και Αφορισμών (επιμ. Γ.Π. Σαββίδης).
www.snhell.gr/references/quotes/writer.asp?id=366
 

daeman

Administrator
Staff member
...
"All that is needed is money and a candidate who can be coached to look sincere; political principles and plans for specific action have come to lose most of their importance. The personality of the candidate, the way he is projected by the advertising experts, are the things that really matter."

~ Aldous Huxley, Brave New World Revisited, 1958

http://www.huxley.net/bnw-revisited/
 

nickel

Administrator
Staff member
Στην Ελλάδα υπάρχει κυβερνητική κρίση για μια λέξη που αρχίζει από Μ.

Από αυστριακή εφημερίδα.
 

nickel

Administrator
Staff member
Όταν έλεγαν ότι μέχρι τo Πάσχα τα προβλήματα θα είναι λυμένα, εννοούσαν «λιμένα».
 
Ένα άρθρο της Huffington Post μας πληροφορεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι, ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας μεταναστών: 4,9 εκατομμύρια. Μας πληροφορεί επίσης ότι:
Η χώρα μας έχει σχετικά μικρό αριθμό μεταναστών σε σχέση με άλλες χώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, καθώς αυτοί δεν ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, στην χώρα μας ζουν 10,8 εκατομμύρια άνθρωποι, τη στιγμή που στο Ηνωμένο Βασίλειο την ίδια χρονιά ζούσαν 63,1 εκατομμύρια.
Μετά όμως σκέφτεται ευσυνειδήτως ότι το πράγμα πρέπει να εκτιμηθεί σε αναλογία με τον πληθυσμό:
Επομένως, είναι δύσκολο να γίνει σύγκριση, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμη η αναλογία του πληθυσμού που κατοικεί στην κάθε χώρα και του πληθυσμού που έχει φύγει στο εξωτερικό. (η υπογράμμιση στο πρωτότυπο)
Ντίσκολο πράγκμα το ντιέρεσι, πεντιά.
 
Top