Γιατί ενοχλούνται τώρα οι χρυσαυγίτες όταν τους λένε νεοναζί;

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Προσυπογράφω κι εγώ και με χέρια και με πόδια το κείμενο της Μελάνης.
 
Είμαι εδώ κι εδώ θα μείνω, από την Αόρατη Μελάνη.
Κι ένα μεγάλο μπράβο για το κουράγιο και το θάρρος της να αντιμετωπίσει μόνη της το τέρας της μισαλλοδοξίας, εγώ ομολογώ ότι θα φοβόμουν πολύ.

Στην περίπτωσή μου θεωρώ ότι έχουν πετύχει μεγάλη νίκη. Είμαι χεσμένος πάνω μου, ακόμα και αντιχρυσαυγίτικο ποστ να πέσει στο φμ φοβάμαι να κάνω λάικ μπας και με σταμπάρουν τίποτα καλόπαιδα και με λιανίσουν. Ακόμα και αυτό που γράφω τώρα, χεσμένος πάνω μου το γράφω.

Δεν βοηθάνε καθόλου κι εκείνες οι ψιλούτσικες που έφαγα το 90 στην Αγγλία μόνο και μόνο επειδή ήμουν "αράπης", όπως με αποκάλεσαν εκείνα τα καλόπαιδα.
 
Όχι δεν είμαι εκεί, εδώ είμαι. Δεν με παίρνει να ξαναπάω, θα με χωρίσει ο άντρας μου. Ανησύχησε ο άνθρωπος και δεν τον αδικώ. Ευτυχώς πήγαν πολλοί άλλοι, και καλλιτεχνικά σωματεία και άλλοι, κι έμαθα προ ολίγου ότι η παράσταση άρχισε.

Ρε παιδιά με συγκινείτε όμως, δεν έκανα και τίποτε σπουδαίο. Μάλλον βρέθηκα στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. :p Τι να πω, καλός ο μεσαίωνας, αλλά θελω να πιστεύω ότι έχουμε ελπίδες να ξανάρθει η αναγέννηση.
 
Στην περίπτωσή μου θεωρώ ότι έχουν πετύχει μεγάλη νίκη. Είμαι χεσμένος πάνω μου, ακόμα και αντιχρυσαυγίτικο ποστ να πέσει στο φμ φοβάμαι να κάνω λάικ μπας και με σταμπάρουν τίποτα καλόπαιδα και με λιανίσουν. Ακόμα και αυτό που γράφω τώρα, χεσμένος πάνω μου το γράφω.

Μπα, τραμπούκοι της πλάκας είναι, τσάμπα φοβάσαι. Αν είναι έτσι μερικοί θα έπρεπε να είχαμε φάει πολύ ξύλο, 100 φορές. Μόνο όπου τούς παίρνει τα κάνουν αυτά και στην παρούσα φάση δεν τους συμφέρει κιόλας να επιτεθούν σε άσχετους πολίτες.

Παρεμπιπτόντως, εδώ δεν νομίζω ότι ταιριάζει, αυτό:

Δεν βοηθάνε καθόλου κι εκείνες οι ψιλούτσικες που έφαγα το 90 στην Αγγλία μόνο και μόνο επειδή ήμουν "αράπης", όπως με αποκάλεσαν εκείνα τα καλόπαιδα.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Λυπάμαι, αλλά εμένα δεν με ικανοποιεί αυτό. Δεν μου αρέσουν τα απόλυτα.
Είναι σα να λέμε ότι το 7% των Ελλήνων (που μπορεί να είναι και περισσότεροι πλεον), είναι ξένο σώμα και δεν υπαρχει καμία πιθανότητα να αλλάξουν.
Και εννοείται και υπαρχει σύγκριση, γιατί αν δεχτούμε ότι δεν υπάρχει τότε το επομενο είναι να φτιάξουμε νέους νόμους αποκλειστικά για Χρυσαυγίτες. Κι αυτό δε μου φαίνεται και πολύ δημοκρατικό.
Ωραίος ο ενθουσιασμός, αλλά μην χάνουμε και τη λογική μας.
To Χυτήριο του φόβου

If democracy is foolish enough to give us free railway passes and salaries, that is its problem. It does not concern us. Any way of bringing about the revolution is fine by us.[...] We are coming neither as friends or neutrals. We come as enemies! As the wolf attacks the sheep, so come we.
.
(Γιόζεφ Γκέμπελς, 30 Απριλίου 1928.)
 

Elsa

¥
Ένα σχετικό κείμενο του Φοίβου Δεληβοριά από το facebook, που μου άρεσε πολύ και
ένα της Άντας Ψαρρά από το Red Notebook, Δύο άκρα: σημειώσατε 1, για τα περίφημα δύο άκρα και τις ίσες (; ) αποστάσεις.

Από το κείμενο του Δεληβοριά:
Δυστυχώς, όμως, το επίπεδο έπεσε τόσο πολύ τα τελευταία αρκετά χρόνια, που σε λίγο θα πρέπει να εξηγούμε με σκιτσάκια ότι το να πείθεις είναι καλύτερο απ’το να μαχαιρώνεις.
 
Κι επανερχόμαστε στο πώς μπορεί η δημοκρατία να υπερασπίσει τον εαυτό της από αυτά τα εκτρώματα. Εμένα για αρχή θα μου έφτανε να εφαρμόζονταν οι υπάρχοντες νόμοι και να μην υπάρχει τέτοια απίστευτη ανοχή από την πλευρά της Πολιτείας. Γιατί απ' τη μία έχουμε ολόκληρη επέμβαση των ΜΑΤ για την κατάληψη της ΔΕΛΤΑ, και απ' την άλλη έχουμε μια απίστευτη καθυστέρηση, απάθεια, μούδιασμα, απέναντι σε παράνομες συμπεριφορές της Χ.Α. Εδώ (στο Χυτήριο) ο Παππάς μπήκε και έβγαλε άτομο απ' την κλούβα! Ο εισαγγελέας υπηρεσίας, πάλι, πού ήταν; Δεν υπήρχε διατάραξη της τάξης; Με την αντιποίηση αρχής και τις καταστροφές σε περιουσία και τις σωματικές βλάβες στις λαϊκές αγορές τι γίνεται; Ας βγαίνουνε στα σάιτ τους και ας λένε ό,τι θένε, αρκεί να μην προτρέπουν σε βία και λοιπές παράνομες πράξεις (που το κάνουν). Αλλά όταν μια κοινοβουλευτική παράταξη παρανομεί τόσο προκλητικά, και η Πολιτεία δεν αντιδρά, έχουμε πρόβλημα.
 

SBE

¥
Από την περιγραφή της Μελάνης είναι εμφανέστατο αυτό που λέει η Όλι πιο πάνω. Αν η αστυνομία έκανε καλά τη δουλειά της, οι θεατές θα είχαν πρόσβαση στο θέατρο, στην ανάγκη και μέσα από διάδρομο της αστυνομίας, οι διαμαρτυρόμενοι θα έκαναν τη διαμαρτυρία τους πίσω από τείχος αστυνομικών κι όποιος έκανε οτιδήποτε παράνομο θα πήγαινε σηκωτός στην κλούβα. Η παράσταση αν αναβαλλόταν θα ήταν είτε λόγω υπερβολικής φασαρίας απ΄έξω είτε αν ξεκίναγαν πολύ σοβαρά επεισόδια κι ήταν καλύτερα να φύγει ο κόσμος.

Αλλά όταν αυτά τα "πολιτισμένα" τα βλέπουμε σε άλλες χώρες τα καταδικάζουμε. Για παράδειγμα πριν δυο- τρία χρόνια με τις διαμαρτυρίες έξω από τις ελληνικές πρεσβείες είχα πάει να πάρω ένα διαβατήριο από το προξενείο στο Λονδίνο. Στο απέναντι πεζοδρόμιο καμιά εικοσαριά νεαροί και νεαρές Έλληνες φώναζαν συνθήματα και τρεις- τέσσερεις αστυνομικοί φρόντιζαν να μην βγουν έξω από χώρο που τους είχαν μαντρώσει. Το τι βρισίδι έσουρναν στους αστυνομικούς δεν περιγράφεται (στα ελληνικά όμως, για να μην τους καταλαβαίνουν). Και σε φέισμπουκ και λοιπά τέτοια κυκλοφορούσε παρόμοια αρνητική αντίδραση για τη λονδρέζικη αστυνομία που δεν άφηνε τα παλικάρια μας που τα έπνιγε το αντιεξουσιαστικό δίκιο, να εκφραστούν ελεύθερα.

Μ'άλλα λόγια, αν εφαρμοστούν οι νόμοι θα πρέπει να εφαρμοστούν προς κάθε κατεύθυνση. Κι αυτό εννοούσα πιο πάνω λέγοντας ότι δεν μπορούμε να φτιάξουμε (και να εφαρμόζουμε) νόμους μόνο για τη ΧΑ.

Είναι έτοιμος ο Έλληνας να δεχτεί ότι αν θέλει να διαμαρτυρηθεί έξω από ένα θέατρο που ανεβάζει έργο που πιστεύει ότι τον προσβάλλει, η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της ή περιμένουμε να κάνει τη δουλειά της μόνο με τη ΧΑ;
 

Elsa

¥
Μάλλον δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει εδώ, αλλιώς δεν θα το έγραφες αυτό. Διάβασε το κείμενο της Άντας Ψαρρά, οι νόμοι εφαρμόζονται ήδη και με υπέρμετρη σκληρότητα για το ένα «άκρο» και καθόλου ή πολύ ήπια για το άλλο.
 

Palavra

Mod Almighty
Staff member
Και επίσης, ξανά: όχι παραλλληλισμούς με άλλες χώρες, όχι παραλληλισμούς με άλλες καταστάσεις, όχι συγκρίσεις, όχι, όχι, ΟΧΙ. Η παρανομία της εν λόγω συμμορίας πρέπει να αντιμετωπιστεί, και εμείς δεν πρέπει να δίνουμε κανένα άλλοθι βάζοντάς την στη συζήτηση μαζί με άλλα, άσχετα πράγματα. SBE, αν θέλεις να ανοίξουμε ένα νήμα να συζητήσουμε για τη Βρετανική αστυνομία ευχαρίστως. Για τους Έλληνες και τη συμπεριφορά που περιγράφεις παραπάνω, ευχαρίστως. Αλλά όλα αυτά δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με τους γκεμπελισμούς της Χ.Α. και δεν ανήκουν σε αυτό το νήμα.
 

SBE

¥
Θα σε στενοχωρήσω και πάλι, Παλάβρα. Ό,τι και να λες, η διαμαρτυρία έξω από ένα θέατρο για την παράσταση είναι το ίδιο θέμα όποιος κι αν την οργανώνει. Γιατί επιμένεις ότι άμα την οργανώνει η ΧΑ θα πρέπει να είναι διαφορετική η αντιμετώπιση των διαμαρτυρόμενων;

Για το άσχετο των παραδειγμάτων μου, να συμφωνήσω. Αλλά πέρα από αυτό, δεν μου αρέσει που λες ότι δεν θέλεις να είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο.
 

drsiebenmal

HandyMod
Staff member
Πότε είπε η Παλάβρα ότι δεν πρέπει να είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο;

Ίσοι απέναντι στο νόμο δεν σημαίνει συμψηφισμό στην παρανομία.
 

SBE

¥
Συγγνώμη, αλλά τι ακριβώς σημαίνει το "όχι συγκρίσεις, όχι όχι όχι όχι";
Δε σημαίνει ότι αλλιώς θα πρέπει να αντιμετωπίζεται η ΧΑ κι αλλιώς όλοι οι άλλοι;
 
Top